tesekkur ederim hocam dilekleriniz icin.
ezberleri ve toplumsal baskilari asla onaylamiyorum. 'kefen' safsatasi ile 'sineye cekmek' i bir goruyorum. nicin siz soyluyorsunuz diye, 'aldatilmis' kadin 'sineye cekiyor' olsun 'affederse'? ortada affedilme durumu dahi sozkonusu olmaz, eger bir kadin kocasini seviyorsa ve onun bazi zayifliklarindan haberdarsa ve yuvasini korumak istiyorsa, kaldi ki 'sineye ceksin'.
uzgunum, herkes gibi olup, bir kadinla mesajlasti, ona bakti, sununla bir kere yatti diye kimseyi yerin dibine gecirmeyi uygun bulmuyorum. (o yuzden buraya denk geldi tepkim, hanimkizdan da ozur diledim, belirtmistim) bu iste bir yanlislik var diye dusunuyorum. biraz da saygi bekliyorum. sartlar degisti elbette, ancak ne kadin ne erkek yapisi, dogasi degisti, sadece degistirilmeye calisiliyor, ama basarili olamamalarini diliyorum.
belki 'igrenc' buldugunuz bir 'baba' ile cocuk buyutmek istememenizi anliyorum; ama kendi yerinin, gordugu degerin farkinda olan bir kadin icin her kocanin yasayabilecegi bir kacamak yuzunden cocugunu babasiz birakmayan bir kadini da siz anlabilin istiyorum. herkes ve her sey ideolojilerin kurbani ve deney firsati olmasindan rahatsizlik duyuyorum.
diger taraftan da, ummadiginiz tas bas yarar, ne kocalar var, yaptiklarindan eslerinin hic haberi yok, onlar icin sutten cikmis ak kasik... ben boyle bir gizliligi 'sineye cekmekten'se, her seyin acikca konusulmasindan yanayim.
bir digeri de: iste kazaniyor feminizm yavas yavas, turkiyede bile... yapmayin, kurbani olmayin! diye uyarmak istiyorum.