Hepatit b hastaları ve 11haftalık gebelik

Yay35

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
80
23
8
33
Merhaba arkadaşlar kafamı çok karıştıran ve işin içinden çıkamadığım bir konu var bende kronik hepatit b hastalığı var ben gebelikten önce ilaç kullanmayı bırakmıştım bebeğe zarar vermemesi için ama doktor içmem gerektiğini söylüyor ve bu konuda ısrarcı ilk gebeligimde içmedim bu ikinci gebelik ama korkuyorum ilaç ismi (tenefovir )ilacı kullanan hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirmi

Merhaba arkadaşlar; burada benim gibi birçok hepatit b li arkadaşların olduğunu gördüm.Kimisi inaktif taşıyıcı,kimisi kronik hepatit. Ben de inaktif taşıyıcı olarak 6 ayda bir düzenli tahlillerimi yaptırırken 27 Ağustos 2019 da yapılan tahlilde ne yazık ki Hbs Ag ile Anti-Hbs Ag'nin her ikisinin de pozitif olduğunu gördüm.Hbs Ag zaten her taşıyıcıda pozitiftir.6 ay önceki tahlilde Anti-Habs Ag negatif idi. Anti Hbs Ag nin pozitif olması olağandışıdır.Ben de hastalığı bebeklik veya çocukluktan kapmışım.Yaptığım araştırmada Uzman doktor Cahide Saçlıgil'in bunu hakkındaki araştırmasını okuyunca endişem kat kat arttı.Sonuç yazısında Hbs Ag ve Anti Hbs Ag birlikte pozitifliğinin HCC ,yani karaciğer kanseri için yüksek risk faktörü olduğunu belirtmiş. Kendisinden randevu aldım ve gideceğim. Hepatit b konusunda incelemediğim yayın kalmadı desem yalan olmaz.Bir hayli bilgi sahibi oldum.Burada asıl söylemek istediğim konu: gerek inaktif taşıyıcı gerek kronik hepatitli olsun tahlilleri ömür boyu muntazam yaptırmak gerekiyor.Doktoru da işinin ehli olması gerekir.İşte benim örneğim; onca yıl inaktif taşıyıcılıktan şimdi birden bire değişip tehlikeli bir duruma gelmiş oldum.

Doktor ne diyorsa onu yapin. Cocukta hepatitli dogacak sonucta buna hakkiniz yok.

Doktor ne diyorsa onu yapin. Cocukta hepatitli dogacak sonucta buna hakkiniz yok.
Evet canım ve bu yüzden ilacımı içmeye başladım ve bebegimide Allah’a emanet ettim inşallah sağlıkla doğum yapıp evimize geliriz Teşekkür ederim

Çok geçmiş olsun evet bende 20li yaşlarda ögrendim ve tedavi olmam gerektiginide söylediler anan gençsin umursamıyorsun daha sonra evlendim eşim aşısını oldu şükürler olsun onda bişey yok ilk hamileliğimde kullanmamıştım kızım çok şükür sağlıklı doğduğu ev aşısı serum verildi bagışıklık kazandı ama İtaliaya Türkiye ye göre biraz daha baskıcı çıktı kullanmam konusunda ve tekrar başladım ilacı içmeye inşallahh sağsalim sağlıklı bi şekilde Doğum yapıp evimize gelmeyi nasip etsin rabbim dualarınızı istiyorum tedavinizi ihmal etmeyin belki bende umursamazdım ama annem nezaman karaciğer kanseri oldu nakil oldu ve bana dediği kızım tedavini ol ilerde benim gibi olma ve annem hiç tedavi görmemişti 50yaşına kadar ona annesinden bizede annemizden geçmiş eskiden aşı yokmuş o yüzden annem şimdi tedavi görüyor karaciğer iyi durumda aslında çok yaygın ve insanların çekinmeye sorduğu bir hastalık sanırım umarım iyileşirsin degerlerin daha iyiye gider ve tedavini sende sakın ihmal etme

Allah size sağlıklı doğum yapmayı ve evinize mutlulukla dönmeyi nasip etsin inşallah.
Ayrıca annenize de Allahtan sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Bu hastalık çok karmaşık ve hala anlaşılamayan birçok yönü olan bir hastalık. Ben de dün ablamdan kesin olarak ben 7 yaşlarında ve ablam 13 yaşımızdayken İzmir'de annemin akut sarılıktan hastaneye kaldırıldığını öğrenince meseleyi anladım. Hastalığın akut zamanı en bulaşıcı dönemidir.Ablama bana ve bebek olan küçük kardeşime bulaşmış.Ablam biraz büyük olduğundan antikor üretip yenmiş.Ama kardeşimle biz küçük olduğumuzdan kurtaramamışız.Bu hastalığın seyri virüsün alındığı yaş ile ilgili.Bebeklik ve çocuklukta kapanlar daha şanssızlar.Ben bu zamana kadar hep inaktif taşıyıcıydım.İşte bu sıra hastalık faz değiştiriyor.Normalde beklenen Kronik olmasıydı ama kesin olmamakla birlikte Occult (gizli) hepatite dönüyor.Danıştığım 3 ayrı gastroenteroloji profesörü internetten bana Anti Hbs Ag nin pozitife dönmesinin iyi bir şey olduğunu söylemeleri önce sevindirmişti beni.Ama daha sonra yaptığım incelemede durumun Occult hepatite döndüğüne kanaat getirdim.Çok üzüldüm.Yarın Fibroscan cihazında karaciğerime baktıracağım.Cuma günü de Occult hepatit konusunda araştırma yazısı olan bir uzman doktorun randevusuna gideceğim.Hayırlısı olur inşallah.
Buradan tüm arkadaşlara sağlık ve mutlukluklar diliyorum.

Bu ara Hepatit sıkıntısı olan arkadaşlara yeni ulaştığım ve sayın Prof.Dr.Hasan Özkan'ın makalesinden önemli ve güzel bir haber sunmak istiyorum.
Şöyle; "Son olarak şunu vurgulayarak belirmek istiyorum. Mart 2009 Amerika'da Washington'da yapılan uluslararası kronik hepatitler sempozyumunda bildirilen en yeni bilgi Kronik hepatit B infeksiyonu 30 yıl gibi uzun takipte vakaların %57,5'inde hastayı terk ettiğidir. Yani vakaların yarısından çoğu bu infeksiyondan kurtulabilir. Bu önemli bilgiden şu sonucu çıkarıyoruz: Bu süre zarfında HBV infeksiyonlu vakalarda karaciğeri korumaktır. Bu iyi takip, doğru beslenme, sağlıklı yaşam ve gerektiğinde etkin ve doğru tedavi ile olur.

Amin canım çok teşekkür ederim rabbim şifa bekleyen herkese şifa versin inşlhh senin içinde güzel şeyler olur inşallahh

canım bende hepatit b taşıyıcısıyım yaklaşık 6 senedir ilaç kullanıyorum (ara sıra ara verdim ama) bir oğlum var 2 buçuk yaşında hamilelikte ve emzirme döneminde de kullandım sebivo isimli ilacı. çok şükür bir sıkıntı yaşamadım doktor bey bana dedi ki 1960 larda bir ilaç hiç beklenmedik bi şekilde çocuğa ve anneye zarar vermiş o zamandan beri her ilaca karşı tepki gösteriliyor aslında hepatit ilaçları genellikle c kategorisinde ama bu ilaçların herhangi bir etki oluşturması yönünde yapılan bir çalışma yok. Bana göre gebelikte bir sorun oluşturmaz ama yine de ters bir durum olursa gel dedi. doğumdan sonra aşısını falan yaptırdık çok şükür çocuğum sağlıklı bir durumda sende korkma Allah ın izniyle bir sorun olmaz

Bende kronik hepatit b taşiyıcisıyim ancak ben hiç ilaç kullanmadım. Şuanda hamileliğim var sadece kan veriyorum takip amaçlı

Bende kronik hepatit b taşiyıcisıyim ancak ben hiç ilaç kullanmadım. Şuanda hamileliğim var sadece kan veriyorum takip amaçlı
Hbv dna değeri yükselirse ilaca başlatıyorlar karaciğer hasarını durdurmak için

Kizlar bende bugün nikah için yaptırdığım kan tahlilini almaya gittiğimde anti hbs değerinin 177 olduğunu öğrendim doktorum bi dahiliye uzmanına gorunmemi söyledi ben şuan hasta miyim yoksa hastalığı geçirmişim bitmiş mi anlamadim ya çok endişelendim bugün

Değerlerim böyle anlayan varsa dönüş yaparsa çok sevinirim

Eklentiler

• 20200103_154407.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 577
Kızlar anti hbs 14,8
Hbsag negatif 0,19 olunca hepatit mi olmuş oluyor?

Merhaba bnde 1 buçuk yaşımdan beri hepatit b tasiyicisiyim.zor ve yıpratıcı süreçlerden geçtim.Çok şükür baya toparladım.Simdi ise 6 ayda bir tahlil ultrason veriyorum.En son tahlilde enzim değerlerim normaldi ama hbv DNA 124.000 çıktı doktor ilaç yazmadı takip edelim dedi bir süre.ilgili bir doktor degildi.Fakat bunun önemli olduğunu biliyorum.onerebileceginiz İstanbul'da iyi bir doktor varmı hepatit üzerine.Tekrar bı kontrole gitmek istiyorum.Allah herkese şifa versin

Hepatit olmuyor canim sonuçların normal.
Teşekkür ederim. Acildeki doktor eşimi korkutmuş bu sonuçlarla. Eşinde hepatit var demiş. Dahiliye ve kadın dogumcu hiçbir şey yok dedi ama birinden duyunca insan korkuyor yine de.

Bu arada hepatit için bir önerim var. Enginarın yabanisi var, Kocabaş derler. O çok iyi geliyor. Bir yakınım bu sayede kurtuldu çok ağır geçirirken.

Teşekkür ederim. Acildeki doktor eşimi korkutmuş bu sonuçlarla. Eşinde hepatit var demiş. Dahiliye ve kadın dogumcu hiçbir şey yok dedi ama birinden duyunca insan korkuyor yine de.
Ne tuhaf doktorlar var. Daha once.hepatit b asisi olmissun antihbs onu gösterir. Hepatit Asisi olup olmadığını gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…