Ben biliyorum o tanık olduğunuz kız tipini.
Hani şu sevgililerinin aldığı en iyi ihtimal düşük ayar gümüş -ki genellikle 10 tl lik bijuteri işi olur- yüzükleri gerçek nişan yüzüğü zannedenler.
Biz hangi üniversiteyi tutturursak yurt dışı programlarından yararlanır dünyayı görürüz diye plan yaparken onlar gelinliklerinin ne kadar kabarık olması gerektigini planlarlardı. Balayında nereye gidecekler, kayınvalidesine yakın mı oturacaklar uzak mı? 17 yaş icin tam da yapılması gereken planlar bunlar ya zaten.
Biz de istisna istisna kariyer falan planlardık işte. Gezerdik, eğlenirdik, lise dostluklarının tadını çıkarırdık, manyak gibi sınavlara hazırlanır,sevgililerimizle bi liseli nasıl takılırsa öyle takılırdık.
Ama sizin bahsettiginiz 200 ögrenciden 190 ı (gerci bizde parmakla sayılacak kadar azlardı) cooktaan büyük resmi görmüş, erkenden kafesledikleri (asla bana ait bir söz degildir bizzat sahibinden) serserileri nikah masasına oturtacakları günün planını yaparlardı. Sevgililerinin merkezinde dönen şahanee bi hayatları vardı, sevgililerinin gık dedigi kız erkek fark etmeksizin herkesle görüsmeyi keserlerdi falan. Dostsuz, gelecek plansız, yetersiz bi şekilde mezun oldular ama biz nasıl kıskanırdık nasıl özenirdik anlatamam, ne de olsa evlenilecek bi erkekleri var elinde, ne ulvi ne yüce ne büyük bi olay.
Hani üstüne 5 sene geçmemiş olsa, sonlarını bilmesem neeeyse. Benzemek istediginiz kız tipi buysa anne babanıza kolaylıklar dilemek dısında yapacak pek bi sey kalmıyor bize. Özgür iradenize bütünüyle saygı duyup istisna hayatıma geri dönüyorum.