- Emoji Skoru
- 13.060
- Puanlar
- 228
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
normal yani değil mi? ve mesela duvara baba dedi, biz duvar diye düzeltiyoruz ve bu hosuna gidiyor. gülerek tekrar baba diyor.Bebeklerimiz akran. Sizin daha çok kelimeniz varmış. Bence oldukça normal. Bizimki de günde 7373848 kez falan baba diyordur. Bizim alıcı dili çok iyi her şeyi anlıyor ama baba diyor her şeye
evet aslında haklısınız. ama mesela düzelttiğimiz halde 1 aydır aynı sürekli baba diyor her seye. ve bildiğiniz parmağıyla göstererek diyor. düzelttiğimizde hosuna gidiyor, gülüyor ve yine baba diyorDil edinilirken bu tarz genellemeli hatalar yapılması çok normal. Büyüdüğünde bu babadan başka bir kelimeyle değişerek yine kendini gösterebilen bir durum. Alıcı durumda henüz ve hiç ummadığınız anda bir şeyler söylemeye başlayacak biraz sabır :) interaktifiz de diyorsunuz bu çok iyi. çocukla doğru düzgün iletişim kurulmayan ailelerde bile dil bir şekilde öğreniliyor çocuklar zaman içinde bizim fark ettiğimizden çok daha fazlasını öğreniyor sadece göstermek için zamana ihtiyaçları var.
Düzeltmeye devam edin göstererek doğrusunu söyleyin gerçekten bir noktada duvar diyecek şu an tabi ki ona en kolay gelen kelimeyle ifade edecek bildiklerini. Yaşantı arttıkça yeni kelimeler eklenir dil birikimli ilerler, hatalar yapılır fark etmeden düzeltir çocuk zamanla. bence bir sorun görünmüyor sen kimsin derseniz ben dil öğretmeniyim dil edinimi konusu da çok ilgimi çekmiştir öğrenciyken. yeğenimi de bol gözlemleme fırsatım oldu çocukla iletişime devam etmek altın kural bunu yaptıktan sonra sadece zamana ihtiyaç kalıyor biraz. Çevre her şeyi eleştiriyor onları memnun etmek zor kulak asmayın daha 14 aylıkmış tekerleme mi söylesin çocuk deyinevet aslında haklısınız. ama mesela düzelttiğimiz halde 1 aydır aynı sürekli baba diyor her seye. ve bildiğiniz parmağıyla göstererek diyor. düzelttiğimizde hosuna gidiyor, gülüyor ve yine baba diyor
insanları da bilirsiniz. tam konusmaya basladı herkes oo iyi falan dedi, her seye baba demeye baslayınca da insanlar bilinçli konusmuyor vs demeye basladı. ben kendi çocuğumu onlardan iyi tanıyorum evet ama insan ister istemez “acaba bu bir sorun mu?” diye düsünüyor
ama mesela gel, gitti, düstü, mama gibi seyleri bağlama uygun kullanıyor.
işin komiği ben de dil bilimciyim ama iste insan kendi cocugunda rahat edemiyor. ve sanki giderek bu “baba”lar artınca acaba bu kadar genelleme normal değil mi diye düsünmeye basladım.Düzeltmeye devam edin göstererek doğrusunu söyleyin gerçekten bir noktada duvar diyecek şu an tabi ki ona en kolay gelen kelimeyle ifade edecek bildiklerini. Yaşantı arttıkça yeni kelimeler eklenir dil birikimli ilerler, hatalar yapılır fark etmeden düzeltir çocuk zamanla. bence bir sorun görünmüyor sen kimsin derseniz ben dil öğretmeniyim dil edinimi konusu da çok ilgimi çekmiştir öğrenciyken. yeğenimi de bol gözlemleme fırsatım oldu çocukla iletişime devam etmek altın kural bunu yaptıktan sonra sadece zamana ihtiyaç kalıyor biraz. Çevre her şeyi eleştiriyor onları memnun etmek zor kulak asmayın daha 14 aylıkmış tekerleme mi söylesin çocuk deyin
normal o zamanBenim kızım herşeye dede diyor. Babasına bile
Aa ne güzel ne şanslı bir bebek öyleyse terzi kendi söküğünü dikemez derler o hesap olmuş annelik işte çok normal insanın aklına takılır mutlakaişin komiği ben de dil bilimciyim ama iste insan kendi cocugunda rahat edemiyor. ve sanki giderek bu “baba”lar artınca acaba bu kadar genelleme normal değil mi diye düsünmeye basladım.
bu arada ben doğru kelimeyi söylerken dudaklarını benimle oynatmaya calisiyor, gözleri hep dudaklarımda. ama sonra yine “baba”
bizi anlıyor. sunu babaya götür, kediyi çağır, topu at vs dediğimizde hepsini yapıyor.