- 22 Kasım 2014
- 3.147
- 3.141
- 248
- 31
- Konu Sahibi kurk mantolu madonna
-
Bir yıldan az kaldı hatta :) su ana kadar hep sorunsuz geldim bu kadarcik da sorun olsun diyorum demek ki var bir hayır diyorum ama evdeki maddi sorunlar öyle boğdu ki beni... uykularim bozuldu, saçma sapan korkularım çıktı ayyuka.. ama sağlığımıza bise olmasın onu düzeltmek baya zor. Dediginiz gibi bunlar küçük sorunlar ama sabırsız bünyeye zarar :) bugün çıkıyorum öyle kendime part/full iş bakiyorum. İlk dönem okulum yok zaten, okul ikinci dönem bir de. Ne cok konuştumCnm 1 yıl okadar uzun bir zaman dilimi değil ..çabucak geçer ..evet vardır bunada bir hayır demek lazım ,bizde bir laf vardır elden gelen düğün bayram diye ,yani senin elinde olan bişeye olmadigindan idare edeceksin mecburen ..bunlar basit sorunlar rahat ol ..şükret ..önüne bak kasiyerlij Vs Vs bir iş bul part time calis
Evet kesinlikle öyle. Ders elime gecseydi, geçecektim muhtemelen ama böyle oldu demek var bir hayır diyorum tam o sırada annemin serzenisleri evdeki maddi sorunlar isyaaaeeenn moduna giriyorum :) böyle değişik bir devinimVardır herşeyde bir hayır. .
Moralini yüksek tut . .
Hayırlısı de . .
Evet bugün çıkıp is bakinacagim şuan elden gelen bu. Ben de işin bana iyi geleceğini dusunuyorum cunku ciddi bir boşluktayım. Amin sağolun, Allah razı olsun sizdenEğer paraya ihtiyacın varsa vasıfsız işlere bakacaksın.
Böyle bir durum yaşamadım.
Ama bir iş bulup çalışınca kafanda dağılacaktır.
Şehidimizin de mekan cennet kabri nur olsun demek istiyorum .
Öyle canım beterin beteri var.. inşallah bu anlattigin kişi de bir çıkış yolu bulur kendine1 senene yanma. Bak dun ne duydum. Yengemin bi arkdasi 10 senedir tam 10 senedir 4 senelik bi universite diplomasini alamamis. En zoruymus universitenin.
Kiz resmen 6 sene uzatmalara kalmis. Yurt dsinda kaliyoruz burda staj yeri bulamadigi icin taa giresune gitmis. Tezini ingilizce yazmasi gerekmis ve burdaki hocalara tekrar sunmus. Ama yine red gelmis yine. Kurallara gorede 10 sene icinde alamadiysan tum okul harcligini geri odemelisin. Yani hesapla bakalim oturup. 400 euro her ay. Bunuda 12 aya carp. Bunuda geri 10 seneye carp..
Yani demem oki, 1 seneliginw yanma sakin. Gercekten beterin beteri var.
Evet kesinlikle öyle. Ders elime gecseydi, geçecektim muhtemelen ama böyle oldu demek var bir hayır diyorum tam o sırada annemin serzenisleri evdeki maddi sorunlar isyaaaeeenn moduna giriyorum :) böyle değişik bir devinim
mezun olsan bile şak diye iş bulabileceginin garantisi yok bu ülkede belki bir yuliş bulamadan gezrcektin oyuzden uuzulme Allah can saglıgı versin.Merhabalar KK ahalisi :) ben eski Kurk Mantolu Madonna. Eski hesabın şifresini bulamadım vs vs yeni hesap acmak zorunda kaldım. Neyse sorunuma dönelim.
Benim normalde bu sene sonu mezun olmam gerekiyordu, mühendislik öğrencisiyim. Ancak dönem başı ders programında iki zorunlu dersin çakıştığını gordum. (Yatay geçişli ogrenciyim ayni zamanda dersleri toplaya toplaya geldim, ilk geçiş yaptığım sene 30'a yakın ders aldım) Sadece bir zorunlu dersim kalmisti alttan almam gereken, o da dördüncü sınıfın zorunlu dersiyle çakıştı. Dekan beye çıktım. Kendisi sadece benim mağduriyetim nedeniyle ders programının degisemeyecegini söyledi, yaz okulunda alırsın dedi. Sınıfta da herkes daha önce alttaki o dersi alabildiği için tekrar alabilme şansları vardı ve bu açıdan tek magdur ben oldum..
Bir sure sonra öğrendim ki o ders yaz okulunda açılmıyor. Çünkü uygulamalı bir ders ama bizde teorik işleniyor. (Bizim okulda yaz okulu açılmıyor, başka okullara baktım) yok yok yok dilekçe bile topladım, ama dersi açmıyorlar uygulamalı diye velhasıl-ı kelam bir senem bu ders yüzünden uzadı...
Sorun şu ki; işverenler mezun arkadaşlara bile deneyimsiz gözüyle bakarken ben mezunum dahi diyemiyorum. Ve işe deli gibi ihtiyacım var. Tabi bu dönemde ise giren arkadaşları falan duyuyorsunuz hafif bir imrenip "darısı başıma" diyorsunuz :) ama yok o ders yüzünden kimse size sıcak bakmıyor. Vasıfsız işlere bak diyeceksiniz, onlar aklimda zaten ama mezun olup is bulabilcekken, iş bulabilenler de varken biraz şansınızı zorlamak istiyorsunuz. Bir de okul harç parası çıkardı başıma. Kalsam gam yemeyecegim, dönem uzadığı için harc parası tahsil etmemi istiyorlar. Kanıma dokunuyor dersi alıp kalmadim bile..
Kotu bir yaz sezonu geçirdim. Bu sıkıntılarla birlikte 15 temmuz sureci, ulkemin içine girdiği durum; terör saldırılarında Şırnak'ta bir akrabami sehit vermem, kendi girişimlerimin sonuçsuz kalması... böyle gerçekten ruhsal olarak çoktum.
Cidden her serde bir hayır var mıdır? Bu süreçte neler yapabilirim, nasıl motive olabilirim benzer durumda olanlar varsa fikir almak isterim. Uzun oldu biraz ama döktüm içimi tesekkur ederim :)
Hazır bitirme ödevi derken, bu konuyu tez hocamla konuştum, kendisi is için bana destek olacağini soyledi birkaç yerle bir tanidigi vasıtasıyla temas kurmuş öyle haber bekliyorum ondan da ama işte oradan umudum yok.. böyle olunca da herşey ters mi gider yaae moduna giriyorum :) benim de hedefim bu sene için de iki dil öğrenmek, İngilizce orta seviyelerde onu cok iyi yapmak istiyorum bir de Almanca orta seviyelerde de olsa olur :) mezunum diyememek sinirimi bozuyorBen de muhendislik mezunuyum, yarim donem uzatmistim bitirme odevi yuzunden. O yarim donemde ise basladim, aslinda imkansiz degil cunku mezun sayilirsiniz. Ben ise basladim , ustune cift ana dal yapiyordum zaten o bolume agirlik verdim ve iki tane de yabanci dil ogrendimiyi ki uzatmisim degil mi? Bence sen de bunlari yapabilirsin.
Basarilar, mutluluklar
Ne guzel isteHazır bitirme ödevi derken, bu konuyu tez hocamla konuştum, kendisi is için bana destek olacağini soyledi birkaç yerle bir tanidigi vasıtasıyla temas kurmuş öyle haber bekliyorum ondan da ama işte oradan umudum yok.. böyle olunca da herşey ters mi gider yaae moduna giriyorum :) benim de hedefim bu sene için de iki dil öğrenmek, İngilizce orta seviyelerde onu cok iyi yapmak istiyorum bir de Almanca orta seviyelerde de olsa olur :) mezunum diyememek sinirimi bozuyorustune bazı mezun arkadaşlara da dönüt olmamasi moralimi bozuyor açıkçası.. bu arada bir hocamla daha konustuk TÜBİTAK projesinde çalışmak istedigimi söyledim, o da olumlu cevap verdi ama şuan durumlar öyle karışık ki ordan da bir cevap yakın zamanda gelmez. Öyle işte bir de evde söylenen annem var beni deli ediyor bazen canım annem bu arada basarilarinizin devamini dilerim, maşallah:)
Evet böyle bir tanıdığım arkadaş var. Acaba geç mi kaldim diyorum ya ama bolum cok zordu dersler cok yoğundu, stajlar vs yeter diye dusundum deneyim için. Yeni mezun olacağız "Deneyim isteruk" diye tutturmuslar yavvEşim 2. Sınıfta çalışmaya başladı. Hem okul hem iş yürümesini için 7. Yılında mezun oldu :). Hiç kimse mezun olmamasına bakmadı. Diploması olup tecrübesiz olmasındansa tecrübe olsun diplomaya gerek yok diye baktılar hep. 3 kuruşa falan da değil normal mühendislerle aynı maaşa çalışıyordu. Moralini bozma.
Öyle canım beterin beteri var.. inşallah bu anlattigin kişi de bir çıkış yolu bulur kendinehani bazen olur ya herşey ust uste gelir daha ne olcak yine mi dersin öyle bir dönem icinden geciyorum, Allah'tan ki biliyorum imtihan ama bazen sabredemiyoruz işte. :) Allah hepimize kolaylıklar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?