Her gece aynı saatte uyanmak

Merhaba arkadaşlar aranız da böyle birşey yasayan var mı? Yaklaşık 1 haftadır her gece 4 gibi uyanıyorum ve hava aydınlanana kadar tekrar uyuyamıyorum, yaşadığım şehirde hava 8de aydınlanıyor ve o saatte uyuyunca 12 1 gibi ancak uyanıyorum saçma sapan bir hal aldı günümde gecem de :KK43:
Neyden oluyo biliyormusunuz 5 g den kardeşler. Mobil verinizi kapatıp başka odaya kaldırın telinizi. Aynı durum bendede var ben 5 g ile kovide yoruyorum. Uzmanlar da bunu söylüyor verinizi mutlaka kapatın beyin hücrenizin içine ediyorlar diye uyarı yapıyorlar... 5 g yi araştırın. İnsanlık için tehlikeli

Neyden oluyo biliyormusunuz 5 g den kardeşler. Mobil verinizi kapatıp başka odaya kaldırın telinizi. Aynı durum bendede var ben 5 g ile kovide yoruyorum. Uzmanlar da bunu söylüyor verinizi mutlaka kapatın beyin hücrenizin içine ediyorlar diye uyarı yapıyorlar... 5 g yi araştırın. İnsanlık için tehlikeli

Ben uyuduğum odada telefon ve kulaklık bırakmıyorum ama eşim video bakmadan uyuyamıyor ve sabaha kadar video açık malesef uyusa da açık kalıyor

Bende çok zor ve stresli bir dönemden geçiyorum gece 2 gibi uyanıyorum sabaha kadar uyku yok sabahta kalkıp işe gitmek zorundayım baktım olacak gibi değil Atarax içmeye başladım 15 gündür sorun yok bebekler gibi uyuyorum ama işte bu tarz bi ilacıda doktor tavsiyesi olmadan kafama göre içmem ne kadar doğru bilmiyorum.

1 haftadır bunu yaşıyorum. 4 gibi kalkıyorum sonra dön dön dön.. ezanlar okunuyor kuşlar piyasaya çıkıyor ben hala dönüyorum. sonra tam dalıyorum alarm çalıyor. şu an mal gibiyim uykusuzluktan ama sanırım aynısı olacak. beden yorulmuyor zihin arap saçı ondan herhalde..

Korku filmi tadında bir konu okuyacağım diye açtım konuyu ama yanıldım. Hep diyorum kendime korku filmi izlememelisin diye:)

Hahah 😅 ya böyle ara ara uyansam yine neyse ama hep aynı saatte uyanmak düşündürüyor valla ne oluyor o saatte de uyanıyorum acaba diye? Bugun geç yatacağım bakalım yine uyanacak mıyım eğer uyanırsam o zaman bana bir mesaj verildiğine ikna olabilirim 😅

Aynı durum bende de var alarm kurmuş gibi uyanıyorum 🤦
Bu nedenle mümkün olduğunca geç yatmaya çalışıyorum gece uyanmamak için.

bi dönem ben de hep sabah ezanına 5 kala kalkardım. o dönem yok yaa ne stresi desemde kafamda tilkiler hep dolanırdı. beyin uyuyamadığı için beni de uyandırdı heralde o dönem. uyandıktan sonra hayat normal hal alınca uyurdum. tek yattığımda bu sorun çoktu, yorgunluktan ölürdüm uyurdum ama hep aynı saat. ben bikaç ay zombi oldum yani. psikoloğum ertelenen düşünceler, kaygı, stres tabanlı depresyon başlangıcı dedi zaten öylede oldu gerçekten tam anlamıyla yaşadım. sevdiğiniz mutlu olduğunuz şeylerle meşgul olun ve ertelemeyin. her duyguyu anında yaşayın, sorun ne bilmiyorum ama yazmak istedim

bi dönem ben de hep sabah ezanına 5 kala kalkardım. o dönem yok yaa ne stresi desemde kafamda tilkiler hep dolanırdı. beyin uyuyamadığı için beni de uyandırdı heralde o dönem. uyandıktan sonra hayat normal hal alınca uyurdum. tek yattığımda bu sorun çoktu, yorgunluktan ölürdüm uyurdum ama hep aynı saat. ben bikaç ay zombi oldum yani. psikoloğum ertelenen düşünceler, kaygı, stres tabanlı depresyon başlangıcı dedi zaten öylede oldu gerçekten tam anlamıyla yaşadım. sevdiğiniz mutlu olduğunuz şeylerle meşgul olun ve ertelemeyin. her duyguyu anında yaşayın, sorun ne bilmiyorum ama yazmak istedim

Öyle aman aman bir sorunum yok aslında şöyle bir durumum var her ay pms sendromu yaşıyorum ama kendime zarar filan veriyorum kriz geçiriyorum çok ağır geçiyor bu ay olacak mı olmayacak mı ne yapsam engel olabilirim diye biraz kaygı yaşıyorum açıkçası ama bu sebep olur mu bilemiyorum

bir kaç gün o saatte uyansanız vücut bunu alışkanlık haline getirebiliyor. bir de şöyle bir durum var siz bir kaç gün üst üste 4te kalktığınızda muhtemelen bir sonraki gecelerde gece yatarken "ay bugun de 4te kalkar mıyım, kesin yine 4te kalkacağım, her gece 4 te kalkmaya başladım" diye düşündüğünüzde beyniniz bunu uyaran olarak algılar. yani 7ye 8e alarm kurup 7-8 civarı tak diye uyanmak gibi de örnek verilebilir. ben bir gece bile geç yatsam ertesi günlerde hep aynı saatlerde yatıyorum. bu yüzden her gece uyumam 4ü geçiyor bende öğlen kalkıyorum. erken yatamıyorum çünkü erken yatarsam uyuyacağımı düşünemiyorum haliyle uykum gelmiyor. bunların hepsi beyin ve psikolojiden kaynaklı

Bu gece 2de uyudum ve hiç uyanmadım 10da kalktım yuppi 🤭 ama dediginiz çok doğru gece uyanacak mıyım diye düşüne düşüne uyuyordum hep

bana gunduz uykunuz sebebi ile uykunuz yeterli geliyor gibi geldi.
Yani gece 12de yattiniz, 4 de kalktiniz.
sabah 8 de geri yatip 12de kalktiniz. zaten 8 saati doldurdunuz.
normal almaniz gereken uykuyu aldiniz.

gece uykusuna geri donmek icin, bir kac gun gunduz uykunuzu keseceksiniz ve geri doneceksiniz.

ben bazen hasta veya yorgunken gunduz uyurum, o gece normal uyku saatimi tamamladiktan sonra uyanirim ornegin. Ama uyuyamasam da yatakta kalirim, asla bir mesguliyet yaratmam, bu sekilde uyku duzenim cok asiri degismeden bir iki gune toparlarim.

çok normal. benim de bi dönem olmuştu. hatta internette araştırdığımda saçma sapan doğaüstü konulara kadar gitmişti. yanıtı şu; bir kaç gece aynı saat denk gelince kafaya taktınız ve bu da biyolojik saatinizi uyardı istisnasız kalkıyorsunuz.
yapacağınız şey:
uyanırsanız saate bir kaç gece bakmayın. uyanmayı ve geri uyuyamamayı kafanıza takmayın. yapabiliyorsanız su içmeye ve lavabo ihtiyacına da gitmemeye çalışın. yani geri uykuya dönmeye çalışın. yatmadan sıvı tüketiminizi de azaltın. bir kaç gece sonra vücut o düzene alışıyor. saate asla bakmayın çünkü daha çok odaklanıyorsunuz. benim öyle düzelmişti.
şuan 2 yaşında oğlum var sağolsun onun da biyolojik saati kurulu. alışkanlık yaptı 3- 3,5 arası istisnasız kalkıyor. asıl sorun o.. onu nasıl çözücem bilemiyorum =(

Back
X