Her şeyi ailesine anlatan erkek

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Aslında dertleşme amaçlı bir konu olacak bu. Sizin uzun süreli ilişki içinde bulunduğunuz erkekler ya da nişanlılarınız ve eşleriniz aranızdaki her kavgayı ailesine yansıtır mı? Yansıtmasını doğru mu buluyorsunuz? Ya da neler yaşadınız? Ben yanlış buluyorum çünkü kavga anında insanlar bazen kötü sözler söyleyebiliyor ve ailelere bunlar söylenince kadın şeytanmış gibi görünüyor ama o an onlar orada değillerdi. Siz ailelerinize her kavganızı anlatıyor musunuz peki? Ben anlatmamayı tercih ediyorum çünkü ilişkiler özeldir arkadaşlarımla ailemle vs. dertleşirken bile bir yerde sınırımı koruyorum. Fikirleriniz önemli.

Anlatmam.İlk eşimle olan problemlerimi bile boşanma kararı alıp evden ayrıldığımda öğrendi ailem.Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem.Ben biraz da "kendi kendime halletmeliyim"cilerdenim.

İstisna durumlar olsa anlatırım ama.Şiddet,aldatma gibi.Gerçi onu da önce terk eder sonra anlatırım ben kendimi biliyorum.

Anlatmam.İlk eşimle olan problemlerimi bile boşanma kararı alıp evden ayrıldığımda öğrendi ailem.Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem.Ben biraz da "kendi kendime halletmeliyim"cilerdenim.

İstisna durumlar olsa anlatırım ama.Şiddet,aldatma gibi.Gerçi onu da önce terk eder sonra anlatırım ben kendimi biliyorum.

Aynen öyle. Madem geri dönmek isteyeceksin o kişiyi herkese rezil ettikten sonra nasıl döneceksin, terk et öyle duyur her şeyi.

Tabii ki çok ciddi bir sorun olmadıkça anlatılmaz.

Sevdiğimiz insanı gidip ailemize, o şöyle iyi, böyle ince, bu güzelliği yaptı diye övmeyiz, di mi.? Ama her anlaşmazlık olduğunda bu hatası, şu kırıcı davranışı, bu çirkinliği gördüm diye anlatınca, partneriniz aileniz için sadece büyük bir sorun yumağı olarak görülür.

Sevgilim bir kıskançlık krizi anında saçma bir şey söyledi ben de sen ne diyorsun kendine gel diye bir tokat attım sonra özür diledi barıştık ama ailesine gidip şiddet gördüm çok korkuyorum gibi şeyler söylemiş. Evet şiddet kötü ama o an tepkisel bir şeydi keşke tamamen ayrılsaydık öyle anlatsaydı ya da ailesine ben kıza şöyle bir laf ettim ondan tokat attı deseydi. Defalarca özür diledim üstelik ağladım saatlerce bunu yaptığım için. Şu an muhtemelen onlar için bir canavardan farkım yok.

Bazı insanların karekter sorunudur bu.
Içinden çıkılmaz bir durum olduğunda aklı basında kişiye anlatılmalı ama.
Bazen insan akıl tutulması yaşıyor.
Bildiği şeyi yapamıyor.

Ama herşey anlatilmamali bu çok sakıncalı güveni sarsar.

Ben asla anlatmam.
Nişanlım ilişkinin basinda bana annesinin hakkimda söylediği bir lafi taşıdı.
Dedim kendime... tulumba ağaç yaşken eğilir... buna bir patladim...
Annesinde aylarca gözlemlediğim ve beni sinir eden tavirlarini zorla söyletdim. Dedim: ya bunlari şuanda anani arayip akdarcaksin yada ben arayip kendim söylerim.
Mecbur aradi söyledi. Kadin şok. Ilk ve son laf taşıması oldu nisanlimin ve yani sira kv maşami gördü.

Ben asla anlatmam.
Nişanlım ilişkinin basinda bana annesinin hakkimda söylediği bir lafi taşıdı.
Dedim kendime... tulumba ağaç yaşken eğilir... buna bir patladim...
Annesinde aylarca gözlemlediğim ve beni sinir eden tavirlarini zorla söyletdim. Dedim: ya bunlari şuanda anani arayip akdarcaksin yada ben arayip kendim söylerim.
Mecbur aradi söyledi. Kadin şok. Ilk ve son laf taşıması oldu nisanlimin ve yani sira kv maşami gördü.

Kesinlikle yaptığınız doğru olmuş.

Sevgilim bir kıskançlık krizi anında saçma bir şey söyledi ben de sen ne diyorsun kendine gel diye bir tokat attım sonra özür diledi barıştık ama ailesine gidip şiddet gördüm çok korkuyorum gibi şeyler söylemiş. Evet şiddet kötü ama o an tepkisel bir şeydi keşke tamamen ayrılsaydık öyle anlatsaydı ya da ailesine ben kıza şöyle bir laf ettim ondan tokat attı deseydi. Defalarca özür diledim üstelik ağladım saatlerce bunu yaptığım için. Şu an muhtemelen onlar için bir canavardan farkım yok.
Bu nasıl bir erkek? Hadi tokat yediğini söylesin de, şiddet gördüm, korkuyorum da nedir? Kız arkadaşım beni döver diye çok korkuyorum mu demiş ailesine?

Hatalısın bu konuda tatlım.O sana tokat atsa sonra tepkisel dese affedermiydin.Ben etmem.

İşte bak bu konu mesela örnek.Bu tokadı sindirip oturacaksa neden anlattı.Yok hazmedemiyorsa neden ayrılmadı.Anlattıktan,şiddete vardı iş dedikten sonra dönmemeliydi.O dönse sen dönmemeliydin.İlişkiyi ayakta tutan temellerden biri yıkılmış çünkü.Saygı yok.

Ne yaşarsan yaşa öfkeni kontrol etmelisin.Bunun zararı en çok kendine dokunur.

Bu nasıl bir erkek? Hadi tokat yediğini söylesin de, şiddet gördüm, korkuyorum da nedir? Kız arkadaşım ben döver diye çok korkuyorum mu demiş ailesine?

Aynen öyle demiş. Ailesi de şimdiden böyle olduysanız ilerde bunları kaldıramazsın sen demişler. Yani ne duymayı bekliyordu ne umdu da anlattı? Üstelik sebebini de söylememiş ben kıza densiz bir laf ettim o yüzden atıldı o tokat da dememiş. Üç ay sonra nişanımız vardı. Gelip aileme anlatsalar ne olacaktı ben neden bu denli rezil oldum? Özür dileyerek, ağlayarak zaten cezasını çekmedim mi? Şimdi de artık barışalım bir şey olmaz diyor severek ayrılmak zorunda kaldım resmen.

Hatalısın bu konuda tatlım.O sana tokat atsa sonra tepkisel dese affedermiydin.Ben etmem.

İşte bak bu konu mesela örnek.Bu tokadı sindirip oturacaksa neden anlattı.Yok hazmedemiyorsa neden ayrılmadı.Anlattıktan,şiddete vardı iş dedikten sonra dönmemeliydi.O dönse sen dönmemeliydin.İlişkiyi ayakta tutan temellerden biri yıkılmış çünkü.Saygı yok.

Ne yaşarsan yaşa öfkeni kontrol etmelisin.Bunun zararı en çok kendine dokunur.

Evet bunun farkındayım. Zaten ailesine anlattığını söylemeden önce gerekirse psikolojik destek alacağım ama ister yanımda dur ister durma dedim. Sonra yanımda durmaya karar verip bana ulaştı ancak ailesine anlattığını da söyledi. Ben de bitirmek en doğrusu olacak dedim zaten başta bitirmek istiyordu içi elvermedi. Ben kimse sorunlarıyla yalnız boğuşsun demek istemiyorum ama madem senin için çözülebilir bir sorun bu içinde tutmalıydın. Şimdi ben hangi yüzle bu ilişkiye devam edeyim?

Aynen öyle demiş. Ailesi de şimdiden böyle olduysanız ilerde bunları kaldıramazsın sen demişler. Yani ne duymayı bekliyordu ne umdu da anlattı? Üstelik sebebini de söylememiş ben kıza densiz bir laf ettim o yüzden atıldı o tokat da dememiş. Üç ay sonra nişanımız vardı. Gelip aileme anlatsalar ne olacaktı ben neden bu denli rezil oldum? Özür dileyerek, ağlayarak zaten cezasını çekmedim mi? Şimdi de artık barışalım bir şey olmaz diyor severek ayrılmak zorunda kaldım resmen.
Sen niye rezil olacaksın ki? Olayı aynen olduğu gibi bir de sen anlat; sonra üzerine ekle; "bir erkek olarak bunu size bu şekilde yansıtması beni bile utandırdı" de.

Back
X