Her aile böyle mi biraz…

Aykadarguzel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
1.608
2.148
83
Annemle babam ben bebekken ayrılmış. Beni anneannem ve dedem büyüttü. Dolayısıyla dayılarım annem ananem dedem bir aileydik. Böyle olunca da baba yerine bir çok kişi oluyor ve hepsi karışıyor hayatıma. Şimdi artık ben 30 yaşındayım ve bazı şeylere tahammül edemez oldum. Kendime ait hayatım var başka şehirde öğretmenlik yapıyorum evim barkım ayrı. Annem de başkasıyla evlendi zaten ben 14 yaşındayken. Onun da kendine ait bir hayatı var. Ben ortada bir yerdeyim. Ama artık şunu farkediyorum geniş ailecilik çok zor Birşey ya. Yazları gidiyoruz ananemin evine hep bi kaos yani bilmiyorum herkesin mi aile içi böyle. Benim kazancım herkesten fazla şuan , herkes benden maddi bişeyler bekliyor çok basit mesela evin önünde otururken dondurma getirmemi , pide vs getirip herkese yedirmemi bekliyorlar. Bunlar basit şeyler ama benim paramla alay ediyorlar sen zenginsin diyorlar. Misilleme anlamında. Çok sıkıldım artık. Herkes birbirine para borç yüzünden imalı konuşuyor. Ananem dedem evlatları arasında adaletsiz. Ben tek yaşıyorum sene içinde kafam rahat. Ama gidince bir senelik stres olup dönüyorum. Gitmesem laf sokarlar. Evlenmek istesem kimseyi beğenmiyorlar. Çok sıkıldım bu durumdan. Yani yaş ilerledikçe acaba insan ailesine uzaklaşıyor mu ne?

Bu ülke topraklarında aıle yapıları üç asagı beş yukarı böyle.
Yılda bır kez gidiyorsunuz.
Çok kafanıza takılacak durum yok.
Düşük gelirlı ailelerde bu tarz beklentıler maalesef var.
Benim esımın ailesi de böyle.
Memur yok ailede.
Esım ve ben memuruz.
Gidince o dediğiniz şeyler oluyor.
Her gün gıtmedıgınıze göre yılda bır kere de dedenızı anannenızı gonulleyebılırsınız.
Sonuçta buyumenızde katkılar olmus.

Evet öyle yapıyorum zaten ama artık sevmiyorum eskisi gibi

Yok maaş değil benim kira gelirim falan da var o zaman 100 bini buluyor
Bu geliriniz ile gittiğiniz zaman bir dondurma bir pide almak zor geliyorsa bence asıl bu yanlış. Onların beklentilerinin olması da kesinlikle doğru değil ama anne babanız sizin sorumluluğunuzu alamamış bu insanlar yokluk içerisinde size sahip çıkmış (şuan ki maddi durumlarından ve beni büyüttüler demenize dolayı böyle düşündüm). Evet beklenti hoş değil ama özellikle gelir seviyesi düşük ve yaşlı insanlar bu şekilde düşünüyor. Hatta geçmişte çocuk yapma sebeplerinden biri de büyüyünce bize bakar olduğu için bana çok normal geldi.
Tatile gitsem kaç kat fazlasını harcayacaktım diye düşünüp harcamanızı görmemeye çalışın ya da sadaka gibi düşünün. Eğer o parayı gözünüz görüyorsa iletişimi kesin
Ben kendim için söylüyorum sadece aile değil arkadaşlarım da dahil benden kötü ekonomide biri ile berabersem karşımdaki kişiye bir şeyler alıyorum. Özellikle evlerine kalmaya gidiyorsam alışveriş vs yaparım. Her şeyden önce bu bana bir görgü kuralı gibi de geliyor

evet çoğu aile böyledir. Tek yaşadığın için sana kaotik geliyordur ama senin zaten içinde büyüdüğün bir ortam çok da büyütmenin anlamı yok. biraz gülüp geçmeyi öğrenmek lazım, her şeyi kafada büyütüp dramatize etmek çok yorucu vs gereksiz.

Gitmek zorunda değilsin mutlu değilim sizin yanınızda beni insan yerine koymuyorsunuz de. Laf sokan soksun 30 yaşındayım diyorsun biraz duyarsız olmayı öğrenmen lazım. Çapulcu avukattan ayrıldın mı?

Seni küçük görüp senden maddi şeyler istiyorlarsa o dondurmalari alıp alın lan fakirler diye önlerine at

Bence konu dondurma değil. Herkesin kendini bankamatik olarak görmesi. Benim babam böyleydi. İç Anadolu’nun bir köyünden 6 çocuktan içlerinde tek zengin o oldu. Çünkü benim babam çok yüksek zekalı biriydi. Diğer bütün kardeşleri babamı sömürdü. Babam ev alsın. “Bize de al” dediler. Babam araba alsın “Bize de al” dediler. Kendi, çocukları memur işlerini beğenmediler. Babama “bizi de yanına al” dediler. Ee noldu babam bin parçaya bölündü. Hepsine yetmeye çalıştı. 67 yaşında öldü. Dedem 85’i gördü. Büyük amca 80 filandır ama babam uzatmalarla anca 67 sene yaşadı.
Bence kimseyi sırtlamana gerek yok.

2 ay gitmeyin sizde
sen zenginsin lafı böyle ortada büyüyen çocuklarda duyulan bir laf maalesef

Kazancım iyi diyorsun seni büyüten ailem dediğin insanlara dondurmayı pideyi çok görme

Evlenmek istediğin insanı da sen onay beklersen ancak eleştirebilirler onun dışında sen ve annenden başkasına söz düşmez
Sınırlarını çizemiyorsun bence

Ben de çok kazanıyorum kuzenlerim vs herkes oo hayat sana güzel, sen zenginsin der güler geçeriz

Anne baba dışında kimse akraba olarak sahip çıkmadı bana. Burda da bir yeğenimiz/torunumuz var demediler. Küçük çocukken bile dışladılar. Büyük aile nasıl oluyor hiç bilmiyorum, düğünüme bile farklı şehirde olduğu için (ki uzak değildi) gelmeye üşendiler siz düşünün gerisini. Bence ufak tefek ikramlar da yapılır yani nedir ki, varlıkları yeter sonuçta. Şimdi ben yeğenimin hep yanında olmaya çalışıyorum umarım o kendini yalnız hissetmez.

Ev mi istiyorlarmış borç mu istiyorlarmış
Konu dondurma resmen burada
Herkes otururken neden ben alayım enayi miyim diye düşünüyor gibi geldi

Ev mi istiyorlarmış borç mu istiyorlarmış
Konu dondurma resmen burada
Herkes otururken neden ben alayım enayi miyim diye düşünüyor gibi geldi
Ev, aldı zaten. Babam kimseye sırtını dönecek bir yapıda değildi. Sömürüldükçe sömürüldü. Geçen büyük halamla telefonda konuşuyoruz. Babam ölmüş gitmiş. “Amcanın düğün paralarını babana sermaye verdik” diyor. Yani bizim sayemizde zengin oldu demeye getiriyor.
Bana da öyle geldi. İnsanların sana sadece maddi olarak yaklaşması çok sinir bozucu. Yoksa arkadaşlıkta, akrabalıkta sen alırsın, o alır. Sen daha fazla alırsın. Bunun hesabını tutmazsın. Ama hep sen alırsan orda bir “Ne oluyoruz” dersin.

Senin bi önceki altın konundan da anlamıştık paranı harcamayı sevmediğini madem bu kadar gelirin var ve rahatsızsın gitme 100 bin geliri olup 2 dondurma alamiyacaksan neden gidiyorsun
Hayır bi de onlar bakmışlar ona. Gitmiş onların evinde kalmış yemiş içmiş, okumuş, biriktirmiş.
Bi pide ayran dondurma almak nasıl zor gelebilir, insan nasıl bu kadar nankör olabilir aklım hayalim almıyor!

Konu baban değil ki şu an konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…