• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep böylemi?

Merhaba evliliği olanlara soruyorum hep kötü yorumlar. Çocuk yapma kaynananla mesafeni koy herşeye evet deme. Her çağırdıklarında gitme. Hep böyle söylüyorlar. Ben yeni evliyim gerçekten evlilik eşinin ailesi kötü mü böyle hep
Ya da hemen boşan demeler. Ya bilmiyorum. Her evlilik kendine özeldir. Her sorun da kendine özeldir. Kesin yorumlar yapmak özellikle evlilik için çok sakıncalı.

Aynen öyle beni kötü yapıypr işte ailem sana iyi davranıyor diypr
Eşine göre ailesi seni çok seviyor istenilen gelin (bakıcısın) da sen onları istemiyosun gibi bir durum var sanki laf sokun efendim laf sokun kv kp laf sokucaksın birde eş faktörü çok önemli ne yapsan ne etsrnde anne kuzusuyla çok zor ezilirsiniz birde eltiniz varsa görümceniz varsa xxl ezilirsiniz

Bu hayata ailesine alışmak ne zormuş evlenip zorluluk çekip sonra alışan oldumu
Alışmak derken? Burda alışması gereken kişi aile olduğunuzu anlayamamış eşiniz ve ailesi.Alışmak olmaz size yapılan sindirmek olur.Vardır kabullenen tabi ama yaşadıkları hayata yaşamak denirse tabi.

Bu yüzden mesafeli ol , her gün gitme , hemen çocuk yapma , eşinin ailesine çok yüz verme deniliyor . Ama anladığım kadarıyla ana babasına bakıcı olarak alınmışsın, 2 kere gitmesen esin kavga çıkarır ve bu adamdan koca olmaz bana kalırsa..
Yazık ya yeni evli nelerle uğraşılıyor.

NaMIDiGeRBuzDoLaBI
Konu sahibinin eş ailesi ile büyük sıkıntıları yok. Rahatsız olduğu bi konu var ve bu sabırla ve zamanla aşılabilecek bir konu gibi gözüküyor.

Ortada saygı varsa ve insanlar ona göre davranıyorsa ortada mikserlik yapanların gazına gelmeden içinizden geldiği gibi davranin

Buradaki iyilik ölçütümüzün ne olduğu önemli. Bana saygı duyuyorsa iyidir benim için. Kalbi çok iyi ama her akşam onlardayım durumunda bana göre iyi değildir. Anlayışsızdır, saygısızdır. Ama içi temiz lafını da pek sallamam. Dışına da yansıtsaymış madem. Ayrı parantez, her akşam anasına gidecek olan da evlenmesin bir zahmet. Eşinize bunu sorun. Ne değişmiş evlenince hayatında? Cinsellik için mi evlenmiş? Cevabını versin size.
Bu arada benim kayınvalidem iyidir. Benim onunla hiç bi sorunum yok. Elinden geldiğince bir şeyler gönderir. Gönderme desek de gönderir. Arar eksiğiniz var mı der. Gelemiyorsak sık boğaz etmez. Gidiyorsak şu kadar kalın demez. Bize gelince elini göbeğine koyup oturmaz, hizmet beklemez. Anne kız gibi takılırız. Yemeğimi yapar, etrafta iş görürse onları da yapar. Ben de ona gidince yardım ederim. Ortada bişey varsa toplarım, bulaşıklara girişirim. İkimizde rahat takılıyoruz. Bazen ikimizde oturuyoruz, oğlu bize kahve çay yapıp getiriyor, afiyetle içiyoruz. Yada biz dizi izlerken canım kocam ütü yapıyor. Yanlış yaparsa oturduğumuz yerden uyarıyoruz. Ölümlü dünya valla herkes nasıl istiyosa öyle takılsın. Kimse diğerine karışmasın. Hayat güzel oluyor.

Ben de henüz bir yıllık evliyim ,ama seviyorum eşimin ailesini. Görümcem yok ,eltim henüz yok.Kv ve kp öyle ataerkil kafa yapısında insanlar değiller.İyi olmalarından öte bu düşünce yapıları çok hoşuma gidiyor.Elini bile opturmez kayinpederim.75 yaşında kp im ama cayimi bile doldurur,sen otur der,tabi ki ben de yapıyorum ,yapmak için yelteniyorum ama hep kendi işini yapmış biri.Yemek ,salata ,soba yakma her işini kendi yapiyor.Kitap okur bol bol,gazete okur,yazın 5 te kalkar yüzer gelir.Sevmekten de öte saygı duyuyorum.Kv de çok tatlı biri.Bu kış iki hırka ordu bana:)Ama uzakta yaşıyoruz ,4 saat aramjz.iyi ilişkinin ilk şartı bu bence.Cok içli disli olsak ,her gün her gün onlardan önce bana gelenler gelir.Boyle 2 ayda,3ayda bir gelip 3-4 gün kalıyorlar bizden iyisi yok.

Sadece eş ailesi için olan bir durum değil ki bu, insanoğlu sindirebileceği birisini gördüğü an onun etinden sütünden faydalanma çabasına giriyor. Sözünün geçmesini istiyor ve herkesi boyunduruğu altına alma içgüdüsü devreye giriyor. En basitinden bugün sitemizin bahçesinde oynayan beş altı kişilik henüz yaşları 5-6-7 olan kızları seyrettim. Birisi baya baskın bir karaktere sahip sen koş, sen dur, hadiii ne diyorum koşsanaaa, sen neden her şeye hayır diyorsun gibi muhabbetler dönüyor. O yaşta bile bir iktidar savaşı baş gösteriyor.
Keşke böyle olmasa, herkes kendi işiyle gücüyle uğraşsa kimse kimsenin hayatına müdahale etmese ama maalesef öyle olmuyor. Başlarda ayy ne kadar iyiler yaa çok şanslıyım dediğin ailenin zaman geçtikçe türlü türlü yüzlerini görmeye başlıyorsun, sen tüm samimiyetinle onlara yaklaşırken onların sana karşı hiç de öyle olmadığını çok sonradan fark ediyorsun ve kendini salak yerine konulmuş gibi hissediyorsun. O sebeple insanlar kendi tecrübelerinden hareketle aslında dostane şekilde yaşadıkları şeyleri başkalarının yaşamasını istemeyip anlatıyorlar yani.
Ve evet yüz göz olma, mesafeni koy ve her zaman senin bir sınırın olduğunu bilsinler, ki ona göre davranışlarına sözlerine dikkat etsinler.

Şöyle bir şey var. Esinn ailesi iyiyse, hadlerini biliyorlarsa yakın diye seni kullanmaya çalışmıyorlarsa, canın istemediginde gitmeyince sürat asio oğullarını doldurmuyorlar, kısacası anlayisli, görgülü , medeni insanlarsa araya gereksiz mesafe koymaya gerek yok . Sen her gün gitmekten memnunsan aile de iyiyse yüz verince astar istemiyorsa niye kendini kasasin ? Ama burda çoğu kişinin kvalide kpeder aynı . Sürekli gel ister yardım ister istemediği şey olunca oğul doldurur . Emireri gibi düşünür . Burası bdv olduğu için genelde bu konulardan muzdaribiz .

Benim esimin tüm ailesi hatta tüm sülalesi şeker gibi insanlar, beni bugüne kadar bir kere rahatsız etmek bi kenarda dursun, aksine hep üstüme titrediler. Onlarla vakit gecirmeyi cok seviyodum, kendi ailemden daha aile oldular hepsinden Allah razı olsun ama benim eş kişisi bozuk cıktı. O yüzden bosanıyorum sahsen.

Tabiki kötü değil ama ilk zamanlar mesafeni koy onları tanı. Zamanla açılırsın zaten
Bebek olarak da ilk 1,5~2 yıl bekleyin derim

Merhaba evliliği olanlara soruyorum hep kötü yorumlar. Çocuk yapma kaynananla mesafeni koy herşeye evet deme. Her çağırdıklarında gitme. Hep böyle söylüyorlar. Ben yeni evliyim gerçekten evlilik eşinin ailesi kötü mü böyle hep
Burası BDV olduğu için normal değil mi? İnsanlar mutlu hayatını anlatmaya girmiyorlar buraya. Negatif etkileniyorsanız bdv takılmayın

Hem bu platformda yaşanan tecrübeleri görüp hem de etrafınızdaki insanlardan bu yönde öğüt işitiyorsanız böyle hissetmeniz normal. Eşinizin ailesini tanımaya çalışın, ne çok mesafe koyarak ne de fazla samimi olarak. Eşinizin sizinle aileniz arasındaki duruşunu da anlamaya çalışın. Ki bu dediklerimi aslında şimdiye kadar az çok gözlemleyip anlamışsınızdır. Eşiniz her konuda yanınızda oluyorsa ki bu kendi ailesine de saygısızlık yapması anlamına gelmez; ailesi de sizinle saygı çerçevesinde bir samimiyet içerisindeyse ve birbirinizin çizgilerine dikkat ederseniz çok büyük bir problem olmaz diye düşünüyorum. Gerçekten evlilik öyle insanların anlattığı gibi taktik savaşları, stratejiler vs değil, sevmek ve sevilmekten ibaret. Eşinize baktığınızda bir ömür her koşulda o insanla yaşayacağınızı hissedebiliyorsanız mevzunun çoğu kısmı hallolmuş demektir. Sonuçta böyle hissettiğiniz birini yetiştiren aile de o kadar kötü olamaz zannımca. Çok mutlu olmanız dileğimle.

Kötülükten değil o.
İnsan bir heves fazla samimi olabiliyor baştan.
Sonra kırgınlıklar veya hayat koşturmacası nedeniyle ilişki aynı şekilde ilerlemezse sorun oluyor.
O yüzden baştan sıcak ama hafif mesafeli ilişki zamanla şekillenmeye bırakılmalı.

hayır benim eşimin ailesi mükemmel bir aile. hatta eşime bazen derim ki seninle evlenceğime ananla evlenseydim keşke 😂
her aile farklıdır. size nasıl davranırlarsa siz de öyle davranın.

Herkes kötü değil. Burası bdv başlığı olduğu için hep kötü örnekleri görüyoruz. Ki büyük bir kısmı da bile bile lades yapanlar. Nişanlılıkta sorun yaşayıp bile bile evlenenler, kayınvalide ile aynı eve yerleşenler, eşi şiddet uyguladığı veya aldattığı halde bir kereden bir şey olmaz diyenler vs. Benim kayınvalidem iyidir mesela. Evde birşeyler yapar kargoyla bana gönderir. 2 Görümcem 2 kaynım var. Hepsinin yaşı benden küçük ama çok tatlılar. (yaşlarının küçük olmasının etkisi vardır muhtemelen) Eşim de evdeyse yemeği mutlaka kendi yapar. Temizliği berber yaparız. Evlilik doğru insanla yapınca çok güzel yanlış insanla yapınca çok zor oluyor. Umarım sizin de güzel bir evliliğiniz olur. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X