Her Bayram Zehir

Bilmem alışkanlık mı bağımlılık mı ne tutuyor beni.
O ritüeli çoğumuz gibi ben de böyle bir ailede bayramları böyle yaşayarak büyüdüm demek için anlattım aslında.Aynısını o da yapsın diye değil . Eşimden beklediğim kısmı geldiğim aile yapısını biliyor ve en azından onların beklentisini karşılamak adına bir bayram ziyaretini çok görmemesi idi bana.
Sadece bayramda böyle davrandığını düşünmüyorum. O sebeple çocuk yoksa ve 19 senedir böyleyse ömrün kalanı da böyle mi geçmeli?
Aslında tespitiniz doğru sayılır.Beni ne tutuyo onun muhasebesini yapıyorum şu anda...
O kısmı zaten hiç sormayın.Annesi el bebek gül bebek büyütmüş hala anlatır...
Tabiki bayram değil ondan eminim..Evlilik mi ondan da emin değilim.Neden derseniz.Sürekli gezeceğimiz bir durum da yok ortada.Bariz annemin babamın elini öpmeye gitmek istemedi.madalyonun öbür yüzü ise kendi annesi şu an şehir dışında Babayı kahvaltıya çağırdım hem bayramlaşalım hem de evde yanlız diye..Yedik içtik ona bile bayramın kutlu olsun demedi.Yani bayram seyran özel gün muhabbetlerinde bi daral geliyo adama.
Aynen hiç sevmiyor ve daha da hırçın oluyor herkese karşı böyle günlerde..
Evlilik yorulmuş.İte ite gidiyor çoğu şey sevginin olduğu bir evde hoş gorulebilirdi.Calisiyorsaniz yardımcı alabilirsiniz
Haklısınız sanırım...Artık ben de başedemediğimi düşünmeye başladım. Dışardan da böyle görünüyor demek ki..
Evde ayağa kalktığında mutfağa giderken dahi eline bardak verip şunu da götür desem dahi sen illa birşey yaptırmak zorundamısın diyen bir adam bu,gerisini anlatmaaya gerek yok
Kurutucu alin camasirlar icin .is yetsmiyorsa kadin cagirin bu kadar yuklenmeyin kendinize .erkklerin hizmetci kadin zihniyeti ne zaman biter acaba kendinize deger verin lutfen
Ben değersizlik demeyelim de her yükün altına girmeyi görev edinmişim sanırım...Değeri başkası versin diye bekliyorum..Sen kendini bilmezsen karşındaki ne bilsin ama di mi..
Ablam yok zaten.Hala hayattayken annem babam, bu zamanları kaçırmamalı diye düşünüyorum. Ömür çok kısa..Sevdiklerimizi böyle zamanlarda üzmeyelim derdim.Size göre bu kötü niyet ise saygım sonsuz...
Kendisi birazcık destek olsa yardımcıya da gerek yok aslında ama demekki düşünmem gerekecek bundan sonra..
Aynen öyle .Şu anda tek hayatımız iş..Zaten iş gereği de geziyoruz..Combo yani hepsi bi arada..çamaşır sermeye vakit şöyle kalmadı bayram öncesi yoğun çalışmaktan geç geldim kolumu kaldıracak halim olmadı anlayacağınız yorgunluktan aksattım .Bu durumu bilip de hala söylenmeye dili varıyor ya kırgınlığım ona..
Çok haklısınız.Erkek düzdür .Bunu akıldan çıkarıyorum bazen..Ama desem de yapmaz o ayrı
Maalesef..Çok nadir..Ansız bir misafir bastırırsa falan..

Hepsini anneleri alıştırmıyor. Benim kayınvalidem ev işlerini hep kayınbabamla paylaşıp yaparlar. 3 oğlu da evlerinde iş yapar. Ama evlendikten sonra eşim senelerdir iş yapıyorum beni biraz sal keyif süreyim dedi. Oldu sen keyif yaparken ben iş mi yapacağım dedim Tamamen keyfi mesele. Kendi kıyafetlerinin sorumluluğuna bile girmekten kaçıyorlar. Biz kadınlar zaten işlerin eksikliğini farkedip onları planlarken bile zaman harcıyoruz :) onlar da iş yükünü paylaştıklarında evlilikte huzur daha çok oluyor.

Nasıl biliyosan öyle yap mı
Bi söz vardır az yesinde uşak tutsun diye o hesap
Ben çok çalışıyo olabilirim, yoğun olabilirim, aksatmış olabilirim.
Aksattığım için kendi canım sıkkındır zaten keyiften olmamıştır.
Yorgunumdue canın istememiştir
O yüzden çok dert ediyosa uşak tutsundur veya azıcık işin ucundan tutsundur.
Benim eşim bu konu da bişey dese sen söylemesen ben bilmiyodum, yapmadım canım istemedi,yorgundum yapmadım, sen söyledin hiç yapmıcam böyle takılmak istiyorum.
Benimde evim senin kölen değilim.
Canım nasıl isterse öyle kalır.
Umrumda değil diyorum.
Bi kaö kez tartıştık bunun için evliliğin başında şimdi jiç bişey demez.
Derse bi kaç gün daha yapmıcağımı bilir.

ritüel kısmına katılmıyorum. zorunluluk değil bir şey değil. Emekli yaşlılar yapsın ama bu kadar yoğun çalışan insanlar da ritüel diye kendini darlamasın saçma yani. Yatın dinlenin.
Bu kadar yoğun çalışıyorsanız biraz hayatınızı kolaylaştıracak şeylere para harcayın. Kurutucu alın, kurutmalı makine alın gibi. Robot süpürge alın ya da 15'te bir gündelikçi alın.
Aslında çözümsüz sorunlarınız yok. Ama sanki kendi doğrularınıza saplanmış gibi davrandığınızı düşünüyorum.

Hah işte bu resti çekmediğim için çekiyorum durumun özeti bu☺
Sanırım doğrusunuz,dışardan böyle görünüyor olması bana da farkındalık yarattı.
Karı koca bırlıkte bayram ziyaretlerine gıdemıyeceksek ne anlamı kaldı evlenmenin.

Evet evlenmemizin tek sebebi şıkır şıkır giyinip kocamızın kolunda akraba akraba gezmekti. Çok haklısınız
İlk mesajımdan bu yana verdiğim tüm yanıtlardan bu anlam mı çıkıyor.Israrla annem babam beklenti içinde olacaklar ve üzülecekler diye dert ettiğimi belirttim.Başka akrabamız yok zaten bulunduğumuz şehirde. bir başkasının üzüntüsü sizi böyle eğlendirebildiyse ne mutlu bana.Her konudan espri çıkarmak da herkesin harcı değildir.
Zaman ayırıp yorum yapan herkese teşekkürler.

Size mi yazmışım o cevabı ben?

Anneniz babanız beklenti içindeyse beklentilerini siz karşılamalısınız. Bu kadar basit.

Asıl problem bayram ritüelleri değil. Asıl problem her işin size yüklenmiş olması. Eşinizle görev paylaşımı yapmanız lazım. Çocuk yok demişsiniz bu da bi kolaylık aslında yani neden bu kadar iş birikiyor? Yardımcı da tutabilirsiniz en azından haftada 1 bile gelse size daha rahat olur.

Benim ki de tam tersi aynı sizin evinizde görülenler ben sırf bayram diye sabah erkenden kalkmak istemiyorum o kahvaltı sofrası 10 da kurulsa ne oluyor bizim aileler başka şehirde annemlerde aynı ama orda ben daha esnegim ama eşimin ailesindeysek o sofra sabah 6 da kurulur ondan sonra akşam olmaz birde hiç benimle.alakasi olmayan çoğunu hiç bilmedigim bir çok kapı gezilir ben yemin ettim bayram kıyafeti tatlısı çikolatası şekeri hiç birşeyi yapmiycam da almiycam da diye iki oğlum var benim sayemde onlarda uzak bunlara neyse ki bu bayram evimizdeyiz ben mutluyum böyle bir bayramda gitmeyin telefon edin ikinci gün gidin ne olacak

Herkes kafayi bayramlasmaya takmis ama esinin ilk buyuk sorunu herseyi senden beklemek ne dej atlet corap yok
Calisan bir kadinin herseyi dort dortluk yapmasi hic kolay degil az yesin de kendine bir usak tutsun
Bayramlar zaten sevdiklerinle zaman gecirmek icin degilmi sevmiyorsa bile bu durumu hatriniza kapidan bayramlasip cikabilir ki siz onun icin neler yapiyorsunuz ortada isten gelip temizlik hic kolay degil
Ailelerin ne dusunecegini veya sonradan neden gelmediniz diyecegini bildiginiz icin siz boyle konusuyorsunuz bence
Zaten bayram kavramini bilen bir insan sizi bayramda uzmez cok yazik

Evet evlenmemizin tek sebebi şıkır şıkır giyinip kocamızın kolunda akraba akraba gezmekti. Çok haklısınız
Yoo alakası yok ben esım olsun kendı tarafım olsun buyuklerı ziyaret etmeyi cok severim Cocuklarım da oyle bayram sevincini doya doya yasarlar.Esım de ben de bırbırımıze sorarız gidilmesi gereken yer var ise yakının büyüğümüz varsa ziyaret edelim hal hatır soralım seneden seneye olan bayramda buyuklerı ziyaret etmek cok zor degıl.

Bayramda anne baba ziyaretini eşle yapmayı istemek çok doğal değil mi? Akrabalar, uzun ziyaretler olur onları istemez neyse ama anne baba yani, arada ciddi bir problem yoksa gidilip ziyaret edilir. Bundan bile aciz olup olay çıkartan eş başka konularda da normal değildir. Siz de 17 yıldır evli olduğunuza göre didişip durmak yerine, bırakın ne hali varsa görsün, gidip ailenizle geçirin bayramınızı bundan sonra.

Kıyafetleri ile ilgili serzenişlere hiç girmeyeceğim. Beraber çalışıyormuşsunuz, kendisi yapsın, yıkasın assın kıyafetlerini, niye sizden bekliyor?

“Kocamızla birlikte bayram ziyaretine gidemeyeceksek ne anlamı var evlenmenin” diyerek evliliğin anlamını bayram ziyaretine indirgediniz. Bunları yazmanız gereksiz ve yerinde değil o yüzden. Alakasız...

“Kocamızla birlikte bayram ziyaretine gidemeyeceksek ne anlamı var evlenmenin” diyerek evliliğin anlamını bayram ziyaretine indirgediniz. Bunları yazmanız gereksiz ve yerinde değil o yüzden. Alakasız...
Evliliğin tek anlamı bu değil elbette ama bayram, seyran, düğün, cenaze,önem verdiğim günlerde beni keyfi yalnız bırakıyorsa varlığının anlamını bende sorgularım bir miktar.

Tabi böyle günlere, aile akraba ilişkilerine önem veren biri olarak, tam aksi önem vermeyen, anlamsız bulan biriyle evlenmezdim en başta orası ayrı.

Benim için bu saydıklarından tek önemli olan cenaze o da birinci derece akrabalar için. Gerisi umurumda değil. Gitmek istiyorsam eşim istemiyorsa kendim giderim. Eşim gitmek istiyor ben istemiyorsam kendi gider. İkimiz birden gitmek istemiyorsak gitmeyiz. Mecburi yapılan şeyler bana göre değil.

Ben dün anneme yalnız gittim mesela, eşim dinlenecem dedi. Sonra kuzenlerim geldi, onu duyunca kalkıp geldi gece yarısına kadar kaldı. Zorla götürsem o da huzursuz olacaktı ben de. Kendi isteğiyle gelince gayet güzel vakit geçirdik.

Mecburiyet değil de böyle günlere önem verip, eşimle olmayı sevmemle alakalı benim için durum. Eşim için de aynı şey geçerli.
Biz anne baba değil, dayı,hala ziyaretlerini de beraber yaparız eşimle. Tatile gideceksek ikinci günü olur bu genelde, ilk günü bayramlaşmaya ayırırız. Öyle bir ziyaret aşkı :)   
 Düğün, cenaze içinde durum aynı.

İkimizde benzer şeyler düşündüğümüz için sorun yaşayıp, bir mecburiyet hissetmedik şimdiye kadar. Tam aksi şekilde biriyle sıkıntı yaşardım.

İşte benim için mecburiyet. Düğünler de mecburiyet mesela, kendi düğünüme zorla gitmiş insanım ben

Ben de ziyaret aşkıyla yanan biriyle sorun yaşardım mesela. Konu sahibinin asıl derdi bu. Ama işte bunu mecburiyet olarak gören insanı zorlamanın da anlamı yok. Bilemmkaç senedir olmamış şu saatten sonra olmaz yani.

Sadece bayram ziyareti değildir sizin konular
Birincisi o çalışmayı seviyor diye siz bütün pazarlarınızı çalışmaya ayırmak zorunda değilsiniz.
Bu kadar çalışmaya umarım sigortanız tam yatmıştır şimdiye kadar
İkincisi ikiniz beraber aynı koşullarda çalışırken evin tüm iş yükünün sizde olması kabul edilir değil
Madem öyle eşit para koysun ortaya yardımcı tutun.
Ayrıca tüm ev işini kadından bekleyecek anlayıştaki adamda bayramda eş ailesi ziyaretlerini yapmak zorundadır.
Kocanız size saygı duymuyor evliliğinize ise devam etsede etmesede olur gözüyle bakıyor. Ben oturur ciddi düşünürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…