Her istek bir kahır mıdır?...

FirtinaninKizcesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
4.983
27
156
Konya
Bir bilge her istek bir kahırdır demiş. Bu kelimeyi çok düşündüm. Başta bana oldukça olumsuz bir şartlama gibi geldi. Ancak hayatımı ve isteklerimi tek tek gözden geçirdiğimde gördüm ki; gerçekten benim için her istek bir kahır olmuş.

Mesela kendim için kariyer istemiştim. Yönetici olmalıydım. Bunu elde etmek için yıllarca çalıştım. Oldum da… Çok istediğim bu etiketi elde edince hayatımın daha mutlu olacağını düşünmüştüm. Hiç de öyle olmuyormuş.mesala sorumluluklarımdaha çok arttı. Peki ama yanlış olan neydi? İsteklerimi kahrım yapan gerçek neydi? Cevap çok basitmiş. Meğer ben gerçekten yöneticişiğin kendisini istemezmişim. Meğer ben bunu kendim için istemezmişim. Yönetici olmalıymışım çünkü böylece daha çok sözüm dinlenecekmiş, maaşım artacakmış, hiç kimse bana emredemeyecekmiş VS....

Demekki ben mutluluğu isterken korkularıda istemiştim. Bugün artık çok iyi biliyorum, her istek bir kahırdır. işin tek maddi açıdan düşünülmemeli mesala evlilik istiyoruz yada başka başka şeyler... Eğer isteklerimize kayırsız ve şartsız bağlandıysak. Ne olursa olsun olmalı diyorsak!… İşte bu kocaman bir kahırdır. Neden mi? Çünkü dışımızda gördüğünüz hiç bir şey içimizdeki bizi daha değerli kılamazmış. Ev, araba, makam, çevre… Hiç biri bizim önümüze geçip bizi daha değerli kılamaz. Çünkü inatla illa da olsun dediğimiz bir istek bizi kendine esir ediyormuş.

Bana göre artık her istek bir kahır oldu. Peki ama siz ne dersiniz buduruma.hiçmi bir şey istemeyeceğiz artık yada sadece ben böyle düşündüğüm için hiçmi bir şey istemeyeceğim...
ama bu durum sonucundada öğrenilmiş çaresizlik olayını karşımıza getiriyor.
bu durumda siz ne düşünürsünüz. :kahve:

Kahır lafı aslında yanlış gibi geldi bana...
ısteklerime ulaşmaya çalışmak neden kahır olsun bana, sonucunda dileğimin gerçekleşeceğini düşünerek çabalamak aslında azimdir bana göre...
Bir sefanın öncesinde cefa çekmezsek eğer yaşamımızdaki değerleri bilemeyiz...

ınsanın yaşantısında gerçekleştirmek istediği bir tutkusunun olması benim için çok önemli,hedefin için çabalamak insanı daha çok hayata bağlar..Sadece içimizdeki duygular,düşüncelerimiz yetmez ki mutlu olmaya..Arzularda olmalı insanlığımızı geliştirmek de..Birinden biri eksik olursa hayat tatsızlaşır..

bence bu hayatın bir kanunu..
kucuk bir çocugu ele alalım yuruyememıstır daha ama yurumek için heves eder emekler vs.. ama bilmezkı bi yurumeye baslasın kımse onu daha kucagına almaz artık yurumeyı ögrendıgı için..
yanı bu istemekle kahır zincirleme etkıdır.. bırbırlerını tetıkler mutlaka.. kahır su yonden sanırım.. istediğimiz seyın gerceklesmesıyle olusan sorumlulugun verdigi yuku yerı geldiğinde bizim kaldıramamamızdır..

kısaca bu olgu..bizim bebeklıkten ve ölunceye kadar olacak bir süreçtir..

birtek caresızlık cumlenıze katılmıyorum.. cunku genelleme yapılmaksızın bazen caresızlıkler asıl cozumun kaynagıdır.. ve belkı caresız kalmasaydık cozumlerıde bulup ilerleyemezdık.. hem kişisel hemde millet ,ülke,dünya olarak..

ınsanlar hayatları boyunca birçok şey isterler. Para isterler, şöhret isterler, mal mülk, kariyer isterler.. kısacası istekler hiç bitmez. Ama her birinin de sorumlulukları vardır. Buna kahır demeyelim de sorumluluk diyelim bence.. Sen kariyer istemişsin elde etmişsin. Bu büyük başarı. Ama her başarı yanında bir kat daha sorumluluk getirir.. ınsanlar birşeyi istemeden önce bunun bana ne getirisi olur ne götürür diye analizini yapmalı.. Eğer artılarını ve eksilerini kabul ediyorsan öyle yola baş konmalı.. Aksi taktirde böyle sorunlarla karşı karşıya geliriz. Ama şu da bir gerçek ki bu dünyada basit sorunsuz hiç birşey yok.. Halimize şükretmeli ve sorunlarla başedebilmeliyiz. Güçlü olmalıyız yoksa her güçlük bizi yıkar geçer..

Bence her istek, bir bedeldir kahır değildir. Bedel maddesel anlamda da ödenir, maneviyat ile de ödenir. Çok istediğimiz bir şeyi satın alırken, maddesel anlamda ''para'' diye nitelendirdiğimiz bir bedel öderiz. Çok sevdiğimiz biri ile hayatımızı birleştireceğimiz zaman, ona sadık kalır, onun eksik yanlarını tamamlamaya çalışırız. Bu da bir bedeldir. Bunun dışında, bir çocuk isteriz, bedellerine annelik vasfı olarak seve seve katlanacağımızı biliriz. Bu örnekleri saymakla çoğaltabiliriz aslında.

Bence her istek, bir bedeldir kahır değildir. Bedel maddesel anlamda da ödenir, maneviyat ile de ödenir. Çok istediğimiz bir şeyi satın alırken, maddesel anlamda ''para'' diye nitelendirdiğimiz bir bedel öderiz. Çok sevdiğimiz biri ile hayatımızı birleştireceğimiz zaman, ona sadık kalır, onun eksik yanlarını tamamlamaya çalışırız. Bu da bir bedeldir. Bunun dışında, bir çocuk isteriz, bedellerine annelik vasfı olarak seve seve katlanacağımızı biliriz. Bu örnekleri saymakla çoğaltabiliriz aslında.

sana katılıorum canım.banada kahır yanlış kelime gibi geldi.sadece hedefimize ulaşmak için ödediğimiz bedeller wardır

aslında istekleri kahır olarak görmesek bence......

sadece istedigimize ulaşınca.....sorumlulugu artınca belki üstesinden gelememek yada başaramamaktan bir şekilde korkmak diyelim..........

yada istedigimize ulaşınca........yetinmeyip begenmeyip dahada fazlasını istememiz belkide mutsuz olmamıza yada kahretmemize etken........

yada istedigimize ulaşmak için çaba harcayıp emek verip yılarımızıda verip amaçımıza ulaşınca .....ulaştıgımız şeyin bir anlamının olmadıgını görmek......kahrediyor.....

beklide........bir türlü mutlu olmasını beceremiyor ve elimizdekilerle yetinemiyoruz........ve herşeye istelre hayallere kahreder oluyoruz......

şükrü bilmiyoruz......

Back
X