her allahin gunu gelen misafir...

YENİ evli adam, neredeyse her Allah'ın gün kayınpederinin evine gidiyormuş. Ama her gecenin sonunda kayınpederi kendisine, "Damat tatlı gel" diyormuş. Damat da bunun üzerine, " Herhalde bizim kayınpederin canı tatlı istiyor" diye düşünmüş. Ertesi günü hemen 1 kilo tatlı alıp, eşi yanında, her zamanki gibi yemek saatinde eve damlamış. Tam vedalaşırlarken "Oğlum tatlı gel " demeyi sürdürmüş kayınpeder. Adam bu defa içinden, "Bizim kayınpeder tatlıya galiba çok düşkün" diye geçirmiş. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra tam 5 kilo karışık tatlı yaptırıp kapıyı çalmış. Sabrı iyicene taşan kayınpeder sonunda patlamış "Damat damat, bir türlü anlamadın gitti, ben sana tatlı gel , yani bu kadar sık değil, arada bir gel demek istedim ?"demiş.

:27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::52::52::52::52::52::52::1::1::1::1::1:

Durum çok sıkıcı,sinir bozucu hal almış ben de yılın bir ayı annemler bulunduğum şehre geldiği için hergün gitmek istiyorum bi de çocuğu onlara bırakıyorum hep kreş tatil olunca geliyorlar. çocuk beni ben ailemi özlüyorum haliyle iş çıkışı onlardayım ev de uzak bir ilçede olunca yatıya da kalıyoruz. buna rağmen hafta sonları evime gidiyorum ya da bazı akşamlar eşim bizim eve gidiyor zaten yorgun argın geldiği için yemek yiyip odasında uyuya kalıyor,ertesi gün erkenden de işe gidiyoruz. kimseyi rahatsız etmez. O yüzden annem ve babam ısrarla kalın der. ihtiyacım yokken izinde vs kalmak istesem annem: eşimle aramız açılacak diye kızım evinize gidin başbaşa zaman geçirin biraz der hemen.( Eşim benim için bizimkilere gelse de evimizde kalmadığımızdan dolayı hep sitem eder bana)
Yerinde olsam bi şekilde hergün gelmelerinden rahatsız olduğumu belli ederdim. Yanlarında oturmayarak, hiç sohbet etmeyerek olmadı ablamı karşıma alıp eşinin her gün burda olmasından ailece rahatsız oluyoruz biraz seyrek gelemez misiniz derdim. Hatta yanlış anlama ama annem ve babam da iyice sıkıldı söyleyemeselerde dikkat edersen rahatsız olduklarını anlarsın ablacım gözlemle istersen derdim.

Acaba dedim benim kuzenlerden biri mi yazdi bunu,ayni benim enistemi anlatmisin.var boyle degisik insanlar gerckten ayni senin dedifin gibi,nisanliyjen basladi,evlendi iki cocuklari var halen devm efiyo bu sekilde.ama biz bnun teyzemden dolayi oldgnu dusunuyoruz,en basta o firsat verdi cunku.hayatim ablamlara kahvltiya gidiyoruz bizi birak,sende gel yap kahvaltini,hayatim aksama burdayiz bizi al buedan temelli yemegimizide yeriz.adamda normal saydi bunu artik,teyzemin bi talebi olmasada kendine gorev edindi bnlari.birararya gelinir mesela,hani biz coluk cocuk daha rahat olmak acisindan ayri odada otururuz erkeklerden,enistem yine kadinlarin icindedir.teyzeme soyldk bir kac kez alindi kustu bize,iyi gelmeyiz biz rahat edin siz kendi basiniza o zaman diye..defigi gibide yapti soyutladi kendini aileden ama oylede olmaz tabi,bi kendini bilmez yuzunden niye kardes kardese dussun degilmi.

Kizlar benim bi ablam var.3 yil once evlendi.nisanlandigi gun enistem eve girdi dugun gunu cikti.biraz daha acarsak konuyu.bir yil nisanli kaldilar ve 365 gunun her gunu bizdeydi.birgun.sekmedi.sabah uyaniyordum gelmis kahvalti yapiyorduk gidiyordu biraz calisiyordu oglen yemegine geliyordu yiyip gidiyordu aksam yemegine geliyordu gece 12 1 e kadar oturup Evine gidiyordu.365 gun boyke devam etti.mesela biz misafirlige gidiyorduk o birakir aksam gelip alir bizimle beraber eve cikar geceyarisina kadar oturur giderdi.piknige giderdik teyzemlerle falan gelip otururdu.teyzemin gelini kac kez rahatsiz olup gitmistir.emzikli bebekler gibi evden hic cikmadi.annem.onlarin yuzunden tansiyon hastasi oldu hepimiz krizlere giriyorduk ama agzimizi acip birsey diyemiyorduk nisan bozulur korkusundan.annem evlatlarimdan cok onun yuzunu goruyorum ama sabredindugunleri olur rahatlariz dedi.malesef oyle olmadi yine.hergun bizdeler.ya bi oturun.evinzde yok yok yok.hergun.kendilerini disari atiyorlar adresleride biz.anneme sitem ediyoruz annemde yeni evliler bikarlar bi zaman sonra diye susturuyor bizi.mesela 2 senedir ramazanda iftara gelirler karaktersiz eniste kendi evi gibi iftara kadar yatar iftari yaparlar babam abim teravihe giderler eniste bizimle oturup karilar gibi dedikodu yapar.bazen iftardan sonra teyzemlere parka gideriz hic kacirmaz hemen gelir karilar gibi oturur onlar rahatsiz olur kalkip giderler bizbize yinr kaliriz.sonra yine.bizimle eve gelip sahur yapip giderler.serefsiz yine uzanip uyurki annemgil bizde kalin desinler ama annem abimin korkusundannsesini cikaramaz defolup giderler.bir kac gece ablam hasta refakatcisi oldu diye geldi bizde kaldi.3 senelik evliler simdi yine bizdeler.abim onlardan sonra evlendi haftada bir anca gelirler ama onlar bir ay ramazandir yine bizdeler.simdi yine balkonda oturmus iftari bekliyorlar.yarin yine gelcekler oburgun yine offff.tiksiniyorum artik onlardan.kizlar bi caresi yokmudur bu durumun yaaa :(((([/QUOTE

Genç kızların ağzı bu kadar bozuk olunca, üzülüyorum,sadece üzülüyorum....
"karılar gibi dedikodu yapmak" ifadesinin sizi ne kadar aşağıladığını göremiyor musunuz???

Enişteniz gerçekten abartmış durumu. Rahatsızlıkta haklısınız. Ama birde şunu düşünün. Demekki sizleri, ailenizi kendine yakın buluyor ve rahat hissediyor. Sizin yerinize hergün kendi ailesine gitmeyi de tercih edebilirdi. Ayrıca yazınızda 'karılar gibi dedikodu' gibi bir kelime kullanmışsınız, gerçekten hoş değil. Muhabbetinizden zevk alıyor belliki, yoksa hergün neden size gelsin, kendi akrabalarına gider, kendi arkadaşlarına gider, gider de gider. Yok mu öyle adam, çok fazla.

enişten babanla annenin sırtından geçinen biri (asalaklara benziyor)var böyle tipler ,biz size geleceğiz desen kırk takla atarlar sen evden çıkmadan gelirler..kötü olan ablanında aynı karakterde olması...biraz seyrakleştirin şu gelmeleri deseniz karşınızda çingeneleşen çirkefleşen iki tip görürsünüz ki şoklara girersiniz..çünkü onlar başkalarının sırtından yaşamaya alışmışlardır..balsana size uğramadıkları bir kaç dakikada da eniştenizin annesine gitmişler..adamlar huylarını görmüşlerki sizde 24 saat yaşamalarına ses çıkartmıyorlar hangi anne oğlunun kaynanasının evinde kalmasına sessiz kalır ki (genel olarak )insan eviğnde uzanmak ister rahat gezmek ister bornozla dolaşmak ister yayık yayık tv izlemek ister orası senin evindir sonuçta...neyse sonuç olarak enişteni ve dolaylı olsada ablanı asalak olarak görmemi değiştirmeyecek bu durum..Allah yardımcınız olsun

Oldu olacak size iç güveysi gelseydi. Çok hanım köylüymüş, anası babası nerde bu çocuğun az onlara gitsin. Bu ne ya ablanız da çok düşüncesizmiş ayrıca. Bir de sürekli size yemek yemeye gelmeleri ne kadar kötü. Kendi evinde niye yemek yapmıyor ablanız yapmayı bilmiyor mu? Kendi evleri düzenleri yok böyle evlilik mi olur. Ablanızla güzel bir dille konuşun. Sonuçta bir akşam sizin de bir işiniz olur. Banyo yaparsınız vs evde enişteniz varken rahat yapamayacağınız şeyler olur. 1 gün değil 5 gün değil her Allahın günü çekilir gibi değil.

Üniversitede iken ev arkadaşımın erkek arkadaşı bizim eve dadanmıştı aynen böyle. Çok rahatsız oluyorduk. Sonra söyledik işte kıza bu kadar sık gelmesin diye. Bi alınmalar bi kırılmalar görcen sanki sorun bizde gibi triplere girmişti. Oğlan her gün bizde yerdi. Kız yemek yapmayı bilmezdi. Biz hizmet ederdik. Oğlan küçük tuvaleti kullanırdı. Başka kullanan yoktu onu bile biz temizlerdik. Bence sorunun asıl kaynağı ablan.

Ha bir de merak ettiğim annen baban fln bu duruma ne diyor. Onlar da rahatsız mı? Bence bu konuşmayı yapmazsanız bir gün büyük bir kavga kopabilir.

Bende kimse çağırmasada başbaşa kalsak diyorom valla. Böyle aile hissetmez ki insan kendini

Bu durumu haklı çıkaracak bir şey yok bence. Geliyor demek ki sizi kendine yakın hissediyor. Arkadaş tamam yakın hissetsin haftada ya da 2 haftada bir gelince uzak mı hissediyor olacak. Senelerdir Allahın her günü de o kadar da yakın hissetmesin yani. Aynı evin bireyi olmadığını farketsin.

Kizlar benim bi ablam var.3 yil once evlendi.nisanlandigi gun enistem eve girdi dugun gunu cikti.biraz daha acarsak konuyu.bir yil nisanli kaldilar ve 365 gunun her gunu bizdeydi.birgun.sekmedi.sabah uyaniyordum gelmis kahvalti yapiyorduk gidiyordu biraz calisiyordu oglen yemegine geliyordu yiyip gidiyordu aksam yemegine geliyordu gece 12 1 e kadar oturup Evine gidiyordu.365 gun boyke devam etti.mesela biz misafirlige gidiyorduk o birakir aksam gelip alir bizimle beraber eve cikar geceyarisina kadar oturur giderdi.piknige giderdik teyzemlerle falan gelip otururdu.teyzemin gelini kac kez rahatsiz olup gitmistir.emzikli bebekler gibi evden hic cikmadi.annem.onlarin yuzunden tansiyon hastasi oldu hepimiz krizlere giriyorduk ama agzimizi acip birsey diyemiyorduk nisan bozulur korkusundan.annem evlatlarimdan cok onun yuzunu goruyorum ama sabredindugunleri olur rahatlariz dedi.malesef oyle olmadi yine.hergun bizdeler.ya bi oturun.evinzde yok yok yok.hergun.kendilerini disari atiyorlar adresleride biz.anneme sitem ediyoruz annemde yeni evliler bikarlar bi zaman sonra diye susturuyor bizi.mesela 2 senedir ramazanda iftara gelirler karaktersiz eniste kendi evi gibi iftara kadar yatar iftari yaparlar babam abim teravihe giderler eniste bizimle oturup karilar gibi dedikodu yapar.bazen iftardan sonra teyzemlere parka gideriz hic kacirmaz hemen gelir karilar gibi oturur onlar rahatsiz olur kalkip giderler bizbize yinr kaliriz.sonra yine.bizimle eve gelip sahur yapip giderler.serefsiz yine uzanip uyurki annemgil bizde kalin desinler ama annem abimin korkusundannsesini cikaramaz defolup giderler.bir kac gece ablam hasta refakatcisi oldu diye geldi bizde kaldi.3 senelik evliler simdi yine bizdeler.abim onlardan sonra evlendi haftada bir anca gelirler ama onlar bir ay ramazandir yine bizdeler.simdi yine balkonda oturmus iftari bekliyorlar.yarin yine gelcekler oburgun yine offff.tiksiniyorum artik onlardan.kizlar bi caresi yokmudur bu durumun yaaa !!!!!!!!!!!!!!!!drepsi 76 aynen katiliyorum size ama genc kizlarin COGU neyazikki boyle benim karsi komsumun kizida ayni boyle 2 tane yasli var evlerinde babannesi ve babannesinin ablasi var bacak bacak ustune atiyor onlarin yaninda benim cok tuhama gidiyor ust komsum sen daha ne gordun yeni tasindin sen birazdaha otur kalk onlarla sok olursun dedi kizin anneside cok temiz kalpli birisi kizina sen ne bicim konusuyosun demedi gecenlerde erkek kardesim bana geldi buda camdan bakiyomus offf yavrum hepsi seninmi tas gibisin demiş!kardesim abla bu karsidaki kiz hastami diyor Allah sonumuzu hayra cevirsin..konuya gelince benim enistemle ablam hergun gelseler ben soylemem anneme soylettirirdim ki ablanada aynen burdaki uslubunla soylersen sen suçlu olursun ve ablani kirarsin annen guzel bir sekilde kirmadan konussun benim esim hergun gitmek istese bile ben gitmem annemlere en fazla haftada 2 okullar acilincav sadece cumartesi günü gidiyoruz cocugun okulu var hafta ici insanin kendi evi gibi yok annemlerde bende rahapt ediyoruz bu sekilde kayinvalidemgilede farkli sehirde olduklari icin herzaman gidemiyoruz ayda bir gidiyoruz ve 3 4 gun kaliyoruz ama birde o uc dort gunu bize sorun esimde bende ve hatta oglumda sikintidan patlama derecesine geliyoruz nedenine gelince evde eltim var zaten kalabaliklar kayinvalidem 1 ay kalsam bile makineyi camasirin varsa at kizim demedi dus Alin kizim demedi sabah saat 6.5ta kahvalti hazirliyorum aksama kadar esimin ailesine hizmet ediyoruz eltimle ben ohglen uyuyun biraz gun uzun demiyor simdi siz bana o demezse demesin sen git dus al makineye camadir at uykun gelince uyu diyosunuzdur onlarida yaptim yaptigima bin pisman oldum zaten kayinpederim surekli evde koyde yasadiklari icin sadece sabah gidiyor oda ineklere bakmaya esimde sikayetci bu durumdan ama ne yapsin annesi babasi:( bayramda gidicez zor gunler bizi bekliyor herkesvustune dusen gorevi yapsa bile karsindaki insan seni anlamazsa yapacak hic bisey yok 10 yillik evliligimde bunu anladim..En guzel insanin kendi evidir en rahat ev insanin kendi evidir.

Son düzenleme:
ya kızlar bu arada karılar gibi kalıbına bu kadar takılmanız hakikaten hoş hani bilmiyorum hepiniz entelektüel bir camiada mı yetiştiniz..ağzınızdan hiç mi argo bir söz çıkmaz..bazen çok saçmaladığınızı düşünüyorum..eve karılar gibi diye bir deyim var eskiden beri süregelen ha birde eksik etek te var ...ya siz çok feministsiniz ya da biz çok aşağılık insanlarız ki yurdumun 3/2 si bu sözü kullanır...zamanında işi gücü dedikodu olanlar karılarmış(şimdiki deyimle kadınlarımızmış) nerden bilsin atalarımız gün gelecek erkekler karılardan(kadınlardan)daha çok dedikodu edecek...ha kadın da uymaz size bayan demek lazım değil mi oysaki benim gözümde karıları(kadınları) bayan kelimesi daha çok aşağılıyor..karının anlamı belli ..bakın karı ne demek yollayayım size..dedikodu kısmını geçiyorum sadece karının anlamına bakın olur mu :19:

“Karı-Koca” kelimeleri ne demek? Cok anlamli...

Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadın...a da “onun karı” demiş eskiler?
... Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini.
Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür… Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla. Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…

hadi selametle

Kizlar benim bi ablam var.3 yil once evlendi.nisanlandigi gun enistem eve girdi dugun gunu cikti.biraz daha acarsak konuyu.bir yil nisanli kaldilar ve 365 gunun her gunu bizdeydi.birgun.sekmedi.sabah uyaniyordum gelmis kahvalti yapiyorduk gidiyordu biraz calisiyordu oglen yemegine geliyordu yiyip gidiyordu aksam yemegine geliyordu gece 12 1 e kadar oturup Evine gidiyordu.365 gun boyke devam etti.mesela biz misafirlige gidiyorduk o birakir aksam gelip alir bizimle beraber eve cikar geceyarisina kadar oturur giderdi.piknige giderdik teyzemlerle falan gelip otururdu.teyzemin gelini kac kez rahatsiz olup gitmistir.emzikli bebekler gibi evden hic cikmadi.annem.onlarin yuzunden tansiyon hastasi oldu hepimiz krizlere giriyorduk ama agzimizi acip birsey diyemiyorduk nisan bozulur korkusundan.annem evlatlarimdan cok onun yuzunu goruyorum ama sabredindugunleri olur rahatlariz dedi.malesef oyle olmadi yine.hergun bizdeler.ya bi oturun.evinzde yok yok yok.hergun.kendilerini disari atiyorlar adresleride biz.anneme sitem ediyoruz annemde yeni evliler bikarlar bi zaman sonra diye susturuyor bizi.mesela 2 senedir ramazanda iftara gelirler karaktersiz eniste kendi evi gibi iftara kadar yatar iftari yaparlar babam abim teravihe giderler eniste bizimle oturup karilar gibi dedikodu yapar.bazen iftardan sonra teyzemlere parka gideriz hic kacirmaz hemen gelir karilar gibi oturur onlar rahatsiz olur kalkip giderler bizbize yinr kaliriz.sonra yine.bizimle eve gelip sahur yapip giderler.serefsiz yine uzanip uyurki annemgil bizde kalin desinler ama annem abimin korkusundannsesini cikaramaz defolup giderler.bir kac gece ablam hasta refakatcisi oldu diye geldi bizde kaldi.3 senelik evliler simdi yine bizdeler.abim onlardan sonra evlendi haftada bir anca gelirler ama onlar bir ay ramazandir yine bizdeler.simdi yine balkonda oturmus iftari bekliyorlar.yarin yine gelcekler oburgun yine offff.tiksiniyorum artik onlardan.kizlar bi caresi yokmudur bu durumun yaaa :((((

Benim abim de böyle.
Eşi yokken gelir, eşi varken gelir, çocuk için gelir, uyumak için bile gelir.
Yatar koltuğa, alır kucağına laptopu televizyonu da açar, kanalı değiştirmez.
Bir de ablanızın çocuğu olursa nasıl olur bilemiyorum ama bizimkinin çocuğu uyurken ses yaptırmıyor.
Çocuk uyanıkken zaten beni çileden çıkarıyor.
Çok psikopat bir ailem var gerçekten.

ben anlamıyorum evi varken anne babalarından kopamayan insanları.
ee madem evi kapatıp tamamen size yerleşsinler.
benim kuzenim böyleydi.
evleri vardı ve aşırı lükstü hatta. ama o evde 1 ay oturmamışlardır.
1 ay kayınvalidede 1 ay kendi annesinde kalıyordu eşiyle.
2 çocukları oldu hala öyle devam etti kadın.
sonra eşi gitti kızın annesinin evinin yanına ev yaptırdı yeter ki evinde otursun diye.
ama yine de oturmadı, en son boşandılar.
valla çok kötü bir durum bence.

Back
X