Canim duygularini nekadar güzel yazilara dökmüsün ALALH hepimizin yardimcisi olsun bu gectimiz yoll cok uzun ve aci dollu bi yol.
Bende bi asilama ve iki tüp bebek yaptirdim ALLAHIMA binlerce sükür olsun ikinci tüp bebeisim tutdu,önce ALLAHIMA sonra ankaradaki merkezim MAYA TÜP BEBEK MEREKZINE cok tesekür ediyorm.
Canim ALLAHIM isteyen herkesin göbüsünü doldursun darisi senin ve isteyen herkesin basina.....
eylülcüm arkadaşların da dediği gibi hepimiz aynı durumdayız ama bu hep bu durumda kalacağımız anlamına gelmiyor canım...o kadar iyi biliyorum ki bizi neyin ne kadar yıprattığını...çevre...biz kendi evimizde mutlu mesut yaşarken,alışık olduğumuz düzenin dışında bir varlığın neden yok olduğuna dair en çok çevremiz çomak sokarak yaramızı kanatıyor...tam unuttuk derken onlardan gelen bir bebek haberi ne yazık ki bizdeki eksik olan şeyi tekrar gün yüzüne çıkarıyor...rahat rahat hamileyim diyenler de gözümüze batıyor,bizden saklar gibi söylemek istemeyenler de....elimizden hiç bişey gelmiyor,dua etmek dışında...zaten şöyle de bir avuntuya sığınıyorum son zamanlarda,rabbim sevdiği insanların kendine dua etmesi için onlara dert verirmiş,sevmediklerine ise herşeyi eksiksiz verirmiş...inşallah bizler rabbimizin sevdiklerinden olalım canım çünkü o,sonzuz merhametinden biz sevdiği kullarını mahrum etmeyecek,elbet birgün dualarımızı kabul edecek ve sesimizi ona artık şükürlerle duyurmamızı sağlayacaktır....
allaha emanet ol canım...
sevgiler...
silamcım senin benden daha çok zorluklar yaşadığını biliyorumBen de 5-6 kez mikro 4 kez donmus embriyo tedavisi gördüm ..
2 kez tam iste oldu derken kaybettim bebeklerimi ..
Kürtajlar , laparoskopiler ..
Evliligimin , gencligimin en güzel yillari hastane , muayenehane koridorlarinda gecti , geciyorr ..
Bazen cok umutsuz olsam da , bazen insanlari görmeye tahammül edemesem dee ..
Bazen artik bitti desem dee ...
Biliyorum Rabbim cok büyük .. Bir gün ben de ANNE olcamm ...
:Saruboceq:eylulcum senı çok ıyı anlıyorum hepımız aynı durumdayız ama elımızde bırsey gelmıyo ışte buda bızım imtıhanımız sabırla beklıcez çok yorgunuz ama rabbım gun gelıp yasadıklarımızın hepsını unutturacak bıze hıç bır zaman aglama hep dık ol allahtan gelene yapacak bısey yok sabır:Saruboceq:
eylülcüm arkadaşların da dediği gibi hepimiz aynı durumdayız ama bu hep bu durumda kalacağımız anlamına gelmiyor canım...o kadar iyi biliyorum ki bizi neyin ne kadar yıprattığını...çevre...biz kendi evimizde mutlu mesut yaşarken,alışık olduğumuz düzenin dışında bir varlığın neden yok olduğuna dair en çok çevremiz çomak sokarak yaramızı kanatıyor...tam unuttuk derken onlardan gelen bir bebek haberi ne yazık ki bizdeki eksik olan şeyi tekrar gün yüzüne çıkarıyor...rahat rahat hamileyim diyenler de gözümüze batıyor,bizden saklar gibi söylemek istemeyenler de....elimizden hiç bişey gelmiyor,dua etmek dışında...zaten şöyle de bir avuntuya sığınıyorum son zamanlarda,rabbim sevdiği insanların kendine dua etmesi için onlara dert verirmiş,sevmediklerine ise herşeyi eksiksiz verirmiş...inşallah bizler rabbimizin sevdiklerinden olalım canım çünkü o,sonzuz merhametinden biz sevdiği kullarını mahrum etmeyecek,elbet birgün dualarımızı kabul edecek ve sesimizi ona artık şükürlerle duyurmamızı sağlayacaktır....
allaha emanet ol canım...
sevgiler...
silamcım senin benden daha çok zorluklar yaşadığını biliyorum
seni hep takip etmişimdir ve her tedavinde inşallah bu sefer kavuşursun
diğe herkes gibi ben de dua etmişimdir
sen çok daha erken başlamışsın bu mücadeleye
ben sana hep hayran kalmışımdır biliyormusun
biz de daha çok takan sorun yapan benim allaha şükür eşim daha pozitif
ama biliyorum ki benim yaşım sorun olacak zamanla erkeklerde yaş önemli değil
yaş ilerleyince sorunlarda artıyor ve ben bunu düşününce daha çok umutsuzluğa kapılıyorum
hayatta herşey istediğimiz gibi olmuyor işte
inşallah birgün inşallah sağlıklı hayırlı evlatlara sahip oluruz
Cok güzel anlatmissin canim yaa ..
Zaten ne yaparsak yapalim .. O´ndan gayri siginacak limanimiz mi varrr ?
Insanlar bize nereye kadar acir ki ?
Daha gecen gün ; bana en yakinim oldugunu düsündügüm kisi , benim neler cektigimi bile bile bana kardesinin 10 aylik bebegi olmasina ragmen 2. ye hamile kaldigini anlatiyordu ballandira ballandiraa ...
Belki saklasa yine beni üzerdi süphesizz ..
Sonra baska bir arkadasin bebeginin resmine bakiyorum .. Bir diger kisi bana : Aman masallah dee ...
Etrafimizdakiler gercekten belki isteyerek , belki farkinda olmadan canimizi yakabiliyorlarr ....
Hic birsey yapmasalar dahi .. Sadece bakislariyla bilee ..
Kimseye zayif yanimi göstermedim .. Kimseden de merhamet ummuyorum ..
Rabbim acisin bizleree .. Yeter ...
anladığınızı biliyorum canım o yüzden paylaşmak rahatlamak istedim yenildim demek de istemiyorum ama bazen öyle bir umutsuzluk sarıyor ki içimi atamıyorum bir türlü
herkesin karşısında dimdik durmaktan yoruldum inanın o yüzden burda bu kadar yazmaya ihtiyaç duydum..
evet allahtan gelen bir şey ve sabrediyorum bende sonu selamet olur inşallah
Canim Allah razi olsun ..
Benim kalbimde bu yolda emek veren bütün arkadaslarimla ...
Icimizden birinin bile hamile kaldigini duyunca mutlu oluyorum ..
Evet hayatin aci yüzüyle erken yasta yüzlesmeye basladim ..
Kuskusuz hepimiz hemen hemen ayni acilari yasiyoruzz ..
Herkesin acisi kendine göre öyle büyük kii ..
Ama güclü olmaktan baska sansimiz yokk ..
Seni gercekten cok iyi anliyorum .. Zaman su gibi ellerimizin arasindan ucup gidiyorr ..
Ve hic birsey yapamiyoruzz ..
Bazen rüyalarimda doktorumun menapoza girdigimi söyledigini görüyorum ..
Allahim ben simdi ne yapicam diye hickiriklara boguluyorum ..
Uyaninca su halime binlerce kez sükür ediyorum ..
Bizlerden daha zor durumda olanlar var canim ..
Eger senin yumurtalarin ve esinin spermleri varsa peeeekkk cok umudunuz var demektirr ..
Cünkü bunlardan biri olmayinca hersey bitmis demektir ..
Sana cani gönülden dua ediyorum canim ...
Rabbim insallah en kisa zamanda kucagina saglikli bir evlat versin ..
Insallah bu günleri tatli bir tebessümle yad edersin ...
[/Q
hepimiz farklı hayatlar yaşasak da sorunlar hep aynı önceden düzenli oln adetlerim kürtajdan sonra düzensizleşti ve bu ay da geç adet oldum umutlanmıştım birazda olsa ama sabah adet olunca o kadar büyük bir karamsarlık çöktü ki içime eşimin yanında belli etmedim işe geldim kendimle başbaşa kalınca ben yoksa erkenden menapozamı giricem diğe düşünce takıldı kafama annem 37 yaşında girmişti ama 3 çocuğu vardı tabi ben de 35 yaşındayım yoksa....dedim ve sardı beni artık gözlerim doldu başladım ağlamaya yıllar gözümün önünden geçti allahım dedim zaman benden daha hızlı ve ben anneliği yetiştiremiycem...bu duygusallık içinde bir komşum geldi çalıştığım laboratuvara geçen yıl 43 yaşında menapoza girdiğini sanarken hamile olduğunu anlıyor ve doğurmak zorunda kaldı bebeğini şimdi 6 aylık olmuş ve adeti geciktiği için gebelik testi yaptırmaya gelmişti negatif çıktı istemiyor zaten allahın bir bildiği var tabi kimisi istemez verir ve peşine korkular yaşatır biz isteriz olmadığı için korkular yaşarız bu da beni etkiledi ve gözyaşlarım coştu işte...
hepimiz farklı hayatlar yaşasak da sorunlar hep aynı önceden düzenli oln adetlerim kürtajdan sonra düzensizleşti ve bu ay da geç adet oldum umutlanmıştım birazda olsa ama sabah adet olunca o kadar büyük bir karamsarlık çöktü ki içime eşimin yanında belli etmedim işe geldim kendimle başbaşa kalınca ben yoksa erkenden menapozamı giricem diğe düşünce takıldı kafama annem 37 yaşında girmişti ama 3 çocuğu vardı tabi ben de 35 yaşındayım yoksa....dedim ve sardı beni artık gözlerim doldu başladım ağlamaya yıllar gözümün önünden geçti allahım dedim zaman benden daha hızlı ve ben anneliği yetiştiremiycem...bu duygusallık içinde bir komşum geldi çalıştığım laboratuvara geçen yıl 43 yaşında menapoza girdiğini sanarken hamile olduğunu anlıyor ve doğurmak zorunda kaldı bebeğini şimdi 6 aylık olmuş ve adeti geciktiği için gebelik testi yaptırmaya gelmişti negatif çıktı istemiyor zaten allahın bir bildiği var tabi kimisi istemez verir ve peşine korkular yaşatır biz isteriz olmadığı için korkular yaşarız bu da beni etkiledi ve gözyaşlarım coştu işte...
Eylül canım yazını okurken, sanki beni anlatıyormuşsun gibi geldi... Aynı duyguları her ay her ay yaşıyorum olmayacağını bile bile her ay adet günümün gelip geçmesini bekliyorum.. Ben de 3 tüp bebek tedavisi sonucu bir kez gebelik yaşayabildim o da dış gebelik ooldu geçen yaz doğal yollarda bir hamilelik yaşadım ama 6 haftalık düşük yaptım o günden beri her ay bir umut olur diye bekliyorum artık hormonlarım o kadar düzensileşmiş ki her ay ağrılar ve adet gecikmesi yaşıyorum bu da benim psikolojimi altüst ediyor... Bu düzensizliklerim yüzünden tedavide bir aksilik çıkacak benim hiç yumurtam büyümeyecek diye korkuyorum ve artık rüyalarıma giriyor bazen sabahları ağlayarak uyanıyorum... Bütün bunları düşünürken bir yandan da Allahım bu yaşadıklarımızın mükafatını verecektir diye kendimi teselli etmeye çalışıyorum......
Şu an tedaviye başlamaya bile korkuyorum artık hep erteliyorum sanki olumsuz bir şeyler olacakmış gibi bir his var içimde.... O kadar alıştım ki her işimde mutlaka zorlukla karşılaşmaya bazen herşey yolunda gitse garip karşılıyorum artık...
Ama yine de inancımı asla kaybetmemeye çalışıyorum benim eşim de bana çok destek oluyor sağolsun o olmasa bugünleri kolay atlatamam biliyorum...
Kusura bakma canım çok yazdım farkındayım ama yazını okuyuca duygularım yoğunlaştı seninle tamamen aynı şeyleri hissediyorum ve yaşıyorum artık bebeklere bile bakamıyorum gözümün yaşı akıveriyor o zaman..... Seni çok çok iyi anlıyorum ama inanıyorum biz de bir gün muradımıza ereceğiz....
Allah bizim de yüzümüzü güldürecek inş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?