• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her sene aynı yatılı misafir kavgası

Misafir geleceği zamam evin temizliği ve market alışverişini eşim yapar.

Mutfakta ben olurum. Ama serviste yine eşim çalışır.

Yükün çoğunluğu daima eşimde olur. Yani misafir ağırlamak çok basit bi iş değil. Eşinize önce onu öğretmeniz lazım.

Misafiri ben de severim çünkü iş yüküm az. Ama eşime sorsanız o çok sevmez.

Bu iyi çalışan bir taktiktir. Misafir geleceği zaman 1 bardak su doldurmaktan aciz gibi eşinize sürekli is buyurun. Bir saniye oturtmayın. Sobra herkes gidince yorgunluktan bayılın. Sızlanın. Ay öldüm bittim deyin.

Bi daha çağırmaya cesaret edemez.

Yatılı olarak kimsenin evine gitmem kimse de bana gelsin istemem annem ,babam ve eşimin anne babası hariç ..İstemiyorum ağırlamayacagim deyin.Sonucta misafirleri ağırlayacak olan sizsiniz .Keşke herkes biraz düşünceli olsa .Hiç evine cagirmadiginiz ,arayıp sormadiginiz birinin evine gidip rahat rahat kalmak çok abes .Onu da eşi zorluyordur muhakkak.

O kadar saftim ki yıllarca aksini düşünmeden yaptım. Baktım karşılık yok, emeğe saygı yok bunun böyle olmasına gerek yok. Farkındalık artınca eşe ve çevresine direnmeye başladım. Gecen sene kactim anneme kavgalı gittim istemiyorum diye. Dusunebiliyrmusun 5 sene once taşınıyorum ev koli koli esya yığılı evi topluyorum..yine geldiler..Ama sorun eşimde...Bu son olacak ve beni küçük durusrmeue calisin o çilingir sofrasını kafasında paralayacagim...Bakalim kim nasil engelleyecek

Siz annenize gittiğiniz de neden ağırlamamış misafirleri paşazade. Sizin emeğinizi yok sayıyor ya madem o kadar kolay neden kendi hizmet etmemiş. Bunu nasıl izah etti çok merak ediyorum

ben misafiri istemiyorum, esim istiyorsa eger,
iki secenek var,
ya o misafir cagirilmaz / kabul edilmez,
ya da her is esimin eline bakar.

genelde misaifire hayir diyen bir yapim yoktur zaten,
hayir demissem bir sebebi vardir.

sizin de sebebiniz gayet gecerli,
o yuzden bundan sonrasi artik esinize kalsin.
adam kuzenini davet etmek isteyebilir, karsilik beklemeyebilir, bunlarda hic sorun yok,
ama o zaman misafirin yukunu de kendisi yuklenmeli.

ay bugun de hic bir sey yapamadim canim ya, kusura bakmayin
demek o kadar da zor degil :KK30:
Bu malesef karşınızdaki Adamla alakalı..Diyorum Adam..insan olmayan birinde zatrnbukadar incelik olsa keşke..

Siz annenize gittiğiniz de neden ağırlamamış misafirleri paşazade. Sizin emeğinizi yok sayıyor ya madem o kadar kolay neden kendi hizmet etmemiş. Bunu nasıl izah etti çok merak ediyorum
Geldi hemencik arkamdan..Ayip oldu ne diycem gelmeyin de dedim..Bu bizim evliligimde kaosa döndü. Mal karın istemiyor sen her sene o yemegi niye ısıtıp onumekoyuyorsun...Arsız ya insan elalrm icin bu kadar gerilirmi...Eminim artik cok düşündüm..kesin kuzenini arayip önden o davet ediyor gelin diye

Maddi imkanları yok ama ailece şehirlerarası seyahat yapacak kadar paraları var?oraya gelmek için kaç tl harcıyorlar?
Eşimin onlarin ayibini kapatma cabasi ya bir tavuk pilav kac paraki isteyen herseikde yapar. Bunun derdi baska nasılsa köle var onunde...Bana saygısı yokki yüzsüz iste

Bence son kez de tahammül etmeyin bu saçma muameleye.
Tam gelecekleri gün ''Annemin bir işi varmış tek başına halledemeyecek yardıma gideceğim'' diyip üçünü başbaşa bırakırdım. Hizmeti eşiniz yapsın.
Sizlere ne zmaan birsey sorsam ailemdem cok bana çözüm bulmaya çalışıyorsunuz. Ve ne kadar saygısızca yaklasildiginin iyice farkina varıyorum. Okadar bu sekilde kullnamis ki arkadas bazen ne yapmam gerektigini, neyin dogru yalnis olduğunu bile unuttugumu farkediyorum

Günaydın hanimlar, bazı konularimdan bilen biliyor sorunlu bir evliligim var. Şartlarım düzelince ayrılacağım..Asıl konu ise her yaz mevsimide eş kişinin kuzeni ailece bulunduğumuz sehire gelir 3 4 gün kalırlar..Yıllardır bu böyledir..Bazi seneler istemiyorum derim 2 çocuğum var onlarında öyle yetişemiyorum ve cok yoruluyorum..Ayrica söyle bir durumda var kuzenin eşi ile hic bir yakınlığım yok. Kadin gelir kalır elimdem geldigince hoş tutarim, evine döner ve bir daha ki sezona kadar ne arayip nede sorar..Esim esini cok seviyor iyide anlaşıyorlar. Arada arayip sorarlar birbirini ama bizim böyle bir iliskimiz olmadi eşiyle..mesela kac senelik evliyiz bir defa da bizi davet ermedi..Kadinin yemeginin tadini bilmiyorum 14 senede belki 8.9 kere agirlamisim. Bunlari olduğu gibi söylediğimde beni misafir istememkle suçluyor..Her sene bu kavga her kurban bayramında buyuzden olay çıkıyor..Ya diyorum bir defada onlar bizi çağırsın..onlarin durumu yok (evleri arabaları var) gce gece yine bir kaos sizce haksizmiyim
Anlıyorum sizi, hoş bir durum değil. Ama ben olsam eşimin hatrına 3-4gün alttan alırdım. Kadın evine döneceği zaman uğurlarken eşininde duyacağı şekilde bir dahakine de siz bizi ağırlarsınız güle güle derdim. Ama siz eşimlede sorunluyuz diyorsunuz. Kavga edecek birşey yok, eşinize korona var bu sene kabul etmiyoruz diyip kestirip atın. İnat ederse tamam o zaman ben çocuklarla falancada kalacam misafirlerin gidince haber verirsin döneriz deyin

Sizlere ne zmaan birsey sorsam ailemdem cok bana çözüm bulmaya çalışıyorsunuz. Ve ne kadar saygısızca yaklasildiginin iyice farkina varıyorum. Okadar bu sekilde kullnamis ki arkadas bazen ne yapmam gerektigini, neyin dogru yalnis olduğunu bile unuttugumu farkediyorum
Hayır sorun sizde değil yanlış anlıyorsunuz sorun eşinizde. Yalnızca onunla başetmeniz için çözüm bulmaya çalışıyoruz. Siz gayet normalsiniz

Günaydın hanimlar, bazı konularimdan bilen biliyor sorunlu bir evliligim var. Şartlarım düzelince ayrılacağım..Asıl konu ise her yaz mevsimide eş kişinin kuzeni ailece bulunduğumuz sehire gelir 3 4 gün kalırlar..Yıllardır bu böyledir..Bazi seneler istemiyorum derim 2 çocuğum var onlarında öyle yetişemiyorum ve cok yoruluyorum..Ayrica söyle bir durumda var kuzenin eşi ile hic bir yakınlığım yok. Kadin gelir kalır elimdem geldigince hoş tutarim, evine döner ve bir daha ki sezona kadar ne arayip nede sorar..Esim esini cok seviyor iyide anlaşıyorlar. Arada arayip sorarlar birbirini ama bizim böyle bir iliskimiz olmadi eşiyle..mesela kac senelik evliyiz bir defa da bizi davet ermedi..Kadinin yemeginin tadini bilmiyorum 14 senede belki 8.9 kere agirlamisim. Bunlari olduğu gibi söylediğimde beni misafir istememkle suçluyor..Her sene bu kavga her kurban bayramında buyuzden olay çıkıyor..Ya diyorum bir defada onlar bizi çağırsın..onlarin durumu yok (evleri arabaları var) gce gece yine bir kaos sizce haksizmiyim
Konu aslında ne misafir, nede davet edilmemek konu eş ile olan sorun..insan her sene bu olay yüzünden gerilen esine baski yaparmı?Yapiyor iste!Zorla her yaz aynı sey, insan ya esim istemiyor sorun yaşıyoruz çağırmayım yada bir bahane bulayım der. Amac burada banaveril3n değer kıymet zaten onda sorun olunca kim takar beni 🤣 Su anda yalnis yerde yanlış seyi tekrar sorguladigimi anladim sorun bambaska

Öf aynısının 'almancı' verisyonu da bizde var. Her sene 3-4 gün olsa neyse. Sene de 4-5 kez gelip en aşağı 2 hafta kalıyorlar, ben artık kabul etmiyorum, annemle babamda kalsınlar gelmek isterlerse. Ev yatak yorgan 3 çocuğum var, sabah işe gidiyorum akşam dönüyorum ve bu döngü 2 hafta devam ediyor. Ben son sefer gelmek istediklerinde 'ay benim 3 çocuğum olmasa bende de kalırdınız' la başlayan bir cümle kurmuştum çok şükür kurtuldum. Hayır gelen de sormuyor sizin tatil planınız var mı, eviniz müsait mi diye, emrivakileri hiç sevmem ben yapmıyorum bana da yapmasınlar isterim ama anlayış sıfır malesef. Bence eşiyle iletişime geçip uygun bir dille söyleyin bu yıl misafir kabul edemediğinizi. Kimse için kendini zora sokmanın manası yok. Misafir baş üstüne ama sırf kocalarınız çok iyi anlaşıyor diye her yıl aynı terane çekilmez

Evet ya o kadar farkındayım ki durumun..Bu son agirlayisim olacak zaten isteselerde olmayacağım seneye..Baska bir komi bulsun onlari ağırlayacak..Birde onların yaninda surekli beni küçük düşürmeye çabalar..yok yemek bu kadar yapabiliyor, az yeseler guzel olmamış dimi..İnsanların yaninda daha sofrayi toplarım cay niye koymadın, hani meyve nerede..Bir seferdede kavga ettim..Bu da kendini gazinoda saniyor hasbam dedim..Ama ınsanlar geriliyor olayi büyütmek istemiyorum. Allah'm bana tez elden bosanmayi nasip et diye dua ediyorum hergun
Kusura bakmayın ama o masayı kafasına bir kez geçirirsiniz birdaha soramaz zaten halk oylamasına. Yemek güzel olmamış dimi diye, terbiyesiz, görgüden nasibini almamış kocanız

Back
X