Her merkezde blastokist transferi yapılmıyor mu?

feraye55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2007
398
0
96
Ankara
Arkadaşlar her merkezde blastokist transferi yapılmıyor mu?
Transferin hangi gün olacağına kim karar veriyor, sadece dr mu? Hastanın isteği göz önüne alınıyor mu?
Blastokist transferi için özel laborutavr koşulları ve özel solüsyon gerekiyormuş, her merkezde yok mu acaba?
Bi de dondruma işlemi 1. veya 5.gün yapılır diye biliyorum..5.güne kadar saklayacak koşul yoksa dondurma nasıl yapılacak? Yardım arkadaşlar...

Şu nedenle soruyorum: bana direk 3.gün transfer dendi, blastokisti sordum, hayır 3.gün olacak dendi...Açıklayıcı cevap alamadım...benneyaptımki

canım her merkezde yapılıyormu bilmiyorum. ama emriyoların durumuna göre karar veriyor doktorlar. benim tranferim 5. gün olmuştu ama tutmadı. aynı merkezde başka bir arkadaşınkide 3. gün olmuştu o şimdi hamile hemde ikizleri olacak.bence hiç takılma buna tutacağı varsa tutuyor. hayırlısyla inşallah bebişlerin sana sımsıkı tutunur.

EL-MUALLıM de aynı cevabı verdi, rahatlattınız,teşekkür ederim..
Ama yine de niye yapılmıyor merak ediyorum...

bana doktorumun dediğine göre her embriyo dışarda 5.güne kadar yaşamayabiliyormuş, bu yüzden embriyosu çok olan ya da çok fazla tekrarlayan olumsuz sonucu olanlarda deneniyor genellikle. şansı artırabilir mi acaba diye.

vallahi bende bu denemede istiyorum bakalım embriyolarım yetecekmi dayanacakmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…