Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Üniversite okumak cahillikten kurtulmanın temeliyse
Türkiye'de milyonlarca var.
Ama sonuç değişmiyor yine cehalete çıkıyor.
Burada önemli olan üniversite bitirmese bile size ayak uydurabilmesi.
O birikime sahip olması.
Eğer eş adayı böyle ise ve gerçekten seviyorsanız ikiniz de
ben sorun olacağını sanmıyorum.
Herkes ne derse desin o kişiyi en iyi siz tanırsınız ve onunla bir ömür geçirecek olan sizsiniz.
okumak cehalet alır eşeklik baki kalır.bi insan kendini geliştirdiği,çalışıp çabaladığı sürece aşılmayacak engel yok.
benim kaç arkadaşım boşandı hepsinin kocası ünv mezunuydu.aldatılan evden bebeğiyle kovulan hakaretlere maruz bırakılan arkadaşlarım bana zamanında denk değilsiniz demişlerdi![]()
evet sevgi herşeyin üstsinden gelir ama sevgi gerçekse ve karşılıklı ikinizdende sorun çıkmayacağına inanıyorsanız..yarın öbür gün evlendiğinizde sizin kazancınızla eşinizin kazancını kıyaslamaya kalkarsanız,herkes kendi kazandığını yesin mantığını güderseniz,ortak paylaşımdan daha çok karşılıklı kendi kazançlarınızı konuşturmaya kalkarsanız "ben aldım sen almadın" gibi ortak paylaşımlardan çıkar ben olursanız sorunlar çıkar,yığılır ve altından kalkılmayacak hal alır..
kimin ne dediği değil sizin ne yaşayacağınız önemli..erkek arkadaşınızın yaşı küçük henüz; gelince açıktan okusun ,işini kendi dahi kursa, fırsatları artacaktır..hayırlı tezkereler,mutluluklar...
Cidden hayatın cilvesini burda açık olarak görebiliyoruz.Bende bana destekleyici değil köstekleyici fikirlerle gelene çevremdeki insanlara okadar hırslanıyorum ki..Düğünümde sizi görücem diyorum içimden:))
bayıldım bu mesaja :) kesinlikle herşeyi o kadar güzel anlatmışki, uçurum kadar uzak olarak gördüğünüz şeyler bir sevgi sözcüğüyle o kadar yakınlaşırki şaşırırsınız :) benim hikayemde buna benzer eşim lise mezunu ben bu sene üniversiteyi bitiriyorum çokda güzel bir üni ve bölüm, arkadaşlarım da çok tepki verdi ailem de :) ben mutluyum hayatı anlamak için üniversiteye gitmeye gerek yok orasıda bir meslek edindirme yeri büyütmemek lazım, bazı ana baba parası yiyenler içinde gezip tozma yeri :)) ama güçlü durmak zor oluyor söyleyelim baştan herkes de bir eleştirme merakı malum erken evlenirsin acelen ne derler, geç evlenirsin evde kaldın acele et derler, zengin biriyle evlenirsin seni aldatır derler, fakirle evlenirsin parasız olmaz huzursuzluk olur derler, ilkokul mezunuyla evlenirsin cahil derler, profesörle evlenirsin kel derler :))))) hahaha yani ne yaparsan yap mükemmelsiniz diyen nadir insan çıkar hayatında onlarda seni seven mutlu olmanı isteyenlerdir :)
insanlar anlaşamayabilir boşanabilir bunun öğrenim durumuyla alakalı olduğunu düşünmüyorum, eğitim ve öğretim arasındaki farkı anlayamayan insanların zırvaları diye düşünüyorum, ama şu varki eşiniz okulu yada işi bırak diyecekse yada siz ondan utanacaksanız evlenmeyin derim buda şahsi fikrim, herşeyin hayırlısı olsun hakkınızda..
Merhaba Mervens, aşağı yukarı seninle aynı yaştayız sanırım. Ben de eski erkek arkadaşımla benzeri bir sorun yaşamıştım. Bu konuda şöyle düşünüyorum, insan eğer kendine güveniyorsa, kendini geliştirmek adına somut adımlar atıyorsa öğretim farkına pek takılmamak gerek. Ama tabii arada uçurum olmamak koşuluyla... Bir örnek verilmiş inşaat işçisiyle doktor şeklinde, bu bir uçurumdur bence... Sonuçta alınan eğitimin de insana kattığı çok şey var. Ama sizin durumunuzda çok uçurum olacağını sanmıyorum, kaldı ki şu anda birçok hukuk mezunu var hukukta iyi yere gelebilmek artık hiç kolay değil. Hukuk fakültesine girmeyle hakim savcı olunmuyor ne yazık ki. Yani senin geleceğin de çok garanti sayılmaz, üniversite kazanmayla işimiz bitmedi, daha yapacağımız çok şey var :) Erkek arkadaşın anladığım kadarıyla kendine güveni olan ve kendini geliştirmek isteyen biri. Eğer onun doğru insan olduğuna eminsen, davranışları da sözleriyle aynı doğrultudaysa, size mutluluklar :)
Sevgilimle 2 senelik bi ilişkimiz var kiminize göre az belki bu süre,ama yaşadıklarımız paylaştıklarımız öyle çok ki.Ve o şimdi askerde.Sabırla onu beklemeye devam ediyorum.Sorun şu ki,ben üniversite okuyoru hemde iyi bir bölümde,oysa o üniversiteyi bıraktı ve lise mezunu.Çevremdeki çoğu kişi geleceğimizin olmadığını söylüyor.İnatla onlara direniyorum.Sizin fikirlerinizi de almak istedim?!Aşk karın dooyurmuyor dediğinizi duyar gibiyim,ama her şeyde makam mevki para değil bunlar geçici,Bence.
Sevgilimle 2 senelik bi ilişkimiz var kiminize göre az belki bu süre,ama yaşadıklarımız paylaştıklarımız öyle çok ki.Ve o şimdi askerde.Sabırla onu beklemeye devam ediyorum.Sorun şu ki,ben üniversite okuyoru hemde iyi bir bölümde,oysa o üniversiteyi bıraktı ve lise mezunu.Çevremdeki çoğu kişi geleceğimizin olmadığını söylüyor.İnatla onlara direniyorum.Sizin fikirlerinizi de almak istedim?!Aşk karın dooyurmuyor dediğinizi duyar gibiyim,ama her şeyde makam mevki para değil bunlar geçici,Bence.
yorumları okumadım ilk mesaja göre yazıyorum, valla bana sorarsan asıl bunu mevzu bahis yapanlar, bak olmazsınız diyenler cahil, sanki biriniz dilencide biriniz abd başkanı
biriniz üni mezunu biriniz lise çok önemli bişey değil bence, çevrene bakarsan ne üni okumamış görgülü kültürlü olgun insanlar, ne üni okumuş cahil cühela insanlar görürsün, bu gibi şeyler diplomaya kesinlikle bakmaz, önemli olan aynı dili konuşmanız sevgi ve saygı bu kadar basit, üstüne kafa yorulcak bişey olduğunu düşünmüyorum tek mevzuu buysa
bence önemli olan denklik
yani ikinizde üni mezunu olmayın ama hayata aynı taraftan bakın
üni mezunları hep evleninve iyi anlaşmıyorlar ki canım
kaygılarını anlıyorum ama lise mezunu diye denk olamazsınız anlamına gelmez insan kendi kendinide yetiştirebilir
şu klasik örneğimi yine vereyim
acun ılıcalı gelse üni.terkim benimle evlenirmisin dese kim yok der
adam okumamış ama kafa zehir gibi çalışıyo
yani marifet evlenince çalıştığı işi ile sizlere rahat bir hayat yaşatabilmesi
tv de kenan ışık ın yarışmasını izleyin
ne proflar ne süper zekalar basit şeylerden bihaberler
yani üni.bitirince süper kahraman olunmuyo..
Bence düzgün kampüsü olan düzgün bir okulda okuyorsan aranızda kültür farkı olur mutlaka ileride. Daha dün gece bir arkadaşımla konuştuk. Kız da sevgilisi de liseden arkadaşım. Sevgilisinden bahsederken üniversiteye başladığından beri iyi anlamda o kadar değişti ki dedi. Değer yargıları, sosyal hayatla ilgili fikirleri, hatta farklı olana karşı hoşgörü, tek başına ayakta kalabilmeyi öğrenme, üniversitede gelişiyor bana göre. Öbür türlü ailelerinin birer kopyası olarak kalıyor insanlar. Liseden kalan arkadaşlarınla hala görüşüyorsan sende farketmişsindir zaten bunu.
Buarada tabiki istisnalar olabilir ne her insan bir ne de her eğitim ortamı. Bir şekilde birbirinize denkseniz mutlu olabilirsiniz
canım onemlı olan senı kımseye muhtac etmemesı duzenlı maasının olması yoksa olay sadece bır dıplomada degilki. benım nıce arkadaslarım var ellerınde cok ıyı unılerden cık ıyı bolumden mezun dıplomaları var ama adamlık sıfır..