Her ay ölüyor ve hortluyorum

Mileva

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2015
36
26
Her ay ilk adet olacagim gün gercekten ölüyor gibi hissediyorum kendimi.
Tarif edilmez sancilar agrilar yasiyorum. Bugün yine adet oldum yataklik oldum resmen. Belden asagisini hissetmedim bacaklarimi kaybetmis gibi. Sardim sarmaladim kendimi tirtil gibi oldum. Soguk terler döktüm. Sarardim soldum. Kaloferi en sona actim odam hamam gibi ama bana sanki hala heryerden soguk vurdu vucuduma. Bayilacak gibi hissettim midem bulandi ictigim agri kesiciyi kusmamak icin zor tuttum kendimi. Sekilden sekile girdim yani. Bu arada adet öncesi kahve rengi akinti oluyor herzaman. Ve adetimde et parcaciklari gibi seyler oluyor cogu zaman kanla birlikte.
Benim gibi olan varmi? Evlendikten sonra gecer diyorlar..cocuk olduktan sonra gecer diyorlar.
Bu bir hastaligin isaretimi? Yoksa normal mi? Artik gina geldi bugun doktora gitmeyi karar verdim. Ama hastalik vs kötü birsey cikar diye korkuyorum. Benim yasadiklarimi yasayan varmi veya bu konuda bilgisi olan varmi merak ettim?

cnm hiç endişelenme bu anlattıkların ,çok normal,olağan seyler . Adet olduğunda bu sancılarını azaltmak için yapabileğin şeylere gelince ;sıcak su torbasına sıcak su koyup karın bölgene koyabilirsin ,torba yoksa küçük bir su şişeside olur ama dikkat et kendini yakma kapaklarını sıkı kapat ,ayrıca ağrı kesici değilde (çünkü normal ağrı kesicilerin pek faydası olmuyor,çok kuvvetli olanlarınıda sürekli alman doğru değil) sancı için olan ilaçlardan al ,sanırım burdan ilaç ismi veremiyoruz ama bir eczaneye geçince mutlaka yardımcı olurlar,geçmiş olsun

Bende yasadim bu sorunu hem agrim cok olurdu hemde pedin ustune bez koyarsim tasmasin diye oyle cok olurdu birde 10 gunu gecer bitmezdi annem doktora goturdu lisedeydim o zamanlar.
Doktora gittim ilac verdiler bunarada doktora adetliyken gitmen gerekiyo birde bekar olunca makattan muane ediyolar sonra sancilarim azaldi adet suremde azaldi evlenince iyice duzene girdi simdi oldugumu bile anlamiyorum bence en acilinden doktora git herseyin caresi var her ay cekme canina yazik hatta suan hastaligin bitmeden git

Ayaklarini sicak tut her zaman, aman hava sicak deme ev sicak deme. Benim de cok zor gecer ama dikkat edince o kadar agrimiyor sanki. Bir de kotu bir haberim var, evlenince gecmiyor maalesef :KK43:

Cook cok gecmis olsun benim de senin gibi cok sancili olurdu adetim. Hatta o kadar sanci cekerdimki agriya dayanamaz bayilirdim. Evlenince gecer dediler bana da gecmedi. Kac tane doktora gittim sonuc degismedi. Ama cocuk olunca gecti gercekten, simdi hafif bir karnim agriyo tuvalete gidiyorum bi bakiyorum adet olmusum. Ama sen yine de bi doktora gorun derim

Bende senin anlatiklarini yasadim harfi harfine hemde. Hatta hastanelik bile oldum serum yedim. Evlenince gecer dediler evlendim ayniydi ama dogumdan sonra gercekten gecti. Gecmis olsun.

Çocuğum olduktan sonra sivilcelerim bile cikmadi. Ama çocuk yapmayi beklrmeyin tabiki . doktora gitmeniz en saglikli yol .

Mutlaka dr a git aynısını birebir kuzenim yaşıyordu . En sonunda ağrıdan acıdan delirdiği bir gün jinekoloğa gitti ilaç vermişlerdi sanırım 1-2 ay kullandı ve 7 yıldır falan hiç bir sorunu yok kurtuldu kız. Yani evlenmeyi yada doğurmayı beklemene gerek yok . Yıl 2015 tıpta hemen hemen herseyin çaresi var kuzucum

Evlendikten sonra değil doğumdan sonra geçti. Bekarken aynı şeyleri yaşadım şimdi de kızkardeslerim yaşıyor maalesef. Canım babacım beni kıvranırken görünce apandistim patlıyor sanmış çok korkmuştu.

Sağlık Ocağı doktoruna gidip ilaç yazdırmıştım çok etkiliydi şimdi de kardeşlerim kullanıyor aynı ilacı.

Endometriosis yeni çikolata kistiniz olabilir bu kadar ağrı sonucu.ama gelen o akıntı normal, rahmin parçaları dökülüyor regl kanı pıhtılaşmaz.

Ben de her ay ayni sorunu yasiyorum. Adet oldugum gun kendimden geciyorum.

Birkac onerim var:

1. Ayaklarinizi her daim sicak tutun.
2. Spor yapin. Duzenli spor adet agrilarimi yari yariya azaltti diyebilirim.

Ben ilk 2 gece uyumuyorum. O derece yani ağrı düşün. Ayağını sıcak tutmaktan geçiyor çözümlerden brisi. Sakın ama sakın olaki karnına sıcak su torbası filan koyma. Oradaki damarlar daha hassasmış. Olmadık şeylere yol açarsın sonra.En kesin çözüm doktor bence de. Burada ne desek boş.

Ben de aynı şeyleri yaşıyorum, doğum kontrol hapı kullanıyorum yıllardır.. Belki düzelmiştir diye hapı bıraktım geçen 2-3 ay kullanmadım, sonuç hüsran yine aynı yataklara düşme olayını yaşadım ve ilaca tekrar başladım. İlerisi için ilaçlar sıkıntı çıkarır deseler de umrumda değil, ölüp ölüp dirilmekten bıktım.

Her ay ilk adet olacagim gün gercekten ölüyor gibi hissediyorum kendimi.
Tarif edilmez sancilar agrilar yasiyorum. Bugün yine adet oldum yataklik oldum resmen. Belden asagisini hissetmedim bacaklarimi kaybetmis gibi. Sardim sarmaladim kendimi tirtil gibi oldum. Soguk terler döktüm. Sarardim soldum. Kaloferi en sona actim odam hamam gibi ama bana sanki hala heryerden soguk vurdu vucuduma. Bayilacak gibi hissettim midem bulandi ictigim agri kesiciyi kusmamak icin zor tuttum kendimi. Sekilden sekile girdim yani. Bu arada adet öncesi kahve rengi akinti oluyor herzaman. Ve adetimde et parcaciklari gibi seyler oluyor cogu zaman kanla birlikte.
Benim gibi olan varmi? Evlendikten sonra gecer diyorlar..cocuk olduktan sonra gecer diyorlar.
Bu bir hastaligin isaretimi? Yoksa normal mi? Artik gina geldi bugun doktora gitmeyi karar verdim. Ama hastalik vs kötü birsey cikar diye korkuyorum. Benim yasadiklarimi yasayan varmi veya bu konuda bilgisi olan varmi merak ettim?

adet olmadan bir hafta önce bol bol su içersen ağrın baya bir hafifler,denendi, gerçi sürekli su içmek gerekir o ayrı ama kanın et parçacığı gibi gelmez en azından.çünkü et parçacığı gibi geldiği için ağrı yapıyor,onun sıvı şeklinde gelmesi için adetten en az bir hafta öncesinden adet olana kadar bol bol su iç

canim kardeşiminde ayni oluyordu doktora gitmisler senin dogurganligin yuksek demisler. ama kardesiminin biraz agrisi azaldi. hala ayni. biraz iyi yonden bak

ben özellikle ayaklarımı üşütmüşsem o ayki reglimde komando gibi sürünürüm. üşütmediğim aylar da ağrımaz çok tuhaf.

hafiften başladığı zaman hap içiyorum, elbette yan etkileri falan vardır neticede hap. ama içmezsem 2-3saat o ağrıyı çekiyorum ve çok tuhaf bi ağrı.. kalça, basen bölümü çok tuhaf bi şekilde ağrıyor, rahatsız edici. otursan oturamıyorsun yatsan yatamıyorsun.. Ve bide mideye vuruyorsa al başına bela...

Bi de sabah bunun ağrısıyla uyanmak vardır ki, bilir misiniz? hap içsen nafile ağrı başlamıştır bi kere. mide bi yandan bulanıyor, kasıkların ağrıyor. Ama acı yerini sızlamaya bırakıp geçtiği zaman da yeniden doğuyorsun, bebekler gibi uyuyorsun. ve ağrısız geçen her dakikanın büyük bir nimet olduğunu anlıyorsun.:KK16:

X