Her ay grip :(

maiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
2.003
1.359
133
Arkadaşlar her ayın başında,hiç sekmeden,grip oluyorum.Çıldıracağım.Her ay ilaç,bal,karabiber,kolonya,pekmez,adaçayı ve bağışıklık güçlendirici vitaminler....Daha neler neler....reglime yakın oluyor.bağışıklığım düşse de her ay çok sıkıntılı...imdat !

Benim.kizimda gecen kis okadar slk hasta olduko.sayisiz
Bu sene dr miz grip asisi onerdi masalla diyim daha siftahi yok ki okulda sinifta salgin oldugu halde

O grip değildir, büyük ihtimal direncin düşüktür ve soğuk algınlığı yaşıyorsundur :)

tamamen bünye meselesi işte...ben 4o kiloyum ve sigara kullanıcısıyım ....

ona rağmen 3 yıldır grip olmadım ...ama yazın bol limonlu su içerim antalyanın sıcaklığı hararetinden ancak böyle kurtuluyorum

derler c vitamini gripken fayda pek sağlamaz ,grip olmadan kullanmak lazım ...

Sigara kullanmamaya,
ince gyinmemeye,ayaklarını belini üşütmemeye,
et,süt,sebze yemeye,yediklerinin iyice yıkanmış olmasına,
uyku düzenine,
Hijyene,
bedenini fazla yormamaya.....
dikkat etmemelisin.

Sigara kullanmamaya,
ince gyinmemeye,ayaklarını belini üşütmemeye,
et,süt,sebze yemeye,yediklerinin iyice yıkanmış olmasına,
uyku düzenine,
Hijyene,
bedenini fazla yormamaya.....
dikkat etmemelisin.
Pardon,dikkat etmelisin :)

Aynen canım bende senin gibiyim bugün işyerimde mahfoldum üstüne regl dönemim onuda bir türlü olamadım sıkıntıdan öldüm.Bi yandan burnum akıyor bir yandan sancıı bir yandan bitmek bilmeyen hapşırıklar üstüne birde benim alerjim var oofff offf

Bir dinlenemedim vallahi çıldıracağım.kadın olup hasta olmak birbirine çok zıt şeyler...

Ikisi çok farklı şeyler olduğundan ayırt edilebilir.

Her ay grip olman pek mümkün değil çünkü her kış bir kaç grip antijenine sahip virüslere maruz kalırız.ve bunlara bağışıklık geliştiririz.eğer çok sık hasta oluyorsan
bir Göğüs hast imminoloji kliniğine gitmeni öneririm.Bu arada geçmiş olsun

Boğazım şişer,göğsüm davul gibi olur,vücudum kırılır sanki 10 kişi sıkıyormuş gibi,yataktan en az3gün kalkamam.burnum akmaz ama vücudumun bayılacak kadar halsiz oluşunu bir ben bilirim.bilmem bunlar nedir her ay her ay:s wallahi antibiyotik ağacı çıkacak içimde yaaa

al benden de o kadar...
ben gecen kış ekim ve mayıs ayları dahilinde 7-8 kez yakalandım.
şu an gene hastayım grip aşısına ragmen.
drlar kendini böyle kabul et dedi artık.
faranjit atağı, sonra burun çeşme gibi ve ardından öksürük ve nefes darlığı.. çok fena geçiriyorum ve 15 gün sürüyor
antibiyotikler kar etmiyor bence artık boşuna karaciğere yük sarıyorum..

keşke çaresi olsa...

Bende evvelki sene aynı durumdaydım. Bir gün dışarı çıksam 3 gün evde hasta yatardım. Öyle bıkmıştımki kendimi eve kapamıştım dışarı çıkmıyordum neredeyse. Bir sonraki yıl aşı oldum ama bademciklerim şişmeye devam etti soğuk algınlığına yakalanıyordum. Sağlık ocağındaki doktor artık bana ilaç yazmak istemiyordu çünkü çok fazla ilaç tüketmiştim. En son ben bambaşka bir şikayet üzerine doktora gittim. Burnumdaki kemikte bayağı bir eğrilik varmış. Geçtiğimiz bahar ameliyat oldum. Şimdi yine hasta oluyorum ama eskisi kadar sık değil.

Kıyamam yaa. Benim durumum aynı...doktorlar çok önemseyerek tetkik yapmıyor.öylesine bir şey diyip ilaç yazıp geçiyor...

bende çok sık hastalanııyorum.çok üşüyorum kalın giyinmezsem hemen hastalanıyorum.gece üstüm açıldıysa sabaha kadar öksürük krizim tutuyor.adet dönemi zaten titriyorum üşümekten.ayak parmak uçlarım ve ellerim hep buz gibi oluyor.gece yatarken bile yelekle uyuyorum anca kendimi öyle koruyabiliyorum.uyurken kalın giydiğim halde terlemiyorum bile tam tersi üstüm açılsa donuyorum.antikamıyım ne .. yanlız değilsin bu kunuda

+Grip aşısına karşıyım be n arkadaşlar.Ama bedeninizi sıcak tutmak ve hasta olmamak için ilk alacağınız önlem ayaklarınızı sıcak tutmanız.Sonrasında çok mecbur kalmadıkça antibiyotik kullanımını en aza indirmek.Ardından bulabiliyorsanız doğal papatya ıhlamur limon tarçın ve bir kaşık bal işe gribinizi ekarte etmek.Konu sahibi ve diğer kızçeler çok çok geçmiş olsun.Dikkat edin kendinize

benimde aynı şaun yine gribim üstelik birde yanında boğaz enfeksiyonu yaşıyorum,deliricm artık ilaç kullanmaktn bıktım

kızım gecen yıl defalarca hasta olana kadar aklımın ucundan bıle gecmezdı bu sene dr umuzun tavsıyesı ıle yaptırdık yavrucuğum cok sukur sımdılık hasta olmadı sınıflarındakı salgına rağmen
bundan sonra her yıl vurdurmayı dusunuyorum

umca öneririm. bunun dışında kesin gripte olmayablirsiniz. eşimde böyle sürekli hastalanırdı. hapşırır boğazları acır ve burnu akardı. grip yada nezle diye düşünürdük. ama alerjiymiş. alerji testi yaptırmanızı öneririm.

doktor kontrolü olmadan inşallah bana iyi geliyo düşüncesiyle antibiyotik kullanmıyosunuzdur. bağışıklık güçlendirici ilaç kullandığınızı söylüyosunuz ama antibiyotik bağışıklığınızı alt üst ediyo. yada 3 gün hastalanıyomuşsunuz. 3 gün sonra antibiyotiği bırakıyosanız hastalık tekrarlar antibiyotik kullanımı 7 gün 10 gün arasıdır.

her seferinde doktor kontrolünde kullanıyosunuzdur umarım ama. üstelik burun akıntınız bile yok balgam vs yoksa antibiyotik kullanmak gereksiz. bu belirtileri olan kişilerde bronşiti engellemek adına kullanılıyo çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…