Mutfak Püf Noktaları Hepinizin önerilerini bekliyorum kızlar

Rosemaryy

He loves me.
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
1.744
7
106
İzmir
Kızlar, haftaya cumartesi yılbaşı akşamı evimizde bi yılbaşı yemeği vereceğiz, akrabalarımız falan olucak, tam 34 kişilik bi yemek olucak, annemle menü hazırlamaya çalışıyoruz, sizlerde önerilerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer. (: Hepinizden menü örnekleri istiyorum, yardım edin annemle bize, neler yapabiliriz, hazırlayabiliriz ? Sıcak, soğuk tarzlarda.

merhaba; bayaa kalabalık olucakmışsınız;ben hiç bukadar kalabalık misafir ağırlamadım ama ben olsam açık büfe hazırlardım sanırım.Herkes tabağına istediği çeşitten istediği kadar alır.Senin için de servis zorluğu ortadan kalkar.Menüye gelirsek;
Yılbaşının vazgeçilmezi fırında tavuk ama cok kalabalık olucağınızdan
Minik misket köfteler hazırlayabilirsin,önceden kızartırsın yemek saatinde fırında ısıtırsın.
Yine kuşbaşı tavuğu soya sosuyla soteleyebilirsin.Çocuklar için minik hamburgerler hazırlanabilir belki
Arnavut ciğeri
Bulgur pilavı-pirinç pilavı yada arpa şehriye pilavı(ben olsam ılık da yenebildiği için bulgur pilavı tercih ederim)
Patatesli-peynirli yada sosisli börek
Karışık mevsim salata(marul-havuç-mor lahana-mısır-beyaz peynir)
Domates soslu karışık kızartma
Rus salatası,havuçlu yoğurtlu salata(bunun kabak ve cevizlisi de güzel oluyor)
Köz patlıcan salata -piyaz-patates salatası-çerkez tavuğu
Zeytinyağlı olarak barbunya-portakallı kereviz-biber dolması ya da sarma
Tatlı olarak da yalancı tavuk göğsü-şekerpare olabilir
Şimdiden kolaygelsinnnnnnnnnnnnnn

merhaba; bayaa kalabalık olucakmışsınız;ben hiç bukadar kalabalık misafir ağırlamadım ama ben olsam açık büfe hazırlardım sanırım.Herkes tabağına istediği çeşitten istediği kadar alır.Senin için de servis zorluğu ortadan kalkar.Menüye gelirsek;
Yılbaşının vazgeçilmezi fırında tavuk ama cok kalabalık olucağınızdan
Minik misket köfteler hazırlayabilirsin,önceden kızartırsın yemek saatinde fırında ısıtırsın.
Yine kuşbaşı tavuğu soya sosuyla soteleyebilirsin.Çocuklar için minik hamburgerler hazırlanabilir belki
Arnavut ciğeri
Bulgur pilavı-pirinç pilavı yada arpa şehriye pilavı(ben olsam ılık da yenebildiği için bulgur pilavı tercih ederim)
Patatesli-peynirli yada sosisli börek
Karışık mevsim salata(marul-havuç-mor lahana-mısır-beyaz peynir)
Domates soslu karışık kızartma
Rus salatası,havuçlu yoğurtlu salata(bunun kabak ve cevizlisi de güzel oluyor)
Köz patlıcan salata -piyaz-patates salatası-çerkez tavuğu
Zeytinyağlı olarak barbunya-portakallı kereviz-biber dolması ya da sarma
Tatlı olarak da yalancı tavuk göğsü-şekerpare olabilir
Şimdiden kolaygelsinnnnnnnnnnnnnn

Canım, akrabalarımız da olucağı için,o yüzden baya kalabalık oldu, biz de öyle düşünmüştük caım, açık büfe mi yapsak diye, çok teşekkür ederim yazdıkların için, senden başka öneride bulunan olmadı, çok sağol canım tekrardan, çok güzel bi menü önermişsin. (:

Rosemaryy öncelikle sana kolaylıklar dilerim tatlım.
Bende farkettim ki şu yeni yıl sofraları pek ilgi görmüyor.
Olsun, bir reklam dediği gibi " Yeni Yıl, Yeni umutlar demektir"
Umutlarımız tazelendiği bir günü en güzel şekilde karşılamak güzel birşeydir.
Şimdi senin sofraya gelelim. :)
Bu kadar kişiye yemek hazırlamak gerçekten zordur.
Bende diğer arkadaşın önerdiği gibi, açık büfe tarzına hazırlarsan çok iyi olur.
Senin durumunda sıcak yemeklerle uğraşılmaz. O nedenle mezelere ve aparatiflere ağırlık vermelisin.
Önerilerim bunlardır:
Amerikan salatası ( Yılbaşının olmasa olmaz mezesi),
yoğurtlu mayonezli havuç salatası,
çiğ ya da mercimekli köfte,
Mayonezli veya sade közlemiş patlıcan salatası,
peynirli biber dolması ( dolma biberleri iki bölünür, biraz ekşi olan peyniri taze soğanla ve dereotu ile karıştırılır yarım biberlere doldurulur, üzerine süslenir, tabaklarda şık duruyor)
Yaprak sarması
Börek ( ya da milföy hamurunu, çiçek, yıldız, çam ağaçı şekilde kes,fırına at, çok güzel durur.)
kanapeler ( kibrit kutusu kadar ekmek, üzerine kibrit kutusu kadar peynir, 1 dilim sağlam (katlanır), 1 zeytin, bunları hepsini bu sırada bir kürdana sıralarsın)
Patates köftesi ( patatesleri haşlandıktan sonra iyice ezilir, tuz ve istediğin baharatlı karıştır, top haline getirilir, susam, kırmızı biber, çörekotu, maydanoz gibi şeylere üzerine tamamen kaplayacak şekilde bulandır.)
Sanırım bukadar meze yeterlidir.
Sıcak yemek servisi yapacam diyorsam, bi hindi alabilirsin. Sanırım hepinize yetecektir, zaten bukadar mezeden sonra kimse çok fazla yemek yemez.
Hindini sabah erkenden fırına verebilirsin. Piştikten sonra çevresinde pirinç pilavı doldururrsun. Misafirlerin geldiğinde sadece ısıtmak için fırına atarsın.
Hem hindi, hem pilav ısınmış olacaktır. Keskin bir bıcakla kesip, isteyene servis yaparsın.
Gelelim tatlılara.
Bana sorarsan marketlere bulunan yılbaşı süslü kurabiye unu alabilirsin. Yeşil paketlerde satılıyor, bilinen bir markanın ürünüdür.
Arkasına bakıp çam ağaçlı kalıplı olanlı seçebilirsin. Yapılışı kolaydır. Talimatlara göre yapılıp, güzel güzel kurabye çam ağaçları elde edebilirsin. Üzerine paketin içinde çıkan beyaz glazürü sürdükten sonra, bonibon şekerlele süsleyebilirsin. Küçük ve çok şirin süslü çam kurabyelerin olur.
Ve mutlaka yaş pasta olmalıdır. Evde yaparsan, mutlaka kare olan şekili tercih et bence, kalabalık musafirlere daha uygundur, istediğin porsiyonları ayarlabilirsin.
Ziyafeti içecek ve çerez ile tamamlayabilirsin.

Canım, bendeki önerileri bukadardır. Çok konuştum. :1:
Mutlu Seneler, tatlım.

cidden çok kalabalık bir misafir grubun var
açık büfe yap hindi dolmayı tavsiye ederim içini fıstıklı kuş üzümlü pilavla doldurup dikersin fırında çok lezzetli oluyor
közde patlıcan salatası
rus salatası
domatesli karışık kızartma (soğukta yenebildiği için) vs
tatlı olarak bikaç alternatif olabilir üzeri pasta süsüyle süslenmiş sütlaç
yada şekerpare olabilir
meyve çeşitleri
çerezler ve cipste ikram edebilirsin
şimdiden kolay gelsin size inşallah yardımcı olabilmişimdir birazda olsa

baya bi kalabalık misafir grubuymuş.. ben olsam şöyle bi menü hazırlardım ;

fırında mantar soslu tavuk sote,
fırında patatesli minik köfteler,
biber dolması,
patlıcan salatası,
mercimek köftesi ya da makarna salatası
havuçlu patates salatası,
börek ve poğaça çeşitleri ,
büyük bir tepsiye ıslak kek ,
bisküvili sütlü tatlı,
tatlı bir kurabiye çeşiti,
cips, meşrubat ve çerez de koyarsın..

ilk aklıma gelen bunlar oldu,oldukça da doyurucu şeyler.. açık büfe olarak ikram edersin, çocukları da masaya oturtusun.

Allah kolaylıklar versin...

Son düzenleme:
Sağolun kızlar, hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, karar verdik sonunda menüye, çok teşekkürler tekrardan. :)

gelen herkesten 1 çeşit yapmasını isteyin hem çeşit çoğalır hemde siz çok çeşit yapmak zorunda kalmazsınız

Son düzenleme:
allah kolaylık versın arkadasım oncelıkle ama baya da neselı bı aksam olacaga benzıyor arkadaslar cok guzel yorumlar yazmıs doyurucu olan ve apratıf olan borek ve mezeler aklıma gelmıstı benımde kolay gelsın sana sımdıden :)

Rosemaryy, hepimiz yardım etmeye çalıştır, yazdık.
Sen neler hazırlayacağı yazmadın bile. Yoksa hazırlamakla mı meşgulsuın.. :3:
Nice Mutlu Yıllar.

Rosemaryy, hepimiz yardım etmeye çalıştır, yazdık.
Sen neler hazırlayacağı yazmadın bile. Yoksa hazırlamakla mı meşgulsuın.. :3:
Nice Mutlu Yıllar.

Dediklerinizi hazırladım canım, çok teşekkür ederim hepinize yardımcı olduğunuz için. :)

Back
X