• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her ayrılan insan mutlak kötü müdür?

Merhaba.
4 kişilik mutlu çekirdek bi ailenin tek kızıyım. Babam annem ve kardeşim ufku geniş, kalbi güzel insanlardır. Bunun yanında Allah bana harika bi geniş ailede bahşetmiş. Ailem eğitimli,görgülü,naif insanlar. Hayatta yaptığım tüm yanlışlarda da doğrularda da yanımda bulundular.Bunu niye anlattığıma gelirsek; malum aslında çok önce atılması gereken nişanı kınadan 1 gün önce attım. Bütün ailem, anneannemin yeğenleri dahi karşıdan geldiler bana destek olmak için. Bu talıhsız olayın espirilerini yapıyoruz düşünün. Babamla bile bu hususta şakalaşıyoruz.Bizim için bu kadar olağan bi durum. Allah'a şükür binlerce kez.

Buraya kadar herşey çok güzel. Fakat birde dış dünyamız var. Birkaç ay önce eski çalıştığım iş yerime arkadaşlarımı ziyarete gittim. Eski çalışma arkadaşımın annesi de ordaydı. Emine teyze de vardı. Konu benim nişan atmama geldi. Olayı rahat olağan bi durum olarak anlatmamın verdiği bir öfke oluşmuş Emine teyzede ''Sen böyle rahat rahat konuşuyon ama o çocuğun içi sızlar'' dedi. Benim ifade bu::KK57:
Haklı nedenlerim vardı Emine teyze dedim. Aldı sazı eline bi susmadı ''Çok ayıp. Nişan atmış bi kız olacaksın hep. Aysun ablanı(eski çalışma arkadaşım) kocası dövse yollarım evine. Erkek bu. İdare edeceksin.''. (bu arada damadı hamile eşine yük taşıtan biri ve damadı çok kıymetli) Bu olayı Emine teyzenin cehaletine vererek şakayla karışık kapattım. Geldiğimde de anneme defalarca kez sarıldım.

Ardından geçen gün başıma gelen ikinci mesele beni çıldırttı hanımlar. Mahallemizde iki bakkal var. Burada da uzun yıllardır yaşıyoruz. Burda büyüdük. Hep alışveriş yaptığım bakkal kapalıydı diğerine gittim. Bakkal beni tanıyor.Yine malum soru ''kızım nişan atmışsın ne oldu'':KK14: Anlaşamadık hayırlısı buymuş diye yanıtladım. Bakkal kabir sorgusu yapıyor resmen. Kaçıp gidesim var. Yok soruların ardı arkası kesilmiyo. Neyse dedim zehol yüzleş. Adamın da bi oğlu var polis. En sonunda adam durdu durdu ''benim oğlana da bi kızı çok beğenmiştim. Memleketi de şuraydı. Nişanlandığını duyduk. Üzüldük. Sonra nişan atmış. Ama güvenemeyiz ki'' dedi. Kendimi çok kötü hissettim. ''Hayırlısı olsun'' dedim çıktım.

Çevreyi çok takan bi insan değilim ama diyalogların böyle oluşu içten içe beni üzdü ve düşündürdü arkadaşlar. Yarın bi gün evlensem eşimin ailesi de böyle düşünür mü diye endişeleniyorum.Bu mesele önüme konur mu? Aile çok önemli. Her ayrılan insan kötü müdür! Niye böyle düşünüyor bu insanlar!
Güvenemeyecek mesele de ne olabilir? Biri açıklasın lütfen:mad:

Cnm en iyisini yapmışsınız ayrılmakla evlenip ayrılan dahaki iyi

Nisanlanip ayrılmakla da hiç bişi olmaz merak etme bir süre sonra unutulur

boşver tatlım öyle insanları sen önüne bak allah gönlüne göre verir inş... en kısa zamanda

Amann bosverin konussunlar. Benim ablam da nişan attı babam çok kızdı ne kavgalar gürültüler aman allahım. Şimdi evli mutlu çocuklu:-) ben nisanlandim ertesi gün nişanı atacam dedim kuaföre görümcem de geldi nisanlimi doldurmuş bi güzel söyle böyle oldu diye ertesi gün kıymet kopardı eşim. Çok olaylar oldu babamdan korkuma atamadim maalesef evlendik adam bogazima bıçak dayadi babamdan korkuma boşanamıyorum. Yani herkesi bosverin aileniz yanınızda ya ona bakın.
Keşke benim de anlayışlı bi babam olsa Gençliğim bu adama kölelik yaparak geçmese

Nişan attıysan noldu ?
İnsanlar boşanıp tekrar evlenıyor.
Kafana takma bence.

çok takma insanlar konuşacak laf arıyorlar.çok iyi kişilikte iki insan da bir arada uyumlu olmayabilir.bunun karakterle ilgisi yok bence sen de çok takma boşver

Yaşlılar genelde gerikafalı hiiiiç takma.

Boğaz tokluğuna içkici, kumarcı, dayakçı adam çekmiş nice kadın var. Keşke biz çektik kızım siz çekmeyin deselerdi.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Amin inşallah
Zihniyet çok kötü haklısınız. Çok diyalogda olduğum insanlar değil. 60-65 yaşındaki insanlar. Ama bu insanlar böyle düşünüyor. Üzüldüm istemsizce. Güvenilmez ki diyor. Ben güvenilmez bi insan mı oldum şimdi bi kendini bilmez adamdan ayrıldım diye diye insan üzülüyor.
Emine teyzenin azımsanamaz etkisiyle artık bu sıfatı kabul etmeye başladım. Nişan atmış kız. Bu durum benim peşimi bırakmaz bu diyaloglarla vurulurum diye endişeleniyorum.

Nişan armıi kız lafına oluösuz anlamlar yükleme
Sana gelene kadar kimler kimler var
Hırsızlar tacizciler yolsuzluk yapanlar
Sen napmışsın ki kötü ?

Merhaba.
4 kişilik mutlu çekirdek bi ailenin tek kızıyım. Babam annem ve kardeşim ufku geniş, kalbi güzel insanlardır. Bunun yanında Allah bana harika bi geniş ailede bahşetmiş. Ailem eğitimli,görgülü,naif insanlar. Hayatta yaptığım tüm yanlışlarda da doğrularda da yanımda bulundular.Bunu niye anlattığıma gelirsek; malum aslında çok önce atılması gereken nişanı kınadan 1 gün önce attım. Bütün ailem, anneannemin yeğenleri dahi karşıdan geldiler bana destek olmak için. Bu talıhsız olayın espirilerini yapıyoruz düşünün. Babamla bile bu hususta şakalaşıyoruz.Bizim için bu kadar olağan bi durum. Allah'a şükür binlerce kez.

Buraya kadar herşey çok güzel. Fakat birde dış dünyamız var. Birkaç ay önce eski çalıştığım iş yerime arkadaşlarımı ziyarete gittim. Eski çalışma arkadaşımın annesi de ordaydı. Emine teyze de vardı. Konu benim nişan atmama geldi. Olayı rahat olağan bi durum olarak anlatmamın verdiği bir öfke oluşmuş Emine teyzede ''Sen böyle rahat rahat konuşuyon ama o çocuğun içi sızlar'' dedi. Benim ifade bu::KK57:
Haklı nedenlerim vardı Emine teyze dedim. Aldı sazı eline bi susmadı ''Çok ayıp. Nişan atmış bi kız olacaksın hep. Aysun ablanı(eski çalışma arkadaşım) kocası dövse yollarım evine. Erkek bu. İdare edeceksin.''. (bu arada damadı hamile eşine yük taşıtan biri ve damadı çok kıymetli) Bu olayı Emine teyzenin cehaletine vererek şakayla karışık kapattım. Geldiğimde de anneme defalarca kez sarıldım.

Ardından geçen gün başıma gelen ikinci mesele beni çıldırttı hanımlar. Mahallemizde iki bakkal var. Burada da uzun yıllardır yaşıyoruz. Burda büyüdük. Hep alışveriş yaptığım bakkal kapalıydı diğerine gittim. Bakkal beni tanıyor.Yine malum soru ''kızım nişan atmışsın ne oldu'':KK14: Anlaşamadık hayırlısı buymuş diye yanıtladım. Bakkal kabir sorgusu yapıyor resmen. Kaçıp gidesim var. Yok soruların ardı arkası kesilmiyo. Neyse dedim zehol yüzleş. Adamın da bi oğlu var polis. En sonunda adam durdu durdu ''benim oğlana da bi kızı çok beğenmiştim. Memleketi de şuraydı. Nişanlandığını duyduk. Üzüldük. Sonra nişan atmış. Ama güvenemeyiz ki'' dedi. Kendimi çok kötü hissettim. ''Hayırlısı olsun'' dedim çıktım.

Çevreyi çok takan bi insan değilim ama diyalogların böyle oluşu içten içe beni üzdü ve düşündürdü arkadaşlar. Yarın bi gün evlensem eşimin ailesi de böyle düşünür mü diye endişeleniyorum.Bu mesele önüme konur mu? Aile çok önemli. Her ayrılan insan kötü müdür! Niye böyle düşünüyor bu insanlar!
Güvenemeyecek mesele de ne olabilir? Biri açıklasın lütfen:mad:

bende senin durumundayim. bes aydir nisanli degilim artik. ve herkes konusmaya basladi bile. cok uzuluyorum hep agliyorum ben. nisani atilmis kiz olarak kaldi adim simdi.

Aile gercekten cok onemli sen ailene bak dis kapinin mandallari ne derde desin onlar kendi iclerine baksin aslinda sende agzina geleni soyliceksinki yerlerini bilcekler ama soylenmiyo iste

sen hiç kafana takma bence. bak böyle bir konuya önem veren zaten kendi karakterini ortaya koymuş olur balık baştan kokar derler ya baştan nasıl bir karakter olduğunu göstermiş olur sana.
benim eşim benden önce nişan atmış. ne adını ne yaşını ne işini hiçbişeyi sormadım. benim düşüncem şu ki nişanlılığın çıkmadan flörtten farkı yok bence. yani yaşım ve şartlar müsait olsa kimbilir ben de kaç kere nişanlanmış olabilirdim:KK48:
ama ilişkilerimde okul bitsin öyle dedim ve okul bitmeden ilişki bitti hep :KK53: eşimle okul bittikten sonra karşılaştık kısmet işte ve evlendik.
yani sen olaya at gözlüğü ile bakan teyzeleri amcaları çok kafana takma derim.

Yorumların hepsini okumadım söylendi mi bilmiyorum ama ben sana kızdım.

Bu zihniyetteki insanlarla ne diye muhatap olursun? Üstelik kaç yaşında insanlar senin dengin değil.

İş ark dedi desen sana lafım olmaz. Mecburen katlandığımız insan grubu onlar da bakkal, teyze ne yani..

Ben nişan atsam, boşansam bakkal hayırdır ne oldu diye soramaz bana.

Sorarsa da açıklama bulamaz.

Eğer herkese metelik verirsen, herkesi özel alanına alırsan daha çok işitirsin bu sözleri..

İnsanlar çok acımasız.

Mesele bence senin nişan atman değil, özel hayatını konuşturman. İstersen 50 tane daha atarsın. Size ne demeyi öğren.

Sert olduysa kusura bakma; kızgınlığım sana değil yurdum insanına.. Nişan atmış kıza kevaşe demeye kalkmış bakkal amca.. Dükkanı batassıca..

ben profiterolum eski nisanlimsa bol tereyagli iskenderdi..tatlarimiz huylarimiz uymadi birbirine..bana bi filitre kahve ona da salgam lazimdi de :KK45:
bence gercektende isler boyle yuruyor.
herkesin dengi farkli,ayrilmak kimsenin kotu oldugunun ispati degil.
uzulme bence.

Back
X