Hepatit b taşıyıcısı olmak ve evlilik..

Teşekkür ederim Sağolunuz.HBVDNA çok düşük .ortalama 165 ıu/ml.Kronik değilim.İnatif taşıyıcıydım.Zaten ALT enzimim hiç yüksek çıkmadı. referans değer 0-50 ve benim değerim 20.
Ancak işte şimdi durum değişti.Karmaşık bir duruma geldim.Benim dikkat çekmek istediğim; hepatit b li olanların bunu çok önemseyip mutlaka düzenli tahlil yaptırmalarıdır.Çünkü hastalık zamanla kronik hepatite dönebiliyor.Ben yıllarca hepatit b hastalığını inceledim.Mesleğim mühendislik ama karmaşık olmasına rağmen ders gibi çalıştım bu hastalığı.Zaten bilgilendikçe daha da bunaldım.
Ama işte bende HBV DNA nın düşük titrelerde olması sizi yanıltmasın.Zira Hbe negatif ve Anti Hbe pozitif ve düşük HBVDNA değerlerine sahip hastalar mutant oluyorlar.Oysa literatürde Hbe negatif ve anti hbe pozitif hastalar için serokonversiyon sağlamış olarak bahsedilirken, hiçbirisi bunun şartının antiviral tedavi sonrası oluşursa serokonversiyon sağlanmış olacağını yazmazlar. Serokonversiyon hastalığın iyileşmesi konusunda en önemli adımdır.Bu ara sorunuzda yaşımı sormuşsunuz; 60 yaşımdayım.

Teşekkür ederim Sağolunuz.HBVDNA çok düşük .ortalama 165 ıu/ml.Kronik değilim.İnatif taşıyıcıydım.Zaten ALT enzimim hiç yüksek çıkmadı. referans değer 0-50 ve benim değerim 20.
Ancak işte şimdi durum değişti.Karmaşık bir duruma geldim.Benim dikkat çekmek istediğim; hepatit b li olanların bunu çok önemseyip mutlaka düzenli tahlil yaptırmalarıdır.Çünkü hastalık zamanla kronik hepatite dönebiliyor.Ben yıllarca hepatit b hastalığını inceledim.Mesleğim mühendislik ama karmaşık olmasına rağmen ders gibi çalıştım bu hastalığı.Zaten bilgilendikçe daha da bunaldım.
Ama işte bende HBV DNA nın düşük titrelerde olması sizi yanıltmasın.Zira Hbe negatif ve Anti Hbe pozitif ve düşük HBVDNA değerlerine sahip hastalar mutant oluyorlar.Oysa literatürde Hbe negatif ve anti hbe pozitif hastalar için serokonversiyon sağlamış olarak bahsedilirken, hiçbirisi bunun şartının antiviral tedavi sonrası oluşursa serokonversiyon sağlanmış olacağını yazmazlar. Serokonversiyon hastalığın iyileşmesi konusunda en önemli adımdır.Bu ara sorunuzda yaşımı sormuşsunuz; 60 yaşımdayım.
Teşekkür ederim cevabınız için inşaallah tamamen yok eden ilaç bulunur kısa sürede

Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
Biraz rahat olur Musun
Kronik hepatitb hastasıyım yani taşıyıcıyım evliyim ve çocuğum var hiçbir sıkıntı yaşamadım çünkü bütün aşılarımı yaptırdım
Hamileyken de testleri yaptırıyorsun hatta doktorum koruman çok yüksek ölene kadar korur seni bu aşılar tekrar olmana gerek yok dedi

Biraz rahat olur Musun
Kronik hepatitb hastasıyım yani taşıyıcıyım evliyim ve çocuğum var hiçbir sıkıntı yaşamadım çünkü bütün aşılarımı yaptırdım
Hamileyken de testleri yaptırıyorsun hatta doktorum koruman çok yüksek ölene kadar korur seni bu aşılar tekrar olmana gerek yok dedi

Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
Depresyona girecek bir durum yok. Bunun aşısı var. Uzun bir süredir çocuklarında rutin aşı takviminde yer alıyor. Evleneceğiniz kişi aşılanacak.Antikor oluşacak. Doğum ve emzirme döneminde de prosedüre uyulacak
Siz de takiplerinizi yaptırıp sağlığınıza dikkat edeceksiniz.

Öncelikle hepatit b'linin aşağılanacak hiçbir tarafı yok. Türkiye'de 4 milyona yakın ama belki de daha fazla insan hepatit b li.Ancak bunlardan çok azı hepatit b li olduğunu biliyor.
Evleneceğiniz kişinin evlenmeden önce 3 kez Hepetit b aşısı ( Engerix b ) yaptırarak Anti Hbs Ag üretmesi sorunu kökten hallediyor zaten.Ayrıca beraber yaşadığınız insanların da aşı yaptırması şart.
Bu virüsü taşıyıp da bilenlerin tümü belirli oranda bunalım yaşıyorlar.Ancak,kimsenin bilmemesi en iyisi.Zira kimseye yararı veya zararı yok. Gerçekten rahat olun ve tahlillerinizi düzenli yaptırın böylelikle uzun ve sağlıklı bir ömür sürersiniz.Bakın Hepatit C nin aşısı bile yoktu ama ilacı çıktı ve şimdi %100'e yakın oranda virüsü vücuttan tamamen eradike ediyor.İnanın ve sabredin.3 ncü faz aşaması bitmek üzere birçok yeni hepatit b ilacı eli kulağında. Birçok yatırımcı bu ilaç için büyük paralar harcıyorlar.Göreceksiniz bunun da çaresi yakında bulunacak.
Sağlık ve esenlikler dilerim.

Öncelikle hepatit b'linin aşağılanacak hiçbir tarafı yok. Türkiye'de 4 milyona yakın ama belki de daha fazla insan hepatit b li.Ancak bunlardan çok azı hepatit b li olduğunu biliyor.
Evleneceğiniz kişinin evlenmeden önce 3 kez Hepetit b aşısı ( Engerix b ) yaptırarak Anti Hbs Ag üretmesi sorunu kökten hallediyor zaten.Ayrıca beraber yaşadığınız insanların da aşı yaptırması şart.
Bu virüsü taşıyıp da bilenlerin tümü belirli oranda bunalım yaşıyorlar.Ancak,kimsenin bilmemesi en iyisi.Zira kimseye yararı veya zararı yok. Gerçekten rahat olun ve tahlillerinizi düzenli yaptırın böylelikle uzun ve sağlıklı bir ömür sürersiniz.Bakın Hepatit C nin aşısı bile yoktu ama ilacı çıktı ve şimdi %100'e yakın oranda virüsü vücuttan tamamen eradike ediyor.İnanın ve sabredin.3 ncü faz aşaması bitmek üzere birçok yeni hepatit b ilacı eli kulağında. Birçok yatırımcı bu ilaç için büyük paralar harcıyorlar.Göreceksiniz bunun da çaresi yakında bulunacak.
Sağlık ve esenlikler dilerim.
Ben yıllardır biliyorum ve hiç aklımdan çıkmadı gerçekten depresyona kadar sokuyor en önemli şey kontrolleri aksatmamak

Biraz rahat olur Musun
Sayın ay_060 ; "Kronik hepatit b hastasıyım" demişsiniz. Ve bütün aşılarımı yaptırdım".Doktorunuz "koruman çok yüksek ölene kadar korur seni bu aşılar" demiş.Burada anlayamadığım bu aşılar hepatit b aşısı mı?

Sayın ay_060 ; "Kronik hepatit b hastasıyım" demişsiniz. Ve bütün aşılarımı yaptırdım".Doktorunuz "koruman çok yüksek ölene kadar korur seni bu aşılar" demiş.Burada anlayamadığım bu aşılar hepatit b aşısı mı?
Evet çocukluğumda geçirdim hepatit b yi o zamandan beri aşı oluyorum en son 18 yaşımda oldum en son tahlil i de 9 ay önce yaptırdım

Bunda horgorulucek bişi yok bence evleniceğin kişi anlayışlı biri olursa sorun çıkmaz bence kendine eziyet etme geçmiş olsun 👍

Değerli arkadaşlar; ülkemizde yaklaşık 4 milyon civarı hepatit b virüsü taşıyan ve bunlardan 500 bini kronik diğerleri ise inaktif taşıyıcı olarak hayatlarını sürdürüyorlar.Ancak tabi ki, hepatit b'li olduğunu bilenlerin sayısı çok az.
Buradan hepatit b virüsü taşıyan arkadaşlara hatırlatmak istediğim bir konu var. Şöyle ki; her yıl bu 4 milyon hepatit taşıyıcısından 40 bininde kendi kendine spontan olarak virüs temizleniyor ve hepatit b den tamamıyla kurtuluyor.%1'e denk geliyor ama sayı her yıl 40.000. Ve bunun hangi mekanizma ile olduğu hala bilinmiyor.
Birkaç yorumum öncesi kendi son yaptırdığım tahlillerimden bahsetmiştim.Açıkçası önceki tahlillere göre büyük bir değişiklik olduğundan konuyu inceleyip büyük bir endişeye kapılmıştım.Ancak,dün ve bugün konunun uzmanı 3 ayrı profesöre tahlil sonuçlarımı göndererek durumu anlattım.Üçü de endişe ettiğim bu durumun lehime olduğunu ve hatta konu hakkında en iyisi açıkça birkaç yıl içinde hepatit b den tamamıyla kurtulabileceğimi ima eden bir yorum yaptı ve bundan sonra yaptıracağım tahlil sonuçlarını kendisine bildirmemi istedi.Önümüzdeki hafta konu ile ilgili randevu aldım ve durumumu daha iyi öğrenmiş olacağım.Şayet sayın profesör haklı çıkarsa ben de spontan olarak hiçbir tedavi görmeden hepatit b den kurtulabilirim. Siz de kendinize iyi bakarak buna fırsat verin.
Burada hastalıktan endişe eden arkadaşlarıma söyleyeceğim en önemli konu; karaciğerlerine iyi baksınlar.Asla kilo alıp karaciğer yağlanmasına sebep olmasınlar.Sarımsak,soğan,zeytinyağını bol bol kullansınlar.Şeker ve alkolden kaçsınlar.Bol bol yürüsünler. Sigaradan mümkünse uzak dursunlar.Zaten kendisi viral bir yük olan virüsün kendisi HBV DNA'nın yanına bir de başka yük yüklemesinler.Düzenli kontrolleri yaptırıp bir uzmana bağlandıktan sonra korkacak,bunalacak hiçbir şey olmadığına emin olsunlar.
Hepinize sağlık ve mutluluk dolu,uzun ömürler diliyorum.

Dayım hepatit b taşıyıcısı. Evli. Kendinde ve eşinde problemi yok. ikiz çocukları var. Kızının biri hepatit b taşıyıcısı.o da yeni evlendi 1 2 ay oluyor. Hiç sorun yaşamadılar. Gayet iyi ve sağlıklılar🤷‍♀️

Bende hepatit b taşıyıcısıyım sağlıkçıyım çalıştığım zamanlarda hastaneden kapmışım virüsü aşılarımı yaptırdım hiç bir sorunda yaşamıyorum evlendim sorun olmadı taşıyıcılık bulaşıcı değildir sizede başkasınada zarar vermez sadece vücudunuzda taşırsınız.
Evlenirkende eşimde akdeniz anemisi olduğunu öğrendik bu da engel değildi evlenmemize sadece dispanserde bilgilendirme yapıyorlar rahat olun lütfen bu konuda sizi dışlayacak kişi zaten eşiniz olamaz normal hayatınıza devam edin.
Kusura bakmazsanız bi sorum olacak benim hepatit aşim yok sadece merak ettıgım tedaviden sonra hepatit hala bulaşıcımıdır

Kusura bakmazsanız bi sorum olacak benim hepatit aşim yok sadece merak ettıgım tedaviden sonra hepatit hala bulaşıcımıdır
Hayır tedavi olduktan sonra sadece virüsü vücudunuzda taşırsınız ne size nede başkasına bulaşıp zarar vermez

Bu konuda sizi dışlayacak erkekten zaten eş olamaz.Kaldı ki Hepatit B bulaşıcı değil, doktor tavsiyelerine kulak asarsanız hiçbir problem yaşamazsınız.

Hayır tedavi olduktan sonra sadece virüsü vücudunuzda taşırsınız ne size nede başkasına bulaşıp zarar vermez
Teşekkür ederim yani mesela şimdi sizin eşinizin aşisi yoksa ona bulaşma olmaz dimi bende yok hepatit çok şükür ama korkuyorum hep hastalık kapacagım deye cok kotu birşey bu herseyden hastalık kapacagım korkusu

Teşekkür ederim yani mesela şimdi sizin eşinizin aşisi yoksa ona bulaşma olmaz dimi bende yok hepatit çok şükür ama korkuyorum hep hastalık kapacagım deye cok kotu birşey bu herseyden hastalık kapacagım korkusu
Taşıyıcı olunca kimseye bulaşmıyor sadece vücudunda kalıyor sanada zarar vermiyor başkasınada zarar vermiyor

Merhaba.
Annem hepatit b taşıyıcısı ablam hepetit b taşıyıcısı ama bende hiç bişey yok.
Eşim ise hepatit korumasız hiç aşı yaptırmamış ben aşılıyım raporlarda çıkan sonuca göre de doktor eşime önlem alıp aşı yaptırmasını gerektiğini söyledi. Bence aşılar tam olduktan sonra hiç bişey olmaz. Sarılık bir dönem bayağı yaygın bir hastalıktı o dönemde geçiren insanların çoğu taşıyıcı kaldı. Sizi zaten hepatit yüzünden aşağılayacak insan müsveddesi cahil ile evlenmediğiniz sürece sıkıntı olmaz.

Aşisiz birime kanla bulaşdira biliyormusunuz?kusura bakmayın sorum içim

Evleneceğin kişiye taşıyıcı olduğunu söylüyorsun gidip aşısını oluyor sadece çocuklarınada yaptırıyorsun illa senin yüzünden hepatit olacaklar diye birşey yok evlenmeye engel olmuyor İngiliz karbonatı ve gümüş suyu kullananların hepatit b sen kurtulduklarını okudum taşıyıcı bile olsalar denenebilir

Back
X