Hepatit C ve Derin Çöküntü Hali

Ezberbozan

Canparçam... Oğlummm...
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
432
5
Nasıl başlasam sözlerime bilemiyorum :KK43:(( Ne konusacak ne de yazacak halim dermanim var :KK43:((( Nişanlım askerde ve tahlil için gittiği hatanede kanında hepatit c ye rastlanmış :KK43:((( degerleri çok düşük ama sonuçta var işte :KK43:(((( derin bi çöküntü halindeyim :KK43:((( Ne nişanlıma yansitabiliyorum ne aileme :KK43:(((( ne hissedeceğimi bile bilemiyorum :KK43:(((( Doktor belki makine hatasidir cunku cok dusuk degerin var demis :KK43:(((( yarin gata'ya detayli test olmaya gidecek :KK43:((((( ya pozitif çikarsa orda da :KK43:((((( Rabbim diyorum sabırrrr :KK43:(((( Mevlamın imtihanı diyorum :KK43:(( hepatit c en tehlikeli hepatitmis :KK43:(((( Ne yapacagim ne edecegim nasil sabredecegim bilmiyorum :KK43:(((((( Rabbimmmmmmm yardim eyleee ne olurrrrr :KK43:(((( Zira boguluyorummmm :KK43:((((((
 
Hepatit c hepatitler icinde en tehlikelisiymis :KK43:(( ignesi aşısı falan yok :KK43:(( ve vucuttan tamamen atilmasi cok cok zormus :KK43:( Karaciger iltihabı iste :KK43:(((( siroza kadar gidiyormus Allah'im koru Yarabbim :KK43:((( insaallah makine hatasidir :KK43:((((( oyle kotuyum ki :KK43:(((
 
Geçmiş olsun diyorum öncelikle...
Bu hastalık ilerlerse siroza çeviriyor diye biliyorum.
Nasıl ortaya çıktı acaba? Ailesinde var mı? Ya da bir hastalık mı geçirdi an alma verme durumumu oldu?
Gerçi orası asker ocağı çatallardan, kaşıklardan geçmiştir.
Sen dirayetli ol, derdi veren Rabbim dermansız bırakmaz.
Bu durumlarda isyan etmeyip, bol dua etmek lazım.
Geçmiş olsun tekrar...
 
Ailesinde yok cevresinde yok :KK43:(( sanirim tras olurken gecti berberde aklimiza birtek o geliyor :KK43:((( Rabbimmm bu nasıl bir acıdir yaaa :KK43:(((((( Dayanamiyorumm batiyor aldigim her nefes :KK43:(( bogazimda hep bir düğüm var :KK43:(((((( gitmiyor içimdeki acı :KK43:((((( kac gundur ne yedigim tat veriyor ne aldigim nefes :KK43:(( derin bir kederdeyim :KK43:((( Allah rızası için dua edin arkadaşlar kardeşlerrr :KK43:(((
 
Ailesinde yok cevresinde yok :KK43:(( sanirim tras olurken gecti berberde aklimiza birtek o geliyor :KK43:((( Rabbimmm bu nasıl bir acıdir yaaa :KK43:(((((( Dayanamiyorumm batiyor aldigim her nefes :KK43:(( bogazimda hep bir düğüm var :KK43:(((((( gitmiyor içimdeki acı :KK43:((((( kac gundur ne yedigim tat veriyor ne aldigim nefes :KK43:(( derin bir kederdeyim :KK43:((( Allah rızası için dua edin arkadaşlar kardeşlerrr :KK43:(((

Canım tabiki dua ederiz .. Lütfen üzülme Allah'a sığın. O'na dua et ..
ALLAH Şafii ismiyle şifa eylesin inşaALLAH ..
 
AKUT HEPATİT C DE TEDAVİ:

Genel olarak farkında olmadan geçirilmesi sebebi ile hepatit C akut (yeni) dönemde tedavi edilmeden atlanır. Ve çoğu hastada virüs kronikleşmiş (müzmin) bir enfeksiyon halinde iken tespit edilir. Ancak bu hastalıkta bir çok bilim adamı akut dönemde yakalanan hastalığıa anti-viral tedavi uygulandığında hastalığın kronikleşmeyeceği inancındadır. Yapılan çalışmalarda akut dönemde yakalana ve 6 ay boyunca interferon tedavisine alınan hastaların % 98 de hastalığın kandan tamamen kaybolduğu, ve karaciğer enzimlerinin normale döndüğü saptanmıştır.

KRONİK HEPATİT C DE TEDAVİ:

Kronik hepatit C tedavisinde 2 ilaç kullanılır. Bunlar ribavirin ve interferon. Ancak her hasta için bu iki ilaç uygulanamaz. Buna en güzel kararı hekiminiz verecektir. Ancak interfeon ve ribavirin tedavisine aday hastalarda uzun süreli tedavide kür sağlanmaktadır. Yapılan yeni çalışmalarda daha uzun etkili olan bir interferon çeşidi peginterferon ile ribavirinin bir arada kullanılmasının çok iyi sonuçlar ortaya çıkardığı görülmüştür. Ve bu tedavi artık standart tedavi olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan çalışmalarda bu tedavi ile ortalama % 50 lerde bir başarı sağlanmış ve kanda hepatit C saptanmamıştır.
HEPATİT C TEDAVİSİNDE YARDIMCI FAKTÖRLER VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR NELERDİR ?

Alkol kullanmayınız
Sigara kullanmayınız
Karaciğerden atılan ilaçlara dikkat edin ve doktorunuzla bu konuyu tartışın. Bu tür ilaçlar kullanmayınız
Hepatit B aşınız yoksa yaptırınız
Hepatit A aşısı yaptırınız

Umarım akut dönemdedir ve tedavisi uzun sürmez.Allah yardımcısı olsun..
 
Allah acil şifalar versin varsa böyle bir hastalığı.

Bu kadar çabuk çaresizliğe kapılmayın, eğer varsa bu hastalık demek ki daha yeni bulaşmış bu virüs, yoksa belirtilerini çoktanm gösterirdi, çoktan gitmişti doktora.

Hastalık varsa ve başındaysa 6-7 ay tedavi süresi var.Bu süre zarfında iyileşme durumu yüksek; bu saydığınız olumsuzluklar kronikleşen hepatit c hastaları içindir.

Bu yüzden Allah'ın izniyle telaşlanmayın.

Zor çok zor; onun içinde sizin içinde, evliliğiniz içinde zor; ama şifasız değil.
 
Kızlaaarrr Rabbime şükürler olsun sonuçlarımız tertemiz çıktı :)) Mevlam güldü yüzümüzeee :)) makine hatasıymış eski sonuçlaarrrr :))))) Dua eden tum arkadaşlardan Allah razı olsunnn :))
 
Başlığı okudum tam sabır dileklerinde bulunacaktım son mesajın okudum senin kadar benide çok sevindirdi canım inan benim de en korktuğum şeydir allah kimsenin başına vermesin bi de sağlıkçıyız ve bulunduğum ilçede çok hepatit c li var bazen rüyalarıma bile girdiği oluyo. Allah hepimizi böle bulaşıcı hastalıklardan korusun
 
Amiiiiiiiiinnn efsunkarr :) ama bu da bize ders oldu simdi ikimizde hepatit asilarimizi vurdurtucaz insaallah :) igrenc bir hastalikmis bu illet bir bulasti mi gitmesi cok zormus :KK43: canim saglikcilar 1 numarali risk grubundaymis nolur dikkat et kendinee :KK43:( bir baskasinin basina gelmesi bile beni cok uzer artik ;( aşısı varmis sen de biran önce vurdur al tedbirini iş işten geçmeden :)
 
çokl geçmiş olsun diyecektm bende ki olsun..makina hatasımı nasıl laboratuvr ya..bende hepatit b atlattım ..iyi bir bakımlada atlatılablr hepatit siroz olan ve öelcek yakınmz vardı atlattı çok şükür..karaciğer öyle bi organki kendin yeniliyebiliyo yani iflas etmiş karaciğer bile olsa uygun bir karaciğer naklinde ufak bi parçada yetiyo..allah kimseye yaşatmsn tabi zor..çok şüküğr..
 
canim konunu okumustum ama yazmadim,bende kendimdem hepatit b den suphelenmistim.
yazin ilk defa agda yaptirmaya gittim kadin icine donmus kil kökünü igneyle cikarmaya calisti kanadi ama benim aklima
takildi ya bir hastalik varsa filan diye anca doktora gittim hepatit testi icin oda karaciger
fonksiyonlrina bakalim ona göre dedi neyse iyimis icim rahat etti cok üzülmüstüm duruma sükür birsey yokmus nisanlinda
Allah herkese saglik sihat versin..sevindim
 
ayy canım:KK5:
ALLAH dualarını duysun acil şifalar versin inşallahh nişanlına
duaların kabul olsun
 
Kızlaaarrr Rabbime şükürler olsun sonuçlarımız tertemiz çıktı :)) Mevlam güldü yüzümüzeee :)) makine hatasıymış eski sonuçlaarrrr :))))) Dua eden tum arkadaşlardan Allah razı olsunnn :))

cok sevindim canim :KK9::KK9:
ALLAH TEKRARINI YASATMASIN(AMIN):nazar:
 
X