- 9 Mart 2011
- 12.766
- 11.897
- 498
- Konu Sahibi Aykadarguzel
-
benzini bitip yolda kalan kızına annesi 20 dolar vermediği için kızın benzinliğe yürürken tecavüze uğrayıp öldürüldüğü bir program izlemiştimbence tam tersi keske kim ne aldi kim ne verdi yazip imzalasalardi
kimsenin alacagi kimsede kalmazdi, sonradan kimse de boyle konusmazdi
nisanlimin anlattigi kadariyla Almanyada baba ogluna borc verse yazarmis :)
bizdeki gibi kardes kardese düşman olmuyor en azindan. herkes verdiğini biliyor aldigini biliyor günün sonunda kimse pisman olmuyor.
ama ben yüklü para verdiğim atiyorum abimden imza istesem s.car agzima parayi da almaz sonra bir de küser
yolda kalan kiza annesi 20 dolar verse ne olacak kiz zaten yolda kalmis. her halukarda benzinlige yürümeyecek mi? sanki o 20 dolar benzine mi dönüşecek?benzini bitip yolda kalan kızına annesi 20 dolar vermediği için kızın benzinliğe yürürken tecavüze uğrayıp öldürüldüğü bir program izlemiştim
yok abi biz böyle kavga gürültü iyiyiz
o kadar sınır bana fazla
kızım okulda hesabına kimin para attığı belli değil
bi bakıyosun abim atmış bi bakıyosun babam bi bakıyosun 40 yıllık arkadaşım ben zaten düzenli gönderiyorum
aile desteği iyidir
siz sınırlarınizi cizerseniz kimse aşamaz
yeter ki koruyun o sınırları.
siz izin verince herkes konusur.
bana mesela kimse kötü laf soyleyemez. 33 yasinda dugunde "eee sende yok mu birseyler" bile diyemezdi kimse:)
sonra sulaleye gayrimuslim birini getirdim herkesin herseyine karisan, baska mezhepte evlenmek isteyen yegeninin ailesini dolduran insanlar benim dugunume gelip oynadilar.
çünkü söyledikleri seyin benim icin hic onemi olmadigini biliyorlar. "musluman oldu mu" diye sorana "yoo" dedim geçtim. umrumda bile olmadi. bu konuda vaaz vermek isteyen olunca da "aa ne kadar kolaymis din degistirmek, hemen Müslüman olsun. onun oraya tasininca ben de onun babasini kirmam hristiyan olurum" dedim, korkup sustu herkesimam akrabam bile takisini takti/bahşişini verdi
yani biraz dik olmak lazim. ben miymiymiy ay oyle de boyle de, insallah olacak da falan desem agzi olan konusurdu ya da zaten evlenemezdim.
biri benim hayatimla ilgili kendince iyi niyetle karismak istese, ya da aldigim kararla "fikrini merak ettigim an soracagim, söz veriyorum. o zaman soylersin" der sustururum.
sistematik olarak boyle oldugum icin kimse bana karsi sinirlarini asacak seyler yapamaz.
ki isin ilginci herkes de beni cok sever. benim tam tersim miymiymiy akrabalara hic geri laf vermeyen, herseyini dinleyen insanlara bana verilen deger verilmez.
bence sen de degismeye calis.
az görüş, insanlara sınırlarını belli et. ilk zamanlar zor olur ama bir kere cizersen rahat edersin.
ama dondurma gibi pide gibi seyleri onlar soylemeden ismarla. zamaninda sana para harcamislar sonunda. bir sekilde dersaneni üniversiteni finanse etmisler hatta okul caginda cocuklarina harclik ver falan. ama kendini kullandirtma
bu örnek çok korkunç gerçekten. Ben de babam yaşarken hep arkamda bir dağ var gibi hissederdim. Arabam yolda kalırdı. Ya birini yollardı ya çekici yollardı. Lastiğim patlasa bile ben değiştirmeyi bilmezdim, muhakkak birini yollardı. İşte yetim olmanın en kötü yanı o. Sahipsiz kalıyorsun. Ama babam dışında öz annem dahil, diğer akrabalarım, sülalemin bana 5 kuruş faydası olmadı.benzini bitip yolda kalan kızına annesi 20 dolar vermediği için kızın benzinliğe yürürken tecavüze uğrayıp öldürüldüğü bir program izlemiştim
yok abi biz böyle kavga gürültü iyiyiz
o kadar sınır bana fazla
kızım okulda hesabına kimin para attığı belli değil
bi bakıyosun abim atmış bi bakıyosun babam bi bakıyosun 40 yıllık arkadaşım ben zaten düzenli gönderiyorum
aile desteği iyidir
burdaki olayda kız evden çıkmadan istiyor benzinim az diyeyolda kalan kiza annesi 20 dolar verse ne olacak kiz zaten yolda kalmis. her halukarda benzinlige yürümeyecek mi? sanki o 20 dolar benzine mi dönüşecek?
kiz annesinden istedi annesi vermedi de benzinsiz arabayla mi otoyola cikti? cok anlamadim ne demek istediğini. ama bence bizim kültürümüzdeki gibi yapıp yapip yuzyillar sonra yüzüne vuracagina, aldimdi almadimdi düşünecegine yazsinlar imzalasinlar daha iyi.
tabi bu kişisel bir konudiger konuta gelince
bilmem ki hangisi daha doğru.
ömrüm boyunca babam haric kimseden maddi destek ya da ayrıcalık gormedim. Degil cep harçlığı uniye baska sehre giderken "bir ihtiyacin var mi" diye yalandan soran olmadi, onu da gec ailemin kizina bilezik taktigi yakin akrabam bana 2bin tl taktihayatimda ilk defa bana bir yararlari dokunur diye düşünmüştüm o da olmadi:)
ama aslinda cok mutluyum, biraz yukarıda bir mesaj atmistim, sınırlarini koru, biraz dik ol diye.
sanirim hemşeriyiz bizde de var o yesil ekinden:)burdaki olayda kız evden çıkmadan istiyor benzinim az diye
hem para vermiyor hem kendi arabasını vermiyor
mağduru suçlamak gibi olmasın ama onları da anlamıyorum neden benzinin yoksa yola çıkıyorsun mesela,gittiğin yer de bar yani beyin ameliyatı yapmaya gitmiyorsun
gerçi burda da konusu açılmıştı sanki netflixde bir suç belgeselinde kızlarını taciz eden adamla hem anne hem baba ?? birlikte olmuştu,çok ilginç
cehalet her ülkede korkunç sonuçlara sebep oluyor gerçekten
tabi bu kişisel bir konu
aileye göre değişir
bizim aile öyle değil
dört kardeşiz emekli torun torba sahibi olan var,babam hala hepimize para verir fındıktan
yoksa öğretmen maaşıyla istanbulda yaşamak bir de başka şehirde çocuk okutmak mümkün mü
Yaşlandıkça kişilik oturuyor neyi istemeyip neyi istediğin belli oluyor bu da senin hakkın bir bireysin sonuçta herkesi mutlu edemezsin önemli olan senin ne istediğini ve mutluluğun, artık kırmızı çizgilerin olsun fazla taviz verme hayal kırıklığından çok olur kimseye borç verme alamazsın bir de küs olaylar olurAnnemle babam ben bebekken ayrılmış. Beni anneannem ve dedem büyüttü. Dolayısıyla dayılarım annem ananem dedem bir aileydik. Böyle olunca da baba yerine bir çok kişi oluyor ve hepsi karışıyor hayatıma. Şimdi artık ben 30 yaşındayım ve bazı şeylere tahammül edemez oldum. Kendime ait hayatım var başka şehirde öğretmenlik yapıyorum evim barkım ayrı. Annem de başkasıyla evlendi zaten ben 14 yaşındayken. Onun da kendine ait bir hayatı var. Ben ortada bir yerdeyim. Ama artık şunu farkediyorum geniş ailecilik çok zor Birşey ya. Yazları gidiyoruz ananemin evine hep bi kaos yani bilmiyorum herkesin mi aile içi böyle. Benim kazancım herkesten fazla şuan , herkes benden maddi bişeyler bekliyor çok basit mesela evin önünde otururken dondurma getirmemi , pide vs getirip herkese yedirmemi bekliyorlar. Bunlar basit şeyler ama benim paramla alay ediyorlar sen zenginsin diyorlar. Misilleme anlamında. Çok sıkıldım artık. Herkes birbirine para borç yüzünden imalı konuşuyor. Ananem dedem evlatları arasında adaletsiz. Ben tek yaşıyorum sene içinde kafam rahat. Ama gidince bir senelik stres olup dönüyorum. Gitmesem laf sokarlar. Evlenmek istesem kimseyi beğenmiyorlar. Çok sıkıldım bu durumdan. Yani yaş ilerledikçe acaba insan ailesine uzaklaşıyor mu ne?
sanirim hemşeriyiz bizde de var o yesil ekinden:)
karadenizli olup sulalesiyle bir metrekare toprak için dalasmayan ender ailelerdensiniz tebrik ederim:)
bizde aile büyükleri yasarken kardes kardes gecinilse de son aile büyüğü mezara girdiğinde başlar hak savaslari :)
en basiti her uc cocuga da ayni m2 findik bahcedi düşse birininki duzdür yol üstüdür rahatca toplar, otekininki yamaç yerdedir araba girmez zahmet ceker, berininkinin findigi kara findiktir biri bir ton 52 randiman topluyorsa o 600 kilo 46 randiman toplar - günün sonunda yine haksizlik oldu der,adalet ister.
hic bitmeyen bir adalet savasinin yasandigi yerler bu cografyalar :)
o yuzden en iyisi colugu cocugu birbirine dusman edeceğine satip yemek
Yok maaş değil benim kira gelirim falan da var o zaman 100 bini buluyor
Kendi evin barkın varmış senede bir kez gidiyorsun zaten.Kafaya takacak bir şey yok.Ben de maaşlı olduğum için alınacak bir şey varsa kimseye aldırtmam.Boş şeyler e kafa yormuşsun.Annemle babam ben bebekken ayrılmış. Beni anneannem ve dedem büyüttü. Dolayısıyla dayılarım annem ananem dedem bir aileydik. Böyle olunca da baba yerine bir çok kişi oluyor ve hepsi karışıyor hayatıma. Şimdi artık ben 30 yaşındayım ve bazı şeylere tahammül edemez oldum. Kendime ait hayatım var başka şehirde öğretmenlik yapıyorum evim barkım ayrı. Annem de başkasıyla evlendi zaten ben 14 yaşındayken. Onun da kendine ait bir hayatı var. Ben ortada bir yerdeyim. Ama artık şunu farkediyorum geniş ailecilik çok zor Birşey ya. Yazları gidiyoruz ananemin evine hep bi kaos yani bilmiyorum herkesin mi aile içi böyle. Benim kazancım herkesten fazla şuan , herkes benden maddi bişeyler bekliyor çok basit mesela evin önünde otururken dondurma getirmemi , pide vs getirip herkese yedirmemi bekliyorlar. Bunlar basit şeyler ama benim paramla alay ediyorlar sen zenginsin diyorlar. Misilleme anlamında. Çok sıkıldım artık. Herkes birbirine para borç yüzünden imalı konuşuyor. Ananem dedem evlatları arasında adaletsiz. Ben tek yaşıyorum sene içinde kafam rahat. Ama gidince bir senelik stres olup dönüyorum. Gitmesem laf sokarlar. Evlenmek istesem kimseyi beğenmiyorlar. Çok sıkıldım bu durumdan. Yani yaş ilerledikçe acaba insan ailesine uzaklaşıyor mu ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?