Aslında mutsuz olmak boş zamanın çok olmasından kaynaklanıyor bence çoğu zaman. Çünkü daha çok düşünecek vakit buluyor insan.
Cunku benim dayagimi yemedin.
Eve gideyim hele bir...
Ben size hiç "şükürsüzsünüz"demeyeceğim,çünkü zaman zaman yaşadığım hislerin benzeri bu yaşadığınız durum.
Ben bunun sebebini kendimce "hedefsizlik" olarak düşünmüştüm,eğer yapı olarak sürekli koşturmaya,hedefe ulaşmak için koşturmaya yatkınsanız böyle boşlukta olduğunuz anlarda -yani herşeyi elde ettiğiniz anlarda- kendinizi mutsuz hissediyorsunuz
Bakın aslında kendinizde farkındasınız,o yüzden artık sadece anı yaşamak için telkinde bulunun kendinize.Nokta atışı. Hayatta hep bir şeylerin peşinden koşmam gerekti. Hep şunu da yapayım mutlu olurum, bunu da elde edeyim mutlu olurum.
Diplomam olsun mutlu olucam...
İşim olsun mutlu olucam...
Bi' sevdiğim olsun mutlu olucam...
İkinci diplomam olsun mutlu olucam...
Ee sonra?
Önceki sayfalarda birisi yazmıştı.
Mutluluk bir amaç değil, sonuç değil de yoldur diye...
Ayy son şıkkı bende çok istiyooomBen de istiyorum..
1) Hayatımda her şeyin bu kadar yolunda olduğu bir dönemi görmek..
2) İki tatlı aşk arasında kalıp hangisini seçeceğini şaşırmak.
3) Fiyatına bakmadan alışveriş yapıp kasada fiyat öğrenecek kadar lüks hayat içinde olma duygusunu en azından bir güncük deneyimlemek..
O zaman şöyle yapın, madem boş zamanınız var daha önce vakit bulamadığınız birşey yapın. Bir kurs olabilir hobi olabilir uzun zamandır okumak isteyip de okumadığınız bir kitap olabilir. Bir dizi olabilir. Yani yapılabilecekler listesi oldukça fazla :) mesela beni düşünmekten alıkoyan şeylerden biri de the walking dead dizisi :) bayılıyorum o diziye hayatta kalma mücadelesi, yaşadıkları onca şeye rağmen umutluca hergün yeniden başlamaları...Evet bu ara boş zamanım çok kaldı. Bu aslında güzel bir şey hep boş zamanım olmamasından yakınırdım...
İhtiyacım var gel de bi' döv
Bakın aslında kendinizde farkındasınız,o yüzden artık sadece anı yaşamak için telkinde bulunun kendinize.
Eğer yok yapamam diyorsanız tam o sırada aklınıza "e ben istediğim herşeyi elde ettim zaten,şimdi sıra sadece kendimi mutlu etmekte,ben bunu hakettim" deyin
O zaman şöyle yapın, madem boş zamanınız var daha önce vakit bulamadığınız birşey yapın. Bir kurs olabilir hobi olabilir uzun zamandır okumak isteyip de okumadığınız bir kitap olabilir. Bir dizi olabilir. Yani yapılabilecekler listesi oldukça fazla :) mesela beni düşünmekten alıkoyan şeylerden biri de the walking dead dizisi :) bayılıyorum o diziye hayatta kalma mücadelesi, yaşadıkları onca şeye rağmen umutluca hergün yeniden başlamaları...
Haha, ay okuyunca güldüm, şu sıralar tanıştığm biri tam bu durum içinde. İnsan ne olumsuzluklar içinde mutlu olabiliyorken bazı insanlar güzellikler içerisinde ufak olumsuz şeylere enerji harcıyorlar, siz psikopat mısınız nesiniz anlamadım ki ??
Acı çeke çeke Emrah moduna mı bağladınız artık acaba? :) Hayatınız düzene girince bi anormallik sezip, bi açık aramaya koyuluyosunuz..
Sürekli çabalamaya alıştıysanız olmak istediğiniz noktaya geldiğinizde bişey yapmayınca, elinizdekileri de kaybedecekmişsiniz gibi geliyordur. Yoğun bi dönemden boşluğa düştüyseniz normal :)
Duygularınızın şükürsüzlükle ya da memnuniyetsizlikle alakalı olduğunu sanmıyorum. Bilgim olmadan yazıyorum ama belki ufak bi kaygı problemi yaşıyosunuzdur. Çünkü hepimiz belli dönemlerde bulunduğumuz konumdan sıkılabiliyoruz yada ilerisi için endişe duyabiliyoruz.
Bunu kendinize öğrettiniz mi siz? Yani bunu söyleye söyleye öğrenebilir miyim?
Yeni yeni yapmaya başladım bende , hayatımda herşey dört dörtlük olmasa da yine de aynı hisleri yaşamaya başladım.Son birkaç haftadır yapıyorum kendime, işe yaradığını farkediyorum
Anca kendime geldim hemen ilgileniyorum durumla.İhtiyacım var gel de bi' döv
Belkide cok severek yaptigin icinde bulundugun bi durumu rol olarak mutluyu oynuyorsun( sevgili,eş, iş,aile) .yani istedigin icin degilde öyle olmasi icin yasadigin bir durum mu var? Sen farkinda olmadan icten ice huzursuz ediyor olqbilir mi? Vazgectigin birsey mi oldu yakin zamanda..Belki de öyleyim
Yani şu an hiçbir sorumluluk hissetmeden 1 kadeh şarap 1 de kitap alıp keyif yapabilecek ortama sahibim ama içime sıkıntılar basıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?