Evet canım ve bu yüzden ilacımı içmeye başladım ve bebegimide Allah’a emanet ettim inşallah sağlıkla doğum yapıp evimize gelirizDoktor ne diyorsa onu yapin. Cocukta hepatitli dogacak sonucta buna hakkiniz yok.
Çok geçmiş olsun evet bende 20li yaşlarda ögrendim ve tedavi olmam gerektiginide söylediler anan gençsin umursamıyorsun daha sonra evlendim eşim aşısını oldu şükürler olsun onda bişey yok ilk hamileliğimde kullanmamıştım kızım çok şükür sağlıklı doğduğu ev aşısı serum verildi bagışıklık kazandı ama İtaliaya Türkiye ye göre biraz daha baskıcı çıktı kullanmam konusunda ve tekrar başladım ilacı içmeye inşallahh sağsalim sağlıklı bi şekilde Doğum yapıp evimize gelmeyi nasip etsin rabbim dualarınızı istiyorum tedavinizi ihmal etmeyin belki bende umursamazdım ama annem nezaman karaciğer kanseri oldu nakil oldu ve bana dediği kızım tedavini ol ilerde benim gibi olma ve annem hiç tedavi görmemişti 50yaşına kadar ona annesinden bizede annemizden geçmiş eskiden aşı yokmuş o yüzden annem şimdi tedavi görüyor karaciğer iyi durumda aslında çok yaygın ve insanların çekinmeye sorduğu bir hastalık sanırım umarım iyileşirsin degerlerin daha iyiye gider ve tedavini sende sakın ihmal etmeMerhaba arkadaşlar; burada benim gibi birçok hepatit b li arkadaşların olduğunu gördüm.Kimisi inaktif taşıyıcı,kimisi kronik hepatit. Ben de inaktif taşıyıcı olarak 6 ayda bir düzenli tahlillerimi yaptırırken 27 Ağustos 2019 da yapılan tahlilde ne yazık ki Hbs Ag ile Anti-Hbs Ag'nin her ikisinin de pozitif olduğunu gördüm.Hbs Ag zaten her taşıyıcıda pozitiftir.6 ay önceki tahlilde Anti-Habs Ag negatif idi. Anti Hbs Ag nin pozitif olması olağandışıdır.Ben de hastalığı bebeklik veya çocukluktan kapmışım.Yaptığım araştırmada Uzman doktor Cahide Saçlıgil'in bunu hakkındaki araştırmasını okuyunca endişem kat kat arttı.Sonuç yazısında Hbs Ag ve Anti Hbs Ag birlikte pozitifliğinin HCC ,yani karaciğer kanseri için yüksek risk faktörü olduğunu belirtmiş. Kendisinden randevu aldım ve gideceğim. Hepatit b konusunda incelemediğim yayın kalmadı desem yalan olmaz.Bir hayli bilgi sahibi oldum.Burada asıl söylemek istediğim konu: gerek inaktif taşıyıcı gerek kronik hepatitli olsun tahlilleri ömür boyu muntazam yaptırmak gerekiyor.Doktoru da işinin ehli olması gerekir.İşte benim örneğim; onca yıl inaktif taşıyıcılıktan şimdi birden bire değişip tehlikeli bir duruma gelmiş oldum.
Çok geçmiş olsun evet bende 20li yaşlarda ögrendim ve tedavi olmam gerektiginide söylediler anan gençsin umursamıyorsun daha sonra evlendim eşim aşısını oldu şükürler olsun onda bişey yok ilk hamileliğimde kullanmamıştım kızım çok şükür sağlıklı doğduğu ev aşısı serum verildi bagışıklık kazandı ama İtaliaya Türkiye ye göre biraz daha baskıcı çıktı kullanmam konusunda ve tekrar başladım ilacı içmeye inşallahh sağsalim sağlıklı bi şekilde Doğum yapıp evimize gelmeyi nasip etsin rabbim dualarınızı istiyorum tedavinizi ihmal etmeyin belki bende umursamazdım ama annem nezaman karaciğer kanseri oldu nakil oldu ve bana dediği kızım tedavini ol ilerde benim gibi olma ve annem hiç tedavi görmemişti 50yaşına kadar ona annesinden bizede annemizden geçmiş eskiden aşı yokmuş o yüzden annem şimdi tedavi görüyor karaciğer iyi durumda aslında çok yaygın ve insanların çekinmeye sorduğu bir hastalık sanırım umarım iyileşirsin degerlerin daha iyiye gider ve tedavini sende sakın ihmal etme
Amin canım çok teşekkür ederim rabbim şifa bekleyen herkese şifa versin inşlhh senin içinde güzel şeyler olur inşallahhAllah size sağlıklı doğum yapmayı ve evinize mutlulukla dönmeyi nasip etsin inşallah.
Ayrıca annenize de Allahtan sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Bu hastalık çok karmaşık ve hala anlaşılamayan birçok yönü olan bir hastalık. Ben de dün ablamdan kesin olarak ben 7 yaşlarında ve ablam 13 yaşımızdayken İzmir'de annemin akut sarılıktan hastaneye kaldırıldığını öğrenince meseleyi anladım. Hastalığın akut zamanı en bulaşıcı dönemidir.Ablama bana ve bebek olan küçük kardeşime bulaşmış.Ablam biraz büyük olduğundan antikor üretip yenmiş.Ama kardeşimle biz küçük olduğumuzdan kurtaramamışız.Bu hastalığın seyri virüsün alındığı yaş ile ilgili.Bebeklik ve çocuklukta kapanlar daha şanssızlar.Ben bu zamana kadar hep inaktif taşıyıcıydım.İşte bu sıra hastalık faz değiştiriyor.Normalde beklenen Kronik olmasıydı ama kesin olmamakla birlikte Occult (gizli) hepatite dönüyor.Danıştığım 3 ayrı gastroenteroloji profesörü internetten bana Anti Hbs Ag nin pozitife dönmesinin iyi bir şey olduğunu söylemeleri önce sevindirmişti beni.Ama daha sonra yaptığım incelemede durumun Occult hepatite döndüğüne kanaat getirdim.Çok üzüldüm.Yarın Fibroscan cihazında karaciğerime baktıracağım.Cuma günü de Occult hepatit konusunda araştırma yazısı olan bir uzman doktorun randevusuna gideceğim.Hayırlısı olur inşallah.
Buradan tüm arkadaşlara sağlık ve mutlukluklar diliyorum.
Hbv dna değeri yükselirse ilaca başlatıyorlar karaciğer hasarını durdurmak içinBende kronik hepatit b taşiyıcisıyim ancak ben hiç ilaç kullanmadım. Şuanda hamileliğim var sadece kan veriyorum takip amaçlı
Degerim normal cikiyor 2006 yilindan bu yana var bu hastalik Rabbim şifa versin cumlemizeHbv dna değeri yükselirse ilaca başlatıyorlar karaciğer hasarını durdurmak için
Hepatit olmuyor canim sonuçların normal.Kızlar anti hbs 14,8
Hbsag negatif 0,19 olunca hepatit mi olmuş oluyor?
Teşekkür ederim. Acildeki doktor eşimi korkutmuş bu sonuçlarla. Eşinde hepatit var demiş. Dahiliye ve kadın dogumcu hiçbir şey yok dedi ama birinden duyunca insan korkuyor yine de.Hepatit olmuyor canim sonuçların normal.
Ne tuhaf doktorlar var. Daha once.hepatit b asisi olmissun antihbs onu gösterir. Hepatit Asisi olup olmadığını gösterir.Teşekkür ederim. Acildeki doktor eşimi korkutmuş bu sonuçlarla. Eşinde hepatit var demiş. Dahiliye ve kadın dogumcu hiçbir şey yok dedi ama birinden duyunca insan korkuyor yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?