Her gece içki içmeye giden eş

Ooooo bunun sonu gelmez evlenelim ickiyi birakicam cocuk olsun birakicam bilmem bu olsun birakicam.... bu ne yaaa birakmak icin adamda bi caba olur..
Allah cekene yardim etsin

Bari evinde içsin. Eğer bırakası varsa tedavi olsun.. Arkadaşınızda destek olsun eşine. Her gece her gece çekilmez yani. İçecekse evinde içsin, azaltmaya çalışsın. Keşke çocuk yapmasaydı o zaman boşan derdim rahatça. Çünkü çalışmayan bi kız ailesine gitse bile elinde bebeğiyle zor.

Merhaba bayanlar ilk defa kendi sorunum değil liseden çok samimi olduğum evli bir arkadaşım hakkında konu açıyorum. Kendisi forum kullanamadığını söyledi, benden rica etti. Sorununa geçiyorum. Arkadaşımın ismi Ece olsun. Gerçek ismini söylemeyeyim.

Ece 18 yaşındayken lise sonra mezun olmadan evlendi, 1 ay okula gelmedi devamsızlık hakkını kullandı rapor falan aldı resmi nikahla değil imam nikahıyla evlenmişti. Okullar kapanınca resmi nikah kıyıldı. Eşi (kesinlikle kınamak istemiyorum) ilkokul terk. İlkokul mezunu bile değil.

Ece çok şikayet ediyordu bana sözlü olduğu dönemde, eşi her gece içmeye gidiyordu. Bende fazla yardımcı olamıyordum tabii. Eşi buna evlenince düzeleceğini söylemiş ama gerek sevgili dönemlerinde gerek sözlülük dönemlerinde yaşadıkları sorunlarından dolayı ben ona inanmaması gerektiğini söyledim ama arkadaşım dinlemedi beni evlendi :KK43:

4 aylık evliyken eşinin zoruyla hamile kaldı ve boşanma noktasına geldiler eşi eğer bebek olursa içmeyi bırakacağım boşanmayacağız iyi olacağız demiş. :KK43: Ece de hamile kaldı ve eşi bebeğin cinsiyeti belli olmadan hep oğlum diye sevdi bebeği, Ece kız olabilir demiş eşi de kız olursa ben bakmam sen bakarsın erkek adamın erkek oğlu olur ben kız istemiyorum demiş. Bu kadar cahil bi adam bu. :KK43:

Son zamanlarda Ece elinde bebek eşinin içmeye gitmesini izliyor her gece ama her gece içmeye gidiyormuş ve çok ağlıyor arıyorum meşgule atıyor diyor. Bu kız kaynanasıyla aynı aile apartmanında oturuyor. Ne yapabilir? Ne diyebilirim ona? Nasıl yardımcı olabilirim?

bu ne cahillik böyle. erkek erkek erkek çocuğun erkek olsa nolur kız olsa nolur Allah hayırlı evlat versinde.
ki bu insanları anlayamıyorum çocuğun cinsiyetini erkek spermleri belirlerken bu erkek diye diretenler neyin derdindeler.
Allah ıslah etsin uslanmıyorsa da arkadaşınızın yapacağı şey belli.
anladığım kadarıyla bebeği kız ve bu saatten sonra o adamdan ne koca olur ne de baba.

adamı alkol tedavisi olmaya ikna etsin.

halamın kocası öyleydi, her gece içerdi, dışarda değil ama evde.
öyle zararı falan da olmazdı, şiddet falan.
ama her gece,senelerce resmen alkolik.

tedavi oldu,1 sene olacak hemen hemen , ağzına koymuyor.
bir ilaç verdi doktor, anti depresan gibi bir şey sanırım. erkenden yatıyor uykusu geliyor falan.

arkadaşınız tedavi olmaya ikna etmeli.

Merhaba bayanlar ilk defa kendi sorunum değil liseden çok samimi olduğum evli bir arkadaşım hakkında konu açıyorum. Kendisi forum kullanamadığını söyledi, benden rica etti. Sorununa geçiyorum. Arkadaşımın ismi Ece olsun. Gerçek ismini söylemeyeyim.

Ece 18 yaşındayken lise sonra mezun olmadan evlendi, 1 ay okula gelmedi devamsızlık hakkını kullandı rapor falan aldı resmi nikahla değil imam nikahıyla evlenmişti. Okullar kapanınca resmi nikah kıyıldı. Eşi (kesinlikle kınamak istemiyorum) ilkokul terk. İlkokul mezunu bile değil.

Ece çok şikayet ediyordu bana sözlü olduğu dönemde, eşi her gece içmeye gidiyordu. Bende fazla yardımcı olamıyordum tabii. Eşi buna evlenince düzeleceğini söylemiş ama gerek sevgili dönemlerinde gerek sözlülük dönemlerinde yaşadıkları sorunlarından dolayı ben ona inanmaması gerektiğini söyledim ama arkadaşım dinlemedi beni evlendi :KK43:

4 aylık evliyken eşinin zoruyla hamile kaldı ve boşanma noktasına geldiler eşi eğer bebek olursa içmeyi bırakacağım boşanmayacağız iyi olacağız demiş. :KK43: Ece de hamile kaldı ve eşi bebeğin cinsiyeti belli olmadan hep oğlum diye sevdi bebeği, Ece kız olabilir demiş eşi de kız olursa ben bakmam sen bakarsın erkek adamın erkek oğlu olur ben kız istemiyorum demiş. Bu kadar cahil bi adam bu. :KK43:

Son zamanlarda Ece elinde bebek eşinin içmeye gitmesini izliyor her gece ama her gece içmeye gidiyormuş ve çok ağlıyor arıyorum meşgule atıyor diyor. Bu kız kaynanasıyla aynı aile apartmanında oturuyor. Ne yapabilir? Ne diyebilirim ona? Nasıl yardımcı olabilirim?
alkolik adam ASLA ASLA düzelmez..bana kalırsa arkaına bile bakmadan ayrılsın..
tecrübeyle sabittir...

Kusura bakmada adam cahilse arkadaşın ondan daha cahil

Hadi evlendi bi hata yaptı bebek nesi ?

Gördü adam alkolü bırakmıyo diyemedi alkolü bırakmazsan bebek yok ?

Yapılacak tek şey oturup onunla birlikte içecek yada babasının evine dönecek .

Vah o günahsız yavrucağa..
Bu arada çok inandığım bir hadis vardır."içki tüm kötülüklerin anasıdır"..

Bu hikaye gerçekse eğer hiç üzülmedim. Kız cahil desek ki 18 yaşında insanlar baya baya bilinçli olabilir.

Ailesine ne demeli.

Henüz reşit dahi olmayan birinin bir erkekle imam nikahlı yaşamasına müsaade eden ailesine gidin sorun ne yapmak lazım diye.

ALLAH YARDIMCI OLSUN EL BİRLİĞİYLE DUA EDELİM. OLMADI YASİN FALAN OKUYALIM.

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Konu malesef gerçek. Kız arkadaşıma yardımcı olamadığım için üzülüyorum kimse ona evlen demedi, zorlamadı. O bunları haketmiyor. Her gece elinde bebekle kocasını bekliyor ve ben bu duruma çok sinir olmaya başladım. El birliğiyle dua edelim gsx arkadaşımızın dediği gibi :(

neden evde içmiyor dışarıya gidiyor?
evde olmayıp dışarıda olan nedir? ben bunu yapan insanlardan şüphelenirim..

Bile bile lades yapip sonra da yakinanlarin kafasini hic bir zaman anlayamayacagim. Kocasi hadi iciyor arkadasininda mi kafasi guzelmis daha liseyi bitirmeyi beklemeden acilen evlenmis. Etraflarinda bunlari uyaranlar da o kadar cok olur ki.

Bana gore bosansin. Bu kafada bu yapida biriyle omur gecmez. Ama yok yuva kolay kurulmuyordu degil mi...

O kadarını bilmiyorum bana sadece bu görünen kısmı anlattı. Ve bebek doğdu erkek bebekleri oldu eşi ona rağmen her gece içmeye gidiyor. Ona boşan dersem boşanmaz pek karışmakta istemiyorum yardımcı olmak istiyorum sadece. Durumuna üzülüyorum çünkü :KK43:

Arkadasiniza yardim falan edemezsiniz. Ne yapacaksiniz yani zorla rehabilitasyona mi sokacaksiniz yada hipnozla kisiligini mi degistireceksiniz? Olmadi tehdit mi edeceksiniz? Ne yapabilirsiniz gercekten kendi istemedikten sonra. Bosanmak istemiyorsa da arkadasinizn kendi karari.

bile bile alkolik adamla evlenilir mi, ailesi yok mu bu kızın sen napıyosun dememişler mi, olan olmuş yapacak bir şey yok, adamın sözünü hatrını dinleyeceği biri varsa bi de o konuşsun ve tedavi olsun, gerçi bildiğim kadarıyla alkolizim tedavi edilemez, nerde ne zaman tekrar başlayacağı belli olmaz, belkide yol yakınken gençliğini iyice mahvetmeden ayrılmalı

Back
X