İlk tüp bebek tedavisi,ilk test,test sonucu öncesinde bu hastahane o doktor derken biz bizlikten çıkıyoruz. Kimilerimiz burda okuduklarımızdan ben daha mı az fedakarlık yapıyorum,onlardan daha mı az araştırıyorum diye sırasında kendimizi birde boş yere yerden yere vuruyoruz... Dualalar ediyor,dilekler diliyor,adaklar adıyor sabır çekip bebek,bebek diye inliyoruz.Kimimiz dişimizden tırnağımızdan artırıyor yemiyor,içmiyor,gezmiyor,giymiyor lira,lira biriktiyoruz.Yetmiyor;arkadaşlarımıza,ailemize,eşimizin ailesine,komşumuza dert anlatıyoruz. Bir bebeği sevdiğimizde "çocuk hasreti çeken" oluyoruz....Bir derdin yanına bin bir ekleyen oluyoruz.İlaçlardan,iğnelerden,tedavinin stresinden deliye çıkan biziz...Transferden öncesini programlayan yine biz...Başarısızlığı en önde karşılayan hep biz.Ama yürek laf dinlemiyor bebek,bebek diye inliyor...Hiç yüzünü görmeden aylarca bağlandığımız bebeğimize hoşçakal diyen, ümitle beslenip yorulmaktan bir haber olan yine biz.
Biz neyiz?
Her gülüşümüzde bir gölge,her kahkahamız yarım yamalak...Dualarımız çeşit çeşit ama neticesinde istediğimiz belli.Bıkmadan,usanmadan gücümüzü maddi manevi zorlayarak kanatsız meleğine ulaşmak için uğraşan anneler...Anlayın işimiz zor...Sabrımız varsa RABBİMİZ'den...Rüyalarımız; altını değiştirdiğimiz bebeciğimiz...Emzirdiğimiz yavrumuz...Doğum sancısı en tatlı rüyamız...Sabır,sabır diye diye bu yola baş koymuşumuz....Çünkü;olur olmaz ama biz ANNEYİZ...
Bu yola gönlünü koymuş tüm fedakar kadınlara sonsuz bol şans diliyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun....
aslı....
Biz neyiz?
Her gülüşümüzde bir gölge,her kahkahamız yarım yamalak...Dualarımız çeşit çeşit ama neticesinde istediğimiz belli.Bıkmadan,usanmadan gücümüzü maddi manevi zorlayarak kanatsız meleğine ulaşmak için uğraşan anneler...Anlayın işimiz zor...Sabrımız varsa RABBİMİZ'den...Rüyalarımız; altını değiştirdiğimiz bebeciğimiz...Emzirdiğimiz yavrumuz...Doğum sancısı en tatlı rüyamız...Sabır,sabır diye diye bu yola baş koymuşumuz....Çünkü;olur olmaz ama biz ANNEYİZ...
Bu yola gönlünü koymuş tüm fedakar kadınlara sonsuz bol şans diliyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun....
aslı....