Hep mi bu insanlar nezaketsiz.

Herhangi bir iş arkadaşınıza veya okul arkadaşınıza bir şey sormak için mesaj atıyorsunuz ama cevap yok,bu doğal mı sizce? Bana göre nezaket icabıyla en azından bir cevap verilir soruya.Ben düşmanım dahi olsa sorusunu yanıtsız bırakmam. Sizce de bu herhangi bir cevap vermemek terbiyesizlik değil mi ?

Bence de öyle, daha doğrusu idi çünkü insanlar işlerine gelmeyince, bir çıkarları yoksa ölse cevap vermiyor (çoğu kişi böyle) ama size işi düştü mü geceyarısı da olsa aramaktan asla imtina etmiyorlar.

Ben de artık öyle davranmaya başladım.

Benim küçük bebeğim var mesela. Bazen onunla uğraşırken arkadaşlarıma yazmayı unutuyorum yani onu geçtim eşim birşey arayıp sorduğunda ben sana sonra söyleyeyim diyorum ve unutuyorum. Hatırlatmazsa aklıma gelmiyor. Belki böyle bir durumdadır arkadaşınız? Valla ben bebek sonrası çok unutkan oldum. Müsait olduğumda da herşey tamamen aklımdan çıkmış oluyor.

Teşekkürler haklısınız, sizin söylediğiniz şeyler tamamen rahatsız edilmek.Gecenin bir yarısında aranmayı ya da gereksiz bir şey için vakit çalınmasını kimse istemez ki bana göre bunlar da nezaketsizliktir.
Benim anlamadım vakitlerinin olduğunu biliyorum ve sorduğum çok basit cevap verilecek bir şey ki bu insanlar kendi işleri düşünce günde 10 kere beni arayan insanlar. Demek ki insanlara fazla hoşgörü göstermeyeceksin ben onu anladım. Ah bide yapabilsem.
Yoo gecenin yarısında aranmayi kasdetmedim. O ayr sinir bozucu ve maalesef sık sık basima geliyor. Ben sadeces mesai bittikten sonra aranmayi kasdettim. Yani 6bucuktan 7den sonra. 9dan önce.
Mesai bittikten sonra gelen her mesaj gereksizdir.
Bir işi olmadıklarını nereden biliyorsunuz ki? Görebileceğiniz bir yerde değiller sonuçta.
Belki ailesiyle yemek yiyor, belki de sevdiği bir diziyi izliyor. Sorunuz sizin için önemli belki ama adama hicbirsey ifade etmiyor.
İşle ilgili mesaja cevap vermemek hoşgörü eksikliğinden değil bence.
Ama madem onlar kendilerine yapılmasını istemediğini size yapıp yüz bin kere arıyor , siz de açmayın.
Bırakın arayıp dursunlar . Tutup da size hesap soracak halleri yok, neden açmadın diye.
Öyle bir densizlik yaparlarsa :müsait değildim,ne var ki bunda? Geçen de ben sizi aramıştım acmamistiniz. Normal şeyler, alınacağını düşünmedim
Diye laf sokarsiniz.:duduk:

Önemsemiyorum demenin başka yolu bu. Üstelik önemsemek zorunda değil.
Benim cep telefonum olması insanların bana istedikleri anda ulaşabilecekleri anlamına gelmez, her mesaja cevap vereceğim anlamına gelmez, her arayanı açacağım anlamına gelmez ve yapmadıklarım için hesap vereceğim anlamına da gelmez.
Mühimse ve iletişiminiz varsa ararsınız. Hayat bunlara sinir olmak için çok kıymetli değil mi yav?

Nezaketsizlik fakat terbiyesizlik değil. Unutmuştur işi vardır bir çok şey olabilir

Back
X