Galiba çok hızlı konuşmam ama konudan konuya atlamam var.Yavaş konuşun. Hizli hizli konudan konuya geçerken kaptiriyor musunuz acaba?
Veya kimseye anlatmayacaginiz konulari onceden belirleyin kafanizda. Baskasinin sirrini anlatmiyorsaniz demek ki kafanizda "bunu anlatmamaliyim" diye kodladiginiz seyleri anlatmiyorsunuz kendiniz icin de boyle yapip, kendinize söz verin. Belki ise yarar
Aslında dünyanın olayını yaşamışımdır bu konuyla ilgiliBir şey konuşmadan önce iki kez düşünün. Ağzınızdan çıkan lafların dönüşü yok. Eskiden bende herşeyimi özelimi herkese anlatırdım. Hayat bana anlatmamam gerektiğini gösterdi. Sizde zamanla başınıza kakıldıkça bu huyunuzdan kurtulursunuz merak etmeyin
Ben de buna çözüm arıyorum, şurada bir bekleyeyim bir çare buluruz umarım.Merhaba arkadaşlar
Bu sorundan çok çekiyorum.
Aslında çok konuşkan biri değilim ama konuşurken başkalarına hayatım hakkında çok detay verdiğimi hissediyorum.
Bunun üzerine tabii olumsuz durumlarda kaldığım, öylesine söylenmiş bir şeyin bana karşı kullanıldığını veya kendi kendimi huzursuz hissettiğim keşke şunu söylemeseydim dediğim çok oluyor.
Bu özelliğinden nefret ediyorum millet ağzımdan laf alıyor ama ben yakın arkadaşlarımın bile çok şeyi gizlediğini görüyorum. Ama konuşmaya bakarsanız onlar benden daha çok konuşmuş.
Başkasının sırrını deli gibi saklıyorum ben her şeyimi ortaya döküyorum
Neyse uzattım
Bu özelliğimden nefret ediyorum kendimi nasıl dizginleyebilirim.
Çok doğruBunun sebebi aslında çok konuşkan olamamanız olabilir. Şöyle ki sohbet muhabbet edecek konu bulamıyorsanız kolay kolay kendinizi anlatırsınız .
Kitap okuyun konuşma akıcılığınız artar. Etrafta olup bitenlere bilginiz olsun. Kadınlar giyim kuşam makyaj estetik bilmem ne konuşmayı sever bu konularda konu açmaya çalışın. Tt takip edin gündem üzerine konuşun vsÇok doğru
Aynı bu durumdayım
Yok aslında bir çok kitap okurum, çoğu konuda rahat konuşurum ama araya kendi hayatımdan bir şeyler sıkıştırmam kötü hissettiriyor.Kitap okuyun konuşma akıcılığınız artar. Etrafta olup bitenlere bilginiz olsun. Kadınlar giyim kuşam makyaj estetik bilmem ne konuşmayı sever bu konularda konu açmaya çalışın. Tt takip edin gündem üzerine konuşun vs
Özellikle siyaset konularında susamıyorum.Derin konular açılınca konuyu değiştirin dizi, havalar, trdeki ekonomik durum, diyet, yemekler, sinema tiyatro kitap, gezi falan bunlar özel olmayan şeyler. Konuşsanız da genel sohbetler olduğu için sıkıntı olmaz.
Dedikodu, din, ailevi şeyler falan bu tarz konular açılınca da susun veya konuyu değiştirin.
Bir hatırlatıcı yapın kendinize o zaman nazar değer diye . Bunu düşünün ve birilerine anlatmamakla alakalı yazılar var çok internette onları okuyun neden anlatmamanız gerektiği ile alakalı işe yarayabilir. Kimi zamanda anlattığınız şeyler size karşı ileride kullanılabilir bunu da düşünürseniz belki frenlenmenize yardımcı olur. Kendinizle alakalı hiç bir şeyi de anlatmamazlık yapamazsınız tabi tuhaf kaçabilir ama genel yuvarlak cümleler kurarak cevap vermeye çalışın . Hayırlısı nasip gibi kelimeleri sık kullanın böylece soru sorup deşemezler o anlattığınız şeyi. Çünkü neden niçin gibi sorulara açık olmazsınız .Yok aslında bir çok kitap okurum, çoğu konuda rahat konuşurum ama araya kendi hayatımdan bir şeyler sıkıştırmam kötü hissettiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?