Takıldığım bir sitede yazmıştım burayada aktarmak istiyorum. Hatta facebook adresimde de yazmıştım.
''Görgüsüzlüğün daniskası..'' Görmemişin facebook'u olmuş fotosunu koymuş '' diyorum ben buna..
Sosyal medyada paylaşım olmalı ama bu paylaşım yediğimiz, içtiğimiz, tuvalet zamanımız hatta aldığımız nefes olmamalı..
Facebook kullanan bir arkadaşım hamileliğinin her safhasını, ultrason görüntülerini hatta doğumun videosunu ve fotolarını, bebek emzirme fotolarını aklınıza ne varsa herşeyi paylaşmıştı..Millet her sabah elinde çekirdek '' bakalım bugün gündemde ne var? '' diye bekleyecek vaziyette idi..Ha Biri bizi gözetliyor evi ha facebook..Hiç farkı yok bence..
Elbette paylaşım olmalı ama bu kadarı abartı..Özel hayat denilen birşey var..'' Yediğin içtiğin senin olsun, gezip gördüklerini anlat '' sözü facebookta hiçbir zaman yer bulamayacak bir söz..
Rastladığımız güzel fotoları, düşünceleri, fikirlerimizi paylaşabiliriz ama özeli asla diyorum..Özel hayat, kişiye özel olarak kalmadığı zaman değerini ve güzelliğini yitirir..''
Konu sahibi lütfen beni yanlış anlamayın. Sosyal medya sizin alanınız ve özel bir yeriniz olabilir ama insanlar öyle düşünmüyor. O yüzden sosyal medya artık leş. Bunun nazarı bile var bebeğinizi, özel hayatınızı, keyiflerinizi paylaşmamaya özen gösterin. Mutluluğunuzu çekemeyenler olur. Çok dikkatli olmak lazım.
Sağlıklı bir şekilde alın bebeğinizi kucağınıza gerisi Allah kerim.