Ya aslında senin suçunda değil biliyor musun? Bu sistem böyle fen okuyanları, tıp okuyanları gazlıyor. Sonra etrafta ben bana noktalamaya dikkat et diyemezsin, tıpta rekabet çok fazla, bu davranışlar normal vs. diye dolaşan insanlar çoğalıyor.
Senin imla kurallarını bilmemen çok normal tabi hayatım, periyodik cetveli öğrenmişsin ya yeter de artar o sana, neden çünkü sen Türkçe konuşmuyorsun, eğitim hayatının ilk 8 yılını ağırlıklı dersin Türkçe'yle geçirmemişsin, lisede Türkçe dersi almamışsın, bizim ne haddimize sana imla kurallarına dikkat et demek.
Bak şunu anlaman lazım hayat lise ve üniversite yıllarında gördüğün derslerden ibaret değil, sen genç bir kızsın, sosyal ilişkilerini yaşının seviyesinde tutman, en azından derdini üstteki paragrafta olduğu gibi değil, hepimizin ne anlatmak istediğini açıkça anlayacağımız şekilde, derli toplu anlatman, Türkçe imlasını en azından resmi yazılı bir işini halledebilecek kadar iyi kullanıyor olman gerek. Bunlar her kültürlü ve modern insanın yapabilmesi gereken şeyler.
Bunların dışında hayatta derslerin dışında da bir amacın olsa, ya da hayatla ilgili farklı deneyimler kazanmak içinde uğraşsan senin için daha iyi olur diye düşünüyorum, arkadaşın umursamaya devam etse bile sen böyle eften püften şeyleri umursamamaya başlarsın o zaman, ve sadece hırslı tıp öğrencilerinin gözünde değil, herkesin gözünde o kızdan daha üstün niteliklere sahip bir insan olarak görülürsün.