Her gnm stres..Yardm ltfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence senin sorunun is degil aslinda, esas sorunun sevgisizlik...Yalnizim diyorsun, sevip sevilmiyorsun galiba su anda bu buyuk bir eksikliktir insanin hayatinda hatta en onemlisidir. Sevgi olmayinca - ki bu bir sevgiliye, bir dosta, anneye, babaya vs olabilir - hayattaki diger hersey kotu gidiyormus gibi gelir insana cunku guc aldigin bir nokta yoktur. Sanirim gorevin nedeniyle ailenden uzak baska bir sehirde yasamak zorundasin. Sana tavsiyem ya tayinini ailenin oldugun yere aldirmaya calisman veya bulundugun yerde dostlar edinmen (iş dışından), kafani biraz baska seylere vermelisin, sevdigin seylerle ilgilenmelisin. O zaman tum dikkatini ise vermek zorunda kalmazsin, ilgilenecegin tek bir konu oldugunda ister istemez o konu uzerine cok dusunup sorunlari cok fazla gorursun.

Is konusuna gelince de sen elinden geleni yapiyorsan, gerisi bostur cunku herkesi ayni anda memnun etmek imkansizdir. Is hayati hayatin tumu degil unutma. Sadece suna dikkat et, gorevini tam ve dogru olarak yap, seni hukuki olarak sikayet edebilecekleri bir acigin olmasin gerisinden korkma. Senin ustune geliyorlarsa, baska ogretmenlerin de ustune geliniyordur, anlasilan sen onlara gore kafana cok takiyorsun yukarda belirttigim sebepten dolayi.

Son düzenleyen: Moderatör:
selamlar.... durumu anlamayanlar dışardan ahkam kesmişler çok iyi anlıyorum sizi... iş hayatında mutsuz olmak zaten özel hayatı da fazlasıyla etkileyen bi durum... öğretmenlik oldukça zor.. hakkını vermek istiyorsunuz bu çabanızda takdire şayan... velilerin ve idarenin dediklerini bence pek önemsemeyin ve dersinizi size nasıl uygun geliyorsa o metotla işleyin... aklınızda bence sadece Allah rızası olsun helal kazanç olsun... yoksa bu dünyada ne yapsanız kimseye yaranamazsınız... ailenizden ayrı olmanız ve yalnızlık da sizi bunaltmış anlaşılan.. tam da bu durumlar da size eşlik edebilecek yaşama amacımızı unutmamamızı sağlayacak güzel dostlar edinebilirsiniz... kitap listesi çıkarıp bir bir onları okumak da bi hedef doğrultusunda sizi rahatlatacaktır... ama ilaçlara itibar etmeyin bence...

huzurlu ve sağlıklı günler....

inan bana hiç bişey insanın kendinden önemli değil.. kafana hiç bişi takmıcan hayat çok kısa.. gez toz yaşa hiçbişeyide kafana takma.......

inan bana hiç bişey insanın kendinden önemli değil.. kafana hiç bişi takmıcan hayat çok kısa.. gez toz yaşa hiçbişeyide kafana takma.......

ben önceki yazıları tam okumamıştım. bence bir uzmandan yardım alabilirsin. yani herşeyi kafaya takmak insana ve çevresindekilere biryerden sonra zarar verebilir. bence dediğim gibi daha profesyonal birinden destek almalısın...

Ben sizin şikayet ettiğiniz velilerden oluyorum herhalde..
Henüz çocuğum yok. kendi çocuğm olsainan daha titiz olurdum.. benim ve eşimin yeğenlerimiz var kimi ilköğretimde kimi lisede kimi üniv. hazzırlanıyor...
Evt ben onların defterlerine baktığımda öğretmen hakkında yorum yapabiliyorum.. Öğretmenn Veli toplantısında çok iyi çok çalışkan değiği yeğenin defterine baktığımda öznesi olmayan cümleler görüyorsam o öğretmenin çok da hakkını veren bir öğretmen olmadığını düşünüyorum...
Ayn yaşta farklı okullrdaki iki yeğenin defterlerini karşılaştırdığımdabirinin çok ilerde diğerinin aha geride olduğunu görünce ilerde olana geçmiş konuları ve sonişledikleri konuları sorunca ve cvap lamayınca önden giden öğretmenin sırf benim sınıfım öncen giciyor demek için şişirerek çocuklara üstünkörü ders anlatığını anlayabiliorum....
Bunu anlayabilmek için ile öğretmen olmaya gerek yok, ilgili olmak yeterli oluyor...
Ayrıca "öğrenci milletine ne yapsan yaranamazsın" lafınız da gayet manidar ve siznle ilgili kesin kanıya varmam için değil ama bir yorum yapmam için yeterli...
Bence birilerinin bu birileri öğrecileriniz yada veliler olabilir, sizi sorgulaması sizi rahatsız etmemeli.. Aksine ilgili velileriniz olduğu için sevinmelisiniz...Ve yaptıkları yorumlar doğru da olabilir yanlış da doğruları paylaşıp yanlışları düzeltmek de sizin elinize.... Bundan rahatsız olmak ancak kendine güveni olmayan blişilerin sorunu olabilir..
Bence diğer konulardak aşırı hassasiyetinizin sebebi de özgüven eksikliğiniz olabilir....DEÖnem deönem bu durumu herkes yaşayabilir... Bence doktora gitmekten çekinmeyin, sizi oyalayacak gereksiz takıntılarınızı düşünmenize zaman bırakmayacak uğraşlar bulun, sosyalleşin....

ben de öğretmen adayıyım. ve bu meslek gerçekten zor.. bence bıraz ağır ıthamlarda bulunulmuş konu sahıbıne. herkesın ışını yaparken tereddüt ettiği zamanlar olabılır. bunalmış yorulmuş olabılır. konu sahıbının branşını bılmıyorum, ama bu meslekte her branşın ayrı bır zorluğu vardır ve okuldan çıktığınız anda ışınız asla bıtmez.. ömür boyu sürer, öğretmenlık bır yaşam bıçımı olur.... o yüzden çok sabırlı aynı zamanda dısıplınlı ve süreklı kendını gelıştıren bırı olmak gerekır....

bu arada kendı öğrencılığınızden hatırlarsanız öğrencıye gerçekten yaranılmaz. (mesela yüksek not alırız 5 aldım derız, düşük alınca Hoca verdı olur adı :)))) yanı hayatın her alanında olduğu gıbı burda da eleştırenler, memnun olmayanlar çıkacaktır. bu da normaldır ama tabı bu konuda sorun neyse bulunmalı ve çözülmelıdır..

düşünsenıze 30 öğrencıyle dolu bır sınıftasınız ve hepsının ayrı ayrı öğrenme hızı, kapasitesı, öğrenme şekilleri farklı olan bıreyler. ve sız yanlış bır şey yaptığınızda aslında düzeltilemeyecek ya da düzeltmesı çok zor bır ız bırakıyorsunuz.....

çok zor meslek vesselam :)

Son düzenleme:
Mrb..Yorumlarınızı okudum.. Ama şunu söyleyimkii benm kendime güvenm sonsuz. Bu işin eğitimini en iyi şekilde aldığıma inanıyorum. Eksiğimi gördüğüm zaman ise telafi yoluna giriyorum. Hatta fazlasıyla mükemmeliyetçi olmamdan kaynaklanıyor sorunlar buda öğrencilere ağır geldi. O gün çok duygusal ve sıkıntılıydım. O yüzden bu şekilde yazdm..Okuldada yeniyim o yüzden öğrencilerin bazıları bana alışamadı. ışlediğim ders yönteminden, zor sanacağımı sanıp bana tepki oluşturdular. Çünkü öyle bi şaka yapmıştım..Aslında benm iletişimi daha sağlıklı kurmam gerekiyor. Öğrencileri fazla korkuttum sanırım. Sorun bu

kantoron çayını için.bitkisel bir çay aktarlardan otunu alın kaynatın için.hem sakinleştirme hemde kadın hastalıklarına iyi geliyor.size çok iyi gelecek.

bence de işin içinde olmayana yorum yapmak çok kolay
benim bir çok velim okul açılsa da rahat etsek çok bunaldık diyebiliyorlar
bir de işin içinde ergenlik varsa zaten işimiz daha da zorlaşıyor
bir de deftere bakarak öğretmeni yorumlayamazsınız çünkü bazı öğrenciler yazar gibi yapabiliyor
siz evde bir tanesiyle baş edemiyorsunuz bazen
baynı sıkıntıda olan 30 çocukla baş etmeye çalışıyoruz
bence yorum yapmak için yorum yapanları önemsemeyin
bekara hanım boşaması kolay..

Arkadaşlar öyle demeyin,öyle şımarık öğrenciler var ki,insanı çileden çıkarıyor.Benim bir yakınım ataköy'de öğretmenlik yaptı kızı manyak yaptılar.Derste öğretmeni dinlemiyor bir kız öğrenci,öğretmen uyarıyor,kız da öğretmeni saçından tutup masaya vuruyor.Şimdi diyeceksiniz müdüre söyleyip gerekeni yapsın ama malesef müdürün üzerine de veliler gidiyor.Kızların etekleri mini,göğüsleri meydanda,erkekler ise serseri,şımarık,ukala,laf dinlemez kişiler.Veliler geliyor sen ne hakla benim çocuğuma bağırabilirsin diyor,dayak attı diye mahkemeye veriyor.Dayak atma falan yok.
Maalesef ben öğretmen değilim ama onların şu zaman da çektikleri dayanılır gibi değil.Saygısız,edepsiz çoğu.
Anadolu o kadar değil.Tayin istemeyi düşündün mü?
Ne kadar para kazanırsan kazan,sağlığın bozulduktan sonra hiçbir değeri yok.Bütün hastalıkların başı stres,sıkıntı.
Allah Yardımcın olsun.

pippi_langstrumpf, anladığım kadarı ile öğretmenlik karakter yapına uygun bir iş değil, hassassın her şeyi kafaya takma huyun var, öğretmenlik çok sabır ve dayanıklı olmayı gerektiren bir meslek, bende hassas yapılıyım ve çok kafama takarım bu yüzden hiç bir zaman öğretmenlik hayalim olmadı, eğer işini seviyorsan bu yanlarını törpülemelisin...
İnsan kendi çocuğu ile başa çıkamazken bir sürü çocukla başa çıkmak çok zor, Lise de öğretmenmişsin ergenlik sorunları olan bir sürü gençle başa çıkmak onları eğitmek durumundasın Allah yardımcın olsun, bol bol sabır diliyorum

Bütün yorumları okudum ve dehşete düştüm.Siz bir öğretmen hakkında,hele hele de mesleği hakkında nasıl bu kadar eleştirebilirsiniz.
Eski zamanlarda idealis öğretmen demişsiniz,eskiden öğretmenlere kaymakamlardan,valilerden daha fazla değer verirdi halk.Neden çünkü Kaymakam ve valilerden ilim öğrenilmiyor,ama bir öğretmenler ilim öğretiyor.senin çocuğunu adam etmeye çalışıyor.eskiden öğretmene veliler şöyle derdi,eti senin kemiği benim.şimdi ise benim çocuğuma bir bağır bakayım seni mahvederim gibi tehditler savuruyor.
Öyle çocuğun defterine bakarak öğretmen hakkında kimsenin ahkam kesmeye hakkı yok.senin çocuğum kaz beyinliyse öğretmenin suçu ne olabilir.
Bence çocuklardan ziyade velilerin eğitime ihtiyacı var.
Bir insan ilim öğreten bir insana hakaret ediyorsa o insan olamaz.
Kusura bakmayın çok sinirlendim.
Edepsizlik etmeyin.haddinizi bilin.

Keşke biraz sinirleriniz yatıştıktan sonra mesaj yazsaymışsınız... :1closedeyes:

Bütün yorumları okudum ve dehşete düştüm.Siz bir öğretmen hakkında,hele hele de mesleği hakkında nasıl bu kadar eleştirebilirsiniz.
Eski zamanlarda idealis öğretmen demişsiniz,eskiden öğretmenlere kaymakamlardan,valilerden daha fazla değer verirdi halk.Neden çünkü Kaymakam ve valilerden ilim öğrenilmiyor,ama bir öğretmenler ilim öğretiyor.senin çocuğunu adam etmeye çalışıyor.eskiden öğretmene veliler şöyle derdi,eti senin kemiği benim.şimdi ise benim çocuğuma bir bağır bakayım seni mahvederim gibi tehditler savuruyor.
Öyle çocuğun defterine bakarak öğretmen hakkında kimsenin ahkam kesmeye hakkı yok.senin çocuğum kaz beyinliyse öğretmenin suçu ne olabilir.
Bence çocuklardan ziyade velilerin eğitime ihtiyacı var.
Bir insan ilim öğreten bir insana hakaret ediyorsa o insan olamaz.
Kusura bakmayın çok sinirlendim.
Edepsizlik etmeyin.haddinizi bilin.

Çok ağır olmamışmı yazdıklarınız,bende sizi okuyunca dehşete düştüm,herkes fikrini yazmış,kraldan çok kralcı olmaya gerek var mı?:1closedeyes:

Edep,haddi bilmek,bunlar çok önemli şeylerdir hayatta değil mi?Edepsiz olduğuna nasıl bir yorumla karar verebildiniz?!!!

Hem konu sahibi arkadaşı kastetmiyorum,ama gerçekten kötü bir öğretmen de olabilir,her mesleği iyi yada kötü yapanlar olduğu gibi,sadece öğretmen olması sıfatı onun hiç eleştirilmemesini gerektirmez ,başbakan ,cumhurbaşkanları bile hergün eleşitirilirken ,yada eleştirildiğinde ''sizi sizi öğretmenlere laf edilmez,' gibi bir tavır sizce ne kadar mantıklı ?
:olmaz:

Haddini bilmek,edep,kaz beyin falan bunlar çok ağır hiç girmesem daha iyi.:kızgin::kızgın:

Son düzenleme:
belki ayni bransta oldugun arkadasin cok bilgili ama bunu aktaramiyor ogrencisine.oyle ogretmenlerde yok degil.aynisi sizin basiniza da gelecektir demek degil bu durum..dediginiz gibi sizin hataniz ogrenciniz sizden cekinsin diye sert gorunum vermissiniz.bastan onyargi olusturmussunuz ogrencide bakin ben zorum dersim zor gibisinden..cok hassas olmayin velileri idare etme yoluna gidin hatalariniz varsa gorun,ogrencide varsada bunu dile getirin.
bir suru cocuk ve hepsi ayri karakter ugrasmak zordur..haylaz ogrencide var,ogretmen olduguna inanmak zor olan ogretmenlerde var..velilerde bu yuzden belki daha titiz eskiden insanlar cocuklarinin odeviyle dersiyle ugrasmazdi fazla simdi daha bilincli insanlar..eger sizin yaptiginiz dogruysa ve bunu velilere aktarabiliyorsaniz sorun olacagini sanmam.

sizin gibilerin öğretmenlik mesleğini yapması yüzünden şimdiki nesil böyle yetişiyo eskidenmiş idealist öğretmenler na şartlar zorluklar altında çalışıyolarmış
bizim öğretmenlerimizde sizin gibiydiler hiç derslerinin hakkını vermeden okul bitirdik
insanların çoğuda bu yüzden öğretmen olmak istiyolar rahat meslek olarak düşünüyolar ama gerçekten hakkını vererek öğretmenlik yapılırsa ne kadar zor bi meslek olduğu anlaşılır

haydaaaaaaaaaaa
şimdi sizin ,çocuğunun defterine bakıp ,öğretmen hakkında yorum yapan kişilerden ne farkınız kaldı...siz nereden biliyorsunuz arkadaşın dersini anlatmadığını yada anlatmak istemediğini..sizin dediğiniz gibi öğretmenler olabilir ama bunlar azınlıktadır
sizde öğretmen olunda gidin özelde çalışın,devllette çalışın bakalım sizde sinir kalıyormu? doğru dürüst ders işleyebiliyormusunuz
ben adı ilçe ama aslında köy olan bir yerde 1 yıl öğretmenlik yaptım..bende canımdan bezdim..devlet okulu idi öğrencilerin hiçbişiden haberi yoktu...alışmışlar 7-8 zayıf ile geçmeye..8. sınıf öğrencisi daha türkçe konuşamazken ing öğretmeye çalışıyordum ona..öğrenciler ilgisiz ,okumak istemiyorlar ,abuk sabuk işlerle uğraşıyorlar,aileleri ilgisiz...bişiler vereyim diyorsunuz öğrenciye ama ondan da çaba gelmeli ama yok yok yok...mecbur olmasam giderdim oradan...ha ben elimden geleni yaptım yine ama her gün evime baş ağrısı ile giderdim ,bana yazık değilmi?
ben ne umutlarla gitmiştim oraya ama olmadı işte...

öğretmenlik bir karakter meselesi değil bence
yıllar geçtikçe tecrübeyle öğreniliyor
senin biraz da zamana ihtiyacın var canım
başlarda öğrencilerin her dediğine alınabiliyorsun
sonra anlıyorsun ki çocuğun her dediği dikkate alınmaz dersi kaynatmaya ya da dikkat çekmeye çalışabilir
sana benden bir tavsiye sınıfa ayetelkürsi okuyarak va abdestli gir
çocuklara çaktırmadan üfle bak nasıl dediklerini dinliyorlar
tecrübeyle sabittir

sonra anlıyorsun ki çocuğun her dediği dikkate alınmaz dersi kaynatmaya ya da dikkat çekmeye çalışabilir
tecrübeyle sabittir

bak bu konuda da haklısın..uzun yıllar öğretmenlik yapmış birisi , ben 10 yıl öğretmenlik yapmayan kişiye öğretmen demem dedi
başka ,uzun zaman öğretmenlik yapan kişide dedi ki , ilk zamanlar öğrencileri motor gibi görüyorsun ,bunu kafası neden çalışmıyor,neden öğrenmiyor ,ben anlatıyorum öğrenmeli mantığı ile bakıyorsun ama zaman geçtikçe onların dilinden anlıyorsun dedi

tecrübeyle sabittir

ben de deniyeceğim sağolasınn kaydirigubbakcemile5

canım streslı bır yapın olduğu belii
bir psıkatrisden yardım alabilirsin ama bu yardım ilaç şeklınde olmasın ilk başda
daha sakın olmaya duyduklarını duymayaya çalışmalısn
sonuçta sen işini yapıyorsun ve kendınden eminsen problem yok
daha sakın olmaya çalış vitamın desteğide alabilirsin stresini alır..

canım bak,
sanırım sorunlarının hem psikolojik,hem sosyolojik hem de karakteristik boyutu var.
sosyolojik açıdan eskiden öğretmenler padişah gbi sayılırmış,her dediği doğruymuş..vs. veliler bilinçlenip,eğitim seviyeleri yükselince öğretmenleri aşağılamaya başladılar..
toplumca her konuda işin cılkını çıkarmayı severiz ya..
öğretmene eleştirel gözle yaklaşmak,çocuğumuzu müdafa adına,onun eğtim hayatını kontrol altında tutmak ve bu bilince ermiş olmak çok güzel ama öğretmeni kırmak,aşağılamak,yermek velilerin haddi değil diye düşünüyorum.
bu noktadan bakınca sosyolojik açıdan üstlendiğiniz rol artık zor. öğretmenlik artık daha zor. keşke bu bilinçle seçseydiniz mesleğinizi..sizden haklısınız tabi,çok küçük yaşlarda meslek seçimi yapıyoruz.
karakteristik açıdan artık bu mesleği seçmek için çok sabırlı,çok özverili,kaya gibi sağlam olmak lazım. ayrıca siz özel yaşamınızı ve profesyonel yaşamınızı ayıramıyorsunuz. bana kızmayın. eleştirmezsem yapıcı olamam. kendi ağzınızla özel yaşamınızdaki sorunları işinize yansıttığınızı belirttiniz..
ayrıca "öğrenci milleti" kalıbınızdan da hiç hoşlanmadım ama öfkeyle yazdıgınızı düşündüğüm için es geçiyorum.
size tavsiyem salim kafayla düşünün; bu işin 2000lerdeki sosyal rolu bana uygun mu(ömrünüz boyunca haklı da olsanız veliler tarafından eleştirileceksiniz,özel sektörde nasıl hiyerarşi varsa,haksız yere yönetici elemanı azarlıyorsa,bu da öyle bir durum,kabullenmezseniz,kendinizi üzersiniz)
karakteristik açıdan bu meslek bana uygun mu? gerçekten dayanıklı,sabırlı,özverili,minik yüreklere karşı sevgi dolu muyum yoksa onlar gerçekten alt tarafı "öğrenci milleti"mi benim gözümde diye??
bence bu soruların cevapları ışığında daha yol yakınken,meslek değiştirin,kendinize uygun mesleğe geçiş yapmayı deneyin.branşınız ne bilmıyorum ama.
önerim bu ülke koşullarında zor biliyorum ama başka çareniz yok gibi..

Back
X