• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey için çok mu geç ?

türkçe öğretmenliği internette 77 gözüküyor acaba doğru mu ?
Evet ama Pandemi döneminde özel okulda çalışan bir çok arkadaşım işsiz kaldı.Sınava normalden daha fazla katılım olacak.Bu sene puanlar çok yükselecek.80'i geçer diye tahmin ediyorum.Ben başka bir bölüm okumadığıma pişmanım.Yine de sen bilirsin istersen oku

Selam herkese, ben Türkçe öğretmenliği kazanmama rağmen, tercihe yazmayıp 2 yıllık adalet okudum. ( Dgs ile hukuka geçmeye çalışacaktım) Daha sonra bu mesleğin bana uygun olmadığını anladım, ben öğretmenliği seviyordum. önceliğim ailemdi. İyi bir yerde okumamı istiyorlardı... Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biriydi. Bu sene üniversite sınavına girmedim çalışmadım diye. Ağustos da da Dgs var ama pek umutlu değilim. Sizce ne yapmalıyım. 1 sene boyunca kpss ye mi odaklansam yoksa sınıf öğretmenliği için mi çalışayım? gelecek, işssizlik korkusu beni bitiriyor.
Öğretmenliği okurken adaleti de okuyabilirdiniz bence çok saçma olmuş.

Öğretmenliği iyi araştırın. Gerçekten isteyip istemediğinize karar verin. Sonra yok bu da benim istediğim şey değilmiş demeyin diye diyorum. Sadece çocukları sevmek ve sessiz olmak yetmiyor ki. Fedakar, çalışkan, enerjik, iletişim becerileri kuvvetli, sabırlı, yaratıcı, pratik zekalı,... olmak gerekiyor.

Beş yıla kadar atamalar çok değişir her geçen gün azaliyor atamalar ben herseyi göz onune alın ücretli öğretmenlerin aldığı paralar belli özele gitseniz çok calistirirlar. Bende atandım bir önceki seneye göre alımları çok azaltmislardi çoğu arkadaşım atanicam sanarken atanamamisti. Kpss sadece çok çalışmak değil birde atanan bir ogretmenlik seçmeniz gerekiyor zira doksan alıp atanamayan var

sizc
Beş yıla kadar atamalar çok değişir her geçen gün azaliyor atamalar ben herseyi göz onune alın ücretli öğretmenlerin aldığı paralar belli özele gitseniz çok calistirirlar. Bende atandım bir önceki seneye göre alımları çok azaltmislardi çoğu arkadaşım atanicam sanarken atanamamisti. Kpss sadece çok çalışmak değil birde atanan bir ogretmenlik seçmeniz gerekiyor zira doksan alıp atanamayan var
sizce sınıf öğretmenliğini seçsem puanlar da açık bir fark olur mu.. şuan 75

sizc

sizce sınıf öğretmenliğini seçsem puanlar da açık bir fark olur mu.. şuan 75
Hiç bilmiyorum benim bölüm fen ben bir sene önce mezun olsaydım o yıl 3500 kişi almışlardı bir sene sonra 1500 e düştü herkes atanicam diye düşünürken kaldı böyle şeyler olabiliyor iyi düşün bence. Araştır eskiden kacla atanmislar. Birde puan çok önemli değil önemli olan sıralama bak direk sana sıralama ile ilgili örnek verdim kac kişi sınava giriyor kaç kişi alıyorlar bu önemli

Back
X