Hep eksik hissediyorum...

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.215
7.022
398
En çok da anneme babama karşı onlara yeteri kadar iyi bir evlat değilmişim hissine kapılıyorum aslında benden hiçbir şikayetleri yok bu güne kadar hiç üzmedim Allah razı olsun dediler hep de öyle söylerler anne olduktan sonra bu hisse daha çok kapılmaya başladım onları bir gün geç arasam ne biçim evlatsın diye kendime kızıyorum onları görmeye gitmem biraz geciksin çok mahcup hissediyorum bana şakayla karışık nerede kaldınız yüzünüzü gören cennetlik diye sitem etseler dahi dünyam başıma yıkılıyormuş gibi geliyor çok üzülüyorum.Ya da eşim bazen beni üzdüğünde bunu ailemle paylaşıyorum anın verdiği gerginlikle haklı ben isem nasıl yapar eder diyorlar bu sefer de bak onları eş konusunda da memnun edemedim diyorum(normalde eşimi çok severler mesela) İşin kötü kısmı şu ki evlatlık kısmını geçip annelik kısmında kendimi sorguladığımda da vicdan yapıyorum kızımın besin alerjisi var emzirdiğim için diyetteyim farkında olmadan diyette kaçak yaptığımda çok üzülüyorum kendime kızıyorum ya da halsiz düşüp uyuyakaldığında emzirme saati az geciktiğinde neredeyse ağlayacak kıvama geliyorum.Bazen kızım uykusunda terliyor kafam öyle dalgın oluyor ki zıbınını değiştirmeyi unutuyorum yanımda annem ya da k validem kim varsa o hatırlattığında nasıl akıl edemedim diye yine kendime kızıyorum.Biliyorum hayırsız evlatlar var biliyorum evladını sokağa atan anneler var ama ben neden bu iyi evlat/ anne değilim kısmını aşamıyorum ?

Yeni doğum yaptıysanız böyle duygular içinde olmanız normal. Bide sanırım annelik hep endişe hali demek. İnsan evladı için hep en iyisini istediği için bişeyler hep eksik geliyor gözüne.
Ama bunu yapmayın kendinize. Siz de bir insansınız, kurulu makina değilsiniz. Görev gibi her gün aramak ya da gitmek zorunda değilsiniz. Sizin başka sorumluluklarınız var artık ve aileniz de bunu biliyor. Gün gelir günde 2 kere ararsınız ama bir an olur 3 gün sonra telefonu elinize alabilirsiniz. Aile demek her ne olursa olsun beraber kalmayı başarabilmek demek. Kendinizi sıkıntıya sokmayın. Her anne , yani normal anne diyim, evladına yeter ve evladı için en ‘mükemmel’dir. Yoksa hepimizin annesi ‘en güzel yemeği’ yapıyor olamaz değil mi ?

bu süreçlerin, duyguların hepsi geçici. Kendinizi gereksiz streslere sokmayın. Eminim hayırlı bir evlat ve çok yeterli bir annesiniz

Çok teşekkür ederim çok iyisiniz Hormonlardan kaynaklı belki de bilmiyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…