her şey boşunaymış gibi

tavsiye edeceğiniz bir kitap var mı

tavsiye edeceğiniz bir kitap var mı

Victor Frankl-İnsanın anlam arayışı..Oldukça dibi gördüğüm bi dönemde tanıştım bu kitapla, bana ışık olmuştu. Bunun dışında Albert Camus-Sisifos Söyleni, bu kitap da bu bahsettiğiniz kısır döngüyü, varoluşçuluğu sorgulayan kitaplardan biri.

Bu nasıl bi karamsarlık hiç düşünebiliyor musun İstanbul'un büyük Fatihi FATİH SULTAN MEHMET HAN amaaan nasılsa öleceğiz bu savaşlar istanbul bizim olsa nolur olmasa nolur dedi mi iyiki dememiş yoksa istanbul şu an bambaşka bir yer olur du o yüzden hayatı akışına bırak ölümü düşün ama hayatını mahvedecek karamsar olacak kadar degil

Tanrı istemezse insan ölmezmiş hepimiz bir gün bu hayattan gidiceğimizi bilerek yaşıyoruz takma.

Ben sizin ne demek istediginizi anliyorum. Ama bunun icinizi rahatlatacak bir cevabi yok maalesef. En azindan ben bulabilmis degilim. Bu mutsuzluk gibi bir sey de degil. Su siralar hayatimda her sey yolunda mesela ve cok mutluyum. Ama her seyin ölümle bitiverecegi gercegi beni urkutuyor zaman zaman. Umarim konuyla alakali bir cikis bulabilirsiniz :)

içim karardı vallahi robot gibi öleceğimiz zamanı mi beklicez hayatı yasamayi allah istiyor kainati yaratmış ki bunun için.

Ben depresyondayken tam da böyle düşünüyordum. Hatta yaşamak acı bile verir olmuştu anlamsızca..inan beyninin oyunu bunu sorgulatan. Bir gün geçecek ve o ruju beğenmeyip diğerini süreceksin

Ben depresyondayken tam da böyle düşünüyordum. Hatta yaşamak acı bile verir olmuştu anlamsızca..inan beyninin oyunu bunu sorgulatan. Bir gün geçecek ve o ruju beğenmeyip diğerini süreceksin
Hayata bağlansın da ruj sürmese de olur.

Hayata bağlansın da ruj sürmese de olur.
Zaten ruj olayını hayata bağlanma örneği olarak sunmuştum.çünkü o psikolojide kişi ; hiç bir şey fark etmez, nasolsa öleceğiz psikolojisinde oluyor. Bir şeyler fark edecek senin için anlamında söyledim. Ki konuyu okuduysanız süslenip, parfüm sıkmak bile saçma geliyor demiş.

Hastaneleri, huzur evlerini dolas bence hic derdin yok sanirim rahat batmis motivasyon konularıni oku biraz gaza gelirsin (sürekli uyuyan ben kendime söyledim bunlari zaman hic gecmiyor sanki)

Bunu dusunerek yasamak mi iyi sizce. Yoksa aldigimiz her nefese sukrederek hayatin tadini cikarmak mi iyi bende size soruyorum.

Bir ara bende bu tip düşüncelere girmiştim. Kafayı yiyicektim hatta ya yarın ölürsem hiçbir şeyin anlamı kalmaz. ya anneme babama bişey olursa vs diye kafayı bozacaktım. Ama sonra kendime bir meşgale buldum. Geçti bir şekilde hala daha aklıma gelir ara sıra ama gecistiririm. Şöyle düşün belki de 100 yaşına kadar yaşayacaksın? Nerden bilebilirsin? Nasıl olsa olucem diye dünyayı unutup ölümü beklemek saçma değil mı? Birde şöyle bir söz var beni o aralar çok kendime getirmişti. "Ben varsam ölüm yok ölüm varsa ben yokum."

Kendin de yazmissin işte belki yarın öleceksin. O yüzden böyle derin derin düşünmeyi bosver de hayatını yaşa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…