Hep derdim var

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.454
83
Hep bir derdim var hayatım zorlukla geçti, hep bir tarafım buruk mutluluğu bir kelebeğin ömrü kadar yaşıyorum sadece, yaşamıyorum da aslında tadıyorum daha 3 yaşında normal bir çocukken rahatsızlanmışım, engelli biri olarak devam ettim hayatıma okul yıllarım, çocukluğum, sevgililik dönemlerim hep bir zorlukla geçti isyan etmedim, salmadım kendimi hep bir umudum vardı benim içinde herşey güzel olucak diye, sonra aşık oldum çok sevdik yada sadece ben, sevdim evlendik 2 ay sürdü oda bitti ama sindiremiyorum allah günah yazmasın ama insan bir yerden sonra neden ben diyor, çok üzgünüm çıkıp dışarı kafamı dağıtamıyorum bile çünkü ben kadınmışım artık gezip, tozmam yakışmazmış herşey yetmezmiş gibi birde dul kadın etiketi yedik, konuşulanlar, bana acımaları psikolojimi bozuyor canım çok sıkkın kimseye anlatamıyorum sizlerle dertleşmek için açtım bu konuyu

Canım bende 4 ay sonra boşandım.Ne alaka kadınmışım .Çalışıomusun çalışmaya başla canım.Rabbım daha ıyılerını cıkarsın onune ınsallah?Boşanma sebebınız nedır?
Benim eşim boş bir şişme adam çıktı annesinin sözünden çıkamadı benden vazgeçti.

Kadın olmak evlenip boşanmak demek değil ya.Su boş zihniyetleri dinleme ,duyma . Kim ne derse desin sen nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa .Eleştirene dön arkanı ,kimsen kalmasın gerekirse . Yeni zihniyeti gelişmiş bir çevre edinirsin.

Özür dilerim engeliniz nedir? Bu çalışmanıza engel mi yani? Kendiniz için bir şeyler yapmanız lazım. Eğer mümkünatı varsa çalışın. Çevreniz ve havanız değişir. Kendiniz için yapın bunu cahil insanlar her zaman konuşur. Tıkayacaksınız kulaklarınızı. Zor ama sadece kendiniz için bunu yapmanız lazım. İnsanlar acımazlar siz kendinize acıyın ve merhamet edin. Neden diye sorgulamak kendinize yapacağınız en büyük kötülük. Sizi yer, bitirir.

Eşiniz ölmedi ki dul olasınız. Boşandınız. Bekar kadınsınız. Dışarı çıkmak en doğal hakkınız. Ne yapıp edip kendinize günlük rutin planlayın. Dışarı çıkmakta buna dahil olsun. Laf mı ediyorlar hiç bir şey yapmadığınız halde? Bari her istediğinizi yapın da o lafları boşa çıkmasın. Kadınmışsınız.. İyi ki diyin!!

Evet sen kadınsın, güçlüsün, bireysin ve sen insansın. Kimse kusura bakmasın erkeklere serbest kadınlara aa ayıp diye bir şey 50 sene öncede kaldı. Bana bunu biri dese cahil cahil konuşma der geçerim. Bi daha derse ilber hocamın özlü sözlerine geçerim.
Evliliğin kötü gitmiş olabilir ama artık önüne bakmanın zamanı.
Doparlan bırahma gendini..

Bir söz vardır; gecenin en karanlık yeri, sabaha en yakın yeridir, diye. Şu an geceniz çok karanlık geliyor size demek ki sabah olmak üzere.

Evliliginizin kısa sürmesi evet üzücü, yıkıcı olmuş sizin için. Fakat bir evlilik belasına gençliği giden, psikolojik ve fizyolojik olarak biten çok fazla insan varken, sizinkine erken kurtulmuşsunuz olarak bakabiliriz. Bunu söylemesi kolay, biliyorum ancak bir gün geriye dönüp baktığınızda siz de "iyi ki" diyeceksiniz emin olun.

Şimdi ise içinizdeki güçlü kadını ortaya çıkarma vakti. İnsanlar hep diyecekler, siz mükemmel olsanız bile diyecek bir şeyler bulacaklar. Olabildiğince kulaklarınızı tıkamalı ve yolunuza bakmalısınız. Bu şekilde yapmak zorundasınız, kendi hayatınız için. "Söylemesi kolay" diyeceksiniz fakat emin olun ben de o karanlık gecenin sabahından konuşuyorum. Sizi gazlamak için değil yani, yegâne çıkış yolunu bildigim için. Çok mutlu olmanızı dilerim :)

Ya artik su kadinlar kulubunde bosandim artik dulum, onu yapamam, bunu yapamam yazmayin ya.... bir kere dul degil bekarsiniz. Ikincisi de ne demek yapamam ya, bal gibi yaparsiniz. Disari cikmak icin ille parmaginiza yuzuk mu takmaniz lazim? Kırın su insanlardaki bozuk zihniyeti artik ya. En basta sizler boyle dusunurseniz, digerleri ne dusunmesin? Hem elalemden size ne?
Biktim artik ya su sozlerden de:
bosanmaktan korkuyorum cunku adım dul olacak. (Bekar olacaksin)
Bosandim disari cikamiyorum ( niye? Alninizda bosanmis disari cikamaz mi yaziyor? Boyle de bir kanun mu var?)
Kocamin is yerinde dul bir kadin var. ( bosanmis kadinlar tum evli erkeklere atliyor sanki)...
Daha da ornekler artirilir.
Arkadaslar medeni haliniz ne olursa olsun insansiniz siz. Evli, bekar ne farkeder...

Hayata birde iyi tarafından bakalım mi ne dersiniz....
1. Sen bir kız çocuğusun ne işin var okulda diyen olmamış(sene 2020 olsa da bunu yapan aileler var hala var malesef) ki buraya üye olup derdini anlatabilecek kadar okumam yazman bilgin var.
2. Üstteki maddeye dayanarak çalışabilme imkamininizin olduğunu düşünüyorum.
3. Aşık oldum demiştiniz. Ne güzel. Demekki aileniz sizi mutlu bir çocuk olarak yetiştirdi. Ben engelleyim ne aşık olması beni bu halimle kim sever ki gibi olumsuz düşüncelere kapılıp kendinizi hayattan soyutlamamissiniz.
4. 2 aylık evlilikte olur böyle sıkıntılar düzelir katlan idare et kadın dediğin alttan alır diye direten bir aileniz olmamış olduysa bile siz onca çıkan sese rağmen bosanabilmissiniz (ne insanlar var ki 20 30 senelik evli, ailesine olmuyor bakin bunca sene her yolu denedim demesine ragmen olsun bunca zaman idsre ettin bundan sonra da edersin diyen ailer var. Ve ailesine rest çekemeyen kadinlar.)
5.2 aylık evliklikte olmayacağını anlayıp yolunuzu ayirabilecek kadar mantıklı ve gerçekçi insansınız ki yürümeyen bir evlilikte yıllarca debelenip durmak zorunda değilsiniz.
Sizin yazdiginiz bir paragrafa göre hayatin bu kadar iyi yanini gorebildim oysa hayatınızın tamamani ele alsak eminim en az 500 madde sansli olduğunuz yönler çıkar.
Bu kadar karamsar olmayın.he ayrıca 6. Madde olarak sabahın 7sinde sizi hiç tanımadığı halde sizi onemseyip destek olmak isteyen insanlar var :KK54:(Su emojiyi bile yarım saat aradim) hayat o kadar kötü değil ya...😊😊

İnsanlar her şeye konuşur. Lütfen sağlam dur ve güçlü ol. Hayat bir sınav Allah'ta sizi öyle imtihan ediyor. Ayrıldığınız için eve kapanmayın. İşin varsa çalışabilirsin.

Şoktayım, 24 yaşındayım ve ilk defa dul olduğum için dışarıda gezemiyorum diyen bir insana rastladım. Ben bunları 50 yıl öncesinde bıraktık sanıyordum. Yapmayın lütfen ne ilgisi var. Böyle şeyler söyleyen denizlere biz haddini bildirmezsek 100 yıl sonra da var olmaya devam ederler. Kimsenin sizi bir kalıba sokmasın izin vermeyin.

Hayata birde iyi tarafından bakalım mi ne dersiniz....
1. Sen bir kız çocuğusun ne işin var okulda diyen olmamış(sene 2020 olsa da bunu yapan aileler var hala var malesef) ki buraya üye olup derdini anlatabilecek kadar okumam yazman bilgin var.
2. Üstteki maddeye dayanarak çalışabilme imkamininizin olduğunu düşünüyorum.
3. Aşık oldum demiştiniz. Ne güzel. Demekki aileniz sizi mutlu bir çocuk olarak yetiştirdi. Ben engelleyim ne aşık olması beni bu halimle kim sever ki gibi olumsuz düşüncelere kapılıp kendinizi hayattan soyutlamamissiniz.
4. 2 aylık evlilikte olur böyle sıkıntılar düzelir katlan idare et kadın dediğin alttan alır diye direten bir aileniz olmamış olduysa bile siz onca çıkan sese rağmen bosanabilmissiniz (ne insanlar var ki 20 30 senelik evli, ailesine olmuyor bakin bunca sene her yolu denedim demesine ragmen olsun bunca zaman idsre ettin bundan sonra da edersin diyen ailer var. Ve ailesine rest çekemeyen kadinlar.)
5.2 aylık evliklikte olmayacağını anlayıp yolunuzu ayirabilecek kadar mantıklı ve gerçekçi insansınız ki yürümeyen bir evlilikte yıllarca debelenip durmak zorunda değilsiniz.
Sizin yazdiginiz bir paragrafa göre hayatin bu kadar iyi yanini gorebildim oysa hayatınızın tamamani ele alsak eminim en az 500 madde sansli olduğunuz yönler çıkar.
Bu kadar karamsar olmayın.he ayrıca 6. Madde olarak sabahın 7sinde sizi hiç tanımadığı halde sizi onemseyip destek olmak isteyen insanlar var :KK54:(Su emojiyi bile yarım saat aradim) hayat o kadar kötü değil ya...😊😊
Çok teşekkür ederim desteğiniz için 🤗🤗

Siz dul değilsiniz bekarsınız.Tabi ki gezip dolaşacaksınız.Daha yaşınız genç,Çalışmıyorsanız bir işe girmeyi deneyin

Şoktayım, 24 yaşındayım ve ilk defa dul olduğum için dışarıda gezemiyorum diyen bir insana rastladım. Ben bunları 50 yıl öncesinde bıraktık sanıyordum. Yapmayın lütfen ne ilgisi var. Böyle şeyler söyleyen denizlere biz haddini bildirmezsek 100 yıl sonra da var olmaya devam ederler. Kimsenin sizi bir kalıba sokmasın izin vermeyin.
Ben de ilk defa bunu duyup şoka giren birisine denk geldim. Evlenip boşanmak, eşin ölmesi vs sebeple kadın bir şekilde DUL kalırsa ölmüş taklidi yapması gerekiyor toplumun büyük bölümüne göre. Benim bir tanıdığım karnında çocukla dayak yedi 2. eşinden, her yerini ısırmış adam morartmış ama boşanıp gelemedi suçu yine bende bulacaklar diye.

Back
X