Hep hastayım..

yani yine kendinizle kaldiginiz da basliyorlar farkindaysaniz. psikologa gittiniz mi hic bunun icin. ben mumkun oldukca ilac kullanmiyorum artik cunku gercekten.fizyolojik oldugunu dusunmuyorm agrilarimin. cok gecmis olsun zor vallahi

Psikiyatriste gidiyorum. Ailece o yönden genetik sorunumuz var bizim. Genetik deliyiz :) Antidepresanları bırakmak istiyodum. Bitkisel bir şeyler araştırıyorum şimdi. Ben de mutsuzluktan hastalıkları çektiğimi düşünüyorum.

Bu arada ben de baba maduruyum. Bilirsin yazılarımdan. Müthiş sorunlu bir ergenlik yaşadım ben de.

Canım bunu yazınca merak edip babam konunu okudum. Evet benziyor. Güvensiz, sürekli eleştiren bir baba yetiştirdi beni de. Özgüven falan bırakmadı aldı götürdü :)

Hemen pazartesi deneyeceğim canım. Taze sütüm pazartesi gelicek :)))

#vivianne öyle deme yaa Benim de kızım emmedi, 4 aylıkken karnından tümör alındı,bir de kisti var karaciğerinde.Şuan 18 aylık. Büyüyünce bile peşinde gelecek yani öyle miAllah korusun hastalıklardan inş.

Bence böyle düşünme canım günaha girersin bence dua et ve sürekli doktora git büyün hastalıkların için ayrı ayrı git millete anlatma anlatmak zorunda değilsin en küçük şeyi abartırlar hastalık Allah'tan gelen birşey canım yapılacak bişey yok tedavi olmak ve duadan başka

Kiminin derdi is hayati, kiminin ask, kiminin evlilik, kiminin maddiyat.

Stres kaynaklari o kadar bol, bagisiklik sistemimize saldiran o kadar cok unsur var ki.

Hele bir de kadin olunca, bir suru sorumluluk, baski, adet donemleri olsun olmasin fokurdayan hormonlar.

Ben artik derdi olan kadin degil de olmayani gorunce sasiriyorum.

Caremiz sevmek, sevilmek, iyi hissettirilmek, hepsi basit ve ucretsiz ama bir o kadar da zor.

İnsallah toplu halde kurtuluruz bu sıkıntılı hallerden.

Bende hep hastayım. Bir çok hastalık çıkıyor.
Artık bir rahatsızlığım olduğunda söylemeye utanıyorum çevreme.
Henüz gencim bende. 21 yaşındayım.
Ne olacak böyle bilmiyorum..

canım benim Allah kızına, sana eşine gani gani ömür versin, sağlıklı sıhhatli inşallah. kimsenin kaderi kimseye baki değildir öyle düşünme. Dualarıma kızını da ekledim Allah'ım ona sıhhatli, başarılı, mutlu kaderler yazmış olsun...

canım Allah'ın gücüne gitmesin de ben o meredi denedim. amanın ne garip tadı var onun tövbe tövbe.. içemedim duruyor hala çoğu çekmecemde.. inşallah atıcam canım inşallah.. Allah hepimize sağlık versin.

Çok şükür benim ölümcül bi hastalığım yok. Tedavisi olmayan derdim yok. Hayat kalitem düştü. El koydum kendime bugün. İçtiğim ilaçları toparlayıp büyük bir kısmını komple bırakıyorum. Vitamin desteği alıcam sadece.

Biraz soğuyunca burnumu kapatıp yuturoyum valla napiyim ilaç niyetine :)

vitamin desteğini beğendim. o ilaçlar bir yeri yaparken bir yeri bozularlar. en garibi de psikiyatri ilaçlarını bırakınca "acaba ne zaman bir daha başlayacaklar" diye düşünüyorsun.. ben hep düşünüyorum...

çünkü sevgili biricik kar tanem nur tanem eşimin de dediği gibi "o gittiğin dr lar seni düzeltebildi mi, düzeltemedi!" (görümcemin çocuğunun (çevresiyle bağlarının kopuk olması nedeniyle) bir uzmana görünmesinin onun için iyi olabileceğini ve yaşam kalitesinin yükselebileceğini tüm iyi niyetimle eşime söylediğimde verdiği yanıt)

astımım var
çocukluğumdan beri gripmişim gibi akan bir burnum var
ağlar gibi sürekli gözlerimden akan yaş var
bitmek bilmeyen hapşırma olayım var
reflü var
alerjim var
böbreğimde bitmek tükenmek bilmeyen taş yığını var
kansızlık var
tansiyon düşüklüğü var
migrenim var
göğsümde 9 tane kitle var
neyin sebep olduğunu bilmediğim uyku problemim var( 4 gün hiç uymadan durup 5.gün sadece 3 saat uyutabilmek gibi)
şeker düşüklüğü var (şekerim düştüğünde sistemi kapatıp 1 hafta gözümü hiç açamadan ölü gibi yatıyorum)

acaba bende mi hastalık hastasıyım yoksa bir hastalık diğer hastalıklara mı sebep oluyor ? diye düşünceler beynimi kemirirken doktora gittim ve hormon testi yaptırdım alerjim çok yüksek çıktı burun akıntısı vs astım hepsinin alerjiden kaynaklandığını öğrendim. böbrekler zaten sülalede var ondan kaçış yok
ve anladım ki
alerji astıma sebep oluyor
astım reflüye sebep oluyor
stres çok fazla adet olmama sebep olduğu için kansızlık yapıyor
böbreklerimdeki taş genetik taş düşsün diye çok fazla su içiyorum içtiğim su tansiyon ve şekeri düşürüyor.
kitlelerde genetik onlardanda kaçış yok

kısacası tam bir fabrika hatasıyım ama kendimi hasta gibi görmüyorum

her tarafiniz agriyorsa spor yapmalisiniz ki dinclesin.ugraslar bulun kendinize,fazla dinlemeyin kendinizi.

Solgar vm 2000 diye bisey var hosuma gitti. Multivitamin destegi. Bir de st johns worth solgarin yine. Doktora sorucam antidepresani birakip sadece bunu kullaniyim diyorum. Valla gidicem istanbulu terk edip havasi iyi bi yerde yasamak istiyorum of :)

Gecirdigim zature ve bronsit vakalarindan sonra astim bana kaldi. Kucukken kac kere olumden dondum nefessiz kaldim hastanede actilar nefesimi astimin alerjinin sebep oldugu o geniz akintisi reflunun sebebi...

Gogsundeki kitlelere baktir devamli ama..

Cok gecmis olsun..

her tarafiniz agriyorsa spor yapmalisiniz ki dinclesin.ugraslar bulun kendinize,fazla dinlemeyin kendinizi.

Yogun calisiyorum. Gunde 60 km yol gidip geliyorum sik sik mesai. Haftada min 2 gun 12de eve geliyorum. Her sabah 5te ayaktayim. Buna ragmen spor yapan bir insandim ki eklem agrilarimdan dolayi biraktim. Oturdugum sitede imkanim var yoksa. Doktor da bugun spor salonuna gitme sadece yuz dedi. Bugun bi saat yuzerim bakalim :) hareket halindeyken inanilmaz iyiyim. Gece kitlenip kaliyorum..

Ben küçükken öhlez bir şeydim... sürekli hasta ve bitkindim. Bir grip başlardı bronşite çevirirdi bir ayda kurtulamazdım vs...
Sonra annem yemeklere zencefil koymaya başladı ben de artık büyüyüp yemeklerimi seçmeye başladım. Hamur işi, tatlı vs sevmem sebze meyve çok yerim...
10 yıldır doğru düzgün grip olmuyorum çok şükür yahut 1-2 günde geçiyor...ilaç falan da kullanmam bu arada...

İnsanın neresi ağrıyorsa canı orasındadır derler..
Hastalık ağrı sızı çok zor, inşallah çare bulursunuz dertlerinize..
Benim de geçmek bilmeyen kas eklem ağrılarım var ama doktora hiç gitmedim hastalık duymak istemiyorum. :)

öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım yaa Allah acil şifalar versin tez zamanda sağlığına kavuştursun inşallah...

ya bence şuram buram oram deme de "gayet sağlıklı bir hayat sürüyormuşsun mikroplar seninle asla baş edemezmiş hastalık dediğinde amaaaaannnnnn nedirki ben hepsini atlatırım allahın izniyle" modunda takıl

yani psikolojik olarak savaş bunlarla

dans oncelikle cok gecmis olsun...

beyindeki seni korkutmus anladigim kadariyla ama benzer bir durum olan tanidigim vardi, ona ameliyat dediler kiz su an cok iyi... o bas agrilari vs her sey gecti dolayisiyla vucudunda surekli agri hissetmesi halsizlik hicbir sey kalmadi.
o yuzden bu durumdan cok korkmamani oneririm... onunki buyudugu icin alindi yani doktor buyuyor alalim dese bile uzulmek yerine uzerinden buyuk bir yukkalkacagini unutma ; )

mide rahatsizliklari ve eklem agrilarini iyi beslenen ve spor yapan insanlarda ben strese bagliyorum.
kendim de dahil olmak uzere bunlardan o kadar cok ceken insan var ki....

bu arada sporu biraktim diyorsun ya buyuk bir guc unitesi dusun, pil gibi de devir daim yapsin.
Sen o akimi saglayan kablolardan birini kesince enerji de dusuyor...
Sonra kilo artisi veya baska rahatsizliklar... pesine bir kablo daha bir kablo daha derken "tutunacak dalim kalmadi" diyorlar ya onun gibi sayili guc kaynagi ile idare etmeye calisiyorsun.
Bir an once ustunden bu hali atmaya calis bence.

Hatta esinin yanina tatile git. Kac paraysa bosver, gerekirse arabayi satin ama senin sagligin oncelik olsun...
Sagligni kaybettikten sonra paran olmus evin olmus ne yazar...
O kadar cefayi bosuna mi cektik diyebilirsin fakat sartlar her zaman ayni olmuyor ki. Oncelikler degisebilir...

Strese bagli o kadar cok hastalik var ki cevremde.
Senin hastalik hastasi olmadigin belli fakat en kotu hastaliklarda bile bu da neymis diyip gulup gecmeye calismak ve mutluluk tum vucudun toparlanmasini saglayabiliyor.
Bugun agrilarini dikkate alip ilk adimi atmissin, seni cok mutlu edecek birseyleri yapmaya baslayarak devam ettir bence.
Tek basima nasil yapayim ki diyorsan eglencelik vakit gecirebilecegin bir el sanatina veya grup sporlarina yonelebilirsin, senin desarj olmani saglayip neden hastayim sorusuna bile takilmadan iyilesmene yardimci oldugunu goreceksin ; )

Sacma gorebilirsin ama doktor bir arkadasimin cok guzel ornegi vardi: ucuk.
Ruyamizda korktugumuzda ucuk cikar cunku psikoloji bagisiklik sistemini direkt etkiler demisti.
O yuzden bunlar viz gelir, civi civiyi soker diyip toparlanmaya basliyoruz hemen ; )

Kefirin kendin yap canım, çok faydalı.Anne olduğumdan beri hep böyle sağlıklı şeyleri araştırırır oldum inş. sende de işe yarar. Karbonatı da araştır derim, kansere bile deva oluyormuş
kefir icin evcil bir hayvan besler gibi ordan oraya aktariyorsun buyutuyorsun vs.
dans ilk basta igrenc gelebiliyor bazi insanlara ama alisinca zevkli bile oluyor ; ))

Merhaba, Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bir an kendimi gördüm sizde ,Benimde migrenim,ülserim var..Birde boynumda beze var..Bu aralar ona takmış durumdayım..Doktora gidiyorum muayene sırasında gözükmüyor, ertesi gün yine beze ortaya çıkıyor.Artık kendimden şüphe eder oldum..Herşeyin en kötüsünü düşünmekte üstüme yok zaten..Allah dermansız dert vermesin

aynen evlendiğimden beri burnum hastalıklardan çıkmadı bende karataya başlayacağım zayıflarsam düzelirim belki..

bence tam tersine fiziksel olması daha kötü
o zaman o kist geçmeden psikolojik rahatsızlıkların geçmez
psikolojik kökenli olsalardı terapiyle çok rahat hallolabilirdi
merak ettim hangi bölgeye baskı yapıyormuş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…