Evet kesinlikle olmalı, meslek ne olur önemli değil, hayat insana neler çıkarır bilinmez ama şu sözü duyduğumdan beri ( Kaderinizi bir erkeğin merhametine bırakmayın ) her kadın mutsuz olduğu yerden gidebilmeli ve bunun için donanımlı olmalı diye düşünüyorum. Bunu yaşayarak öğrenmek zorunda kaldığım için kesinlikle tereddütsüz evet diyorum . Tabi önce her kadın özgüvenli olmalı, korkmadan konforunu bozabilmeli göze alabilmeli.5 yıl kötü geçen bir evlilikte ayrılıp ailemin yanına geldiğimde bir mesleğim yoktu ve toparlanması zaman aldı. 1 yıl sonra en küçük yerden işe başladım, ama hedeflerim vardı , kimseye ihtiyaç duymadan ayakta kalabilmek istiyordum artık hayatta. Asgari ücretle telekominikasyon sektöründe bol mesaili zor bir işti ama pes etmedim, 1 yıl sonunda 30 kişinin başına yönetici oldum, oradan çıkıp farklı yere yönetici olarak gittim. Oradan başka bir yere gidip tekrar yönetici olana dek çalıştım . Bugün Allahın izniyle gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmuyorum, Rabbim sağlık verdiği sürece çalışmaya da devam ederim . 2. Evliliğimi yaptığımda tek bir işim varken şuan hem kendi perde mağazamı işletiyorum hemde özel bir firmaya finansal işlerin mutabakatı için uzaktan çalışıyorum . Finansal özgürlük illa da kötü giden şeyler için gerekli değil. Bu hayatta birşeyleri de ben başarıyorum duygusu da çok kıymetli ve kadına güç veriyor . Rabbim izin verirse şuan 5 haftalık gebeyim, son ayda işin bırakıp doğum sonrası 6. Ayda mağazama geri dönmeyi planladım bile :) çokmu paraya ihtiyacım var dersen hayır . Ama bir amaç varken yaşamak daha keyifli inan bana . İnsan beyni bir işle meşgul değilken evhama ve pskilojik yıkıntılara daha yatkın oluyor .