Her aile böyle mi biraz…

anne babanın veya burdaki gibi büyütmede emeği olan insanın beklentisi maddi değil
benim babam beni 500e katlar gelir açısından
ama bir kilo üzüm alıp gidince-annem üzümü sever- mutlu oluyorlar
babama bir atıştırma alınca yüzü gülüyor
kendileri 45749875489375984 tane alabilirler
maksat o değil
bunlar çok çiğ hareketler

benzini bitip yolda kalan kızına annesi 20 dolar vermediği için kızın benzinliğe yürürken tecavüze uğrayıp öldürüldüğü bir program izlemiştim
yok abi biz böyle kavga gürültü iyiyiz
o kadar sınır bana fazla
kızım okulda hesabına kimin para attığı belli değil
bi bakıyosun abim atmış bi bakıyosun babam bi bakıyosun 40 yıllık arkadaşım ben zaten düzenli gönderiyorum
aile desteği iyidir

yolda kalan kiza annesi 20 dolar verse ne olacak kiz zaten yolda kalmis. her halukarda benzinlige yürümeyecek mi? sanki o 20 dolar benzine mi dönüşecek?
kiz annesinden istedi annesi vermedi de benzinsiz arabayla mi otoyola cikti? cok anlamadim ne demek istediğini. ama bence bizim kültürümüzdeki gibi yapıp yapip yuzyillar sonra yüzüne vuracagina, aldimdi almadimdi düşünecegine yazsinlar imzalasinlar daha iyi.

diger konuta gelince
bilmem ki hangisi daha doğru.
ömrüm boyunca babam haric kimseden maddi destek ya da ayrıcalık gormedim. Degil cep harçlığı uniye baska sehre giderken "bir ihtiyacin var mi" diye yalandan soran olmadi, onu da gec ailemin kizina bilezik taktigi yakin akrabam bana 2bin tl takti hayatimda ilk defa bana bir yararlari dokunur diye düşünmüştüm o da olmadi:)
ama aslinda cok mutluyum, biraz yukarıda bir mesaj atmistim, sınırlarini koru, biraz dik ol diye.
belki de kendimi hic kötü hissetmeden istedigim herkese istedigim herseyi soyleyebilmemin nedeni de kimsenin bana ne maddi ne manevi en ufak bir emeginin olmamasidir.
cok verip de hayatim hakkinda yorum yapacağına azla yetineyim kendi bildiğimi okuyayim daha iyi
tabii sizde boyle bir durum yok, kendi istedikleri ve zevk aldigi icin gönderiyorlar belli ki cocuga. ama herkes sülalesini tanir:)
benim hayat mottom ne şamın şekeri ne arabın yüzü 'dür. misal borca ihtiyacim olunca eksi hesaptan ceker faiziyle geri oderim yine de kimseden istemem:)
çünkü bilirim yarin birsey olur "zor zamanında para verdik simdi boyle diyor" falan derler, allah korusun.
gecenlerde bir arsa kavgasi oldu mahkemelik olundu kardesler. bizim taraftan biri "onu kocasi sokaga attığında o sehre gidip esyalarini evinden almadin mi? nankör simdi sana dava mi açacak" falan. bahsettikleri iyilik 15 sene once, zor zamandaki kardese yapilan bir iyilik. yillar once bir iyilik yaptın diye bugun kadin kendince hakki oldugunu düşündüğü seyi almak icin dava acmasin mi? zaten mahkemede belli olur kimin hakkı olduğu olay cozulir.
yani yapilan iyiliklerin yuzune vurulabilecegi bir kulturden geldim
o yuzden gerek yok.
mesafe iyidir

bu örnek çok korkunç gerçekten. Ben de babam yaşarken hep arkamda bir dağ var gibi hissederdim. Arabam yolda kalırdı. Ya birini yollardı ya çekici yollardı. Lastiğim patlasa bile ben değiştirmeyi bilmezdim, muhakkak birini yollardı. İşte yetim olmanın en kötü yanı o. Sahipsiz kalıyorsun. Ama babam dışında öz annem dahil, diğer akrabalarım, sülalemin bana 5 kuruş faydası olmadı.
Birinin çocuğu olmak, birinin seni koşulsuz sevdiğini bilmek çok güzel bir duyguydu. Ben de artık çocuklarıma veririm bunu inşAllah.

burdaki olayda kız evden çıkmadan istiyor benzinim az diye
hem para vermiyor hem kendi arabasını vermiyor
mağduru suçlamak gibi olmasın ama onları da anlamıyorum neden benzinin yoksa yola çıkıyorsun mesela,gittiğin yer de bar yani beyin ameliyatı yapmaya gitmiyorsun
gerçi burda da konusu açılmıştı sanki netflixde bir suç belgeselinde kızlarını taciz eden adamla hem anne hem baba ?? birlikte olmuştu,çok ilginç
cehalet her ülkede korkunç sonuçlara sebep oluyor gerçekten
tabi bu kişisel bir konu
aileye göre değişir
bizim aile öyle değil
dört kardeşiz emekli torun torba sahibi olan var,babam hala hepimize para verir fındıktan
yoksa öğretmen maaşıyla istanbulda yaşamak bir de başka şehirde çocuk okutmak mümkün mü

sanirim hemşeriyiz bizde de var o yesil ekinden:)
karadenizli olup sulalesiyle bir metrekare toprak için dalasmayan ender ailelerdensiniz tebrik ederim:)
bizde aile büyükleri yasarken kardes kardes gecinilse de son aile büyüğü mezara girdiğinde başlar hak savaslari :)
en basiti her uc cocuga da ayni m2 findik bahcedi düşse birininki duzdür yol üstüdür rahatca toplar, otekininki yamaç yerdedir araba girmez zahmet ceker, berininkinin findigi kara findiktir biri bir ton 52 randiman topluyorsa o 600 kilo 46 randiman toplar - günün sonunda yine haksizlik oldu der,adalet ister.
hic bitmeyen bir adalet savasinin yasandigi yerler bu cografyalar :)
o yuzden en iyisi colugu cocugu birbirine dusman edeceğine satip yemek

Yaşlandıkça kişilik oturuyor neyi istemeyip neyi istediğin belli oluyor bu da senin hakkın bir bireysin sonuçta herkesi mutlu edemezsin önemli olan senin ne istediğini ve mutluluğun, artık kırmızı çizgilerin olsun fazla taviz verme hayal kırıklığından çok olur kimseye borç verme alamazsın bir de küs olaylar olur

iyi ki tek çocuğum var
etim sütüm yünüm her şeyim onun
babam çok adil bence ya
yol ve dere kenarında düzlük olan yer benim-gerekçesi tek başıma bir de çalışırken gidip uğraşamam ,kolay yer olsun
nerdeyse 90 derecelik dik olan bahçe ablamın ,iki oğlu var erkek gücüyle onlar halleder
çok büyük ,uzak olana biz gidemeyiz büyük ablamla abime orası ortak
evin çevresindeki ve karşısındaki yakın olan da annemin bak,unutmuşum
hiçbirinin alanı birbirini tutmuyor ,ayrı ayrı bahçeler hepsini ucundan bucağından bölecek miyiz,benimki küçük diye gidip abimin 300-500 ocağını kenardan toplayamam yani
o kadar da değil
köydeki ev atsan atılmaz satsan satılmaz ,herkes gidip kalacak istediğinde işi düştüğünde
herkesin arabası haricinde köyde kullanılan dere tepe çıkabilen pikap abimde,gidip elinden alacak değiliz ben mi taşıcayacağım sanki çuvalları,o hallediyor işte
e şehirde zaten herkese düşen daire var
adil bence ya ,daha ne olsun

Kendi evin barkın varmış senede bir kez gidiyorsun zaten.Kafaya takacak bir şey yok.Ben de maaşlı olduğum için alınacak bir şey varsa kimseye aldırtmam.Boş şeyler e kafa yormuşsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…