- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.064
- 598
- 38
- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Aslında bütün hastalıklarımın sebebi babam bence. Çok baskıcı ve hayatıma müdahil. Psikiyatrik rahatsızlıklarımın sebebi onunla geçirdiğim ergenlik dönemi. Eşimin yurtdışında olmasının sebebi de babam. Eşim inşaat mühendisi. Maddi meselelerden biraz gurunu kırdı çocuğun. Maaşını falan eleştirdi. Hayatımıza çok müdahale etmeye çalıştı. O da yüksek maaşla yurtdışında iş buldu. Hadi gidiyoruz dedi bigün karşıma çıkıp. Ben gidemedim kalakaldım burda. Ama ev aldık araba aldık. Şimdi maddi anlamda rahatımız yerinde. Babam çenesini kapadı bizimki yine de gelmiyor.
Doğduğumdan beri hastayım ben. Bebekken hep hastanelerdeymişim. Çok ilaç kullandım küçükken de. Anne sütü emmemişim annem hep buna bağlardı küçükken. Ben de ruh halime bağlıyorum zaten bu kadar kötü şeyi üstüme çekmeyi deylayt. Hep bir mutsuzluk üzerimde sonra hep bir yerlerim ağrıyor..
dans oncelikle cok gecmis olsun...
beyindeki seni korkutmus anladigim kadariyla ama benzer bir durum olan tanidigim vardi, ona ameliyat dediler kiz su an cok iyi... o bas agrilari vs her sey gecti dolayisiyla vucudunda surekli agri hissetmesi halsizlik hicbir sey kalmadi.
o yuzden bu durumdan cok korkmamani oneririm... onunki buyudugu icin alindi yani doktor buyuyor alalim dese bile uzulmek yerine uzerinden buyuk bir yukkalkacagini unutma ; )
mide rahatsizliklari ve eklem agrilarini iyi beslenen ve spor yapan insanlarda ben strese bagliyorum.
kendim de dahil olmak uzere bunlardan o kadar cok ceken insan var ki....
bu arada sporu biraktim diyorsun ya buyuk bir guc unitesi dusun, pil gibi de devir daim yapsin.
Sen o akimi saglayan kablolardan birini kesince enerji de dusuyor...
Sonra kilo artisi veya baska rahatsizliklar... pesine bir kablo daha bir kablo daha derken "tutunacak dalim kalmadi" diyorlar ya onun gibi sayili guc kaynagi ile idare etmeye calisiyorsun.
Bir an once ustunden bu hali atmaya calis bence.
Hatta esinin yanina tatile git. Kac paraysa bosver, gerekirse arabayi satin ama senin sagligin oncelik olsun...
Sagligni kaybettikten sonra paran olmus evin olmus ne yazar...
O kadar cefayi bosuna mi cektik diyebilirsin fakat sartlar her zaman ayni olmuyor ki. Oncelikler degisebilir...
Strese bagli o kadar cok hastalik var ki cevremde.
Senin hastalik hastasi olmadigin belli fakat en kotu hastaliklarda bile bu da neymis diyip gulup gecmeye calismak ve mutluluk tum vucudun toparlanmasini saglayabiliyor.
Bugun agrilarini dikkate alip ilk adimi atmissin, seni cok mutlu edecek birseyleri yapmaya baslayarak devam ettir bence.
Tek basima nasil yapayim ki diyorsan eglencelik vakit gecirebilecegin bir el sanatina veya grup sporlarina yonelebilirsin, senin desarj olmani saglayip neden hastayim sorusuna bile takilmadan iyilesmene yardimci oldugunu goreceksin ; )
Sacma gorebilirsin ama doktor bir arkadasimin cok guzel ornegi vardi: ucuk.
Ruyamizda korktugumuzda ucuk cikar cunku psikoloji bagisiklik sistemini direkt etkiler demisti.
O yuzden bunlar viz gelir, civi civiyi soker diyip toparlanmaya basliyoruz hemen ; )
Merhaba, Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bir an kendimi gördüm sizde ,Benimde migrenim,ülserim var..Birde boynumda beze var..Bu aralar ona takmış durumdayım..Doktora gidiyorum muayene sırasında gözükmüyor, ertesi gün yine beze ortaya çıkıyor.Artık kendimden şüphe eder oldum..Herşeyin en kötüsünü düşünmekte üstüme yok zaten..Allah dermansız dert vermesin
bence tam tersine fiziksel olması daha kötü
o zaman o kist geçmeden psikolojik rahatsızlıkların geçmez
psikolojik kökenli olsalardı terapiyle çok rahat hallolabilirdi
merak ettim hangi bölgeye baskı yapıyormuş?
bende sayayım boynumda beze ve ağrılar var sersem gibiyim...
midemde reflü gastrit var..
genizde içe sakıntı var nefes aldırmıyor
boğaz ve kulak ağrıları var
genitalde bir beze çıktı yeni..
doktora gitmekten ben utanır oldum..
şimdi zencefilli macun üst yollar için ,(tavsiye ederim araştırın markası hel-kim)vajina rahim ve civarı için civanperçemi macunu kullanıyorum..kremleri aldım doktordan sürüyorum manta için..
marankinin kozmik detoksunu yapacam organlarımı temizlemek için..
27 yaşımda yüzümde çıkan ağrılı sivilcelere bakmadım daha onada bir çözüm bulurum umudum var
ve beş yıldır geçmeyen sırt kol ve göğüs ağrılarım var boynumda 4 fıtık eşliğinde zayıflayabilirsem ona da çözüm bulmuş olacam sanırım karatay diyetini araştırıyorum şu an..
Bence durumunuz tamamıyla anne sütü emmemenize bağlı olamaz çünkü ben ve kardeşim de neredeyse hiç anne sütüyle beslenememişiz ama bu denli rahatsızlığımızın olduğunu hiç bilmem, üstelik ben çok da sağlıklı besleniyor sayılmam. Sizin rahatsızlıklarınızın bir kısmı birbirini tetikleyen hastalıklar bir kısmı da stres kaynaklı olanlar sanırım. Fiziksel olanlardan kurtulmak için doktora gidiyor oluşunuz çok yerinde, başka çaresi yok zaten, ama psikolojik sorunları çözmede tek başına psikolog ya da psikiyatrların yeterli olacağını ben zannetmiyorum. Elbette ki bu onları yetersiz görmekle küçük görmekle alakalı değil ama bu gibi rahatsızlıklarda sanki asıl yük daha çok hastanın omuzlarında gibi geliyor bana. Sorunlarınızı çözmek için adım atmayı denemelisiniz bence, kendi kendinizi bu sorunları yok sayma yönünde eğitmeye çalışmanız da yanlış olur. Haddime değil belki ama ben sizin yerinizde olsaydım eşimin yanına giderdim. Burada da onca çaba harcadım diyeceksiniz muhtemelen ama bence sizin ihtiyacınız olan daha başka şeyler olabilir. Babanızın istekleri doğrultusunda yaşadıysanız şimdiye kadar belki de aslında sizin kendi içinizde olmayan hırs yüzünden şu an kötü hissediyor olabilirsiniz. Gerçekten ne istediğinizi hiç düşündünüz mü? Şu an kendi istediğiniz mi yoksa babanızın istediği yerde misiniz?
Athenciğim sağol canım yazdıkların için.
Kafamdaki şey bir anlık şok yaşattı ama ondan sonra romatoloji doktorunun ankilozan spondilit teşhisi beni çok daha fazla üzdü. Çünkü kafadaki şey çok önemsiz. Doktor amelyatı gerektirdiğini düşünmüyorum dedi. Hatta sittir et dedi gayet açık sözlü bir şekilde. Ben de kurcalamicam başka doktora falan gitmicem onun için. 6 ay sonra tekrar MR çektiririm olur biter.
Spondilit olayı biraz tuhaf ama düzenli pilates ve yogaya başlamam gerekiyor iyi bir merkezde. Daha önce yoga şalaya üyeliğim vard. o zamanlar hiç ağrım olmazdı. Eklem ağrısı şikayetlerim 6 yıldır var. Yoga yaparken sihirli el değmiş gibi geçiyor. :)
Eşim daha bayramda buradaydı. Uzun bir tatil yaptık uzun zaman sonra. Bir kısmı benim ailemin yanında geçse de:) Ben de yeni işe başladım bayramdan 2-3 hafta önce athenciğim. :) O yüzden hiç izin alamam.Ben onu buraya dönmeye ikna etmeye çalışıyorum şu an. :)
Bütün gün spondiliti düşünüyorum. Kafamdan şu hastalığın adını nasıl atıcam bilmiyorum ya. Yalnız yaşamak zormuş gerçekten.
Çok geçmiş olsun canım. o bezelerle hiç uğraşma gerçekten psikolojik. arada çıkması çok normal o tarz şeylerin vücutta. Kafayı taktıkça kötü oluyor..
Justcım. Uzun yıllardır şu depresyon bipolar eğilimlerim panik ataklarım çok mücadale verdim. Her seferinde başa dönmüş buluyorum kendimi. Sonra kendimi suçluyrum. Malım gerizekalıyım zayıf karakterliyim diyip duruyorum kendi kendime her defasında. Düzelemedim işte. Artık suç atıcak bir kardeş geldi bana. Hep kistciğin yüzünden dicem :) Bilmem gereksiz bir rahatlık geldi bana şimdi. Bakarsın bunun rahatlığıyla depresyonlarım geçer :) Sağ ön lobda bu arada benim kistcik.
Oyhh bir tane daha benden. Çoook geçmiş alsun byull.. Aynı yaşlardayız. Civan perçemi macunu nedir tam olarak. Nasıl kullanıyorsun. Ben çayını bu aralar her gece içiyorum pko için.
Deylayt canım teşekkür ederim yazdıklaırn için. Evet ailemin istekleri doğrusunda yaşadım hep. Meslek seçimim hariç. Tıp okumamı istiyorlardı. Uçak tercih ettim. müdahale edemeyecekleri tek şey tercih listemdi sanırım o yıllarda. Çoğu zaman keşke bu konuda babamı dinleseydim diğer konularda dinlemeseydim diyorum. :)
Burda işim var şimdi. Doktoramı yarım bıraktım geçen yıl sırf bu düşüncelerden ve işe girdim. İşimi sevdim. Maaşı mikemmel olmasa da güzel. Eşim de gelse burda benimle beraber çalışsa biraz üst kademe bir memur gibi rahat rahat yaşarız. Ama o yaşadığı ülkede bolluk içindeki hayatını bırakıp gelemiyor. Benimse gözüm zenginlikte değil. Babamda para çok zaten. Ben babacıktan kaçıp kendime küçücük bir dünya kurmaya çalışırken eşimin hırsları çıktı başıma :)) O da haklı emeklerinin karşılığını almak eminim güzel bir duygudur. Ama oraya gidersem iş bulamam ve çıldırırım ben bu sefer :))
Tam tahmin ettigim gibi seker. Psikolojik rahatsizliklarin bu yuzden evet cunku on lob karar vermedenn, bilincten sorumludur ^^
Rabbim acil şifalar versin hastalığın yaşı olmuyor.
stresli bir işin evin varsa onlarda çok büyük etki eder canım
Annem ufurukten nem kapiyosun der.
15gundur tatildeydim.Bari tatilde hastalanmayayim diye dualar ettim.Duydu sesimi rabbim.Ama dondum.Dun acile gittik yuksek atesten.Bugun bogazim agriyo.Yarinda mutlaka bisey olur.Meshur mide bulantilarim vardir.Annemlerin yaninda olmasin diye dua ediyorum yine.Normal bayanlar yanlarinda el kremi tasir.Ben muscoril ve bengay tasiyorum.
Boyleyim bende yalniz degilsin dans.
Hepinize geçmiş olsun kızlar. B12 tahlili yaptırın. B12 eksikliği bağışıklık sistemini zayıflattığı için hastalıklar ortaya çıkarmış. Benim de bir rahatsızlığım vardı. Çok doktora gittim şifa bulamadım. En son gittiğim doktor b12'me baktı, yerlerde sürünüyordu. İğne verdi de kurtuldum hastalıktan.
Çok geçmiş olsun, Rabbim acil şifalar versin İnşaAllah. Beyinde kist dışında hemen hemen hepsi var bende de, migren, sinirsel rahatsızlık, boyun fıtığı, reflü, mide gastriti, sık sık rahimde iltihaplanma, beyinde yapısal bozukluk...
Çok fazla rahatsızlık insanı çok yıpratıyor.
Ben çörek otu ve balı karıştırıp her sabah aç karnına tüketmenizi öneririm. 1 tatlı kaşığı çörek otu, 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp yiyebilirsiniz. Ve ya çörek otunun yağını kullanabilirsiniz.
d vit eksikliği bütün bu saydıklarını ve ilgili hastalıkları yapıyor mutlaka doktordan bakmasnı rica et. d vit eksikmiş sürekli hastaydım . doktor d ve b vit değil hormondor eksikliği önemli hastalıklara yol aça dedi. birde galiba gelecekten umudun yok mutsuzsun. ne derdin varsa at kenara. ben günlük ihtiyacı karşılayan balık yağı ile d vit karşımı takviye alıyorum başta ampul d kırıp içtim.
dans yeni isin hayirli olsun oncelikle ; )
ben de spor yatigim donemler cok iyiydim simdi oy oy bacaklarim romatizmam azdi der gibi geziyorum...
Yoganin nasil etkiledigni biliyormussun, yorgunum demeden basla bence,
spor insani daha fazla yormak yerine ilginc bir sekilde dinlendiriyor...
Doktor soylemistir ama bir arkadasimda da vardi, detaylarini bilmiyorum ama bol bol yuzuyordu... sagligna dikkat edersen kafana o kadar takmana gerek yok aslinda dans. Onun yasam kalitesine bakiyorum bir de diger insanlara... onlardan coook daha onde
Esle ilgili duruma birsey diyemeyecegim,
gorunen o ki ikinizden biri egitim statu vs fedakarlik yapacak,
umarim icinize en cok sinen karari cok gecmeden alir kavusursunuz ; )
Deylayt canım teşekkür ederim yazdıklaırn için. Evet ailemin istekleri doğrusunda yaşadım hep. Meslek seçimim hariç. Tıp okumamı istiyorlardı. Uçak tercih ettim. müdahale edemeyecekleri tek şey tercih listemdi sanırım o yıllarda. Çoğu zaman keşke bu konuda babamı dinleseydim diğer konularda dinlemeseydim diyorum. :)
Burda işim var şimdi. Doktoramı yarım bıraktım geçen yıl sırf bu düşüncelerden ve işe girdim. İşimi sevdim. Maaşı mikemmel olmasa da güzel. Eşim de gelse burda benimle beraber çalışsa biraz üst kademe bir memur gibi rahat rahat yaşarız. Ama o yaşadığı ülkede bolluk içindeki hayatını bırakıp gelemiyor. Benimse gözüm zenginlikte değil. Babamda para çok zaten. Ben babacıktan kaçıp kendime küçücük bir dünya kurmaya çalışırken eşimin hırsları çıktı başıma :)) O da haklı emeklerinin karşılığını almak eminim güzel bir duygudur. Ama oraya gidersem iş bulamam ve çıldırırım ben bu sefer :))
O buraya gelse bulabilir mi oradaki gibi bir pozisyon peki? Ben böyle olunca çok üzülüyorum yaaBir yakınım da benzer sıkıntılar çekiyor eşiyle ilgili, biraz ona benzettim durumunuzu o yüzden daha da üzüldüm. Umarım her anlamda emeğinin karşılığını güzel sonuçlarla alırsın. Sanırım benim şu durumda tek tavsiyem bir rahatsızlığın olursa kimseye anlatmamaya çalış olacak. Çünkü çoğu insan acımıyor karşısındakine, sen çok acı çekersin bir sürü sağlık sorunun vardır ama o" yine başladı" diye düşünür. Bunu çok yakınların da olsa yapabilir o yüzden bu tarz şeyleri biraz gizli yaşamak çok dillendirmemek gerekiyor sanırım.
Kızlar merhaba,
Hastalık hastası mıyım bilmiyorum ama az önce bir arkadaşımı dertleşmek için arayınca bunu dedi bana. Napiyim annemi babamı arayıp anlatamıyorum
Benim bitmek bilmeyen kronik vücut ağrılarım var yıllardır. Hep başım ağrır dizim ağrır. Ayağım ağrır. Bütün kış grip olurum. Astımım var. Zatüre geçirmişliğim var ciğerlerim kötü. Hep halsizim. Hep uykum var. Kronik kabızım. Ülserim. Bağsur almış başını gitmiş. Devamlı taş kum bişeyler döküyorum böbreklerim ağrır İdrar yollarım iltihaplanır. Pko var. Psikiyatrik vakalarımı anlatmıyorum. Belki de hepsinin ssebebi bu bilmiyorum. Ne arasan çıkıyor. Artık inandırıcılığımı yitirdim galiba.
Esas meseleye geliyorum şimdi. şiddetli baş zonklamasıyla nöroloji doktoruna gittim. 1 yıldır başımın hep aynı yeri zonkluyor. Çok unutkanım. Gece uykumda da ayağım sıçrıyor. Migren heralde dedim. Migrenin ağrı kesicileri farklı oluyomuş ya normal ağrı kesici içersen azdırıyomuş migreni. O yüzden gidiyim de o ilaçlardan versin dedim. MR çekti kafama. Kist gördü. İyi huylu dedi. Zonklamayı o yapıyormuş. Psikolojiyi etkiliyomuş sağ tarafta olduğu için. Antidepresan veriyim dedi. Zaten kullanıyorum istemedim. Kas gevşetici verdi. Dumura uğramış vaziyette çıktım. Tamam önemli bir şey değilmiş. Büyücek mi dye kontrol edilecek sadece. ama ilk an şok şaşkınlık yaşadım.
Üstüne romatolojiye girdim diz ve kalça ağrılarım için. muayene etti. Röntgen çekti. Ankilozan spondilitten şüpheleniyorum dedi. Röntgen bulguları da o yönde. Bir de kan tahlilini görelim sonra tedaviye başlarız diye yolladı beni. 2. şokumu yaşadım. O hastalık ne ola ki soru işaretleriyle doktordan çıktım. Ve kendimi buraya attım.
Biliyorum bu kadar hastalık sayıp içinizi şişirdim. Çok şükür kötü bir hastalığım yok evet. Hepsi tedavisi olan şeyler. Ama yaşam kalitemi düşürüyor.
Ben daha 25 yaşımdayım bi de. Bu kadar hasta olmam normal mi ki? Vitaminsiz miyim neyim? Siz ne yiyosunuz ne içiyosunuz? Vitamin mi almam lazım? Şimdi tüm ilaçlarımı çöpe atıp Tek bir vitamin hapıyla sapa sağlam olmanın hayalini kuruyorum da.
Acil şifalar öncelikle. Bu kadar sorunuz varsa bir de alternatif tıp deneseniz?Kızlar merhaba,
Hastalık hastası mıyım bilmiyorum ama az önce bir arkadaşımı dertleşmek için arayınca bunu dedi bana. Napiyim annemi babamı arayıp anlatamıyorum
Benim bitmek bilmeyen kronik vücut ağrılarım var yıllardır. Hep başım ağrır dizim ağrır. Ayağım ağrır. Bütün kış grip olurum. Astımım var. Zatüre geçirmişliğim var ciğerlerim kötü. Hep halsizim. Hep uykum var. Kronik kabızım. Ülserim. Bağsur almış başını gitmiş. Devamlı taş kum bişeyler döküyorum böbreklerim ağrır İdrar yollarım iltihaplanır. Pko var. Psikiyatrik vakalarımı anlatmıyorum. Belki de hepsinin ssebebi bu bilmiyorum. Ne arasan çıkıyor. Artık inandırıcılığımı yitirdim galiba.
Esas meseleye geliyorum şimdi. şiddetli baş zonklamasıyla nöroloji doktoruna gittim. 1 yıldır başımın hep aynı yeri zonkluyor. Çok unutkanım. Gece uykumda da ayağım sıçrıyor. Migren heralde dedim. Migrenin ağrı kesicileri farklı oluyomuş ya normal ağrı kesici içersen azdırıyomuş migreni. O yüzden gidiyim de o ilaçlardan versin dedim. MR çekti kafama. Kist gördü. İyi huylu dedi. Zonklamayı o yapıyormuş. Psikolojiyi etkiliyomuş sağ tarafta olduğu için. Antidepresan veriyim dedi. Zaten kullanıyorum istemedim. Kas gevşetici verdi. Dumura uğramış vaziyette çıktım. Tamam önemli bir şey değilmiş. Büyücek mi dye kontrol edilecek sadece. ama ilk an şok şaşkınlık yaşadım.
Üstüne romatolojiye girdim diz ve kalça ağrılarım için. muayene etti. Röntgen çekti. Ankilozan spondilitten şüpheleniyorum dedi. Röntgen bulguları da o yönde. Bir de kan tahlilini görelim sonra tedaviye başlarız diye yolladı beni. 2. şokumu yaşadım. O hastalık ne ola ki soru işaretleriyle doktordan çıktım. Ve kendimi buraya attım.
Biliyorum bu kadar hastalık sayıp içinizi şişirdim. Çok şükür kötü bir hastalığım yok evet. Hepsi tedavisi olan şeyler. Ama yaşam kalitemi düşürüyor.
Ben daha 25 yaşımdayım bi de. Bu kadar hasta olmam normal mi ki? Vitaminsiz miyim neyim? Siz ne yiyosunuz ne içiyosunuz? Vitamin mi almam lazım? Şimdi tüm ilaçlarımı çöpe atıp Tek bir vitamin hapıyla sapa sağlam olmanın hayalini kuruyorum da.
öncelikle geçmiş olsun,ben de pek farklı durumda sayılmam.Allaha şükür dermansız hastalıklar değil ama,deyim yerindeyse öldürmüyor süründürüyor..
alerjik astım,kulak iltihapları,rinit,tiroid,bel ameliyatı ve tekrarlayan fıtık,kalp kapakçığında sızıntı,çarpıntı,demir eksikliği vs gibi yaşam kalitesini düşüren hastalıklar işte..
herşeyin başı psikolojik aslında..moralim düzgün,keyifli isem,hastalıklarım azalıyor,belirtiler kayboluyor,ama tam tersi ise hepsi birden hortluyor resmen. bir dönem tüm ilaçlarımı çöpe attım,reddettim ancak aratarak bana geri döndü..çözümüm şudur,hastalıklarımı kabul ediyorum,savaşmıyorum onlarla..iyi geçinmeye çalışıyorz.ben iyi olursam uykudalar,kötü olduğumda uynaıyorlar ben de ilaçlarıma sarılıyorum..
küçüklüğümden beri böyleydim ama eski ark. hepsi elimde mendille bilirler beni,alerjilerim sebebi ile,selpak kraliçesi idim ben
herşeyi olumlu görmeye çalışın,dediğim gibi savaşmka yerine kabullenip beraber yaşamayı öğrenmek en güzeli..
geçmiş olsun tüm sıkıntılarınız için.
sizinki hastalık hastalığı değil ki var can sıkıcı bişiler ama sizinki belki çok yakınmadır. bu da arkadaşlarınızın dikkatini çekmiştir.
inanın bizim nesil çürük. annem, babam, filan maşallah benden daha dirayetli,daha sağlamdır. yediğimizden mi, stresten mi bilmem bizim kuşakta çürüklük var. yani en azından yalnız değilsiniz diye teselli edeyim dedim.
kalıtsal kan hastalığım, migrenim, menüsküsüm, dizde su azalmaları sonucu yıpranmalarım, astımım, alerjim, reflüm, ülserim, ortopedik hastalıklarım var. yani şimdilik aklıma gelen bunlar. yaş derseniz daha 30 ama bu işte.
fakat ben hiç hastayım diye gezmem, hatta unuturum da millet söyleyince "haa bende de var" derim
biraz siz de o psikolojiden çıkarsanız o sürekli ağrılarınız, sıkıntılarınız azıcık geçer bence.
yani bir insan sürekli istemeden de olsa hastayım ben diye gezince başı, gözü, eklemleri filan ağrıyor.
tedavisi olan hastalıklar bunlar çok şükür, ilaçları içip, hayatımızı güzel yaşamaya devam edebiliriz.
Acil şifalar öncelikle. Bu kadar sorunuz varsa bir de alternatif tıp deneseniz?
Bio resonans, metabolic balance falan? Mesela en basitinden bağırsaklarda bir sorun varsa, bu fiziksel ve psikolojik bir çok rahatsızlığın tetikçisi. Ben sürekli şiş, sindirim sorunu yaşayan biriydim, meğer buğday, çavdar gibi bir çok tahılı vücudum kabul etmiyormuş. Kestim bunları, sindirim sorunun kalmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?