• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her aile böyle mi biraz…

e gitme yazları. yap kendi planini.
cok cok kuserler. kuserlerse de zaten konusmazlar ve duymazsin.
3 ay gidecegine sadece 1 hafta git. onda da hediye al, dondurma al, pide al falan sonucta sana emegi gecmisler
o kadar yeter.
sanki sana dort dörtlük mu baktilar?
biz de seninle benzer hikayede bir cocuga bebekliginden ortaokula kadar baktik. evet emek vs cok verdik, cok da sevdik. hep oyun parklarina, tiyatrolara gotururduk ama nihayetinde günün sonunda cooook uzaktan bakınca ve tarafsiz olmaya calisinca insan görüyor ki insanın kendi evladina verilen ozenden biraz daha az ozen verilmis.
çünkü istenen bir cocuk degil, beklenen bir cocuk degil, anasina babasina gicik oluyoruz. Kendi evladin gibi çok fazla benimsesen yarin ailesine gidebilir , o zaman evlat kaybi hissi yasarsin...
yani ne kadar versek de aslinda evlat/kardes kadar da vermedigimizi düşünüyorum. ki bunu yeni yeni farkettim olaylara epey uzaktan bakinca. misal babam onu bizden asla ayirmamistir, kucaginda biberonla uyutmustur cok gece. ama evden gittikten sonra artik ailesinin sorumluluguna gecince de cocugu arayip sormayi vs birakti, haberlerini esinden aldi. oysa gercek cocugu olan ablam on yildir evli. evli olmasina ragmen babam onu birkac gunde bir arar, akli kalir. ya da ben uzak sehirde ogrenciyken benle konusmadan bir gun bile gecirmedi. boylece görüyorsun ki ancak "gibi" olabiliyorlar . ya da biz kucukken biri bizi alsa "daha iyi sartlarda bir yere" götürse, annem dunyayi yirtar cocugundan ayrilmazdi. ama o çocuk ailesine donunce annem de kendi hayatina bakti.
yani sizin taraf da ne kadar "anne baba gibi" olmaya calissa da yeterince olduklarini düşünmüyorum. herkesin emegiyle büyümüşsünüz, allah da razi olsun ama onlara borclu degilsiniz asla. bizim cocuk artik genc delikanli oldu ondan en ufak bir beklentimiz yok. asla da ne yuzune vururuz ne ima ederiz. baktiysak baktik
cocuk bize yalvarmadi ya beni evinize alin diye. o an sartlar oyle gerektirdi, ailemizin vicdanina o uygun geldi, oyle oldu.
sizde de onların cocuklari, onlarin kardesleri bakamamis cocuguna, insanlik nanima ortada birakmamislar. yapmalari gerekeni yapmislar. Allah razı olsun, ote tarafta hayrini görsünler
ama sizden bunca beklenti gereksiz.
yine ihmal etmeyin, hic onlari arayip sormayip verdikleri emege pisman etmeyin ama kendinize de karistirmayin
siz sınırlarınizi cizerseniz kimse aşamaz
yeter ki koruyun o sınırları.
siz izin verince herkes konusur.
bana mesela kimse kötü laf soyleyemez. 33 yasinda dugunde "eee sende yok mu birseyler" bile diyemezdi kimse:)
sonra sulaleye gayrimuslim birini getirdim herkesin herseyine karisan, baska mezhepte evlenmek isteyen yegeninin ailesini dolduran insanlar benim dugunume gelip oynadilar.
çünkü söyledikleri seyin benim icin hic onemi olmadigini biliyorlar. "musluman oldu mu" diye sorana "yoo" dedim geçtim. umrumda bile olmadi. bu konuda vaaz vermek isteyen olunca da "aa ne kadar kolaymis din degistirmek, hemen Müslüman olsun. onun oraya tasininca ben de onun babasini kirmam hristiyan olurum" dedim, korkup sustu herkes😂😂 imam akrabam bile takisini takti/bahşişini verdi
yani biraz dik olmak lazim. ben miymiymiy ay oyle de boyle de, insallah olacak da falan desem agzi olan konusurdu ya da zaten evlenemezdim.
biri benim hayatimla ilgili kendince iyi niyetle karismak istese, ya da aldigim kararla "fikrini merak ettigim an soracagim, söz veriyorum. o zaman soylersin" der sustururum.
sistematik olarak boyle oldugum icin kimse bana karsi sinirlarini asacak seyler yapamaz.
ki isin ilginci herkes de beni cok sever. benim tam tersim miymiymiy akrabalara hic geri laf vermeyen, herseyini dinleyen insanlara bana verilen deger verilmez.
bence sen de degismeye calis.
az görüş, insanlara sınırlarını belli et. ilk zamanlar zor olur ama bir kere cizersen rahat edersin.
ama dondurma gibi pide gibi seyleri onlar soylemeden ismarla. zamaninda sana para harcamislar sonunda. bir sekilde dersaneni üniversiteni finanse etmisler hatta okul caginda cocuklarina harclik ver falan. ama kendini kullandirtma

Ev, aldı zaten. Babam kimseye sırtını dönecek bir yapıda değildi. Sömürüldükçe sömürüldü. Geçen büyük halamla telefonda konuşuyoruz. Babam ölmüş gitmiş. “Amcanın düğün paralarını babana sermaye verdik” diyor. Yani bizim sayemizde zengin oldu demeye getiriyor.
Bana da öyle geldi. İnsanların sana sadece maddi olarak yaklaşması çok sinir bozucu. Yoksa arkadaşlıkta, akrabalıkta sen alırsın, o alır. Sen daha fazla alırsın. Bunun hesabını tutmazsın. Ama hep sen alırsan orda bir “Ne oluyoruz” dersin.
Yukarda hanımefendiye ailesinin baktığını okuttuğunu yazmışlar. Hanımefendinin konusunu okuyorum sömürülme adına bir şey yazmamış. Zenginsin dediklerini dondurma pide istediklerini yazmış. Yani sizin verdiğiniz örnekle hiçbir alakası yok.

Hayır bi de onlar bakmışlar ona. Gitmiş onların evinde kalmış yemiş içmiş, okumuş, biriktirmiş.
Bi pide ayran dondurma almak nasıl zor gelebilir, insan nasıl bu kadar nankör olabilir aklım hayalim almıyor!
Sonra biz yazınca kötü oluyoruz sanki bilmiyoruz sizi de biz uyduruyoruz

Ev, aldı zaten. Babam kimseye sırtını dönecek bir yapıda değildi. Sömürüldükçe sömürüldü. Geçen büyük halamla telefonda konuşuyoruz. Babam ölmüş gitmiş. “Amcanın düğün paralarını babana sermaye verdik” diyor. Yani bizim sayemizde zengin oldu demeye getiriyor.
benim dedem de kardesleri icinde tek memur hatta emekli oldugunda bulundugu dairede müdürmüş. o da ayni sekilde kardesleri evlendirmis, yillarca bakmis, babasina gönderdiği paralarla aldıkları arsada haliyle kardeslerine de pay dusmus vs. herkesin herseyine kosan bir adam. tum kardesler rahmetli oldu, en son ölenin üstünden bile sekiz sene gecti. bu yaz bir konu konusuluyordu dedemin aldigi evlerden biri yikilacak yerine yenisi yapilacak falan muteahitle anlasildi vs. dedemin kardesinin esi dedi ki "siz o evi yaparken esim isten cikip tazminat almisti. o evin pesinatina xy lira size vermisti"
olay nedir ne degildir bilemem. adam gercekten kardesine destek olmus da olabilir sonucta ev almak hicbir zaman kolay olmadi. ama verirken karisina soylemistir "kardesime verdim" diye de kardesinden geri aldiginda soylemis midir, parayi yemis midir onu bilemem .ya da dedem zaten herkesin x onun 5 x kazandigi donemde onca yardimda bulunmustu kardeslerine, hangisini geri almis..
yani zaten hepsi öleli olmus neredeyse on sene. kimse mezardan cikip "evet dogru. bizim paramizi peşinat yaptilar" demeyecek, "borc verdim ama geri aldim" diyemeyecek.
bu lafin ne yarari var yani.
yeni evden hakkini mi verelim😅 belki de hic elimize gelmemis bir para icin "allah razi olsun" mu diyelim?
bazi insanlar cins gercekten

Bu geliriniz ile gittiğiniz zaman bir dondurma bir pide almak zor geliyorsa bence asıl bu yanlış. Onların beklentilerinin olması da kesinlikle doğru değil ama anne babanız sizin sorumluluğunuzu alamamış bu insanlar yokluk içerisinde size sahip çıkmış (şuan ki maddi durumlarından ve beni büyüttüler demenize dolayı böyle düşündüm). Evet beklenti hoş değil ama özellikle gelir seviyesi düşük ve yaşlı insanlar bu şekilde düşünüyor. Hatta geçmişte çocuk yapma sebeplerinden biri de büyüyünce bize bakar olduğu için bana çok normal geldi.
Tatile gitsem kaç kat fazlasını harcayacaktım diye düşünüp harcamanızı görmemeye çalışın ya da sadaka gibi düşünün. Eğer o parayı gözünüz görüyorsa iletişimi kesin 🤷‍♀️
Ben kendim için söylüyorum sadece aile değil arkadaşlarım da dahil benden kötü ekonomide biri ile berabersem karşımdaki kişiye bir şeyler alıyorum. Özellikle evlerine kalmaya gidiyorsam alışveriş vs yaparım. Her şeyden önce bu bana bir görgü kuralı gibi de geliyor 🤷‍♀️
Haklısınız ama kastettiğim şey bu değil aslında yanlış anlaşılma olmuş

Senin bi önceki altın konundan da anlamıştık paranı harcamayı sevmediğini madem bu kadar gelirin var ve rahatsızsın gitme 100 bin geliri olup 2 dondurma alamiyacaksan neden gidiyorsun
Türkçe okuma yazma biliyorsunuz diye tahmin ediyorum. Konuyu düzgün anlamamışsınız.

Sonra biz yazınca kötü oluyoruz sanki bilmiyoruz sizi de biz uyduruyoruz
Yüzeysel yorum yapmak için yazıyorsunuz da. Yemiş içmiş vs bunlar sizin uydurmanız. Burada bahsi geçen konu pide ya da dondurma değil tabi ki. Ayrıca hiç kimse kullanılmak istemez bahsettiğim şeyin ne olduğunu anladınız mı ?

benim annem ve babam da ben 10 yaşındayken boşandı annem büyüttü, su an 40 yaşındayım

babaannem almanyada yaşıyor, dedemin hem almanyadan hem hollandadan emeklisi var, ankarada evleri kira, yazın ekin kaldırırlar
tüm cocukları avrupada

ben fotoğrafçı eşim öğretmen,

babaannem bu haliyle bunları bekliyor bizden ve bizi çok zengin sanıyor :D
illa el dolu gidilecek

ki sizinki emektar bizim ki tam tersiydi , bi de böyle düşün :)

benim annem ve babam da ben 10 yaşındayken boşandı annem büyüttü, su an 40 yaşındayım

babaannem almanyada yaşıyor, dedemin hem almanyadan hem hollandadan emeklisi var, ankarada evleri kira, yazın ekin kaldırırlar
tüm cocukları avrupada

ben fotoğrafçı eşim öğretmen,

babaannem bu haliyle bunları bekliyor bizden ve bizi çok zengin sanıyor :D
illa el dolu gidilecek

ki sizinki emektar bizim ki tam tersiydi , bi de böyle düşün :)
Yanlış mı yanlış :)

Annemle babam ben bebekken ayrılmış. Beni anneannem ve dedem büyüttü. Dolayısıyla dayılarım annem ananem dedem bir aileydik. Böyle olunca da baba yerine bir çok kişi oluyor ve hepsi karışıyor hayatıma. Şimdi artık ben 30 yaşındayım ve bazı şeylere tahammül edemez oldum. Kendime ait hayatım var başka şehirde öğretmenlik yapıyorum evim barkım ayrı. Annem de başkasıyla evlendi zaten ben 14 yaşındayken. Onun da kendine ait bir hayatı var. Ben ortada bir yerdeyim. Ama artık şunu farkediyorum geniş ailecilik çok zor Birşey ya. Yazları gidiyoruz ananemin evine hep bi kaos yani bilmiyorum herkesin mi aile içi böyle. Benim kazancım herkesten fazla şuan , herkes benden maddi bişeyler bekliyor çok basit mesela evin önünde otururken dondurma getirmemi , pide vs getirip herkese yedirmemi bekliyorlar. Bunlar basit şeyler ama benim paramla alay ediyorlar sen zenginsin diyorlar. Misilleme anlamında. Çok sıkıldım artık. Herkes birbirine para borç yüzünden imalı konuşuyor. Ananem dedem evlatları arasında adaletsiz. Ben tek yaşıyorum sene içinde kafam rahat. Ama gidince bir senelik stres olup dönüyorum. Gitmesem laf sokarlar. Evlenmek istesem kimseyi beğenmiyorlar. Çok sıkıldım bu durumdan. Yani yaş ilerledikçe acaba insan ailesine uzaklaşıyor mu ne?
Kayınvalidemler dışında beklenti içinde olan kimse yok hayatımda ama ben kendi paramı kazanmaya başladığımdan beri yedirip içirmeyi bi şeyler ısmarlamayı çok severim. Yedirip içirmekten zarar gelmez, dert etmeyin o kadar, yılda bir defaymış zaten.

Evlilik konusunda 30 yaşında kendi hayatını kurmuş bi kadın olarak onay beklemeniz gerektiğini düşünmüyorum.

Ya burada olay pide dondurma değil bence. Sürekli beklenti içinde olunması, kazancının dillere dolanması ve borçlu hissettirilmesi. İki ay tatilde uzaktan gelip kafa dinlemek yerine aileniz bile olsa insanları düşünmek ve memnun etmek zorunluluğu yıpratıcıdır. Ama yine de olumlu düşünün, Allah başka dert vermesin deyin, elinizden geleni yapıp hayır duası alın derim.

benim dedem de kardesleri icinde tek memur hatta emekli oldugunda bulundugu dairede müdürmüş. o da ayni sekilde kardesleri evlendirmis, yillarca bakmis, babasina gönderdiği paralarla aldıkları arsada haliyle kardeslerine de pay dusmus vs. herkesin herseyine kosan bir adam. tum kardesler rahmetli oldu, en son ölenin üstünden bile sekiz sene gecti. bu yaz bir konu konusuluyordu dedemin aldigi evlerden biri yikilacak yerine yenisi yapilacak falan muteahitle anlasildi vs. dedemin kardesinin esi dedi ki "siz o evi yaparken esim isten cikip tazminat almisti. o evin pesinatina xy lira size vermisti"
olay nedir ne degildir bilemem. adam gercekten kardesine destek olmus da olabilir sonucta ev almak hicbir zaman kolay olmadi. ama verirken karisina soylemistir "kardesime verdim" diye de kardesinden geri aldiginda soylemis midir, parayi yemis midir onu bilemem .ya da dedem zaten herkesin x onun 5 x kazandigi donemde onca yardimda bulunmustu kardeslerine, hangisini geri almis..
yani zaten hepsi öleli olmus neredeyse on sene. kimse mezardan cikip "evet dogru. bizim paramizi peşinat yaptilar" demeyecek, "borc verdim ama geri aldim" diyemeyecek.
bu lafin ne yarari var yani.
yeni evden hakkini mi verelim😅 belki de hic elimize gelmemis bir para icin "allah razi olsun" mu diyelim?
bazi insanlar cins gercekten
Eskiler bir tuhaf. Herşeyin çetelesini tutuyorlar. İyilik başa kakmak için yapılmaz benim bildiğim. Allah rızası için yapılır. Benim şu an çok imkanım yok ama birine sadaka verirken ya da kullanmadığım eşyamı verirken onun yüzündeki mutluluk beni hayatta tatmin eden az şeyden biridir. Tabii iyiliği yaparken de gerçekten muhtaç, nankör biri olmamasını istiyorsun.
Eskilerde şöyle bir kafa var. Çocuk yapıyorlar. Ben bunu baktım, o da ilerde bana baksın. Tabii ben de çocuklarım ilerde benle ilgilensin isterim ama onlara muhtaç durumunda kalmak istemem. Bir de bence anne yavrusunu kaç yaşına gelirse gelsin hep 3-4 yaşında gibi korumasız görür ve hep kollar diye tahmin ediyorum. Yaşayıp göreceğim 🙂

Yani bebişim az gelir düzeyine sahip aileler böyle çocuğum onu alsın, bana getirsin kafasında bir de kimden ne koparsalar kar sayıyorlar.

Ama ben olsam buraya asla takılmam.Annem babam piyasada yoktu bana anneanne dede baktı diyorsun onlar da sahip çıkmasaydı perişan olurdun. Başka bir konuda bir konu sahibesi var konusu güncel aç oku üvey anne dayak atmış, annesi üstünde sigara söndürmüş işkence yapmış .. annen baban sahip çıkmayınca , başka da bakan olmayınca rezil perişan oluyorsun. Annen baban 5 para etmez ama bu insanlar sana sahip çıkmış Allaha şükretmen gerek. Birden fazla babam var diyorsun, ne güzel 0 babayla kalmak inan bana rezil bir durum. Ne güzel sokakta kalacağına kocaman bir ailen olmuş. Cahil insanlar olabilirler ama tekrar ediyorum iyi kötü sana sahip çıkmışlar, büyütmüşler neyse hataları hoşgör gitsin.

Son düzenleme:
Eskiler bir tuhaf. Herşeyin çetelesini tutuyorlar. İyilik başa kakmak için yapılmaz benim bildiğim. Allah rızası için yapılır. Benim şu an çok imkanım yok ama birine sadaka verirken ya da kullanmadığım eşyamı verirken onun yüzündeki mutluluk beni hayatta tatmin eden az şeyden biridir. Tabii iyiliği yaparken de gerçekten muhtaç, nankör biri olmamasını istiyorsun.
bence tam tersi keske kim ne aldi kim ne verdi yazip imzalasalardi
kimsenin alacagi kimsede kalmazdi, sonradan kimse de boyle konusmazdi😅
nisanlimin anlattigi kadariyla Almanyada baba ogluna borc verse yazarmis :)
bizdeki gibi kardes kardese düşman olmuyor en azindan. herkes verdiğini biliyor aldigini biliyor günün sonunda kimse pisman olmuyor.
ama ben yüklü para verdiğim atiyorum abimden imza istesem s.car agzima parayi da almaz sonra bir de küser😂

bence tam tersi keske kim ne aldi kim ne verdi yazip imzalasalardi
kimsenin alacagi kimsede kalmazdi, sonradan kimse de boyle konusmazdi😅
nisanlimin anlattigi kadariyla Almanyada baba ogluna borc verse yazarmis :)
bizdeki gibi kardes kardese düşman olmuyor en azindan. herkes verdiğini biliyor aldigini biliyor günün sonunda kimse pisman olmuyor.
ama ben yüklü para verdiğim atiyorum abimden imza istesem s.car agzima parayi da almaz sonra bir de küser😂
Aşkım onlar Alman. Hesap öderken “Alman üsulu” niye çıktı sanıyorsun 😂 Benim gurbetçi arkadaşlarım da onlara benzemiş. Orda bana elma suyu gibi bir şey ısmarladılar. Bahşiş madeni para bıraktı. Geçen benzinlikte cam sildi diye çocuğa 30 tl verdik. “Onla aç sevindirin” dedi. 🤦🏻‍♀️

Back
X