• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her şeye karışan,müdahaleci eş..

miniminimom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
609
Puanlar
23
aynı durumda olan var mı acaba merak ediyorum. eşim her halta karışan, eleştiren,müdahaleci bi tip. ve cogu zamanda memnuniyetsiz.daha önce de vardı ama sınırımı çizip koruyodum gözüme batmıyodu ama bebek olduktan sonra fazlalaştı ve bebek üzerinden bana hakkı varmış gibi eleştiri oklarını fırlatıp duruyor. bebeğe o da bakıyor ilgileniyor ama o kadar evhamlı pimpirik bir tip ki cocugun nerdeyse yürümesini bile istemeyevek her an düşebilir diye. dogru düzgğn oyuncak oynatmaz şusu gözüne girer burasını burnuna sokar diye istedği oyuncğı dahi oynayamıyor yavrum. bende temkinliyim ama ona göre daha relax bir insanım. evdeyken bir an evvel defolsun gitsin istiuorum sinirlerimi cok bozuyır her işimi karışıyor müdahale ediyor . cevabını verip susturuyorum ama genelde kendini haklı gördüğü için de aramız bozuluyor ya da ben bunalıyorum biraz sogukluk giriyor aramıza. tedavi olması lazım bence ama asla kabul etmiyor bir psikologa gitmeyi vs. babası da böyle ona cekmiş.

Allah sabır versin bacım benimki de seninkine biraz benziyor ama daha hafif vaka o yüzden idare edebiliyorum. Benim her zaman kendi isteği doğrultusunda hareket etmemi istiyor ben yapmayınca da hiç sözümü dinlemiyorsun diyor. Pardon ben niye senin sözünü dinleyecem ki? O yüzden anlayabiliyorum. Sen bence ikna et doktora.. o kadar pinpirikliyse ankisiyetesi filan olabilir. Tedaviyle baya yol katedebilirsiniz.

Allah sabır versin bacım benimki de seninkine biraz benziyor ama daha hafif vaka o yüzden idare edebiliyorum. Benim her zaman kendi isteği doğrultusunda hareket etmemi istiyor ben yapmayınca da hiç sözümü dinlemiyorsun diyor. Pardon ben niye senin sözünü dinleyecem ki? O yüzden anlayabiliyorum. Sen bence ikna et doktora.. o kadar pinpirikliyse ankisiyetesi filan olabilir. Tedaviyle baya yol katedebilirsiniz.
ah keşke ikna olsa

aslında mükemmeliyetci detaycı bir yapısı hep vardı bir şey bile alacaksa kırk yere sorar araştırır vs ama bana karşı müdahaleciliği bebekten sonra fazlalıştı
Önceki konunu hatırladım. Eşinle çocuktan sonra sorun yaşıyorsun sık sık. Eşin bence tam bir huzurbozan.

Şöyle düşün imgele hayal et 5 dakika: eşin olmadan 1 ay yaşasan evde yalnız. Sen ve bebeğin. İşe gitmeden. Sadece siz. Eşin yok. Mutlu huzurlu bir ev olur muydu o ev?

Önceki konunu hatırladım. Eşinle çocuktan sonra sorun yaşıyorsun sık sık. Eşin bence tam bir huzurbozan.

Şöyle düşün imgele hayal et 5 dakika: eşin olmadan 1 ay yaşasan evde yalnız. Sen ve bebeğin. İşe gitmeden. Sadece siz. Eşin yok. Mutlu huzurlu bir ev olur muydu o ev?
evet olurdu :(

eski sevgilim böyle biriydi. aşiri detayci, mukemmeliyetci, her konuda bir fikri olan, yorum yapan, elestirmeye bayilan biriydi
bana zarari yoktu o zaman bir de cok takilmazdim hal ve hareketlerine hatta cok sevimli biri oldugu icin komik gelirdi, dalga gecerdim sadece.
ama ne kadar kendisini ve maviş genlerini sevsem de hic evlenmeyi dusunmedim, cunku ben katlaniyorum, benim dogurdugum cocuk da bu adama omur boyu katlanmak zorunda degil diye dusunurdum, şaka icin bile asla acmazdim evlilik lafini, acilsa da sadece dalgaya vururdum.
konuyu okuyunca bir kez daha şukrettim evlenmedigime
her b.kun en iyisini kendisinin bildigini sanan, kılı kırk yaran pimpirikli insanlarla yaşamak cok zor
bebek bu düşecek ki kalkmayi ogrensin. cam fanusta bebek mi büyütülür?

cevabını verip susturuyorum ama
Sürekli karıştığına göre verdiğiniz cevaplar işe yaramıyor.Siz ona müdahale etmiyorsanız o da size edemez.Net bir şekilde dile getirmeniz lazım sanırım.Yine de anlamıyorsa Allah yardımcınız olsun.

Babam aynen böyle bir insan hatta daha fazlası

O yüzden eşimi tam tersi huyda biri olacak şekilde seçtim ve dünya varmış dedim 😂

Ben Tersler dururum Tersler dururum Tersler dururum.Klavyem bile tersledi durdu T ler otomatik büyük yazıldı.

Bende de var bundan bir tane ama umursuyor muyum, tabi ki hayır. Bulaşıkları makineye güzel koyamıyormuşum, artık kendi koyuyor. Evi güzel süpüremiyormuşum, artık kendi süpürüyor. Kedinin kumunu almayı unutuyormuşum, artık kendi alıyor. Gömleklerin yakası iyi olmuyormuş, artık kendi ütülüyor. Küpelerimi ortada bırakıyormuşum kedi yutarmış, bilin bakalım ne oluyor? Kendi kaldırıyor.

Ama ben çocuk yapmadım. Zaten istemiyordum ama çocukla çekeceğim çileyi düşününce toptan vazgeçtim. 🤭 Yerinizde olsam evdeyken çocuğun bütün bakımını üzerine atardım.

Bende de var bundan bir tane ama umursuyor muyum, tabi ki hayır. Bulaşıkları makineye güzel koyamıyormuşum, artık kendi koyuyor. Evi güzel süpüremiyormuşum, artık kendi süpürüyor. Kedinin kumunu almayı unutuyormuşum, artık kendi alıyor. Gömleklerin yakası iyi olmuyormuş, artık kendi ütülüyor. Küpelerimi ortada bırakıyormuşum kedi yutarmış, bilin bakalım ne oluyor? Kendi kaldırıyor.

Ama ben çocuk yapmadım. Zaten istemiyordum ama çocukla çekeceğim çileyi düşününce toptan vazgeçtim. 🤭 Yerinizde olsam evdeyken çocuğun bütün bakımını üzerine atardım.
Başak burcu mu 😅

aynı durumda olan var mı acaba merak ediyorum. eşim her halta karışan, eleştiren,müdahaleci bi tip. ve cogu zamanda memnuniyetsiz.daha önce de vardı ama sınırımı çizip koruyodum gözüme batmıyodu ama bebek olduktan sonra fazlalaştı ve bebek üzerinden bana hakkı varmış gibi eleştiri oklarını fırlatıp duruyor. bebeğe o da bakıyor ilgileniyor ama o kadar evhamlı pimpirik bir tip ki cocugun nerdeyse yürümesini bile istemeyevek her an düşebilir diye. dogru düzgğn oyuncak oynatmaz şusu gözüne girer burasını burnuna sokar diye istedği oyuncğı dahi oynayamıyor yavrum. bende temkinliyim ama ona göre daha relax bir insanım. evdeyken bir an evvel defolsun gitsin istiuorum sinirlerimi cok bozuyır her işimi karışıyor müdahale ediyor . cevabını verip susturuyorum ama genelde kendini haklı gördüğü için de aramız bozuluyor ya da ben bunalıyorum biraz sogukluk giriyor aramıza. tedavi olması lazım bence ama asla kabul etmiyor bir psikologa gitmeyi vs. babası da böyle ona cekmiş.
8 senedir birebir aynı biriyle yaşıyorum evet çok zor ailecek pinpirikli insanlar zaten .

Benim erkek kardeşim de böyle.
Geçen senelerde eşi salondaki fonları kaldırdı değişiklik olsun biraz dedi , vay efendim o fonluklar neden kaldirilmis , neden degisiklik olsunmus.
Pilavı kırık pirinçten mi yapmış, eğer öyleyse o kendisine dememis mi kırık pirincten pilav olmaz diye🤦‍♀️
Mutfakta fazlalık falan varsa verir birilerine.
Hayır evde de her şeyi yapar yoğurt mayalamasina , ekmek yapımına, temizlige kadar ama bu kadar konuşup darlayacaksa yapmasın bence.
Geline diyorum ki Allah sana iyi sabır vermiş, gerçi gelinde yapı olarak bir o kadar rahat ama yine de kardeşim katlanilabilir biri değil bence. Çoğu zaman söylerim öyle eşim olsa çoktan boşardım diye.

Son düzenleme:
Back
X