Her gelen evime birşey diyor :(

eşya amaç değil araçtır
araca fazla önem verenler amacı kaybedenlerdir
kaldı ki ne eşyayla ne süsle püsle işim olmaz
beni seven eşimle süssüz püssüz evimde mutlu mesut oturayım da ağzı olan konuşsun
ağzı olan konuşsun derken senin de ağzın var
ben öyle fazla eşya sevmem çarşamba pazarı gibi üstüste desen armut gibi kalırlar:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:

Ben yeni evlendigim siralar esimin halasi Istanbulda kendine yeni bir ev almisti, cok güzel villa tipi bir ev ve kredi falan cekerek cok zor almislarmis, kayinvalidem hic unutmam gitmis görmüs diger eltilerinle vs beraber hepsi dedikodusunu yapiyor o halanin, ev cok güzelmiste, hic esya yokmus, bombos evmis, insan bir konussa yankilaniyormus bosluktan, oturacak sandalye bile yokmus vs vs vs, hatta sanki zevksiz gibi kinamislardi, icini dösüyemiyorsa böyle bir evide almasin, daha kücük bir yeri alsin dogrudürüst dösesin vs gibi...ben o halanin evine hic gitmedim ama aradan bir yaklasik yedi sene gectikten sonra yine kayinvalidem evine gitmis ve bu sefer aynen sözler söyle "okadar zevkli dösemiski, cok güzel evi var, bir gidip görmen lazim, söyle sahane böyle sahane mobilyasi vs" diye.
Yani gün gelir, devran döner. Kadinin ozaman maddi gücü yokmus, alamamis, kötü birseylerde alip koymak istememis demek, sonradan parasi olunca en güzelini almis. Seninkide öyle olacak insallah : )

ilk evlendiğimde 45m2 lik bir eve gelin gittim ve bir oturma grubu, 1 üçlü 2 tekli çekyat ve yatak odamdan başka hiçbir eşyam yoktu hatta evim o kadar küçüktü ki halı alamadık bizde her yeri halı kaplatmıştık daha ucuz olsun diye... ama olsun herşeyi Allah'ın izniyle kendimiz yapmıştık, kimseye boyun bükmemiş hiç bir şey istememiştik aradan çok değil 4,5 sene geçti Rabbim ev de nasip etti içini dolduracak eşyalarda... eşyalar amaç değil araçtır asıl önemli olan evin içindeki huzurdur... sen herkese kulaklarını tıka ve yuvanın içindeki huzura bak... ev de olur eşya da yeter ki o ev gerçek bir yuva olsun içi huzur dolu olsun...

sen yazdın , benimde derdim kabardı.....
önce sana yazayım arkadaşım sen mutlumusun??bu duruum seni mutsuzmu ediyor ??yani eşyanızın olmaması?

sen huzurlu ve mutlysan herşey olur ...herkese kulak tıka diyeceğim ama insanı çiledende çıkarıyorlar...

ben 11 senelik evliyim arkadaşım kaynanamla 3 sene oturdum ikiinci el çatı katı ev aldık ama herşeyini ikimiz yaptık
tanıdık arakdaşlarımda ev hediyesi diye eksiklerimi aldı...çok hzuurlu mutlu 6 sene geçirdim bebeklerim oldu..
annemin yakınından ev almak zorunda kaldık...ikiz çocuklarım eşimde işi yüzünden 1 ayın 15 günü yok aileme yakın olmak istedik..

ama gel görki eski evim eski ve katmülkiyetli olmadığundan...ucuza gitti..
annemin burasıda pahalı.....neyse elimizdeki paramıza göre yinede iyi gönlümüze uygun ev aldık..

aman yaaa herkesss ama herkesss bu ev küçük,mahallen basık, çocuklar büyüyünce sığacakmısınız??
ülen dedim 87 m2 ev benim çocuklar zürafa cinsindenmide eve sıpamayacak???

bıktım valla yaa kimi derki 1-2 kattan ev al..kimi evi büyüt der....evim 4 senelik bina üstelik yüksek giriş.......
ben huzurlu mutluyum ....mahallemde basıksa basık herşeyinden mutluyum satmam diyorum aaaaaa diyorlar...

borç ödemekten bıktım yaa 8 sene daha borcu var bu devirde aynı anda iki çocuk büyüt....kredi öde tek maaşla çokta rahatız şükürki.....
ama insanlar benim yerime mutsuz sıkıntılı ...yeter dedim yaa

ay arkadaşım ya güldürdün beni..bu milletin ağzı hiç kapanmaz,kimisi eşya yok diye eleştirir kimiside eşya çok diye..bende 5 senelik evliyim evlendiğimizde kiraya gitmiştim..eşyayı kiradaki eve göre almıştım.nerden bileyim 8 ay sonra babamın evine geri döneceğimi..babamın evinin alt katında kiracı vardı.onları çıkartık biz yerleştik..eşim işsiz kalmıştı ben kendimi nasıl oraya attığımı bilemedim..bide meraklı akrabalar gelip laf söyleyip moralini bozuyorlar.ev metre kare olarak küçük eşyalar büyük gözüktü..şöyle bir eve baktılar ayyy çok sıkışık olmuş dediler gittiler.(sanki kendileri sarayda oturuyorlar ya)ulan dedim sanki yeni ev almışımda geliyorlar birde laf söylüyorlar..daha önce bu evde kendileri kirada oturuyorlardı.evin küçük olduğnu zaten biliyorlardı ne diye laf söylüyorlar anlamıyorum.ben kiradan kurtulduğuma şükrediyorum birde üstelik eşim işsizdi.millet senin derdinin ne olduğunu bilmez gelir laf söyler..konu sahibi arkaşıma hiç kafaya takma derim.herkes kendi yaşadığını biliyor..

eşyanız olupta mutsuz olsaydınız dahamı iyiydi.yuvanızda huzur varsa bütün eşyalara değer.eleştiren insanlara şaşırıyorum.umarım birgün isteğiniz eşyaları alırsınız.

canım hiiiiiççççççç üzülme aynı durumdayım....

biz kaçarak evlendik eşimle...

evliliğimin ilk 1,5 senesi kayınvalidemin-kayınpederimin yanında kaldık çünkü bırak bir parça eşyayı bomboş ev tutaca paramız bile yoktu,

gelinliğimi 50 tl ye bir yardım derneğinden kiraladık, eşimin damatlığı pamuk pamuk olmuş kendine 1 eden büyük eski bir takım elbise idi...

kendi evime çıkarken borçsuz kredi kartımızın son kuruşuna kadar beyaz eşya taksidine girdik aldığımızda 1 buzdolabı bir çamaşır makinesi alabildik en iyisinden ama...

benm dedemin ve babanemin verdiği 500 + 500 den 2 el mobilya ve şişme yerden 50 cm yüksekliği olan 2 kişilik yatak aldık...

evimin halısını perdesini çanağını çömleğini babanem 450 tl olan dul maaşından arta kalanla yaptı, babanemin konu komşusu yardım etti sağolsunlar bi şekilde bi araya getirdik...

inanırmısın eve aldığımız 100 TLlik elektrik süpürgesi ile 50 TLlik mini fırının kutularını ters çevirdikte sehpa olarak kullandık 2 yıl boyunca...

ama mutluyduk... bir yandan öğrenim kredisi bir yandan beyaz eşya taksidi 3 sene sürdü, oturduğum koltuğun kolunu eşim haftada 3 kere yerine çakıyordu farklı yerlerinden çünkü dağılıyordu...

sonra ailemle barıştık onlarda da yoktu para ama barıştık diye babam kredi kartı ile bana evimdeki beyaz eşyanın takımı olan bir bulaşık makinesi aldı pahalıydı çok pahalıydı ama aldı... birde beğendiğim bir set üstü ocak o güne kadar 20 TLye aldığımız 2. el bir ocak kullanıyordum yağçözle 1 hafta ovmuştum o ocağı...

şimdi beyaz eşya taksitimiz bitti öğrenim kredimiz devam ediyor ama biz daha bir buçuk ay önce yeni koltuk ve yatakodası takımı ve en iyisinden TV aldık hala sehpamız yok... yani bir tane var ama oda TVnin altında duruyor... haa kolileri sehpa olarak kullanıyoruz... buna rağmen çok ama çok mutluyuz...

banada evliliğimin ilk yıllarında hemde kendi akrabalarım kocan sana bir TV bile alamamış demişlerdi hatırlarım hala çok ne kadar üzüldüğümü... TVmiz olmadığı için değil bunu eşimin yanında söyleyip eşimi üzdükleri için üzülmüştüm...

sakın kimsenin ne dediğine aldırma mutluysanız bir gün mutlaka herşeyi oluyor insanın bende zaman zaman babanemi arayıp bu durumdan ne kadar üzgün olduğumu söylerdim oda bana "birgün herşeyi verir rabbim sabret yavaş yavaş herşeyin olacak hemde en iyisinden" derdi oluyor gerçekten... işin komiği 2 ay önce yeni bir şehre taşındık ve bulabildiğimiz en küçük ev 140m2 şuan 3+1 evin 1+1ini kullanıyoruz ve evimizde yankı oluyor :) olsun biliyorum ki bir gün kendi evimde olacak ve o ev tam istediğim eşyalarla dolacak fazlası değil tam gerektiği kadarı ile...

değişmeyen tekş ey sevgimiz, mutluluğumuz olacak... bunu ben biliyorum sen de bil istedim bunları sende yaşayacaksın....

benim evim de böyleydi :) hatta evliliğimizin 3. günü ocağım alındı :) 2 gün hazır yedik :)) annemle babam bana belli etmemeye çalışıyorlardı ama hissediyordum onların aklı da allı pullu yeni gelin evlerindeydi .. ama inan böylesi daha iyi oldu .. hele bir de eşimin mesleğinden dolayı sürekli tayinci olduğumuz için az ve öz en iyisi....
için rahat olsun zamanla evin öyle bir doluyor ki bir süre sonra neyi atsam acaba diye bakıyorsun :) siz mutlu ve huzurlu olun da gerisi zaten gelir :))

İstersen sarayda otur insanlar muhakkak bir kusur bulur. Evlendiğimizde 2 odalı 60 m2 devlet lojmanında oturuyorduk.benim bekarlıktan kalan bir oturma grubum bir de evlenirken aldığım yatakodam vardı. misafir geldiğinde eşim yer açmak için 2 koltuğu üstüste koyardıki yemek yiyebilelim. zamanla kendi evime taşındım. bütün eşyam oldu ama o eve göre almıştık. sonra başka şehire taşınmak zorunda kaldık. Şu anda Allah şükür ters dubleks büyük bir evde oturuyorum ama şimdi evime gelenler salonum dikdörtgen olduğu için bu mobilyalar bu salona büyük gelmiş sen en yakın zamanda değiştir diyorlar oysa kredimizi ancak ödüyoruz. ne yapalım eşyalar kaba duruyor diye atayımmı işte bu yüzden ağzı olan konuşur ama kimse nasıl geçiniyorsun diye sormaz cnm. boşver hiç dert etme.

cnm kapa kapını kulağınıda tıka otur evinde mutlu mutlu ninelerimizin masası tv sehbası televizyonlarımı vardı hayır yoktu ve dahada mutluydular allah geçim versin gerisi boş bende önem veriyordum ama artık fikirlerim değişti olmayıversin anacım kime ne akıl vereceklerine para versinler:34:

6,5 senedir evliyim 2. oturma grubum yok.
ihtiyacımda yok lakin başta annem olmak üzere herkes
aa bu oda boşmu duracak böyle alsanıza bi koltuk takımı nesaçma deyip duruyor
asıl saçmalık onların kafalarında tatlım,
o odam bomboş ve ben çok seviyorum orayı, çamaşırlarımı orda kurutuyor orada ütü yapıyor orada giyinip soyunuyorum,
2. bebeğimizde olduğunda herikisininde ayrı odası olmuş olacak hem napayım koltuk takımını alıpta değilmi ama
sen huzuruna bak öyle mutluysan öyle kal, paran olunca eksik neyse alınır ama mutluluk alınmaz tatlım
herkese kulağını kapa...

merhaba cnm ay sen buları kendine niye dert ediyosun eşinle birbirinizi seviyomusunuz bitti. eşya alınır cnm benim hem hepsini kendiniz almışşsınız helal olsun sana vallahi kimseye yükolmamışsın. bende aynaen bütün eşyamı adan z ye çalışarak eşimle kendim aldım. ilk evlendiğimizde ayda sekizyüzmilyon borç ödüyorduk. ama hepsi bitti. huzurunuz olsun elalemi boşver annende çok acımasızmış ya boşver zamanla herşeyini alırsın. allah sağlık versin. evinin içi boş diyen insanlar seni kıskanan insanlar dır çekemiyorlardır. vallahi öyle 4 buçuk yıllık evliyim artık kocam ve ben kapımızı kapatıp hiç kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermiyoruz. ben evlendikten sonra taksitle birsürü şey aldım. çalışmadığım halde. evlenince çalışmayı bırakmıştım. sana tavsiyem hiç kafana takma ne eşyaları olupda huzur arayan insanlar var. üçüncü şahısların ne düşündüğü önemli değil siz mutlu olun yeter. eşinle sana mutluluklar dilerim ağzınınzın tadı hiç bozulmasın. evinin yuvanın kıymetini bil. gençliğinin evliliğin tadını çıkar gerisi boş...

bence böyle şeylere kafanı takma kim nederse desin huzurunuz yerindemi ona bak ,yerindeyse boşver gitsin önemli olan mutlu olmak..hem daha yeni gelinsin gençsiniz çalışcaksınız kazancaksınız emek verceksiniz evinizi donatıcaksınız,çeyiz aşamasındayım bende insan herşeye hevesleniyor herşeyde çok pahalı insan istiyorki evi çokk güzel olsun falan ama dediğim gibi yapabildimiz kadarını yapıcaz bizde erkek tarafıda sonra eksikleri iki taraf birleşerek el ele vererek emek vererek alıcakki tadı daha güzel olsun..lütfen üzülme eşinde bunu anlarsa çok üzülür erkeklerin ağrına gider böyle şeyler ..eminim sevginiz kocamandır eşyada neymiş onun yanında heyt be dimi:40:sana evinle ilgili yorum yapanlarada direk onları ilgilendirmediğini söyleki sana bu yorumlar gelmesin,insanın zayıf noktasını bulunca üstüne giderler..Allah mutluluğunuzu daim etsin huzurunuzu eksik etmesin inş en kısa zamanda imkan geçer eline istediğiniz gibi donatırsınız evinizi:nazar:

ağzı olan konuşur... kimse kimsenin mutlu olmasını istemez... ALLAH evin içine huzur versin... yoksa eşyalar altından olmuş boş... siz evinizde inşallah çok mutlu olun.... eşya dediğin nedir ki.. zamanla alınır...... evini eleştirenlere de " allah size daha güzelini versin benim imkanım bu kadar" de.. bak tek laf edebiliyorlar mı... ne muhteşem evler var içinde bi gram huzur yok... salla boş insanları..... evin süper döşenmiş olsa bu seferde nazarı gözleri değer.... hep söylerim... ALLAH evin içine bol huzur sevgi sağlık versin.......

Son düzenleme:
Biz kendi gücümüzle ailelerden destek almadan yuvamızı kurduk.. Beyaz eşyalarımız mobilyalarımız var ama yemek odası takımıdır tv dr bunları almaya paramız yetmedi, aksesuar desen yok denecek kadar az.. Ama evim yinede güzel,, alınan eşyalar kaliteli ve uyumlu.. Ama gelen misafirleirimizden kimisi evin çok sade boş gibi diyor. Annem bile dedi, kızım geçen düğüne gittim kızın her eşyası vardı evinde sana üzüldüm dedii, iyide ne yapıyım benimkisi bu akdar oldu, bana bu kadarı alındı :(( kendimi damdan mı atıyım :(
bidaki gelişinize birki parca eşya getirin madem cok acıdınız halime de o evine laf sokanlara .:1:boşver gitsin ne takıyorsun kafana inşaallah herşeyiniz olur sevgi saygınız bol olsun gerisi kolay:34:

İnsanlar cok densiz! Aldırmayın sanki kendilerinin herseyi tamdı! Bir ev kurmak kolay değilki mutlaka eksikler olacaktır bunu bilmeleri lazım

Canım sıkma canını yahu! Ben de eşimle her şeyi ortaklaşa yaptım, arkadaşların dediği gibi "azıcık aşım kaygısız başım" olsun istedim. Hem yarın öbür gün kimse başıma kakmasın ve kimseye yük olmayayım diye hem de zamanla, yaşayarak, evimiz bizimle şekillensin diye...

Her şeyin tam olsa mutluluğun eksik olsa? İnan bana istemezsin. Benim evim de çok sadedir, minimalist, sadece amacına hizmet eden eşyalar. Bir odam hala boş benim... Eşimle, keyifle döşemek istiyoruz. Bizim hobi odamız, kendimize özel alanımız olsun istiyoruz. Hala aksesuar bile alamadım ben evime, umurumda bile değil; güzel bir şey görürsem "heh işte bu buraya mükemmel olur" dersem alırım, almazsam kime ne?! Ayrıca o borçları evlendikten sonra öde öde iflahı kesilir insanın. Eşyanın kölesi olmasın kimse. Hem bir ton masraf hem de temizlik derdi...

Sen de böyle söyle, "yaşayarak burayı ev yapacağız, anılarımızla, zevklerimizle" de. Benim kayınvalidem "ay şuları eksik buları kalmasın" deyince annem: "Amaaan x hanım evlendikten sonra alırlar. Hem daha iyi, evi güzelleştirelim derken kavga etmeye fırsat bulamazlar" deyivermişti.

Boşver! Evine her yaptığın şeyin bir anısı olur, hem de yerine göre alırsın alacağını durumun oldukça. Her şeye çok şükür ama ben de evimde çok az zaman geçiriyorum diye üzülüyorum. Haftanın 6 günü çalışıp akşam 9 da eve gelmek... Sorsan o evin neresini görüyorsun diye... Çoğu zaman kapıdan girip doğru yatak odasına gidiyorum. Valla demek bir yatak bir dolap yetermiş diyorum kimi zaman.

Ah ah dert mi bunlar. Sıkmaya değer mi güzel gönlünü. Mutsuz olma bunları düşünerek. Densizlik edip neler neler derler. Eşinle keyifli vakit geçirerek "ev"i "yuva"ya dönüştürün, bir ömürlük anınız olsun;) Bu eşyalarda "biz" varız diyebilin;) gerisi tırıvırı!

canım hiiiiiççççççç üzülme aynı durumdayım....

biz kaçarak evlendik eşimle...

evliliğimin ilk 1,5 senesi kayınvalidemin-kayınpederimin yanında kaldık çünkü bırak bir parça eşyayı bomboş ev tutaca paramız bile yoktu,

gelinliğimi 50 tl ye bir yardım derneğinden kiraladık, eşimin damatlığı pamuk pamuk olmuş kendine 1 eden büyük eski bir takım elbise idi...

kendi evime çıkarken borçsuz kredi kartımızın son kuruşuna kadar beyaz eşya taksidine girdik aldığımızda 1 buzdolabı bir çamaşır makinesi alabildik en iyisinden ama...

benm dedemin ve babanemin verdiği 500 + 500 den 2 el mobilya ve şişme yerden 50 cm yüksekliği olan 2 kişilik yatak aldık...

evimin halısını perdesini çanağını çömleğini babanem 450 tl olan dul maaşından arta kalanla yaptı, babanemin konu komşusu yardım etti sağolsunlar bi şekilde bi araya getirdik...

inanırmısın eve aldığımız 100 TLlik elektrik süpürgesi ile 50 TLlik mini fırının kutularını ters çevirdikte sehpa olarak kullandık 2 yıl boyunca...

ama mutluyduk... bir yandan öğrenim kredisi bir yandan beyaz eşya taksidi 3 sene sürdü, oturduğum koltuğun kolunu eşim haftada 3 kere yerine çakıyordu farklı yerlerinden çünkü dağılıyordu...

sonra ailemle barıştık onlarda da yoktu para ama barıştık diye babam kredi kartı ile bana evimdeki beyaz eşyanın takımı olan bir bulaşık makinesi aldı pahalıydı çok pahalıydı ama aldı... birde beğendiğim bir set üstü ocak o güne kadar 20 TLye aldığımız 2. el bir ocak kullanıyordum yağçözle 1 hafta ovmuştum o ocağı...

şimdi beyaz eşya taksitimiz bitti öğrenim kredimiz devam ediyor ama biz daha bir buçuk ay önce yeni koltuk ve yatakodası takımı ve en iyisinden TV aldık hala sehpamız yok... yani bir tane var ama oda TVnin altında duruyor... haa kolileri sehpa olarak kullanıyoruz... buna rağmen çok ama çok mutluyuz...

banada evliliğimin ilk yıllarında hemde kendi akrabalarım kocan sana bir TV bile alamamış demişlerdi hatırlarım hala çok ne kadar üzüldüğümü... TVmiz olmadığı için değil bunu eşimin yanında söyleyip eşimi üzdükleri için üzülmüştüm...

sakın kimsenin ne dediğine aldırma mutluysanız bir gün mutlaka herşeyi oluyor insanın bende zaman zaman babanemi arayıp bu durumdan ne kadar üzgün olduğumu söylerdim oda bana "birgün herşeyi verir rabbim sabret yavaş yavaş herşeyin olacak hemde en iyisinden" derdi oluyor gerçekten... işin komiği 2 ay önce yeni bir şehre taşındık ve bulabildiğimiz en küçük ev 140m2 şuan 3+1 evin 1+1ini kullanıyoruz ve evimizde yankı oluyor :) olsun biliyorum ki bir gün kendi evimde olacak ve o ev tam istediğim eşyalarla dolacak fazlası değil tam gerektiği kadarı ile...

değişmeyen tekş ey sevgimiz, mutluluğumuz olacak... bunu ben biliyorum sen de bil istedim bunları sende yaşayacaksın....

aslında kendımden bır kez daha utandım..
toplam 27 bın lıra borcumuz var...
2500 lırada gelırımız.. uc kısıyız..
kendı evımız
ama ben ılk bır hafat halım yok perdem yerden absurt yuksek , 140 metre kare evim bazı prizlerim takılı degıl avızelerım takım olmadı dıye uzulmustum..
ne dıyebılırım Allah gozumuzu acsın ınsallah..

buarada pazar paralarımızdan kalınca 6 adet prizi mutfak tezgah arama taktırdık, avızelerım hala aeksık perdemın bırı salon perdesı kısa
ama bunları degıstırmek ıcın uzulmeyecegım.. halımıda annem aldı
ama bazı arkadaslarım ve akrabalarım geldıgımde aynı dedıgın gıbı yatak odan takımın kucuk gelmıs bu odaya , salonun bombos asagı yukarı 60 metre kare salon yemek odam yok masam var sadece unıtem fılanda yok.. ama hersey guzel ye yepyenı yenı yapıldı ona ragmen ınsanlar konusuyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X