Her şey üst üste geliyor sanki, ne yapmalıyım?

morkazak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
132
-24
46
Merhaba,

Bu silsile önce işten istifa ederek ayrılmamla başladı gibi. İşten çıktıktan 3 hafta sonra kayınpederi kaybettik. Evime fare girdi, 1 haftada fareyi evden zor çıkardık. Eşimin maaşı 15 gün geç yattı ödemelerimiz sıkıntıya girdi. Dün de dolandırıldım. Bunların hepsi tam 3 ay içinde olan olaylar. Daha bir çok olay da var, kısa tutayım dedim. Sürekli olarak bir sıkıntıdan kurtulunca ötekine geçmek için 1-2 gün nefes alabiliyoruz. Tam rahatladık bunu da hallettik diyoruz. Hop yeni bir dert daha çıkıyor. Hayatım boyunca hiç böyle bir zamana denk gelmemiştim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Annem nazar olabilir dedi, kendimi okuttum bir hocaya.

Hayat her zaman dümdüz bir çizgide ilerlemez böyle zamanlar olur olacak ki gelişip ilerleyebilin
Aynı şekilde Eylül ayından beri türlü şeylerle uğraşıyoruz biz de neredeyse bir yıl olacak bu silsile başlayalı bakınca her şey üst üste arka arkaya gelmiş gibi duruyor ama eminim bir zaman sonra hepsinin nedeni varmış bunlardan hep bir şey öğrenmişiz ya da bunların olması için bunların yaşanması gerekiyormuş diyeceğiz
Allah kötünün içindeki iyiyi görüp onu yaşayabilmeyi nasip etsin diyerek devam ediyoruz
Neyseki hayat böyle bir şey iyi şeyler kalıcı olmadığı gibi kötü şeyler kötü günler kötü dönemler de kalıcı değil

Boyle donemlerde ya da icimi sıkıntı bastiginda ya helva ya minik çörekler yapar dua okur konu komsuya dagitirim
Evde corekotu adacayi falan yakmak da psikolojik olarak iyi geliyor
Dua etmek de öyle
En son ne zaman maneviyatinizi güclendirdiniz bi dusunun 🙄

Hayat her zaman dümdüz bir çizgide ilerlemez böyle zamanlar olur olacak ki gelişip ilerleyebilin
Aynı şekilde Eylül ayından beri türlü şeylerle uğraşıyoruz biz de neredeyse bir yıl olacak bu silsile başlayalı bakınca her şey üst üste arka arkaya gelmiş gibi duruyor ama eminim bir zaman sonra hepsinin nedeni varmış bunlardan hep bir şey öğrenmişiz ya da bunların olması için bunların yaşanması gerekiyormuş diyeceğiz
Allah kötünün içindeki iyiyi görüp onu yaşayabilmeyi nasip etsin diyerek devam ediyoruz
Neyseki hayat böyle bir şey iyi şeyler kalıcı olmadığı gibi kötü şeyler kötü günler kötü dönemler de kalıcı değil
Çalışırken var mıydı böyle problemler hatırlamıyorum. Ama şimdi böyle o kadar vuruyor ki, dayanamıyorum. Kendimde devam edebilecek güç bulamıyorum artık. Çok teşekkür ederim yorumunuz için...

Boyle donemlerde ya da icimi sıkıntı bastiginda ya helva ya minik çörekler yapar dua okur konu komsuya dagitirim
Evde corekotu adacayi falan yakmak da psikolojik olarak iyi geliyor
Dua etmek de öyle
En son ne zaman maneviyatinizi güclendirdiniz bi dusunun 🙄
Ben de deneyeyim adaçayı çörek otu falan.
Her gece dua ederim ama maneviyat güçlendirme adına bir şey yapmadım tabii, doğru diyorsunuz. Teşekkürler.

Çalışırken var mıydı böyle problemler hatırlamıyorum. Ama şimdi böyle o kadar vuruyor ki, dayanamıyorum. Kendimde devam edebilecek güç bulamıyorum artık. Çok teşekkür ederim yorumunuz için...
Vardır hayat problemsiz olmaz ki ama çalıştığınız için aklınız odağınız başka yerdedir
Bu dönemi manevi anlamda gelişmek kendinize yatırım yapmak için kullanın hem ferahlarsınız hem de aklınız odağınız sorunların üzerinde bu kadar olmaz

Ruh sağlığınızı etkiliyor mu bu olay peki etkiliyorsa bir piskologa görünün isterseniz
Psikolojik anlamda bitmiş gibiyim ama psikoloğa gitsem hap verecek, günlerce uyuyacağım diye gitmek gelmiyor içimden. Ne düz bir düşünce ama öyle geliyor.

Psikolojik anlamda bitmiş gibiyim ama psikoloğa gitsem hap verecek, günlerce uyuyacağım diye gitmek gelmiyor içimden. Ne düz bir düşünce ama öyle geliyor.
Ben bir süre öyle olmuştum uyuyamıyordum mesela evet ama akşam mesela içiyordum on dakika sonra uykun geliyordu ama bir iki ay sknra normale dönmüştüm

Ben de boyle hissediyorum bazen. Ben asiri sakin dingin hayati seven bir insanim, telaşa strese hic gelemem. Cok yoruluyorum bir seyler ust uste gelince depresyona girecek gibi oluyorum. Cok kotu gecrekten. Ama en onemlisi bu histen kurtulmak. Buna odaklanmayin. Oyleymis gibi hissedince, o dusunceye odaklaninca baska olumsuzluklar da peşinden geliyor. Derin nefes alin ve pozitif olarak normal hayat akışınıza odaklanin. Kendinizi yorup dusunmesini strese girmenizi engelleyecek bir ugras bulun. Normalde temizlik yapmayi sevmem ama boylr durumlarda bastan asagi evi temizlerim ben mesela. Ya da sartlar uygunsa bi tatile cikariz kisa. Tavsiye ederim

Genelde dertlerin üst üste gelme gibi bir huyu vardır. İnsanın psikolojisi çok etkilensede bu süreçte geçecektir. Sabredin ve kafanızı dağıtmaya çalışın.

Sadaka belayi def eder gercek ihtiyaç sahiplerine niyet edin karsiniza cikarsin sadaka vermeniz gereken dönem olabilir tabi veriyormisnuz ona bisey diyemem ama oluyor zaten gelince ust uste gelir

Hepimizin hayatında böyle dönemler olabiliyor. Geldikçe gelir derler ya o hesap. Ama ben çoğu kez şunu deneyimledim hayatımda bu kadar kötü şey üst üste gelince sonunda çok güzel bir şey oldu ve ben çok mutlu oldum. Sizin için de böyle olur umarım 🙏🏻

Daha yeterince dip olmamış çok düzlüğe çıkmayı bekleme bence bunlar hayatın doğal dertleri. İstifa etmek dert degil bi kere sen karar vermişsin

Merhaba,

Bu silsile önce işten istifa ederek ayrılmamla başladı gibi. İşten çıktıktan 3 hafta sonra kayınpederi kaybettik. Evime fare girdi, 1 haftada fareyi evden zor çıkardık. Eşimin maaşı 15 gün geç yattı ödemelerimiz sıkıntıya girdi. Dün de dolandırıldım. Bunların hepsi tam 3 ay içinde olan olaylar. Daha bir çok olay da var, kısa tutayım dedim. Sürekli olarak bir sıkıntıdan kurtulunca ötekine geçmek için 1-2 gün nefes alabiliyoruz. Tam rahatladık bunu da hallettik diyoruz. Hop yeni bir dert daha çıkıyor. Hayatım boyunca hiç böyle bir zamana denk gelmemiştim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Annem nazar olabilir dedi, kendimi okuttum bir hocaya.
işten kendiniz istifa etmişsiniz kayınpederiniz için başınız sağ olsun fare falan olabilir yani bence olayları biraz büyütüyorsunuz gibi bu yaşadıklarınız evet sıkıntı ama günlük sıkıntılardan büyük problemler değil çok şükür

Back
X