Size hak veremeyeceğim. Cunku işle ilgili akşam atılan mesajlardan nefret ediyorum. Senin için önemli olabilir, ama ba na ne?
Zaten akşam 7ye kadar beraber çalışmadık mi? Günümün 4te 3u seninle geçerken neden kendime zaman ayırmam gereken kısımda beni rahatsız ediyorsun?
Belki sevgilimle bulustum,oynaşiyorum,belki kitap okuyorum, belki arkadaslarla müzikli bir mekanda eğleniyorum... Zaten bütün gün işten ve işle ilgili önemsiz ayrıntılardan bikmişken bir de akşam gelen mesaja bence cevap verilmemesi nezaketsizlik değil. Asıl mesai saati dışında işle ilgili mesaj atılması nezaketsizlik.
Ben maalesef kendi numaramı kullanıyorum, işyerinde. Öyle insanlar var ki, akşamin bir saati 'kusura bakmayın rahatsız ettim, ama online gordum' diye yazıyorlar.
Rahatsız ettin tabii, yazma. Çok önemliyse mail at, zaten mesai saati içinde ben sana geri dönüş yaparım.
Geçen haftalarda bir organizasyonda yanımda çalışan bir çocuk vardı. Biraz önce, saat tam 23.45te aradı. İnsan insanı o saate arar mi?
Okul arkadaşı da aynı şekilde.
'bilmemnerden sorumlu muyuz? Hangi kitaplardan sorumluyuz?' diye mesaj atmak senin on saniyene mal oldu. Ama onun kalkması, kitapları açması ve bakıp sana yazması gerekiyor. Yakın arkadaşsa eyvallah. Biz not bulunca fazla fazla fotokopi çektirir yakın arkadaşlara da dagitirdik. Ama sınavdan sınava mesaj atana da kimse zhmet Edip cevap vermek zorunda değil...
Benim görüşüm de bu yönde :)
Ben de eskiden her mesaja cevap verirdim, ama özellikle kendi numaramı müşterilerle paylaştıktan sonra telefon sesine bile uyuz olur oldum . Hatta işlerin cooook yoğun olduğu bir dönem iş çıkışı birşeyler içmeye gitmiştim, ikide bir telefon çalıyor, koşa koşa dışarıda sessiz ortam bulup cevap veriyorum falan...arkadaşım alıp kapatmıştı benim teli.
Yani biraz da böyle dusunun. Sorularınızı da madem işle ilgili işte sorun ya da mail atın. Hatta önemliyse patronu falan da ccye koyun , cevap atmak durumunda kalsinlar

Böyle şeylere de canınızı sıkmayin