• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey için çok mu geç ?

Ben bir çok bölümde okuyan öğrenci gördüm, kpss lise düzeyinden bir kuruma yerleşmiş, gündüz okuluna gidiyor, akşam işine gidiyor.
şu an bile ailem yüzünden öğretmenliğe gitmedim diyorsunuz.Yanlış bile olsa kendi seçiminizle tercih yapın derim. Hangi meslek karakterinize daha uygunsa, hayalinizde hangi meslek canlanıyorsa önce onu kendinize hedef edinin. Kardeşlerinize de örnek olursunuz hatta

16 ve 18 ama işe giremezler, çünkü çok utangaçlar insanlarla bile konuşamıyorlar kovarlar hemen
Öyle şey mi olur o zaman başka iş bulurlar. Ordan da kovulursa başka iş. Belli ki söylediklerimi yapamicaksiniz ama asla unutmayın bi gün gerçekten geç kaldım diceksiniz ve bugünleri pişmanlıkla haturlicaksiniz

Geç değil. Seninle aynı durumdaydım. 2 yıl adalet okudum, hukuk için 2 yıl uğraştım DGS ile geçemedim. Zaten kontenjanı az DGS ile fulle yakın yapman gerekiyor sınavdan. Ben geçemedim hukuka. Gerçekten matematik ve geometrin iyi değilse kesinlikle normal bir şekilde hukuk kazanmak daha kolay. Ben DGSye hazırlandığım dönemde o yıl üniversite sınavı sorularını görmek için girdim sınava, DGSyi kazanamayınca öğretmenlik yazdım. Ataması çok fazla olmayan bir bölüm olduğunu biliyordum ama ortalama kastım, sınıf öğretmenliğinden çift anadal yapıyorum. Bu yıl da anadalımdan mezun oldum KPSSye hazırlanıyorum şimdi. Hakkında hayırlısı olsun ama DGS ile hukuk gerçekten zor bir süreç. Okuması da ayrı dert. Ben şimdi iyi ki olmadı hukuk diyorum.

20 yaşında birinin her şey için çok mu geç demesi bana samimiyetsiz geliyor. Hani belli bir yaşın üzerinde olsa bu soruyu sorsa çekinceleri olabilir derdim. Ama 20 yaş nedir ya. Milletin çoğu daha sınava hazırlanma safhasında.

20 yaşında birinin her şey için çok mu geç demesi bana samimiyetsiz geliyor. Hani belli bir yaşın üzerinde olsa bu soruyu sorsa çekinceleri olabilir derdim. Ama 20 yaş nedir ya. Milletin çoğu daha sınava hazırlanma safhasında.
ekonomik yönden dedim :( paraya ihtiyacımız var, 5 sene öğretmenlik de okursam iş hayatımı
Geç değil. Seninle aynı durumdaydım. 2 yıl adalet okudum, hukuk için 2 yıl uğraştım DGS ile geçemedim. Zaten kontenjanı az DGS ile fulle yakın yapman gerekiyor sınavdan. Ben geçemedim hukuka. Gerçekten matematik ve geometrin iyi değilse kesinlikle normal bir şekilde hukuk kazanmak daha kolay. Ben DGSye hazırlandığım dönemde o yıl üniversite sınavı sorularını görmek için girdim sınava, DGSyi kazanamayınca öğretmenlik yazdım. Ataması çok fazla olmayan bir bölüm olduğunu biliyordum ama ortalama kastım, sınıf öğretmenliğinden çift anadal yapıyorum. Bu yıl da anadalımdan mezun oldum KPSSye hazırlanıyorum şimdi. Hakkında hayırlısı olsun ama DGS ile hukuk gerçekten zor bir süreç. Okuması da ayrı dert. Ben şimdi iyi ki olmadı hukuk diyorum.
çok teşekkür ederimm

iş hayatına nasıl atılacağımı, kpss'nin nasıl bir süreç olduğunu merak etmiştim

Öğretmenlik çok farklı bir meslek gerçekten severek okuyup severek calismiyorsan sürekli şikayet edersin. Kendinizi nerede hayal ettiğinizde mutlu oluyorsunuz gulumsuyorsaniz orada olmak için calisin

Back
X