• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sene aynı yatılı misafir kavgası

Misafirlerin yanında asagılıyor yazmışsınız
Karşılık versenize? Bırakın kavga çıksın onların yanında

Neden bazı şeyleri elde tutuyorsunuz ki? Kavga çıksın ki belki gelemezler bir daha
Kavga çıksın ki eşiniz de haddini bilsin.
Inanin yaptım sarhoş Olunca daha da cok yapıyor. Aslında kuzeni düzgün bir adam hatta içten ice üzülür halime sanki hissederim.Ama cok ileri gidemiyorum utanıyorum bir iki laf soyleyip çekiliyorum..Ortam birden buz gibi olur o öyle yapinca herkesin kafasi yerde..Giderlerken kuzeni hersey cok güzeldi hatta tarif nasil der esine anlatirir nasilyapyigimi benimki bozlur saka yapıyorsunuz dimi der..Zaten bu son agirlamam olacak ..Ama demem o ki dengesiz bir insanla kavgada edilmiyor cok arsiz olmak lazim bir yerden sonrasini yapamıyorum 😪

Konuya diyecek bir şey bulamadım da yatılı misafirlik kavramını ilk kim ortaya çıkarmış ilk kimin aklına gelmiş başkasının evinde yatılı kalmak ? Bulup dövesim var 😂
Zorunluluk durumu yoksa veya ev halkındaki herkesin gelen kişiyle çok yakınlığı yoksa(Kan bağını yakınlıktan saymıyorum) bana çok gereksiz geliyor.
Başkasının evinde yatılı kalmak ise çok daha rahatsız edici bir durum benim için.

Eger uyumlu ve iyi anlaşabilen insanlar olursa yatili misafir cok severim. Biz cok seviyoruz. Genelde de eşimin arkadaşlari olur bunlar.

Cok güzel geciyor, birlikte sabahlamalar, içmeler, müzik yapmalar, oyun oynamalar cok eglenceli geciyor. Yoruluyorum, eşimde yoruluyor. Gelen misafir bile iş yapiyor bizde. Cok yorma kendini, biz hizmet görmeye degil, birlikte eglenmeye geldik derler. Iş böyle olunca tatli bir yorgunluk oluyor, çünkü keyif aliyoruz.

Ama durum sizinki gibi olsa bende istemezdim. Ben hizmet edecegim, adamlar keyif yapacak, diger hanimefendi biblo gibi oturacak. Bir de samimiyetim olmayacak, bizi 1 kere bile agirlamayacaklar, arayip sormayacaklar.
Hadi yaaa, noluyor derim. Zaten eşinizin de bu durumun farkinda olmasi lazim. Ama kendi keyfi icin farkinda olmak istemiyor, umursamiyor.

Normalde olsa bisye olmaz bi kac gun idare edin derdim.bunlar sizi resmen otel gibi goruyor.hic arayip sormamak evine davet etmemek ama işine gelince tatile gelmek
Aynn öyle eşin hatırı için asla değil cani cehenneme. Ama ben bir insan olarak soruyorum. Kac defa evine gidip kaldığım bir insanı bir defa davet ermemk beni kötü değersiz hissettiriyor. Bunlar hep esimin tutumundan o değer vermiyor ki bskadida versin. Emege saygı duyulsun gibi düşünüyorum. Bilirlerde hisserler yani gergin bir ortam olduğumuzu ama yinede gelirler ben olsam gitmem öyle gergin bir ortama yatılı hemde

Eger uyumlu ve iyi anlaşabilen insanlar olursa yatili misafir cok severim. Biz cok seviyoruz. Genelde de eşimin arkadaşlari olur bunlar.

Cok güzel geciyor, birlikte sabahlamalar, içmeler, müzik yapmalar, oyun oynamalar cok eglenceli geciyor. Yoruluyorum, eşimde yoruluyor. Gelen misafir bile iş yapiyor bizde. Cok yorma kendini, biz hizmet görmeye degil, birlikte eglenmeye geldik derler. Iş böyle olunca tatli bir yorgunluk oluyor, çünkü keyif aliyoruz.

Ama durum sizinki gibi olsa bende istemezdim. Ben hizmet edecegim, adamlar keyif yapacak, diger hanimefendi biblo gibi oturacak. Bir de samimiyetim olmayacak, bizi 1 kere bile agirlamayacaklar, arayip sormayacaklar.
Hadi yaaa, noluyor derim. Zaten eşinizin de bu durumun farkinda olmasi lazim. Ama kendi keyfi icin farkinda olmak istemiyor, umursamiyor.
O kadar doğru bir tespitki

Günaydın hanimlar, bazı konularimdan bilen biliyor sorunlu bir evliligim var. Şartlarım düzelince ayrılacağım..Asıl konu ise her yaz mevsimide eş kişinin kuzeni ailece bulunduğumuz sehire gelir 3 4 gün kalırlar..Yıllardır bu böyledir..Bazi seneler istemiyorum derim 2 çocuğum var onlarında öyle yetişemiyorum ve cok yoruluyorum..Ayrica söyle bir durumda var kuzenin eşi ile hic bir yakınlığım yok. Kadin gelir kalır elimdem geldigince hoş tutarim, evine döner ve bir daha ki sezona kadar ne arayip nede sorar..Esim esini cok seviyor iyide anlaşıyorlar. Arada arayip sorarlar birbirini ama bizim böyle bir iliskimiz olmadi eşiyle..mesela kac senelik evliyiz bir defa da bizi davet ermedi..Kadinin yemeginin tadini bilmiyorum 14 senede belki 8.9 kere agirlamisim. Bunlari olduğu gibi söylediğimde beni misafir istememkle suçluyor..Her sene bu kavga her kurban bayramında buyuzden olay çıkıyor..Ya diyorum bir defada onlar bizi çağırsın..onlarin durumu yok (evleri arabaları var) gce gece yine bir kaos sizce haksizmiyim
Bazı insanları da anlamiyorum normalde sohbetim muhabbetim yok ise her sene anne baba ziyareti gibi niye gelirler ki
Eşin çok istiyor ise bı gün ziyaret eder gidersin. Yani samimiyetsiz ortamlarda ne gerek var bunlara..
Bize samimi arkadaşlarimiz eşiyle çocuğuyla gelir kalır her sene olmasa bile genelde gelir gorusur gezeriz ama muhabbetsiz insan niye öyle yapar anlamiş değilim.

Kesinlikle sizde onların evine zorla gidin 3-4 gün yatılı kalın biraz da kendi hizmet etsin öbür sene bak geliyor mu gelmiyor mu. Davet beklemeyin size geliyorum deyin sadece
Gecen sene gittim kactim resmen cunku emek yorgunluk ve sonrasi birde üzüntü yaşatıyor. Yok guzel olmadi, acaba raht ettiler mi onlarin yaninda ki davranış bozuklukları 1 ay kendime gelemiyorum. Bu sene kacamayacagim .inşallah kusmemeislerdir gecen sene agirlamadik ya diyip laf sokuyor 🤣

Aynn öyle eşin hatırı için asla değil cani cehenneme. Ama ben bir insan olarak soruyorum. Kac defa evine gidip kaldığım bir insanı bir defa davet ermemk beni kötü değersiz hissettiriyor. Bunlar hep esimin tutumundan o değer vermiyor ki bskadida versin. Emege saygı duyulsun gibi düşünüyorum. Bilirlerde hisserler yani gergin bir ortam olduğumuzu ama yinede gelirler ben olsam gitmem öyle gergin bir ortama yatılı hemde
Anne baba disinda kimseye fedakarlik yapmiyorum,kimse icin kendimi zor duruma sokmuyorum.zamaninda insanlara cooookkk fedakarlik yaptim artik zerre tahammulum yok kimseye.sizde esinizi takmayin cok istiyorsa kendi agirlasin

Çözümsüzlük içinde bocaladim yıllarca, birgun kıymet vermedi yıllarca ailesi yüzünden huzursuzluk yasadim. Bigun benden yana olmadi..Okadar emeğim ve çabam iyi niyetim kullanıldı ki artık insani hayvan gibi görür oldum. Hatta hayvanlari daha kıymetli buluyorum..Kendi yaşattığı degersizlik hissini çevresinde hep yaşattı..Kac yaşındaki insanim bunlari daha yeni öğreniyorum. Evin icinde başlar değer, eşin kıymet veriyorsa herkes haddini bilir, vermiyorsa benim gibi gelen giden sömürür ve yapmak istemeyincede kötü hissetrilir kendini

Senede 1 defa 3-4 günlük misafir icin de kavga etmek bana cok anlamsiz geliyor

Kadin ne istemeyerek gelecek ya kim belese agirlanmayi sevmez. Hoplaya ziplaya geliyordur hem tum isi gorulecek onune yemekler serilecek.ev sahipleriyle sohbet edip yakinlik kurmakla bile ugrasmayacak. Sonra hic arayip sormayacak.Boyle belescilere ve kiymet bilmezlere ayar oluyorum. Ancak senin durumunda asil hatali kisi kocan bunu sen de biliyorsun. Adamda is yok ki. Karisini hice sayiyor deger vermiyor. Kole gibi hizmet ettiriyor anca. Hep soylerim bosanmak icin illa dayak aldatma gibi agir sebeplere gerek yok. Deger gormemek, psikolojik siddet de cok gecerli bir sebep, sizin yadadiginiz da bu.

Senede 1 defa 3-4 günlük misafir icin de kavga etmek bana cok saçma geliyor
Konu aslında her sene gelinen asla davet edilmeyen, eşin surekli onlarin yaninda küçük düşürmesi, yorgunluk ve emeğe saygı duyması aslında böyle bakarsaniz cokta sacma gelmez aslında.
Canim aklima baska birsey geldi geldiklerinde beliniz tutulmuş yada ona benzer bir sekilde numara yapsanız, isler esine gelen misafire kalir. Hem esin ne oldugunu anlar, hem belki onlar gelmez bi daha. Bunu yapamayabilirsin ben yapamam çünkü. Bu olmaz dersen esine soyle bana sürekli yardim edeceksin de, meze falanda hazırlamam cok istiyorsan git kendin yap mezenide hizmetinide de.
Ayrica o kuzen icinde o şehre gittiğinizde emir vaki yapicaksin, arayın su gun size gelicez, her gittiğinizde yapın. Onlar girsin birbirine gelmezler bi daha. Esinizde hizmet yapilmayinca görsün.
Canim 6 aylık riskli gebeliğimde istemiyorum diye tutturdum zorla getirdi. Onlar gitti ben acillik oldum. 1gece hastanede yattim. Adam cok pişkin ozman bile anladi hatasini..Ben söyle yapacagim öyle detayli seyler yapmayacagim yiyecegm icecegim bu sefer koltuga kurulacagim...Ayy yoruldum sabaha kalsin mutfak diyip keyfime bakicam...Sabahta atarım sofraya zeytin peynir yiyen yer..Napim artık zaten oylede kıymetim yok böylede

her sene 4 gün hizmet edeceksem bu hakettiğini düşündüğüm kişilere olmalı. pisliklerini temizle, yemek yap, hizmetçilik yap karşındakinden bi güler yüz bi tatlı dil bile görme karşılığında. ne varki bunda diyenler aynı durumu 9 kere yaşasın sonra yorum yapsın bence. şahsen sevmediğim insanı 3-4 saat bile ağırlamak istemem

İyi de olmaz ki böyle.
Beni bir kez buyrun sizde gelin diyip çağırmayan(gideceğimden değil)insanları neden bunca zaman,sürekli ağırlayayım ki hemde yatılı

Durumları müsait değil ne demek ben inanın anlamadim,misafire 1 kap yemek koyamayacak kadar kötü durumda degillerse bahane değil ki bu.
Ayrıca eşiniz,yemek ,temizlik vb konuları kendi halletmiyor size yıkıyorsa bir zahmet misafir çağırıp durmasin.

Ben böyle konularda kadınları cidden anlamıyorum
Mesela bu durumda asla çeşit çeşit meze yapmam
Eşim yemeği beğenmedi mi? Bir daja yapmam. Bugün yemek yok, hadi dışarıdan söyleyelim der masraf yaptırırım
Kadına iş veririm ve derim ki siz artık buranın yerlisi oldunuz misafir sayılmazsın
Bugün migrenim tuttu, kahvaltı sizden der hazırlamam
Kadın sohbet etmiyor mu? Etmesin, telefonda takılırım, kitap okurum.
Eşim misafirlerin yanında rezil mi ediyor beni? Ben daha büyük rezil ederim onu. Neden utanıyorsunuz anlamadım?

Deli gibi çılgınca yemek yapıp hizmet edip söylenmek bana garip geliyor.

Ben böyle konularda kadınları cidden anlamıyorum
Mesela bu durumda asla çeşit çeşit meze yapmam
Eşim yemeği beğenmedi mi? Bir daja yapmam. Bugün yemek yok, hadi dışarıdan söyleyelim der masraf yaptırırım
Kadına iş veririm ve derim ki siz artık buranın yerlisi oldunuz misafir sayılmazsın
Bugün migrenim tuttu, kahvaltı sizden der hazırlamam
Kadın sohbet etmiyor mu? Etmesin, telefonda takılırım, kitap okurum.
Eşim misafirlerin yanında rezil mi ediyor beni? Ben daha büyük rezil ederim onu. Neden utanıyorsunuz anlamadım?

Deli gibi çılgınca yemek yapıp hizmet edip söylenmek bana garip geliyor.
O kadar saftim ki yıllarca aksini düşünmeden yaptım. Baktım karşılık yok, emeğe saygı yok bunun böyle olmasına gerek yok. Farkındalık artınca eşe ve çevresine direnmeye başladım. Gecen sene kactim anneme kavgalı gittim istemiyorum diye. Dusunebiliyrmusun 5 sene once taşınıyorum ev koli koli esya yığılı evi topluyorum..yine geldiler..Ama sorun eşimde...Bu son olacak ve beni küçük durusrmeue calisin o çilingir sofrasını kafasında paralayacagim...Bakalim kim nasil engelleyecek

ben misafiri istemiyorum, esim istiyorsa eger,
iki secenek var,
ya o misafir cagirilmaz / kabul edilmez,
ya da her is esimin eline bakar.

genelde misaifire hayir diyen bir yapim yoktur zaten,
hayir demissem bir sebebi vardir.

sizin de sebebiniz gayet gecerli,
o yuzden bundan sonrasi artik esinize kalsin.
adam kuzenini davet etmek isteyebilir, karsilik beklemeyebilir, bunlarda hic sorun yok,
ama o zaman misafirin yukunu de kendisi yuklenmeli.

ay bugun de hic bir sey yapamadim canim ya, kusura bakmayin
demek o kadar da zor degil :KK30:

Back
X