Her çalışana ekstra gelir!..

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Maaşlara eklenen asgari geçim indirimi en az 33 lira arttı. Çalışanlar, yeni asgari geçim indirimi rakamlarını Şubat'ta maaşlarında görecek...

Takvim'de yer alan habere göre
asgari ücretin net bin 300 liraya çıkmasının ardından tüm çalışanların maaşına eklenen asgari geçim indirimi de yükseldi.

Böylece çalışanlar, işyeri zammının yanı sıra ekstra bir artışa daha kavuştu. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren asgari geçim indirimi tutarları en az 33 lira yükseldi.

Çalışanlar, Şubat'ta maaşlarını asgari geçim indirimindeki artış nedeniyle en az 33 lira zamlı alacak. Ödenen tutar; çalışanın evli olup olmamasına, eşin çalışıp çalışmamasına ve çocuk sayısına göre farklılık gösterecek. Çalışanların maaşlarından kesilen gelir vergisinde yapılan geri ödemelerden oluşan asgari geçim indirimi tutarı, her yıl Ocak ayı için belirlenen brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor.

ÇOCUK DEĞİŞTİRİYOR

İkinci 6 ayda asgari ücret değişecek olsa bile, asgari geçim indirimi yılda bir kez hesaplanıyor ve bütün yıl bu rakam geçerli oluyor.

Asgari geçim indiriminin tutarı, çalışanın evli olup olmamasına ve çocuk sayısına göre değişiyor. Yine evli olup da eşi sigortalı olan çalışanlar için de rakamlar farklılık gösteriyor.

BEKAR İŞÇİYE 123 LİRA

Bekar çalışanın asgari geçim indirimi 90 liradan 123 liraya ulaştı. Asgari geçim indirimi; evli, eşi çalışmayan, çocuksuz kişi için 108 liradan 148 liraya, evli, eşi çalışmayan, 1 çocuklu kişi için 121 liradan 166 liraya, evli, eşi çalışmayan, 2 çocuklu kişi için 135 liradan 185 liraya çıktı. Evli ve eşi çalışan kişiye de, çocuksuz ise 90 lira yerine 123 lira, 1 çocuklu ise 103 lira yerine 142 lira alacak.

Aman ben de ek iş, ekstra kazanç sandım. Eşi çalışmayan 3 çocuklu insanın bütün ihtiyaçlarını ayda 200 lira karşılar zaten.

Maşallah maşallah , bayada ek gelir yani.
180 lirayla 2 çocuğumun tüm ihtiyaclarını karşılar, üstüne 3. Yü de doğururum ben

Hayır yani bir de niye eşi çalışmayıp üç çocuklu olana daha fazla, eşi hem çalışıp hem de üç çocuğu olana daha az. Tamam rakamlar komik zaten ama bu daha da komik değil mi?

aman ne büyük gelir ne büyük gelir

tam 33 ytl harca harca bitmez

123 tl beni deli eder çıldırırım başımda şapka ile dolaşmak zorundayım artık loto talihlileri gibi köşe bucak kaçarım bu para bitmez nereye yatırım yapsam acaba

Maşallah maşallah , bayada ek gelir yani.
180 lirayla 2 çocuğumun tüm ihtiyaclarını karşılar, üstüne 3. Yü de doğururum ben

sana da rakam beğendiremiyoruz, 13 senede 180 lira oldu 13 yıl sonra 280 olur şükredin biraz pazarda nar 1 tl

sana da rakam beğendiremiyoruz, 13 senede 180 lira oldu 13 yıl sonra 280 olur şükredin biraz pazarda nar 1 tl
Bacım para çok geldiğinden pazar fiyatlarını bile bilmiyom. O kadan zenginim Sen düşün

Bacım para çok geldiğinden pazar fiyatlarını bile bilmiyom. O kadan zenginim Sen düşün

bende bilmiyorum şofeeerim söyledi, o da 1 liraya nar aldığı için kovdum narın tanesine 1 lira veririm ben

Suriyeli öğrenciye 1200 lira, üç çocuklu asgari ücretliye 1300 lira artı agi. Adaletini sevdiğimin ülkesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…