• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey için çok mu geç ?

Gec değil ama sanırım siz kendinizi çok iyi tanımıyorsunuz. Ya da meslekleri. Türkçe demiissiniz sınıf demissiniz ama Türkçe ile sınıf öğretmenliği bir değil . Sınıf bambaska hic bisey bilmeyen çocukları eğiteceksiniz. Türkçe bir tık üstü. Yani okuma yazma vs bilen çocuklar. Tabiki branşı ne olursa olsun öğretmenlik sabir ve özveri gerektirir ama tercih yaparken brsanlari dikkate alim

Selam herkese, ben Türkçe öğretmenliği kazanmama rağmen, tercihe yazmayıp 2 yıllık adalet okudum. ( Dgs ile hukuka geçmeye çalışacaktım) Daha sonra bu mesleğin bana uygun olmadığını anladım, ben öğretmenliği seviyordum. önceliğim ailemdi. İyi bir yerde okumamı istiyorlardı... Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biriydi. Bu sene üniversite sınavına girmedim çalışmadım diye. Ağustos da da Dgs var ama pek umutlu değilim. Sizce ne yapmalıyım. 1 sene boyunca kpss ye mi odaklansam yoksa sınıf öğretmenliği için mi çalışayım? gelecek, işssizlik korkusu beni bitiriyor.
Sevdiğiniz şeyin peşinden gidin geç diye bir vakit yok insan ömründe . Her gün yeni bir şans. Ben şuan 30 yaşındayım geç kaldığımı düşündüğüm hayallerim vardı. Bu hafta içinde karar verdim hayallerimi gerceklestiricem. İki univ. Mezunuyum sevdiğim şey için tekrar sınava hazırlanıp girmicem şuan küçük bir bebeğim var . Ders çalışmam bile çok zor ama içime düştü bi kere hayallerimin ateşi

istanbu
yok ben örgün okudum
Sevdiğiniz şeyin peşinden gidin geç diye bir vakit yok insan ömründe . Her gün yeni bir şans. Ben şuan 30 yaşındayım geç kaldığımı düşündüğüm hayallerim vardı. Bu hafta içinde karar verdim hayallerimi gerceklestiricem. İki univ. Mezunuyum sevdiğim şey için tekrar sınava hazırlanıp girmicem şuan küçük bir bebeğim var . Ders çalışmam bile çok zor ama içime düştü bi kere hayallerimin ateşi
maddi zorluklardan dolayı hemen de işe girmem gerek. 2 kardeşim daha var.. En büyük olmak gerçekten çok zor :( sanırım işe girip, 1 sene daha çalışacağım ben de :) hakkınız da hayırlısı olsun :)

Ben de 26 yaşımdayim iki bölüm mezunuyum iibf den. Bu sene tekrar girdim sınava hiç çalışmadan. Şimdi ders çalışmaya başladım ben de matematik öğretmenliği düşünüyorum umarım seneye tyt de rakibim olursunuz. 20 yaş nedir ki.:KK48:

Dgsye çalışın üniversite sınavına da girin kpssye de.
Temelde hepsi aynı sınav. Puanı alın bir şekilde meslek hayatı a başlayın. Öğretmenlik okusanız da atamalar belli sayıda. Daha da düşürecekler eğitim sistemi artık değişiyor.

Ben olsam senin yerinde atanmak için kpss ye çalışırdım atandıktan sonraki yıl üniversite sınavına hazirlanirdim istediğim bölümü kazandıktan sonra kolay devlet memurlarına üniversitede okursa izin veriliyor ders saatlerinde. Sonra tabi tekrar kpss süreci falan yorucu olur ama düşünsene hem memursun ayın 15 inde maaşın yatıyor hem istediğin bölümü okuyorsun.

istanbu

maddi zorluklardan dolayı hemen de işe girmem gerek. 2 kardeşim daha var.. En büyük olmak gerçekten çok zor :KK43: sanırım işe girip, 1 sene daha çalışacağım ben de :) hakkınız da hayırlısı olsun :)
Kardesleriniz kaç yaşlarında. Ben de zamanında aynı şeyi yaptım ve inanın pişmanım. Gün geliyo herkes kendi yoluna gidiyo ama onlar rahat ederken sizin yolunuz hep taş oluyo. Eğer buyuklerse az çok part time tarzı işler de çalışabilirler. Kardeşlerim vefasız nankör değildir ama insan yaşayınca görüyo. Keşke kendimden bu kadar ödün vermeseydim diyorum

Selam herkese, ben Türkçe öğretmenliği kazanmama rağmen, tercihe yazmayıp 2 yıllık adalet okudum. ( Dgs ile hukuka geçmeye çalışacaktım) Daha sonra bu mesleğin bana uygun olmadığını anladım, ben öğretmenliği seviyordum. önceliğim ailemdi. İyi bir yerde okumamı istiyorlardı... Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biriydi. Bu sene üniversite sınavına girmedim çalışmadım diye. Ağustos da da Dgs var ama pek umutlu değilim. Sizce ne yapmalıyım. 1 sene boyunca kpss ye mi odaklansam yoksa sınıf öğretmenliği için mi çalışayım? gelecek, işssizlik korkusu beni bitiriyor.
Şartlarınızi bilmiyorum. Hangisini düşündüğünüzde mutlu oluyorsaniz ona odaklanin. Önünüze gelen her sinava hazirlanarak girin. Kendinizi sinav olayina alistirmis olursunuz. Dgs yi kazanirsaniz hukuk tercih edersiniz ortalaminiz yuksek tutarak cift anadal programi ile fen edebiyat bolumu secebiliyorsunuz diye biliyorum boylece iki bolumu bir arada okuyabilirsiniz. Ayrica acikogretimde ogretmenlik bolumu vardi. Bir universite okurken acikogretime kayit yaptırabilir burdan da ogrwtmenlik tercih edebilirsiniz ben tıp okurken 4 bölümü ayni anda götürmeye çalışmıştım. Istediğiniz de yapamayacaginiz birsey yok. Istanbul universitesi ve anadolu universitesi bu 2 universiteye ayri ayri farkli bolumlere kayit yaptırabilirsiniz.

günümüzde öğretmenlik çok saygı duyulan bir meslek değil. bende öğretmenim. çocukları da çok severim ama atanamadığım için özelde çalışıyorum. inanılmaz zor. devletteki gibi değil. ama tabiki istediğini okumalısın çünkü sevmediğin bir mesleği yapmak işkence olur

Ben de 26 yaşımdayim iki bölüm mezunuyum iibf den. Bu sene tekrar girdim sınava hiç çalışmadan. Şimdi ders çalışmaya başladım ben de matematik öğretmenliği düşünüyorum umarım seneye tyt de rakibim olursunuz. 20 yaş nedir ki.:KK48:
Hakkımız da hayırlısı olsun :)

Kardesleriniz kaç yaşlarında. Ben de zamanında aynı şeyi yaptım ve inanın pişmanım. Gün geliyo herkes kendi yoluna gidiyo ama onlar rahat ederken sizin yolunuz hep taş oluyo. Eğer buyuklerse az çok part time tarzı işler de çalışabilirler. Kardeşlerim vefasız nankör değildir ama insan yaşayınca görüyo. Keşke kendimden bu kadar ödün vermeseydim diyorum
16 ve 18 ama işe giremezler, çünkü çok utangaçlar insanlarla bile konuşamıyorlar kovarlar hemen

KPSS’den önce bölümünü bitirmeye odaklanabilirsin.
Ben de kazanırken “yok yeaa çok kolay çif dal, yan dal yaparım yeniden girerim başka yerde okurum” falan diyordum. Nefes alamadan bitirdim okulu.
Yani önce kazan ve oku. Hayatın karşına nasıl şanslar çıkaracağını bilemezsin. Alabileceğin pek çok sertifika var mesela. Atanamazsan bile iş bulabilirsin bu sertifikalarla, kendine güzel fırsatlar yaratabilirsin, erasmus imkanı da var.
Önünü berisini düşünme istediğin bölümü bir oku. Sevdiğin şey için ne kadar çabalasan azdır.

Back
X