Her lafa bir yorum - İçdöküş

TheSweetWitch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2022
2.044
1.637
63
Bu bir içdöküş yazısıdır..
30'a merdiven dayamış, çevresinde genel olarak her zaman yaşına göre olgun görülen biriyim. Çok fazla okurum. Hal böyle olunca "TheSweetWitch kesin biliyordur, ona soralım" durumunu sık sık yaşarım. Örneğin çocuk fikrim bile yokken doğum yapmış arkadaşlarım bir sorunla karşılaştığında hatta çocuğu hastalandığında bile fikrimi alırlardı. Bir ürün ararlar "TheSweetWitch kesin bulur" , online sipariş vereceklerdir (bilinmedik bir sayfadan) "TheSweetWitch güvenilir mi değil mi kesin anlar".. Bu gibi örnekleri çok fazla çoğaltabilirim.
Gel gelelim son 6 aydır çevremdeki birkaç kişinin 180° değiştiğini gözlemliyorum. Hamileliğimle ilgili sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi yorumlar, almak istediğim içeriğini falan araştırdığım ürünleri kötülemeler, çocuk bakımı ile ilgili fikirlerimi aşağılamalar... Üstelik bunu sanki kasten ağzımdan çıkan her şey için ve ben fikirlerini bile sormadığım halde yapıyorlar.
Başlarda hamilelik durumu, hormonlar falan acaba ben mi yanlış anlıyorum, çok mu abartıyorum falan diye düşünüyordum. Ancak bu durumdan rahatsız olduğumu güzellikle dile getirmiş olmama rağmen sanki 1ken 10 oldu. Artık gerçekten her şeye ama her şeye böyle tepkiler alıyorum. Çocuğumun isminden tutun (ki ismine eşim karar verdi, senelerdir dile getiriyorduk) yediğime, içtiğime, giydiğime, oturmama, kalkmama...
Anksiyete geçmişi olan ve pekçok sebepten tahammül seviyesi düşük biriyim. Durup durup onlara patlayamadığım için eşime patlıyorum. Güzellikle dile getirmek işe yaramadı, hehe diyerek geçmek çare olmuyor, çirkefleşebileceğim insanlar değiller 🙈 Hal böyle olunca doğum sonrasından ekstra korkmaya başladım...

Görüşmeseniz bu insanlarla daha rahat olur sizin için. Daha iyi insanlar ile arkadaşlik kurun. Bebeğinizin sağlıkla doğması duasıyla 💚

Bu konuyu siz açmasanız ben açacaktım. İki gün önce beni arayıp “sakın normal doğurma, ben sezeryan doğurdum sen de öyle doğur bak” diyen oldu. Doğuma kadar birinin kafasını patlatacağım gerçekten. Ben genellikle “hayır bana göre bu çok güzel, bunu yapacağım, bu ismi koyacağım” bu gibi şeylerle geçiştiriyorum ama sinir olmamak elde değil maalesef. Ters tepki versen biz senin iyiliğin için söylüyoruz derler. Doğuma kadar böyle insanlarla görüşmeyi en aza indirmeyi planlıyorum akıl sağlığım için.

Söyleyebilirler.
Takmayın.
İçinden belki gerçekten işinize yarayan bilgiler vardır.
Olaya böyle bakarsanız tepkileriniz çok sert olmaz.

Gebelik de bebek büyütmek de tamamen kendine özgü bir süreç.
Elbette çok akıl veren olacak.
Aklınızın bir kenarına yazmakta fayda var.
Yabana attığımız cümleler bazen gerçekten ihtiyaç oluyor.

Görüşmeseniz bu insanlarla daha rahat olur sizin için. Daha iyi insanlar ile arkadaşlik kurun. Bebeğinizin sağlıkla doğması duasıyla 💚

Mesela biri benim ablam diğeri eşimin ablası falan gibi insanlar 🙈
Yani evet hayatımdan insan da çıkarırım (anne babamla bile görüşmüyorum) ama cidden artık çevremde insan kalmayacak bu gidişle

Bu konuyu siz açmasanız ben açacaktım. İki gün önce beni arayıp “sakın normal doğurma, ben sezeryan doğurdum sen de öyle doğur bak” diyen oldu. Doğuma kadar birinin kafasını patlatacağım gerçekten. Ben genellikle “hayır bana göre bu çok güzel, bunu yapacağım, bu ismi koyacağım” bu gibi şeylerle geçiştiriyorum ama sinir olmamak elde değil maalesef. Ters tepki versen biz senin iyiliğin için söylüyoruz derler. Doğuma kadar böyle insanlarla görüşmeyi en aza indirmeyi planlıyorum akıl sağlığım için.

Gerçekten sorulmadan akıl verilmeye çalışılması kadar saçma bir şey yok. Yani herkesin hayat görüşü, tecrübesi, kişiliği farklı. Ben zaten ihtiyaç duyduğum zaman soruyorum. Sormuyorsam sus yani değil mi 🙄🙄

Sallamayin ben bana ye ye kilo al bebekte alsın diyen oldukça başka tarafa bakıyorum
Sallamadigim anlaşılıyor iyi oluyor oh, bozuluyor suratı hemen 😅izliyorum yan yan

Sizce neden böyle oldu?

Acaba her şeye mi fikir beyan ediyordunuz? Sıkıcı mı geliyor artık tavırlarınız.

Belki sizde çok farkında olmadan öyle davraniyordunuz şimdi siz hamile kalınca onlarda size yapıyor.

Asla... Her şeyi kabul edebilirim ama bu konuda çok titizim. Çünkü kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi asla başkasına yapmam.
Hatta bana bir şey sorulduğunda bile fikrimi söylerken kurduğum cümleleri dikkatli geçerim. Belki onun düşüncesine ters bir fikrim vardır ve boşu boşuna kırmayayım diye.
Hani vardır ya "bu elbise nasıl?" dersiniz ve dost acı söyler kalıbına sığınarak "iğrenç" derler. Öyle biri de olmadım hiç. Hani biri bıçağı ters tutar ve elini keseceğini bilirsiniz ama yine susarsınız ya tam olarak öyle bir tipim maalesef. Zaten ben bu kadar hassas davranırken aynı hassasiyeti göremediğim için sorun yaşıyorum 😔

Gerçekten sorulmadan akıl verilmeye çalışılması kadar saçma bir şey yok. Yani herkesin hayat görüşü, tecrübesi, kişiliği farklı. Ben zaten ihtiyaç duyduğum zaman soruyorum. Sormuyorsam sus yani değil mi 🙄🙄
Ben emzik alıyorum diye ablam mesela niye emzik aliyosun anne bebek bağı guclensin emzir yani, ne emziği dedi
Halbuki atistirmaci bebek olmamasi için emzik vermemiz gerekiyor boş atıp iki okuduğum şeyle yetinip de bu kararı almıyorum ben.. ki aladabilirim nefes almak isteyebilirim

Epidural için doktorda bı soru sordum
Ablam da doktor(psikiyatrist)
hemen epidural kötü tü kaka yaptı 🤷
Bebeği üç aylıkken ayircaz ama bunu ortalık yerde konusmuyorduk, eşim kamerayı alalım filan bebek odasına deyince kayınvalidem bebegin odasını ayırmak mi, şimdi öyle diyosunuz ama ayiramazsiniz uyku tatlı gelecek, ayırmak doğru değil hem dedi 😂
Diğer ablam normal doğum mu yapacaksın inanamiyorum şaka mı, çok korkunç tiksinc iğrenç, bence sezaryen ol nasıl normal doğum yapacaksın dedi

Kimseye de fikrini sormuyorum atlıyor herkes sizinkiler gibi 😂😂😂😂

Yeni nesil annelerin en büyük problemi dışardan gelen her uyarıdan rahatsız olup her fikre karşı çıkmaları, eski nesile kulak tıkamaları ve en iyi bildiklerini düşünmeleri bence.

Söyleyebilirler.
Takmayın.
İçinden belki gerçekten işinize yarayan bilgiler vardır.
Olaya böyle bakarsanız tepkileriniz çok sert olmaz.

Gebelik de bebek büyütmek de tamamen kendine özgü bir süreç.
Elbette çok akıl veren olacak.
Aklınızın bir kenarına yazmakta fayda var.
Yabana attığımız cümleler bazen gerçekten ihtiyaç oluyor.

Kayınvalidem de kendince fikirlerini söyler mesela ama ondan rahatsız olmuyorum. Çünkü içinde belki işime yarayacak bir şey çıkar diye dinliyorum.
Benim bahsettiğim olay çok başka bir şey.

- İsmine karar verdiniz mi?
- Evet, X (eşim) yıllardır ***** istiyor zaten..
- Hmmm bilemedim ki.. Sevmedim!

Tarzı bir diyalog mesela.

Bir şey almışımdır, kargo gelmiştir.
- Aaa ne aldın?
Gösteririm..
- Ayyy çocuğa bunu mu giydireceksin? Hııı bu marka çok kötü yaaa (çocuğu falan yok asla denememiş) Bunu asla kullanma bak sakın!!

Gibi gibi...

Sallamayin ben bana ye ye kilo al bebekte alsın diyen oldukça başka tarafa bakıyorum
Sallamadigim anlaşılıyor iyi oluyor oh, bozuluyor suratı hemen 😅izliyorum yan yan

Genel olark ben de öyle davranıyorum ama bazı konular da sustukça şişiyorum. Yani mesela "sanane benim çocuğumun adından, sen beğen diye koymadım" demek istiyorum 🙈

Neden gorusmuyorsunuz 😔

Çok çok uzun hikaye ama genel olarak psikolojik baskı ve psikolojik şiddet. Beraberinde gelen anksiyete krizleri. Ağır depresyon.. onları değiştirmeyi başaramayınca uzak kalmayı seçtim

Birde şimdi iyi günlerin sen daha doğurunca göreceksinciler var. İnsanın moralini bozmak için programlanmış gibiler. Bu daha fragman bence, doğumdan sonra daha cinnet geçirtici fikirlerle gelecek ruh emiciler
Ne kadar kilo alırsan, bebek o kadar sağlıklı olacak sanıyorlar 😂

Birde şimdi iyi günlerin sen daha doğurunca göreceksinciler var. İnsanın moralini bozmak için programlanmış gibiler. Bu daha fragman bence, doğumdan sonra daha cinnet geçirtici fikirlerle gelecek ruh emiciler

Ne kadar kilo alırsan, bebek o kadar sağlıklı olacak sanıyorlar 😂
Bide bebeğin kilosu annesinin tüketimiyle alakalı da değil, sizde biliyorsunuzdur

bilmeyebilirler ama Anlatiyosunuz anlamıyorlar da

Ben emzik alıyorum diye ablam mesela niye emzik aliyosun anne bebek bağı guclensin emzir yani, ne emziği dedi
Halbuki atistirmaci bebek olmamasi için emzik vermemiz gerekiyor boş atıp iki okuduğum şeyle yetinip de bu kararı almıyorum ben.. ki aladabilirim nefes almak isteyebilirim

Epidural için doktorda bı soru sordum
Ablam da doktor(psikiyatrist)
hemen epidural kötü tü kaka yaptı 🤷
Bebeği üç aylıkken ayircaz ama bunu ortalık yerde konusmuyorduk, eşim kamerayı alalım filan bebek odasına deyince kayınvalidem bebegin odasını ayırmak mi, şimdi öyle diyosunuz ama ayiramazsiniz uyku tatlı gelecek, ayırmak doğru değil hem dedi 😂
Diğer ablam normal doğum mu yapacaksın inanamiyorum şaka mı, çok korkunç tiksinc iğrenç, bence sezaryen ol nasıl normal doğum yapacaksın dedi

Kimseye de fikrini sormuyorum atlıyor herkes sizinkiler gibi 😂😂😂😂

Bizde de biberon için aynı muhabbet döndü 🙈
Eşimin ablası tesadüfen alışveriş listemi gördü. Nasip olursa mama vermek istemiyorum ama hani sağdığım sütleri vs vermek için ya da olur da eşime falan bırakmam gerekir 1-2 saatliğine işim garanti olsun diye biberon almak istiyorum şimdiden. Malum bir de her gün fiyatlar artıyor, indirimde yakalar alırım. Kurduğu cümle "Aaaaa ASLA biberon almıyoruzz, sakınnnnn!" Neye uğradığımı şaşırdım 🤣 Sütün gelmezse hemşireler memeni sıka sıka getirir dedi mesela 🙈
Nörolojik bir rahatsızlığım var. Doktorumla detayları görüştük, şuan doğum şekli net değil. "Ayyy zaten sen sezeryan olacaksın.." Pardon da doktordan daha mı iyi biliyorsun 🤯

Back
X