• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün aşağılanmaktan,küfür yemekten bıktımm!!

Annem şimdiden söylüyor ilerde elden ayaktan düşersem benim oğlum bana bakar diyor.Zaman zaman zaman... bi geçip gitse gerçekten öyle mi olacak çok merak ediyorumm..

canım oyle dıyenlerı çok gördük biz, başarılı oğullarına aşırı güvenenleri, oğulları evlenınce oyle bir elin kızına denk geliyorlar ki, ne hastalık ne sağlıklarında kendi oğullarının evine adım bile atamıyorlar, çekiniyorlar. sonra da kızlarının kıymetını anlayıp ona sıgınıyorlar, kız merhametlıyse başlarına kakmıyor ama iş işten geçiyor yani. eden bulur merk etme. sen siz kendınıze bakın, hiçbir şeye, hiç kimseye güvenmeyin, Allah bilir ileride ne olacagını de. kardeşinin yaşı küçük oldugu için saçma laflar edebılır ama ailenin oyle davranmaması gerek evet. canım yurtdışı tavsıye etmem. puanına göre iyi bir şehir olur umarım, ankara istanbul izmir gibi, evden bir adım atsan gurbet olur zaten, arada bir ugrarsın bayramlarda falan, yogunum ders calısıyorum dersin. kütüphane dershane falan varsa orada ders calış, ev ortamından uzaklaşmaya calış. sadece dersine odaklan. ailenin yaptıklarının yanlışlıgı ortada, sakın kendini yargılama degersız hıssetme bu konuda. sabret az kaldı canım:)

canım oyle dıyenlerı çok gördük biz, başarılı oğullarına aşırı güvenenleri, oğulları evlenınce oyle bir elin kızına denk geliyorlar ki, ne hastalık ne sağlıklarında kendi oğullarının evine adım bile atamıyorlar, çekiniyorlar. sonra da kızlarının kıymetını anlayıp ona sıgınıyorlar, kız merhametlıyse başlarına kakmıyor ama iş işten geçiyor yani. eden bulur merk etme. sen siz kendınıze bakın, hiçbir şeye, hiç kimseye güvenmeyin, Allah bilir ileride ne olacagını de. kardeşinin yaşı küçük oldugu için saçma laflar edebılır ama ailenin oyle davranmaması gerek evet. canım yurtdışı tavsıye etmem. puanına göre iyi bir şehir olur umarım, ankara istanbul izmir gibi, evden bir adım atsan gurbet olur zaten, arada bir ugrarsın bayramlarda falan, yogunum ders calısıyorum dersin. kütüphane dershane falan varsa orada ders calış, ev ortamından uzaklaşmaya calış. sadece dersine odaklan. ailenin yaptıklarının yanlışlıgı ortada, sakın kendini yargılama degersız hıssetme bu konuda. sabret az kaldı canım:)

Canım ben zaten liseyi yatılıda okudum yaşadığım şehre yakındı ama farklı şehir çok nadir eve gelrdim( 15 tatil ve yaz tatilleri hariç) evdeyken kimse yüüzüme bakmazdı o yüzden üniversiteye gittğimde başıma gelecekleri az çok tahmin edebiliyorum

il dışında bi üniversiteye giderseniz maddi açıdan destek verirler mi?

eğer öyleyse gidin, kurtulun

Size cözüm olabilecek seyleri yaziyorum, eger imkaniniz varsa bir psikologla
görüsün. Bizim sizi okumaktan ve fikirlerimizi yazmaktan öte bir yardimimiz dokunmuyor maalesef.
Allah yardim etsin size, umarim istediginiz bir bölümü kazanirsiniz.

Çok tşk ederim kendimi rahatlamış hissediyorum sizlere anlatma iyi geldi

görüsün. Bizim sizi okumaktan ve fikirlerimizi yazmaktan öte bir yardimimiz dokunmuyor maalesef.

il dışında bi üniversiteye giderseniz maddi açıdan destek verirler mi?

eğer öyleyse gidin, kurtulun

Çok tşk ederim benim şimdi tek temennim üniversiteyi kazanmak.
Evlenmeyi hiç istemiyorum da düşünmüyorumda anneme canımı yaktığını söylediğimde diyorki ilerde evlen kayınvaliden olunca beni çok ararsın sen o sana benim yaptıklarımın bin katını yapar diyo.
Allah biliyoya arada da içimden geçiriyorum Allahım ilerde evlenirsem annemin anlattığı gibi değilde tam tersi olsun hatta onda görmedğim anne sevgisini evlenince görüyüm diyorum ...

elin oğlunun annesi farklı davransa yıne anlayabılırım belki, öz annesı degıl sonucta,ama öz anne nıye başka annelerle kıyaslıyormuş kendini, saçmalık. kendi ailesinden bu şekılde gormuş belki de annen, o da onun suçu degıl ama memnun olmadıgı bır durumu kendı evlatlarına devam ettırmemesı gerekırdı. çogu kaynanaların gelınlere yaptıkları da zamanında kendı kaynanalarından çektikleri ve ben kaynanamdan çektım, benım gelin de benden çeksin dıye bir öç alma mekanizması degıl mıdır. senın annen de kendi annesinden çekti belkı de ilginç bir şekilde ve sana uyguluyor şimdi aynı şeyleri, insan aileden nasıl görürse oyle oluyor ıster ıstemez, olaydan ders çıkarıp mantıklı düşünmedikce... baban daha anlayışlı duruyor sanki, ona belli et tepkini canım benim. eger o da anlamazsa muhatap olma, ye iç derslerine bak, arada arkadaslarınla görüş, paylaş. türkiyede bir yeri yaz diyorum ısrarla, ankara istanbul izmir büyükşehirleri yaz, pişman olmazsın.her şey gönlunce olsun.

elin oğlunun annesi farklı davransa yıne anlayabılırım belki, öz annesı degıl sonucta,ama öz anne nıye başka annelerle kıyaslıyormuş kendini, saçmalık. kendi ailesinden bu şekılde gormuş belki de annen, o da onun suçu degıl ama memnun olmadıgı bır durumu kendı evlatlarına devam ettırmemesı gerekırdı. çogu kaynanaların gelınlere yaptıkları da zamanında kendı kaynanalarından çektikleri ve ben kaynanamdan çektım, benım gelin de benden çeksin dıye bir öç alma mekanizması degıl mıdır. senın annen de kendi annesinden çekti belkı de ilginç bir şekilde ve sana uyguluyor şimdi aynı şeyleri, insan aileden nasıl görürse oyle oluyor ıster ıstemez, olaydan ders çıkarıp mantıklı düşünmedikce... baban daha anlayışlı duruyor sanki, ona belli et tepkini canım benim. eger o da anlamazsa muhatap olma, ye iç derslerine bak, arada arkadaslarınla görüş, paylaş. türkiyede bir yeri yaz diyorum ısrarla, ankara istanbul izmir büyükşehirleri yaz, pişman olmazsın.her şey gönlunce olsun.

tşk ederim ama babamda anneme göre daha ılımlı ama onada annem gaz verince babamda aynı oluyor..

Yaa ne aileler var!Annenin ciddi bir tedaviye ihtiyacı var.Ne yaptığının farkında değil. Herkesin söylediği gibi üniversite senin kurtuluşun olur. part-time bir iş bulursun ne maddi ne manevi bağımlılığın kalmaz. Üniversitede rahat olursun, hayatta tek olmak güzeldir,boş ver kimseye de özenme.Hele hele saçma düşünceleri çıkart aklından, Allah yardımcın olsun..En azından nasıl anne olmaman gerektiğini biliyorsun.

Emin ol,ileride oğulları onların yüzüne bakmayacak,seni arayacaklar sana sığınacaklar göreceksin. Ananemin de en küçük oğlu kıymetlisiydi,sonra dayım öyle bir kadınla evlendi ki değil evine gitmek torunlarını bile zor gördü(tabi ananem bu kadar katı değildi)..

Kardeşler arasında böyle çekişmeler olur diyelim de,annenize ,babanıza ne oluyor anlamadım?Bu şekilde sizi motive edemezler,bilakis küstürürler.://

Yaa ne aileler var!Annenin ciddi bir tedaviye ihtiyacı var.Ne yaptığının farkında değil. Herkesin söylediği gibi üniversite senin kurtuluşun olur. part-time bir iş bulursun ne maddi ne manevi bağımlılığın kalmaz. Üniversitede rahat olursun, hayatta tek olmak güzeldir,boş ver kimseye de özenme.Hele hele saçma düşünceleri çıkart aklından, Allah yardımcın olsun..En azından nasıl anne olmaman gerektiğini biliyorsun.

Emin ol,ileride oğulları onların yüzüne bakmayacak,seni arayacaklar sana sığınacaklar göreceksin. Ananemin de en küçük oğlu kıymetlisiydi,sonra dayım öyle bir kadınla evlendi ki değil evine gitmek torunlarını bile zor gördü(tabi ananem bu kadar katı değildi)..

tşk ederim size.sizinde dediğiniz gibi 18 yaşındayım ama ilerde nasıl anne olunmaz bunu öğrendim şimdiden sınava az kaldı canımı dişime takıcam çalışıcam ..

Kardeşler arasında böyle çekişmeler olur diyelim de,annenize ,babanıza ne oluyor anlamadım?Bu şekilde sizi motive edemezler,bilakis küstürürler.://

o çekişmeyei yapan başta annem zaten .. motiveyi bırakın ben artık öylesine doğduğumu düşünüyorum annem sayesinde

tşk ederim ama babamda anneme göre daha ılımlı ama onada annem gaz verince babamda aynı oluyor..

baban da karısının lafına gidiyormuş, erkek kardeşin de aynı gördüğünü yapar, ileride fena bir karısı olup onun lafına gider, sizinkiler görür o zaman hanyayı konyayı... sen babanla konuşmayı dene, gercekten bazen hıç anlamaz diyip önyargılı oldugumuz konularda şaşırtıcı şekilde destek görebılıyoruz. sen yıne de konuş babanla dıyorum. mesela kadın erkek eşitliğine ilişkin genel bir konu da acarak yapabılırsın bunu. google'dan bul, testte kadın erkek eşitliğine ilişkin şöyle bir paragraf vardı falan dıye uydur, ben de hak veriyorum falan dıye genel bır konu aç bakalım,tepkisi nasıl olacak,sonra da özele dogru ınersın duruma göre..

tşk ederim size.sizinde dediğiniz gibi 18 yaşındayım ama ilerde nasıl anne olunmaz bunu öğrendim şimdiden sınava az kaldı canımı dişime takıcam çalışıcam ..

Keşke elimizden daha fazlası gelse..Ama sen kendine güven ve kendine değer ver,kötü hissettiğin her an burada paylaş,iyi gelir,elimizden geldiğince destek oluruz,en azından kendi adıma ben olurum :) daha 18 yaşındasın :) üniversiteye başla 20 li yaşlarında fırtına gibi esersin valla :)) :10:

Onemli Olan insanlik ,insanin kalbinin dogru olmasi ... Sana bu derecede davraniolarsa kusura bakmayin ama Bence onlarin kalbi kotu... Kendinizi ona inandirmayin ,Allah herkesi ove ove yaratmistir...

Bu seni daha çok hırslandırmalı....

Olumlamalar var,netten bulabilirsin.
Kendine güzel bir olumlama seç veya örneklere göre kendin yaz.
Evdekilerle fazla diyaloğa girmeden sadece hedefine odaklan.

gamzeda, anneniz, babanızın iki kardeş tartışırken araya girip müdahale etmesi, üstelik bu şekilde çok yanlış ve kırıcı kabul ediyorum.

Kardeşinizin yaptığını zaten konuşmak bile istemiyorum..

Dur denilmediği için kendine olan saygısını bile yitirmiş, çocuk daha diye geçiştirmek istemiyorum.

Kardeşiniz böyle deyince siz karşı durduğunuzda elinize üzülmenizden başka birşey kalmıyor.

BU YUZDEN bu şekilde konuştuğu zaman asla cevap vermeyin..Muhattap olmayın.

Anneniz bu şekilde konuşunca sinirlenmeden ''bu yaptığın çok kırıcı'' deyip gidin odanıza.

Yarın ölmeyi değilde sınavı hayırlısıyla kazanmayı dileyin hergun.

Sizin önünüzde koskocaman bir gelecek var inşaallah.

Unutmayın ki sınav puanının zekayla zerre kadar ilgisi yok.

Çok ünlü düşünürlerin, mucitlerin hayatlarını incelemenizi öneririm.

Ailenizden çok uzağa gitmek için istemediğiniz bir bölüme, şehre odaklanmayın..

Sadece çalışın, gerisi gelecektir.

Back
X