• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Gece Ölüm Korkusuyla Uyuyamamak

Bende doktora gitmeni öneriyorum canım. Bir de kendine sürekli olumlu telkinlerde bulunabilirsin, babam cok saglikli diye kendine tekrar etmenin belki biraz faydası olur ama mutlaka bir doktor yardımı alman gerekli bence.

canım son zamanlarda seni çok etkiliyen bir olay oldumu ? kesinlikle destek al derim böyle kendini yıpratırsın allah yrdımcın olsun

kizlar babaya daha düskün olurmus. bende senin gibiydim. babam uyurken bidaha ya uyanamazsa diye birden korku girerdi icime hemen gidip kalp atislarini dinlerdim geceleri bu yüzden uyuyamazdim. ise giderken veya gelirken acaba basina bisey gelirmi (kaza gibi) diye cok düsünürdüm eve biraz gec gelse nerde kaldi diye meraktan ölürdüm babami okadar cok seviyorumki ona bisey olursa nolur benim halim bilmiyorum. Rabbim onlari korusun

psikologa gorunmelisiniz bence.
sizin yasadiginizin aynisi bana kucukken olmustu ama sonra gecmisti kendiliginden :55:

Son düzenleme:
kizlar babaya daha düskün olurmus. bende senin gibiydim. babam uyurken bidaha ya uyanamazsa diye birden korku girerdi icime hemen gidip kalp atislarini dinlerdim geceleri bu yüzden uyuyamazdim. ise giderken veya gelirken acaba basina bisey gelirmi (kaza gibi) diye cok düsünürdüm eve biraz gec gelse nerde kaldi diye meraktan ölürdüm babami okadar cok seviyorumki ona bisey olursa nolur benim halim bilmiyorum. Rabbim onlari korusun

Sayende aklıma gelen bir olay oldu...

Biz kapıcıyız.Ve bu durum beni küçüklüğümde hep üzmüştü.
Apartmanımızda bir sarhoş var.Gece gündüz içen,sürekli babamla uğraşan biri.Bir gün babamı çağırmış ve hırsızlıkla suçlamış,kafa yerinde değil tabii.Üzerine yürümüş ve bıçak çıkarmış,babam itmiş ve koluna denk gelmiş.Hemen yan taraftakilerin ziline basmış.O zaman geri çekilmiş.Bundan dolayı çok zor günler geçirdi.Adam ne zaman seslense ve babam gitse ağlayarak kapıda bekliyorum,sesleri dinliyorum.Bunlardan haberleri yok tabii bizimkilerin...

Evet bunların hepsini anlatacağım pazartesi doktoruma...

Sayende aklıma gelen bir olay oldu...

Biz kapıcıyız.Ve bu durum beni küçüklüğümde hep üzmüştü.
Apartmanımızda bir sarhoş var.Gece gündüz içen,sürekli babamla uğraşan biri.Bir gün babamı çağırmış ve hırsızlıkla suçlamış,kafa yerinde değil tabii.Üzerine yürümüş ve bıçak çıkarmış,babam itmiş ve koluna denk gelmiş.Hemen yan taraftakilerin ziline basmış.O zaman geri çekilmiş.Bundan dolayı çok zor günler geçirdi.Adam ne zaman seslense ve babam gitse ağlayarak kapıda bekliyorum,sesleri dinliyorum.Bunlardan haberleri yok tabii bizimkilerin...

Evet bunların hepsini anlatacağım pazartesi doktoruma...

canim aklina gelen herseyi anlat kücüklügünde büyüdügünde bugünlerde falan yasadigin herseyi anlatmaya calis hatta istersen bi not al unutmassin orda okursun herseyi

canim aklina gelen herseyi anlat kücüklügünde büyüdügünde bugünlerde falan yasadigin herseyi anlatmaya calis hatta istersen bi not al unutmassin orda okursun herseyi

Not alma olayını çok düşündüm en başından beri ama ne bileyim orda açıp kağıttan okumak falan komik olur diye düşündüm.

Ama oraya gidene kadar da şunları şunları söyleyeceğim diyorum.Kapıdan içeri girdiğim an unutuyorum herşeyi...

Cok tuhaf, babamin gece yarisi uyanip "hala yatmadinmi" diye kizmasina kadar ayni seyleri yasiyoruz.
Ben hergün yasamiyorum bu durumu gerci, arada sirada geliyor aklima. Özellikle senin dedigin gibi babama birsey olacakmis gibi bir düsünceye kapildim son zamanlarda. Babamin disinda annem, kardesim ve nisanlimda geliyor aklima. Ara sira annemlerin yatak odasinin kapisinda bekliyorum nefes aliyorlar mi, iyiler mi diye. Kafamda sacma sapan senaryolar kuruyorum, ve kurdugum senaryolardan korkuyorum, cünkü genelde benim düsündüklerim basima gelir (Allah korusun). Asiri derecede stresli ve kaygili bir dönemdeyim suan, herseyi buna bagliyorum. Rahat oldugum zamanlarda bu tarz seyler bu kadar sIk gelmiyor aklima. Ama eskiden beri hep akfamda ufak tefek senaryolar kurup, yakinlarimi kaybetmekten korkmusumdur. Hepsi sacma ama, üzerinde durmamaya calisiyorum, aklima gelince kendimi bi silkeliyor hoooooooppss diyorum yavaass:)) Psikoloji böyle birsey canim ama unutma ki bu düsüncelerinin hepsi yersiz, gereksiz. Kendine düsüncelerinin ne kadar sacma oldugunu inandirirsan, fazla üzerinde durmamaya baslarsin bir zaman sonra.

Son düzenleme:
Not alma olayını çok düşündüm en başından beri ama ne bileyim orda açıp kağıttan okumak falan komik olur diye düşündüm.

Ama oraya gidene kadar da şunları şunları söyleyeceğim diyorum.Kapıdan içeri girdiğim an unutuyorum herşeyi...

canim sen yinede yaz oraya girmeden önce bidaha acip okursun ve öyle girersin iceri ama komik olur diyede bisey yok benim dr umda bazen der bana not al diye

çoğumuz hayatının bir döneminde hafifte olsa yaşamış aynı durumu.
bende yaşamıştım annemi düşünerek.
bir gün anneme durumu anlattığımda şöyle demişit bana....

kendini zaman içinde hazırla bir gün hiç birimiz kalmayacağız hayatında/hayatta...
ama yaşam devam edecek senin için..
yapabiliyormuyum hayır..
onların hayatımda yok olmasını düşünmek bile canımı yakıyor..
Allahım başımızdan eksik etmesin sevdiklerimizi...

Bunları okurken sanki ben yazmışım gibi hissettim..
Emin ol aynı duyguları bende annem için yaşıyorum gece olunca içime korku düşüyor sabaha kadar uyuyamıyorum..Sabah olup gün ışıyınca ve evde bi sorun çıkmayınca uykuya dalıyorum..Tek bende var sanıyordum bu sorun tek olmadığımı görünce sevindim..Çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin:59:

En kısa zamanda uzman bir psikiyatriste görün bence. İlerlememesi gereken bir rahatsızlığın var, bunu ihmal etme bence. Çünkü ilerde bu durum daha fazla rahatsız edecek seni ve hayatını kısıtlamaya başlayacak.

Back
X